Dalarnas tidningar > Nyheter

Friday, 19 October, 07:59

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Gävle, Edvard Nordlander, Gevalia

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Följmed in i , mytomspunna, frimurarnas, hemliga, rumDet , sägs att vi dricker blod och äter barn
DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 23 nov 14 kl. 11:25

Öppnade hemliga rum

Det säger Peter Sjölund som guidar runt i Frimurarnas allra heligaste..

YLE - 29 maj 16 kl. 08:32

Hotellbranden startade i frimurarnas kök

Branden på ett hotell i centrum av Björneborg natten mot lördagen fick sin början i frimurarnas köksavdelning, visar polisens utredning. Från köksavdelningen spreds elden sannolikt vidare upp i takkonstruktionerna, som totalförstördes i eldsvådan. Den tekniska utredningen pågår fortfarande och polisen fortsätter att höra personer som eventuellt kan ge viktig information om brandförloppet.

Nyan - 10 feb 18 kl. 15:33

Dags för frimurarnas barmhärtighetskonsert

Inkommande söndag, den 11 februari klockan 19.00, är det dags för frimurarnas traditionella barmhärtighetskonsert i S:t Görans kyrka i Mariehamn. Konserten hålls till förmån för hjälpbehövande på Åland.

Expressen - 16 nov 15 kl. 04:13

Så är Apple bakom hemliga fasaden

Apple är världens högst värderade företag. Och ett av de mest mytomspunna. Nu vittnar tidigare anställda om vad egentligen pågår bakom den slutna fasaden.

Expressen - 09 jan 18 kl. 02:41

Nu kan du jobba – på hemliga basen

Är du nyfiken på den mytomspunna militärbasen Area 51? Då är den här jobbannonsen något för dig. Flygbolaget som trafikerar militärbasen söker nu flygvärdinnor.

DN - 02 jan 11 kl. 16:48

Mytomspunna Mossad får ny chef

I slutet av nästa vecka får den mytomspunna och kontroversiella israeliska säkerhetstjänsten Mossad ny chef. Avgående chefen, 65-årige Meir Dagan, lämnar efter åtta år över till 57-årige Tamir Pardo, som i dag är ställföreträdande chef..

SvD - 28 maj 11 kl. 11:45

Mytomspunna piratskeppets ankare hittat ? efter 300 år

Ett ankare från vad som tros vara piratskeppet Queen Annes Revenge firades upp ut havet utanför delstaten North Carolina i veckan. Fartyget ska ha tillhört den mytomspunna piraten Blackbeard..

SVT - 31 maj 11 kl. 16:18

Klippdykning på mytomspunna Påskön

Klippdykningens världscup gör sin tredje säsong och kickade i år igång tävlandet på mytomspunna Påskön..

Nyheter 24 - 07 mar 12 kl. 07:49

Tillsynsmyndigheten deltog i förhandlingarna om hemliga vapenfabriken


Generaldirektörens lögn avslöjas av de hemliga dokumenten som visar när mötet ägde rum. STOCKHOLM. Den myndighet som självständigt ska pröva alla fall av vapenexport från Sverige - ISP - (Inspektionen för strategiska produkter) deltog i möten om den hemliga vapenfabriken i Saudiarabien.

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommar

Nu är julruschen igång på allvar. Försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.