Vimmerby Tidning > Nyheter

Sunday, 18 March, 12:26

Vimmerby Tidning - 15 dec 17 kl. 10:00

"Det är ju över vintern skolskjutsen behövs"Angelica Gunnarssons nioåring måste gå 600 meter på landsväg till en uppsamlingsplats för att få åka med skolskjutsen, något som familjen har kämpat emot under hela hösten. Nu har man gett upp hoppet om att få skolskjuts även över den återstående vintern. - Han får gå på en snöig 70-väg mitt i vintern som är den mest kritiska perioden på året. Det är ju nu som skolskjutsen verkligen behövs, säger mamman..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Gunnarssons

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är ju över vintern, skolskjutsen, behövs
YLE - 02 mar 16 kl. 04:07

Barn som föds på vintern kan behöva D-vitamintillskott under fosterstadiet

Att mamman tar D-vitamintillskott under graviditeten har ingen nämnvärd effekt på det blivande spädbarnets bentäthet. Det visar en ny brittisk studie, som ändå antyder att mammors D-vitamintillskott är bra för de spädbarn som föds på vintern. Myndigheterna i Finland rekommenderar att gravida tar D-vitamintillskott på 10 mikrogram per dag under graviditeten för att gynna fostrets skelettutveckling.

YLE - 02 mar 16 kl. 04:07

Foster som ska födas på vintern kan behöva D-vitamintillskott

Att mamman tar D-vitamintillskott under graviditeten har ingen nämnvärd effekt på det blivande spädbarnets bentäthet. Det visar en ny brittisk studie, som ändå antyder att mammors D-vitamintillskott är bra för de spädbarn som föds på vintern. Myndigheterna i Finland rekommenderar att gravida tar D-vitamintillskott på 10 mikrogram per dag under graviditeten för att gynna fostrets skelettutveckling.

YLE - 01 sep 17 kl. 14:37

Skolelever i Raseborg ska inte behöva vara rädda för vargen

Det rör sig så pass många vargar i Snappertuna att Raseborgs stad kan låta elever få skolskjuts även om de inte är berättigade till det. En elev i Snappertuna får nu skolskjuts. Åtta vargar rör sig på Ingå-Snappertuna jaktvårdsförenings område från Gullö i väster till Ingå i öster.

YLE - 27 feb 15 kl. 10:25

Igelkotten behöver mänsklig hjälp

Den blöta vårvintern ställer till det för igelkotten. Då igelkottens vinterbo blir blött vaknar den för tidigt ur sin vinterdvala och söker sig ut. Chansen för en igelkott att överleva så här tidigt på vårvintern är ändå skrala säger biolog Hans Hästbacka.

Trelleborgs Allehanda - 12 apr 13 kl. 10:41

Skolskjutsen kommer - men bara ibland

Foto: Tomas Nyberg
Varje morgon frågar sig Maria Westerlund om hennes dotter kommer att bli hämtad för att kunna ta sig till skolan. Under hela läsåret har skolskjutsen krånglat minst en gång i veckan.
Jordan Westerlund bor i Fjärdingslöv och började ettan i höstas.

News55 - 04 jan 16 kl. 17:23

Senorierna behövs i yrkeslivet – allt vanligare ta hjälp av pensionärer

News55 har vid ett flertal tillfällen berättat om hur pensionärers yrkeskunskaper i allt högre utsträckning tas tillvara. Bland annat inom polisen och sjukvården har man insett värdet av detta då behovet av hjälp ökat i samband med senare tids flyktingkris. I början av december berättade vi om hur man vid Närhälsans flyktingmedicinska mottagning i Göteborg hanterat flyktingsituationen genom att kalla in pensionerade läkare, erfarna doktorer som kan sätta igång direkt utan någon startsträcka.

YLE - 23 feb 15 kl. 10:22

Den milda vintern har gynnat småfåglarna

Den milda vintern har varit skonsam mot småfåglarna. Det betyder att många av dem som brukar flytta söderut i stället har övervintrat i Österbotten. Redan nu kan man höra en hel del fågelsång konstaterar fågelskådare Ari Lähteenpää.

YLE - 16 aug 17 kl. 18:43

Barn med specialbehov lämnas ensamma av skolskjutsen - Esbo stad får kritik

I Esbo har barn lämnats ensamma av skoltaxin. Upprörda föräldrar kräver att taxiföretaget byts ut. Esbo stad har infört ett nytt system för hur skjutsarna ordnas för att spara pengar.

Nyheter 24 - 14 jan 14 kl. 16:44

Fem anledningar till att hata att vintern är här

Förutsatt att man inte bor långt uppe i norra Sverige så dröjde det lång tid innan vintern slutligen dök upp i år. Till vissas glädje, förstås, men sanningen är ju att de allra flesta tycker mer om sommaren än om vintern. Av lättförstådda skäl.

Skånskan - 09 nov 15 kl. 17:24

Fler volontärer behövs

Lund Svenska kyrkan söker fler volontärer till det natthärbärge som ska öppna i Helgeandsgården den 1 december.– Vi är ännu inte tillräckligt många för att kunna ha öppet alla nätter i veckan, säger Helena Ekhem, församlingsherde i Helgeand.
Planeringen för ett härbärge i källaren till församlingshemmet inleddes redan förra vintern.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 4 minuter sedan

Nässjö blev "Näjssö" på kommunhuset

Det blev lite tokigt när kommunhuset i Nässjö skulle få nya skyltar....

Vimmerby Tidning - 2 timmar sedan

POLISNYTT: Inbrott upptäckt i natt

Ett inbrott upptäcktes i natt på en vårdinrättning. Det är oklart om tjuvarna kommit över något..

Vimmerby Tidning - 1 timme sedan

SIFO: Majoritet vill förbjuda böneutrop

En majoritet i Sverige vill förbjuda muslimska böneutrop, enligt en Sifo-undersökning som publiceras av TV4 Nyheterna..

Vimmerby Tidning - 19 timmar sedan

Sömnbrist påverkar din förmåga att prestera och din utveckling

Sömnbrist påverkar vår förmåga att prestera och utvecklas, visar forskning från Uppsala universitet. Men lösningen på sömnbristen är oftast individuell och att försöka kontrollera sömnen riskerar att vara ångestframkallande..

Vimmerby Tidning - 21 timmar sedan

Ordföranden omvald för 45:e året

Ett 20-tal medlemmar deltog när Södra Vi IF höll årsmöte..

Vimmerby Tidning - 23 timmar sedan

Kvinna gripen i mindre ort i Småland

En man hittades död i en bostad i natt. Polisen misstänker att han kan ha blivit mördad. En kvinna har gripits misstänkt för mord..

Vimmerby Tidning - Igår: 11:00

En upplevelserik kväll

Det blev en upplevelserik kväll på brandstationen. Räddningstjänsten i Hultsfred bjöd in till prova på-kväll som ett led i sitt rekryteringsarbete..

Vimmerby Tidning - Igår: 10:20

Stor satsning för barn och ungdomar

Shakespeare - och akrobatik. Nu drar Komedianterna igång ett nytt ungdomsprojekt med både cirkus- och dramagrupp. -Vi har mycket resurser, som det känns roligt att kunna använda och visa upp.

Vimmerby Tidning - Igår: 09:18

Bara tre nya fall av smittan på fredagen

Antalet nya personer som insjuknar i magsjuka i Gamleby har minskat betydligt de senaste dagarna. Under torsdagen var endast ett fåtal elever hemma från skolan på grund av att de har varit eller är drabbade av magsjukan..

Vimmerby Tidning - Igår: 09:05

Man misstänkt för hemfridsbrott, skadegörelse och misshandel

En person misstänks för misshandel, skadegörelse och hemfridsbrott efter ett bråk vid en bostad sent på fredagskvällen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.