Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 26 April, 07:41

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 08:53

H&M går urdåligt – tvingas stänga butikerKlädjätten har precis släppt en ny rapportbesvikelse. I det fjärde kvartalet (september-november) minskade H&M:s försäljning med 2 procent, jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var 9 procent, uppger Nyhetsbyrån Direkt, som samtidigt rapporterar om att det svenska klädbolaget nu stänger flera butiker. ”För att ännu snabbare kunna möta kundernas förändrade beteende accelereras bolagets pågående förändringsarbete. Detta omfattar bland annat att de fysiska och digitala butikerna integreras alltmer och att optimeringen av H&M-varumärkets butiksportfölj intensifieras med fler butiksstängningar samt färre öppningar som resultat”, skriver H&M i ett pressmeddelande. Analytikerna hade enligt SME Direkt räknat med att H&M skulle öka förs
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nyhetsbyrån Direkt, SME Direkt, Direkt, Alibaba, Tmall, Karl-Johan Persson, Kina, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, går, urdåligt, tvingas, stänga, butiker
GöteborgsPosten - 18 aug 14 kl. 22:45

Gustafson: "Urdåligt! Borde satt jättechansen"

Häckens Simon Gustafson är bäst på plan – men riktigt förbannad efteråt.– Urdåligt! Jag borde ha satt min jättechans i slutet, säger han efter 1–1 mot Helsingborg..

DalaDemokraten - 21 nov 17 kl. 17:56

Delade meningar om landstingets parkeringar – ”Det här är urdåligt”

– Jaha, nu laddar vi för debatt om parkering och cykelställ… Göte Perssons (C) inledning i debatten om riktlinjer för parkeringsplatser inom landstinget Dalarna var starten på en lång debatt under tisdagens landstingsfullmäktige. – Det här är urdåligt, tyckte landstingsrådet Gunnar Barke (S)..

SmålandsPosten - 20 sep 13 kl. 07:21

Seg fråga har fått "ett urdåligt svar"

Den sega frågan om samlingslokal i Vislanda har besvarats. Svaret är ingen lösning på Vislanda PRO-förenings lokalproblem. Kommunalråd Mats Johnsson (M) hänvisar till Djupa Kajäng.

NSD - 20 dec 15 kl. 16:38

Sågade sig själv efter storsegern: "Urdåligt"

Sofia Westin, talangen från Sävast Ski Team, vann båda dagarna D 18-klassen i Storklinten..

DI - 18 feb 16 kl. 14:32

Urdåligt för schweiziska klockjättarna

Det råder fortsatt bistra tider för schweiziska klocktillverkare vars export i januari backade för sjunde månaden i rad. Bakom tappet låg en kraftigt sjunkande efterfrågan i Hongkong och USA..

DI - 24 maj 16 kl. 20:59

Urdåligt för schweiziska klocktillverkare

Det råder fortsatt bistra tider för den schweiziska klockindustrin. I april backade landets klockexport med 11,1 procent jämfört med samma period i fjol. Det visar branschstatistik..

DI - 24 okt 16 kl. 20:55

Fortsatt urdåligt för schweiziska klockmakare

Det råder fortsatt bistra tider för den schweiziska klockindustrin. I september minskade landets klockexport med 5,7 procent och exporten har därmed backat 15 månader i följd..

DI - 22 feb 17 kl. 07:24

Fortsatt urdåligt för schweiziska klockmakare

Det råder fortsatt tunga tider för den schweiziska klockindustrin. I januari backade alplandets klockexport med 6,2 procent jämfört med samma månad 2016. Det visar statistik den schweiziska klockindustrins branschorganisation..

Kristianstadsbladet - 23 jun 12 kl. 09:00

Handikappade får ingen båtplats

Foto: Tommy Svensson
Bryggan gick i sönder, därefter ville kommunen inte hyra ut båtplats. ?  För klen brygga, hävdar båtägarna som anser att de har ett avtal som kommunen borde uppfylla.

BT - 28 sep 12 kl. 09:20

Lärardemonstrationer i dag trots avtal

Många lärare är missnöjda över löneavtalet och i dag kommer det ett hållas ett flertal demonstrationer runt om i landet. Missnöjet fortsätter att jäsa bland lärarna. På kort tid, tack vare Facebook, har två alternativa rörelser bildats: Lärarnas röst och Det tredje facket.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 21 timmar sedan

Apples vd träffar Trump i dag

Apples vd Tim Cook kommer att träffa president Donald Trump under onsdagen, enligt ett publicerat schema från Vita huset. Det rapporterar CNBC. Träffen ska hållas under eftermiddagen och vad som kommer att diskuteras framgår inte.

Dagens PS - 20 timmar sedan

VD storköper aktier – tänker du ta rygg?

Fredrik Karlsson har den 25 april köpt 50 000 aktier i Lifco där han är vd. Aktierna köptes till kursen 320 kronor per aktie, till ett totalt pris av 16 miljoner kronor. Affären gjordes på Nasdaq Stockholm.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Prislappen klar för Volvos hybridbil

Volvo Cars har offentliggjort priset för sin första bil från prestandamärket Polestar. Under bilmässan i Peking sades priset för Polestar 1 bli 1,45 miljoner yuan i Kina och 155.000 euro i Europa respektive 155.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Centerns asylpolitik upprör Ulf Kristersson

I går kom beskedet som splittrar Alliansen.Centerpartiet beslutade då att säga ja till regeringens lagförslag om att ensamkommande som en gång redan nekats asyl ändå ska få stanna i Sverige. Redan första gången som förslaget lades fram möttes det av stenhård kritik från bland andra lagrådet.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Ikea ska spara 3,5 miljarder: ”Extremt tufft”

300 av Ikeas tusen leverantörer runt om i världen samlas denna vecka i småländska Älmhult som ju också är Ikeas hemort på jorden. Samlingen är till för att utbyta erfarenheter och diskutera framtida utmaningar och lösningar.  Inköpschef Henrik Elm säger så här om vilka de viktigaste beskeden från mötet är: ”Att ha så låga kostnader som möjligt för bland annat inköp och logistik har historiskt varit en av de viktigaste framgångsfaktorerna för Ikea.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Raderar ut vinsten och vinstvarnar

Tobin Properties sålde tre bostäder under första kvartalet i år. Under detta kvartal tecknade bolaget bindande avtal om försäljning av lägenheter värda 13 miljoner kronor. Samtidigt sänker företaget sin prognos för rörelsevinsten under 2018 till 150-200 miljoner kronor, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Facebook byter ut sin lobbychef i USA

Facebook har bytt ut sin lobbychef Erin Egan efter två år på tjänsten, skriver The New York Times. Erin Egan, som också är Facebooks chief privacy officer, är ersatt av Kevin Martin. Han är en tidigare ordförande för Federal Communications Commission, FCC, och vice president för mobile and global access policy på Facebook.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Nu höjs farhågor om sjunkande exporttillväxt

Business Sweden räknar med att den svenska exporttillväxten mattas av under kommande år. Europa, som är den i särklass viktigaste marknaden, väntas växa med 5,1 procent i år och 3,9 procent nästa år. Globalt väntas exporten öka 5,2 procent i år och 4 procent nästa år.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Ledarkollen: C-debaclet, välfärdsvinster och mobbare

Dagens PS skribent Marcus Birro blandar och ger från morgontidningarnas opinionsbildande sidor. I dag står Centerns märkliga asylpolitik och arbetsplatsmobbare i skottgluggen. Olika villkor för privat och offentlig sjukvård
Begreppet vinster i välfärden lär bli en flagga i valrörelsen.

Dagens PS - Igår: 06:38

Handelsbankens rapport sämre än väntat

Storbanken Handelsbanken redovisar en något lägre än väntad rörelsevinst i första kvartalet. Totala intäkter uppgick till 10 324 miljoner kronor (10 036) i första kvartalet, vilket låg i linje med analytikerkonsensus från Bloomberg. Räntenettot uppgick till 7 648 miljoner kronor (7 081), väntat 7 657 miljoner kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.