Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 22 March, 13:14

Liknande nyheter

Taggar: Bundesbank, ser, robust, uppsvingi , tyska, ekonomin
DI - 18 jun 12 kl. 12:17

Bundesbank ser ökad osäkerhet

Tyska centralbanken Bundesbank ser en ökad osäkerhet om Tysklands ekonomiska utsikter på grund av skuldkrisen i euroområdet. Det framgår av Bundesbanks månadsrapport för juni, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 12 aug 13 kl. 10:50

Bundesbank ser behov av nytt stödpaket

Den tyska centralbanken, Bundesbank, tror att Europa måste enas om ett nytt stödpaket för Grekland senast i början av 2014..

Affärsvärlden - 24 mar 14 kl. 12:15

Bundesbank ser kommande tillväxtbroms

Tysklands centralbank Bundesbank uppger i en månadsrapport på måndagen att den ekonomiska tillväxten förväntas bromsa in under det andra kvartalet efter ett starkt första kvartal..

DI - 25 jan 16 kl. 13:05

Bundesbank ser fortsatt solid tillväxt

Tysklands ekonomi visade fortsatt en solid tillväxt under det fjärde kvartalet 2015, sannolikt huvudsakligen med anledning av stark konsumtion, i likhet med de föregående kvartalen..

DI - 22 aug 11 kl. 12:11

Bundesbank: "Den globala återhämtningen är intakt"

Den globala ekonomiska tillväxten förväntas bli "robust" nästa år trots att den europeiska skuldkrisen förmörkar utsikterna.Det skriver Bundesbank i sin månadsrapport på måndagen, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 23 mar 15 kl. 12:19

Bundesbank: Tyskland går som tåget

Tysklands centralbank, Bundesbank, bedömer att landets ekonomi högst sannolikt fortsatte att växa i en robust takt under början av året, efter en stark expansion under slutet på 2014..

Skånskan - 06 feb 16 kl. 14:00

Robust och välskött

Krönika Jag var ung under krisåren i början på 1990-talet. Räntans utveckling på obligationsmarknaden rapporterades dagligen i vanliga nyhetskanaler. Över en natt blev allmänheten mycket medveten om att Sverige bara var ett litet nötskal som guppade runt i världsekonomins vågor.

DI - 18 apr 16 kl. 12:30

Bundesbank bedömer att tillväxten bromsar in

Den tyska BNP-tillväxten kommer att bromsa in under det innevarande kvartalet efter en robust tillväxt i det första..

YLE - 02 nov 15 kl. 18:45

Uppsving för nattklubbarna i Helsingfors

Det har varit livligare på många nattklubbar i centrum av Helsingfors i höst jämfört med hösten ifjol. Företagarna i branschen hoppas nu att en vändning mot det bättre är på kommande. Nattklubbarna har haft det svårt redan länge.

SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 07:08

Gångbro uppsving för centrumhandeln

Den planerade gångbron över järnvägen kan innebära ett uppsving för centrum på många sätt.
Bland annat planeras stationshuset att rustas upp. Men då ser Älmhults näringsfastigheter gärna att bron leds in i huset.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

SHB-utdelning tynger index

Stockholmsbörsen sjönk initialt under torsdagens inledande handel och nedgången tilltog succesivt. Bankerna fanns bland förlorarna i storbolagsindexet samtidigt som faktumet att Handelsbanken handlades exklusive utdelning pressade..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

SEB: Getinge riskerar fler avsättningar i Brasilien

SEB skulle inte bli överraskade om Getinge tvingas till fler avsättningar i Brasilien gällande den pågående kartellutredningen i landet..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Så mycket är Starbreeze spelförsäljning värd

Starbreeze affär med Behaviour innebär en ren vinst på 16 miljoner dollar, en summa som enligt Starbreeze bedöms vara högre än den vinst som Dead by Daylight väntas generera under spelets återstående livslängd. Om spelet lanseras i Kina inom en viss tid kan ytterligare upp till 5 miljoner dollar komma Starbreeze till godo..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Rhovacs vd upprepar avsikten att sälja bolaget

Bioteknikbolaget Rhovac, listat på Aktietorget, har visat en kraftig kursuppgång sedan slutet av förra året. Hittills i år har aktien gått upp med över 120 procent och är därmed en av årets stora kursvinnare. Enligt vd Anders Ljungqvist är avsikten att sälja bolaget..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Lena Apler ökar i Collector

Collectors styrelseordförande Lena Appler har köpt 20.000 aktier i Collector för 67:32 kronor styck den 20 mars. Det ger en likvid på drygt 1,3 miljoner kronor..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Köpvärd duo

Utdelningar och förvärv är temat för de köpvärda aktierna i den senaste utgåvan av Affärsvärlden..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Latour säljer Kabona till Nordomatic

Latour säljer sitt bolag för fastighetsautomation, Kabona, till Nordomatic, som betecknas som Nordens största oberoende systemintegratör inom fastighetsautomation..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Railcare flyttar till huvudlistan

Stockholmsbörsens bolagskommitté har godkänt Railcare och handeln med bolagets aktie kommer därmed flyttas från Aktietorget till Nasdaq Stockholms huvudlista..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Lägre fart i tysk ekonomi

Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 55,4 i mars från 57,6 föregående månad..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Veidekke: Fortsatt nedgång i bostadsförsäljning

Försäljningen av nyproducerade bostäder har fortsatt falla brant under den inledande delen av 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.