Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 26 September, 13:09

Liknande nyheter

Taggar: Bundesbank, ser, robust, uppsvingi , tyska, ekonomin
DI - 18 jun 12 kl. 12:17

Bundesbank ser ökad osäkerhet

Tyska centralbanken Bundesbank ser en ökad osäkerhet om Tysklands ekonomiska utsikter på grund av skuldkrisen i euroområdet. Det framgår av Bundesbanks månadsrapport för juni, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 12 aug 13 kl. 10:50

Bundesbank ser behov av nytt stödpaket

Den tyska centralbanken, Bundesbank, tror att Europa måste enas om ett nytt stödpaket för Grekland senast i början av 2014..

Affärsvärlden - 24 mar 14 kl. 12:15

Bundesbank ser kommande tillväxtbroms

Tysklands centralbank Bundesbank uppger i en månadsrapport på måndagen att den ekonomiska tillväxten förväntas bromsa in under det andra kvartalet efter ett starkt första kvartal..

DI - 25 jan 16 kl. 13:05

Bundesbank ser fortsatt solid tillväxt

Tysklands ekonomi visade fortsatt en solid tillväxt under det fjärde kvartalet 2015, sannolikt huvudsakligen med anledning av stark konsumtion, i likhet med de föregående kvartalen..

DI - 22 aug 11 kl. 12:11

Bundesbank: "Den globala återhämtningen är intakt"

Den globala ekonomiska tillväxten förväntas bli "robust" nästa år trots att den europeiska skuldkrisen förmörkar utsikterna.Det skriver Bundesbank i sin månadsrapport på måndagen, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 23 mar 15 kl. 12:19

Bundesbank: Tyskland går som tåget

Tysklands centralbank, Bundesbank, bedömer att landets ekonomi högst sannolikt fortsatte att växa i en robust takt under början av året, efter en stark expansion under slutet på 2014..

Skånskan - 06 feb 16 kl. 14:00

Robust och välskött

Krönika Jag var ung under krisåren i början på 1990-talet. Räntans utveckling på obligationsmarknaden rapporterades dagligen i vanliga nyhetskanaler. Över en natt blev allmänheten mycket medveten om att Sverige bara var ett litet nötskal som guppade runt i världsekonomins vågor.

DI - 18 apr 16 kl. 12:30

Bundesbank bedömer att tillväxten bromsar in

Den tyska BNP-tillväxten kommer att bromsa in under det innevarande kvartalet efter en robust tillväxt i det första..

YLE - 02 nov 15 kl. 18:45

Uppsving för nattklubbarna i Helsingfors

Det har varit livligare på många nattklubbar i centrum av Helsingfors i höst jämfört med hösten ifjol. Företagarna i branschen hoppas nu att en vändning mot det bättre är på kommande. Nattklubbarna har haft det svårt redan länge.

SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 07:08

Gångbro uppsving för centrumhandeln

Den planerade gångbron över järnvägen kan innebära ett uppsving för centrum på många sätt.
Bland annat planeras stationshuset att rustas upp. Men då ser Älmhults näringsfastigheter gärna att bron leds in i huset.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 4 minuter sedan

Analytiker: Håll koll på detta i H&M-rapporten

Temperaturen inför H&M:s rapport har onekligen skruvats upp efter att aktien klättrat 20 procent de senaste åtta handelsdagarna..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Norskt pantbolag massanställer

Norska Tomra, som tillverkar automater för återvinning av dryckesförpackningar, ska rekrytera 1.000-2.000 anställda globalt under en femårsperiod..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Analytiker: Läkemedelsbolaget ligger år före konkurrenterna

Astra Zeneca bedöms ligga långt före sina konkurrenter inom behandling av lungcancer med sitt preparat Imfinzi skriver SHB i en kommentar i sitt morgonbrev och upprepar samtidigt rekommendationen öka..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Danske Bank byter fot i Betsson

Betsson-aktiens kursklättring de senaste tre månaderna samt dispyten med den holländska spelmyndigheten, KSA, får Danske Markets att återgå till sin säljrekommendation som banken hade i nästan två år fram till i somras..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Sveriges handelsbalans visar underskott

Handelsbalansen visade ett underskott på 5,3 miljarder kronor i augusti, enligt SCB..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Fusion mellan Deutsche och UBS utreds

Den tyska storbanken Deutsche Bank har tittat på att gå samman med schweiziska UBS, som ett alternativ till en fusion med tyska Commerzbank..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Analytiker om H&M: Kan ha investerat för mycket i e-handel

Klädjätten H&M kan komma att bjuda på en riktig vinstsmäll när kvartalsrapporten släpps på torsdagen, tror bedömare..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

KTH rankas högst i Norden av arbetsgivarna

Kungliga tekniska högskolan i Stockholm, KTH, är den högskola i Norden som har högst förtroende bland arbetsgivare, enligt utbildningsföretaget Quacquarelli Symonds..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

IMF: Nära målsnöret för Argentina

Argentina lamslogs på tisdagen av en generalstrejk. Samtidigt avgick landets centralbankschef mitt under pågående förhandlingar med Internationella valutafonden (IMF)..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Synergier lyfter kranbolaget

ANALYS Med synergierna i jätteförvärvet MHPS behöver Konecranes inte hjälp av marknaden för att lyfta vinsten de kommande åren. Det och den låga värderingen lockar till köp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.