Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 24 January, 07:59

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommarNu är julruschen igång på allvar. försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
If

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varannansvensk , köper, julklapparsista veckan , före, julaftonen , procent klara med inköpen före midsommar
Nya Wermlands Tidningen - 02 dec 14 kl. 13:54

Mobilnumret eller julklappar – Ett enkelt val

Varannan svensk avstår hellre sina julklappar än tvingas byta mobilnummer visar en färsk undersökning..

Cornucopia - 04 jun 18 kl. 13:38

Orimliga vattenförbrukningssiffror - vad förbrukar ditt hushåll per person?

Siffrorna över hushållens vattenförbrukning om 160 liter per person är orimliga och kan misstänkas vara missvisande propaganda eller gamla siffror, som oavsett inte visar hushållets egen vattenkonsumtion. Vad förbrukar ditt hushåll per person?
Vatten.

Expressen - 07 dec 11 kl. 20:36

Per-Olov: "Vi ska bo ihop varannan vecka"

I kvällens "Bonde söker fru" berättar Per-Olov och Susanna om sitt distansförhållande. Men efter årsskiftet är det slut med det. Då flyttar Susanne in hos Per-Olov, i alla fall varannan vecka.

Sydsvenskan - 08 jul 11 kl. 13:30

Varannan svensk kör varje dag

Arkivfoto:Ingemar D Kristiansen
Nära varannan svensk kör bil varje dag och en av fem kör mer än 2000 mil per år, visar ny undersökning.
STOCKHOLM. Drygt tre fjärdedelar av svenskarna kör bil varje vecka eller oftare.

Nya Wermlands Tidningen - 10 nov 15 kl. 06:00

Gör julklappar till Lettland

Varannan måndag ända sedan i våras träffas ett 15-tal damer på Smedgården i Långserud. Orsakerna är flera.– Dels får vi prata lite med varandra dels får vi sticka för en god sak, säger Britta Karlsson..

Sydsvenskan - 27 feb 15 kl. 14:25

Per Grankvist: "Dumt av stora svenska bolag att inte spegla de perspektiv som deras kunder har även i styrelserummet."

Att SVT förtjänade kritik efter att deras granskning av mångfalden i toppbolagens styrelser i huvudsak byggde på att se till hudfärgen är tydligt. Mångfald låter sig inte reduceras till variationen av pigment eller efternamn hos individerna i en grupp. Som indikationer på misstänkt enfald fungerar de däremot utmärkt.

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 15 kl. 14:25

Per Grankvist: "Dumt av stora svenska bolag att inte spegla de perspektiv som deras kunder har även i styrelserummet."

Att SVT förtjänade kritik efter att deras granskning av mångfalden i toppbolagens styrelser i huvudsak byggde på att se till hudfärgen är tydligt. Mångfald låter sig inte reduceras till variationen av pigment eller efternamn hos individerna i en grupp. Som indikationer på misstänkt enfald fungerar de däremot utmärkt.

Kristianstadsbladet - 08 jul 11 kl. 12:57

Varannan svensk kör bil varje dag

Nära varannan svensk kör varje dag bil, enligt en undersökning från Bil Sweden och Motorbranschens Riksförbund.
Drygt tre fjärdedelar av svenskarna kör bil varje vecka eller oftare. 60 procent av svenskarna anser sig vara helt eller ganska beroende av bilen för att få ihop vardagen.

BT - 08 jul 11 kl. 11:58

Varannan svensk kör bil varje dag

Nära varannan svensk kör bil varje dag. Det visar en undersökning från Bil Sweden och Motorbranschens Riksförbund. Drygt tre fjärdedelar av svenskarna kör bil varje vecka eller oftare.

YLE - 05 apr 13 kl. 14:58

"Varannan gonorrésmittad har inga symptom"

- Tillsvidare har vi inte resistenta gonorréstammar här i Finland, säger specialläkare Eija Hiltunen-Back vid polikliniken för hud- och könssjukdomar i Helsingfors. Bland annat i Japan finns det resistenta stammar och genom att följa bakterierna i laboratorierna och hur de reagerar på olika mediciner kan vi snabbt uppdatera vårdrekommendationerna, framhåller Hiltunen-Back. Många får fortfarande smittan på resa.

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.