Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 15 December, 17:45

Liknande nyheter

Taggar: Bundesbank, ser, robust, uppsvingi , tyska, ekonomin
DI - 18 jun 12 kl. 12:17

Bundesbank ser ökad osäkerhet

Tyska centralbanken Bundesbank ser en ökad osäkerhet om Tysklands ekonomiska utsikter på grund av skuldkrisen i euroområdet. Det framgår av Bundesbanks månadsrapport för juni, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 12 aug 13 kl. 10:50

Bundesbank ser behov av nytt stödpaket

Den tyska centralbanken, Bundesbank, tror att Europa måste enas om ett nytt stödpaket för Grekland senast i början av 2014..

Affärsvärlden - 24 mar 14 kl. 12:15

Bundesbank ser kommande tillväxtbroms

Tysklands centralbank Bundesbank uppger i en månadsrapport på måndagen att den ekonomiska tillväxten förväntas bromsa in under det andra kvartalet efter ett starkt första kvartal..

DI - 25 jan 16 kl. 13:05

Bundesbank ser fortsatt solid tillväxt

Tysklands ekonomi visade fortsatt en solid tillväxt under det fjärde kvartalet 2015, sannolikt huvudsakligen med anledning av stark konsumtion, i likhet med de föregående kvartalen..

DI - 22 aug 11 kl. 12:11

Bundesbank: "Den globala återhämtningen är intakt"

Den globala ekonomiska tillväxten förväntas bli "robust" nästa år trots att den europeiska skuldkrisen förmörkar utsikterna.Det skriver Bundesbank i sin månadsrapport på måndagen, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 23 mar 15 kl. 12:19

Bundesbank: Tyskland går som tåget

Tysklands centralbank, Bundesbank, bedömer att landets ekonomi högst sannolikt fortsatte att växa i en robust takt under början av året, efter en stark expansion under slutet på 2014..

Skånskan - 06 feb 16 kl. 14:00

Robust och välskött

Krönika Jag var ung under krisåren i början på 1990-talet. Räntans utveckling på obligationsmarknaden rapporterades dagligen i vanliga nyhetskanaler. Över en natt blev allmänheten mycket medveten om att Sverige bara var ett litet nötskal som guppade runt i världsekonomins vågor.

DI - 18 apr 16 kl. 12:30

Bundesbank bedömer att tillväxten bromsar in

Den tyska BNP-tillväxten kommer att bromsa in under det innevarande kvartalet efter en robust tillväxt i det första..

YLE - 02 nov 15 kl. 18:45

Uppsving för nattklubbarna i Helsingfors

Det har varit livligare på många nattklubbar i centrum av Helsingfors i höst jämfört med hösten ifjol. Företagarna i branschen hoppas nu att en vändning mot det bättre är på kommande. Nattklubbarna har haft det svårt redan länge.

SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 07:08

Gångbro uppsving för centrumhandeln

Den planerade gångbron över järnvägen kan innebära ett uppsving för centrum på många sätt.
Bland annat planeras stationshuset att rustas upp. Men då ser Älmhults näringsfastigheter gärna att bron leds in i huset.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 13:18

Bank får draghjälp av Gardell

Stockholmsbörsen fortsatte nedåt på fredagen med kurstapp för bland annat industri och råvaror, medan defensiva sektorer som teleoperatörer klarade sig bäst. Nordea steg efter uttalanden i finsk affärspress från finansmannen Christer Gardell..

Affärsvärlden - Igår: 16:12

Veckans småbolagsvinnare

Energilagringsbolaget Saltx och labtechbolaget Inhalation Sciences tillhörde vinnarna bland de mindre bolagen under en generellt hyfsad börsvecka där kurserna fick stöd av förhoppningar kring USA och Kinas handelskonflikt..

Affärsvärlden - Igår: 15:58

”Snapsvisa förbinder folk i glädje”

Välkänd melodi, kort text och fyndig avrundning. Enligt visforskaren har en bra snapsvisa tre tydliga beståndsdelar..

Affärsvärlden - Igår: 13:05

H&M väntas öka sin försäljning

På måndag presenterar klädjätten H&M försäljningsrapporten för fjärde kvartalet. Då väntas också positiva siffror, i alla fall enligt analytikerna..

Affärsvärlden - Igår: 15:03

Londonaktör tar position i Cinnober - säger nej till bud

En eventdriven förvaltningsaktör i London har tagit en position om runt 8 procent av kapitalet i Cinnober och kommer att säga nej till Nasdaqs bud..

Affärsvärlden - Igår: 13:29

Intern FI-granskning efter dokumentsutlämning till SvD

Finansinspektionen har inlett en intern rättslig prövning med syfte att säkerställa att ett utlämningsärende till tidningen Svenska Dagbladet hanterades på ett korrekt sätt..

Affärsvärlden - Igår: 14:02

Så lyckas Skanskas nye vd

BÖRSSPANING Vad kan vi förvänta oss för avkastning i Skanska-aktien under nye vd:n Anders Danielsson? Affärsvärlden tar sig an problemet på ett minst sagt udda sätt..

Affärsvärlden - Igår: 11:08

Bred nedgång med bilrelaterat i botten

Stockholmsbörsen inledde veckans sista handelsdag med en tydlig nedgång som var något större än vad förhandeln hade indikerat..

Affärsvärlden - Igår: 11:16

Kina plockar bort strafftullar på bilar från USA

Kinas finansdepartement uppger på fredagen att de kommer att ta bort strafftullarna på bilar och bildelar från USA från den 1 januari 2019..

Affärsvärlden - Igår: 10:52

Analytiker: "Stora utmaningar för Autoliv och Veoneer"

Deutsche Bank har tagit ett helhetsgrepp på en rad fordons- och fordonsteknikbolag i en ny sektorrapport. Bankens beskriver sin inställning som "försiktig" mot bakgrund rådande makrooro, men också med den mer långsiktiga utvecklingen mot elektrifierade och självkörande fordon i åtanke..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.