Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 02:03

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 09:03

Elprischock: Miljardsmäll väntar svenska kunderPlötsligt trendbrott på elmarknaden orsakar en trippelsmäll för svenska kunder och blir spiken i kistan för historiskt låga priser. Det skriver Dagens Industri på fredagen och konstaterar att börsnoterade prognos i höstas nu verkar bli verklighet. Konsultjätten Swecos varnar då, i en intervju i tidningen, för att svenskars elnota skulle höjas mycket kraftigt med över 20 miljarder kronor om året tack vare en trippelsmäll: ökade kostader för el, elnät samt elskatt. Dessutom har tillsynsmyndigheten Ei varnat för en avgiftssmocka på 40 miljarder kronor till 2019. ”Den bedömningen jag gjorde i september gäller i allra högsta grad än.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dagens Industri, Swecos, Ei, Christian Holtz, Sweco, Di, LED, Elprischock, Dagensps

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elprischock, Miljardsmäll, väntarsvenska , kunder
DI - 28 aug 13 kl. 12:15

Miljardsmäll väntar amerikansk storbank

En förlikning efter London Whale-skandalen kan kosta den amerikanska banken JP Morgan Chase 500-600 miljoner dollar, vilket motsvarar 3,5 miljarder svenska kronor..

DI - 11 nov 13 kl. 14:46

Miljardsmäll väntar exportindustrin

SCA, SSAB och rederierna får betala dyrt när nya miljöregler införs 2015. Totalt handlar det om flera miljarder kronor i ökade kostnader..

PrivataAffärer - 20 dec 13 kl. 08:45

Miljardsmäll väntar SKF

Kullagertillverkaren SKF reserverar 3 miljarder kr för väntade EU-böter. Samtidigt flaggar bolaget för svag försäljningsmix under fjärde kvartalet....

DI - 18 mar 14 kl. 16:46

Miljardsmäll väntar SKF på onsdagen

På onsdagen kan EU-kommissionen komma att utdöma böter för de lagertillverkare, bland annat SKF, som deltagit i en kartell och som därmed brutit mot konkurrenslagstiftningen..

Realtid - 10 apr 15 kl. 10:24

Miljardsmäll väntar Deutsche

Deutsche Bank kan böta 1,5 miljarder dollar för Liborskandalen..

SvD - 27 okt 16 kl. 16:33

Ny miljardsmäll väntar Vattenfall efter tyskt beslut

Vattenfall kommer att tvingas betala 17 miljarder kronor till tyska staten för hanteringen av kärnavfall – 4 miljarder kronor mer än bolaget har avsatt för kostnaderna. Det beskedet ger vd Magnus Hall till SvD, i samband med bolagets kvartalsrapport..

Dagens PS - 26 maj 17 kl. 10:17

Varning för elprischock: ”Bör vara beredda”

DagensPS.se skrev förra veckan om organisationen Nils Holgerssongruppens kartläggning av eljättar vilken visade att avgifterna för elnät höjdes kraftigt förra året där Vattenfall stod för största ökningen: 11,2 procent i snitt. Men hur ser det ut i år?

SvD - 16 apr 14 kl. 19:11

Kunder kan kräva eljättar på miljarder

Kunder överdebiteras för elnätsanslutningar. Nu riskerar eljättarna en miljardsmäll sedan Högsta domstolen (HD) öppnat nya dörrar för att kräva pengarna tillbaka i tingsrätten..

SvD - 16 apr 14 kl. 19:11

Kunder kan kräva eljättar på miljarder

Kunder överdebiteras för elnätsanslutningar. Nu riskerar eljättarna en miljardsmäll sedan Högsta domstolen (HD) öppnat nya dörrar för att kräva pengarna tillbaka i tingsrätten..

PrivataAffärer - 17 apr 14 kl. 09:44

Kunder kan kräva elbolag på återbetalning

Eljättar som tagit ut överpriser för anslutningar riskerar en miljardsmäll efter en ny dom från Högsta domstolen....

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Biltema siktar på att dubbla varuhusen

Biltema har planer på att fördubbla antalet varuhus till 2028, en satsning som kräver att företaget ökar den årliga expansionen av varuhus. I december öppnar företaget sin 50:e butik i Sverige. Totalt har man 140 stycken i Norden och nästa år växer man med ytterligare sex nya varuhus i Sverige.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Analys: Bolaget är nog dopat

Kylgrossisten Beijer Refs lönsamhet är förmodligen dopad av prisrusning på gamla köldmedia. Det skriver SvD Börsplus i en analys där rekommendationen landar i neutral. "Är de fina tillväxtmöjligheterna värda att betala extra för?

Dagens PS - 13 timmar sedan

Kanontips: Fyndläge på nedtryckt aktie

Det skriver Di i en analys och utlovar ”mycket hög utdelning” för aktieplacerare. Det handlar om prylkedjan Clas Ohlson, som tidningen utsett till veckans aktie. Enligt artikeln kommer detaljhandelsbolaget ha en fortsatt viktig roll även i framtiden.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ryanairs vd: Konkurs hotar flera flygbolag

Dagens PS - 14 timmar sedan

PS-podden: Stjärnmäklarens sanning

Väldigt många människor har erfarenheter av olika slags mäklare.  I PS-podden ger Sveriges mest framgångsrika och uppmärksammade mäklare Niklas Berntzon sin version av yrket, kändisskapet och historien bakom några av de stora affärer han varit med om. Efter ett år med nedgångar på bostadsmarknaden verkar läget nu ha stabiliserats sig.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 07:27

Bistert på New York-börsen

De amerikanska börserna backade under torsdagen och byggde på nedgången för månaden. Bland anledningarna bakom börspressen nämner investerarna oro för handelskriget mellan USA och Kina, stigande räntor och kvarliggande oro för övervärderade teknikaktier. Det rapporterar CNBC.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ledarkollen: Var ska våra äldre bo?

Dagens ledarkollen tar ett stort grepp på svensk landsort. De mindre tidningarna skriver bland annat om var våra äldre ska bo, om tiggarna, om demokratin i öst. Och så skriver DN om önskan att tända eld på störande Ipads.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Mitsubishi stäms för affärsstöld

Kanadensiska Bombardier stämmer Mitsubishi Aircraft i USA och anklagar bolaget för att ha stulit affärshemligheter. Bombardier anklagar också några av sina tidigare anställda för att ha lämnat ut dokument till Mitsubishi innan de senare gick över till att arbeta för bolaget. Det rapporterar Globalnews.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Trump och Putin kan mötas i Paris

USA:s president Donald Trump och hans ryska motsvarighet Vladimir Putin kan komma att mötas antingen i Paris den 11 november eller vid G-20 mötet i Buenos Aires i slutet av november. Det rapporterar den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti. USA meddelade i helgen att man drar sig ur sitt nedrustningsavtal med Ryssland..

Dagens PS - 17 timmar sedan

Begagnade bilar heta på marknaden

Efterfrågan på begagnade bilar är hittills i år upp tre procent, vilket kan jämföras med en uppgång på knappt en procent under fjolåret. Det är bilvärderingsföretaget Bilpriser som har sammanställt statistiken med hjälp av slutpriser i 55 000 affärer av personbilar hos bilauktionsiten Kvdbil.se under perioden januari till augusti.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.