Vimmerby Tidning > Nyheter

Wednesday, 17 January, 23:11

Vimmerby Tidning - 15 dec 17 kl. 10:00

"Det är ju över vintern skolskjutsen behövs"Angelica Gunnarssons nioåring måste gå 600 meter på landsväg till en uppsamlingsplats för att få åka med skolskjutsen, något som familjen har kämpat emot under hela hösten. Nu har man gett upp hoppet om att få skolskjuts även över den återstående vintern. - Han får gå på en snöig 70-väg mitt i vintern som är den mest kritiska perioden på året. Det är ju nu som skolskjutsen verkligen behövs, säger mamman..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Gunnarssons

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är ju över vintern, skolskjutsen, behövs
YLE - 02 mar 16 kl. 04:07

Barn som föds på vintern kan behöva D-vitamintillskott under fosterstadiet

Att mamman tar D-vitamintillskott under graviditeten har ingen nämnvärd effekt på det blivande spädbarnets bentäthet. Det visar en ny brittisk studie, som ändå antyder att mammors D-vitamintillskott är bra för de spädbarn som föds på vintern. Myndigheterna i Finland rekommenderar att gravida tar D-vitamintillskott på 10 mikrogram per dag under graviditeten för att gynna fostrets skelettutveckling.

YLE - 02 mar 16 kl. 04:07

Foster som ska födas på vintern kan behöva D-vitamintillskott

Att mamman tar D-vitamintillskott under graviditeten har ingen nämnvärd effekt på det blivande spädbarnets bentäthet. Det visar en ny brittisk studie, som ändå antyder att mammors D-vitamintillskott är bra för de spädbarn som föds på vintern. Myndigheterna i Finland rekommenderar att gravida tar D-vitamintillskott på 10 mikrogram per dag under graviditeten för att gynna fostrets skelettutveckling.

YLE - 01 sep 17 kl. 14:37

Skolelever i Raseborg ska inte behöva vara rädda för vargen

Det rör sig så pass många vargar i Snappertuna att Raseborgs stad kan låta elever få skolskjuts även om de inte är berättigade till det. En elev i Snappertuna får nu skolskjuts. Åtta vargar rör sig på Ingå-Snappertuna jaktvårdsförenings område från Gullö i väster till Ingå i öster.

YLE - 27 feb 15 kl. 10:25

Igelkotten behöver mänsklig hjälp

Den blöta vårvintern ställer till det för igelkotten. Då igelkottens vinterbo blir blött vaknar den för tidigt ur sin vinterdvala och söker sig ut. Chansen för en igelkott att överleva så här tidigt på vårvintern är ändå skrala säger biolog Hans Hästbacka.

Trelleborgs Allehanda - 12 apr 13 kl. 10:41

Skolskjutsen kommer - men bara ibland

Foto: Tomas Nyberg
Varje morgon frågar sig Maria Westerlund om hennes dotter kommer att bli hämtad för att kunna ta sig till skolan. Under hela läsåret har skolskjutsen krånglat minst en gång i veckan.
Jordan Westerlund bor i Fjärdingslöv och började ettan i höstas.

News55 - 04 jan 16 kl. 17:23

Senorierna behövs i yrkeslivet – allt vanligare ta hjälp av pensionärer

News55 har vid ett flertal tillfällen berättat om hur pensionärers yrkeskunskaper i allt högre utsträckning tas tillvara. Bland annat inom polisen och sjukvården har man insett värdet av detta då behovet av hjälp ökat i samband med senare tids flyktingkris. I början av december berättade vi om hur man vid Närhälsans flyktingmedicinska mottagning i Göteborg hanterat flyktingsituationen genom att kalla in pensionerade läkare, erfarna doktorer som kan sätta igång direkt utan någon startsträcka.

YLE - 23 feb 15 kl. 10:22

Den milda vintern har gynnat småfåglarna

Den milda vintern har varit skonsam mot småfåglarna. Det betyder att många av dem som brukar flytta söderut i stället har övervintrat i Österbotten. Redan nu kan man höra en hel del fågelsång konstaterar fågelskådare Ari Lähteenpää.

YLE - 16 aug 17 kl. 18:43

Barn med specialbehov lämnas ensamma av skolskjutsen - Esbo stad får kritik

I Esbo har barn lämnats ensamma av skoltaxin. Upprörda föräldrar kräver att taxiföretaget byts ut. Esbo stad har infört ett nytt system för hur skjutsarna ordnas för att spara pengar.

Nyheter 24 - 14 jan 14 kl. 16:44

Fem anledningar till att hata att vintern är här

Förutsatt att man inte bor långt uppe i norra Sverige så dröjde det lång tid innan vintern slutligen dök upp i år. Till vissas glädje, förstås, men sanningen är ju att de allra flesta tycker mer om sommaren än om vintern. Av lättförstådda skäl.

Skånskan - 09 nov 15 kl. 17:24

Fler volontärer behövs

Lund Svenska kyrkan söker fler volontärer till det natthärbärge som ska öppna i Helgeandsgården den 1 december.– Vi är ännu inte tillräckligt många för att kunna ha öppet alla nätter i veckan, säger Helena Ekhem, församlingsherde i Helgeand.
Planeringen för ett härbärge i källaren till församlingshemmet inleddes redan förra vintern.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 5 timmar sedan

Återställda vattennivåer på Göta kanal

Återställda vattennivåer på Göta kanal gör att både Göta kanalbolaget och rederiet Göta kanal kan se fram emot kommande kanalsäsong 2018 som öppnar den 2 maj 2018..

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Julen dansades ut på Vapengränd

Nu är det slut på julfirandet. På Vapengränds äldreboende dansades julen ut på tisdagseftermiddagen..

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

60-åring döms för bokföringsbrott

En man i 60-årsåldern döms för tre fall av bokföreningsbrott. Påföljden blir dagsböter..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Boeing Boeing ‑ En nyårsfars som förlänger livet

Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet. Då är i så fall Teater Traskas nuvarande nyårsfars rena hälsokuren. Fem föreställningar kvarstår för gänget som får skrattet att flöda i Åtvidabergs Kulturhus..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

The Real Group till Västervik

För första gången gästas Västervik av vokalgruppen The Real Group. Med sig i bagaget har de sin nyutgivna cd, Elements. Både nyskrivna låtar och gamla favoriter utlovas i konserten som äger rum på Stadsteatern i Västervik..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Föreslå vem du vill ska laga maten och välja musiken på krogen

Upplev en meny lagad av någon av alla lokala mästerkockar vi har i Vimmerby, en ny idé från Björkbackens Kök & Scen. Samtidigt lockar restaurangen med en förslagstävling alla gäster kan delta i..

Vimmerby Tidning - 8 timmar sedan

Bränder och trafikolyckor

462 utryckningar. Så många larm åkte Eksjö kommuns räddningstjänst på under förra året. Året innan låg den siffran på 541 som var en rejäl topp jämfört med 2015 då siffran var 389 stycken..

Vimmerby Tidning - 8 timmar sedan

Bäst i Sverige - för andra året i rad

Bäst i Sverige - igen. För andra året i rad rankas Västerviks sjukhus högst bland landets mellanstora sjukhus, av tidningen Dagens Medicin. Igår firades segern på hela sjukhuset.

Vimmerby Tidning - 8 timmar sedan

Man anhållen för våldtäkt

En man har anhållits misstänkt för en våldtäkt som skett i östra av Jönköpings län..

Vimmerby Tidning - 8 timmar sedan

Centerpartiet spänner bågen

Centerpartiet i Västervik tar sats inför valet 2018. Två frågor som partiet lägger extra stort fokus vid är utbildning och tillväxt. - Det finns en vision för kommunen, och den vill vi spänna lite extra, säger Conny Tyrberg (C)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.