Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 22 July, 23:53

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 08:53

H&M går urdåligt – tvingas stänga butikerKlädjätten har precis släppt en ny rapportbesvikelse. I det fjärde kvartalet (september-november) minskade H&M:s försäljning med 2 procent, jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var 9 procent, uppger Nyhetsbyrån Direkt, som samtidigt rapporterar om att det svenska klädbolaget nu stänger flera butiker. ”För att ännu snabbare kunna möta kundernas förändrade beteende accelereras bolagets pågående förändringsarbete. Detta omfattar bland annat att de fysiska och digitala butikerna integreras alltmer och att optimeringen av H&M-varumärkets butiksportfölj intensifieras med fler butiksstängningar samt färre öppningar som resultat”, skriver H&M i ett pressmeddelande. Analytikerna hade enligt SME Direkt räknat med att H&M skulle öka förs
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nyhetsbyrån Direkt, SME Direkt, Direkt, Alibaba, Tmall, Karl-Johan Persson, Kina, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, går, urdåligt, tvingas, stänga, butiker
GöteborgsPosten - 18 aug 14 kl. 22:45

Gustafson: "Urdåligt! Borde satt jättechansen"

Häckens Simon Gustafson är bäst på plan – men riktigt förbannad efteråt.– Urdåligt! Jag borde ha satt min jättechans i slutet, säger han efter 1–1 mot Helsingborg..

DalaDemokraten - 21 nov 17 kl. 17:56

Delade meningar om landstingets parkeringar – ”Det här är urdåligt”

– Jaha, nu laddar vi för debatt om parkering och cykelställ… Göte Perssons (C) inledning i debatten om riktlinjer för parkeringsplatser inom landstinget Dalarna var starten på en lång debatt under tisdagens landstingsfullmäktige. – Det här är urdåligt, tyckte landstingsrådet Gunnar Barke (S)..

SmålandsPosten - 20 sep 13 kl. 07:21

Seg fråga har fått "ett urdåligt svar"

Den sega frågan om samlingslokal i Vislanda har besvarats. Svaret är ingen lösning på Vislanda PRO-förenings lokalproblem. Kommunalråd Mats Johnsson (M) hänvisar till Djupa Kajäng.

NSD - 20 dec 15 kl. 16:38

Sågade sig själv efter storsegern: "Urdåligt"

Sofia Westin, talangen från Sävast Ski Team, vann båda dagarna D 18-klassen i Storklinten..

DI - 18 feb 16 kl. 14:32

Urdåligt för schweiziska klockjättarna

Det råder fortsatt bistra tider för schweiziska klocktillverkare vars export i januari backade för sjunde månaden i rad. Bakom tappet låg en kraftigt sjunkande efterfrågan i Hongkong och USA..

DI - 24 maj 16 kl. 20:59

Urdåligt för schweiziska klocktillverkare

Det råder fortsatt bistra tider för den schweiziska klockindustrin. I april backade landets klockexport med 11,1 procent jämfört med samma period i fjol. Det visar branschstatistik..

DI - 24 okt 16 kl. 20:55

Fortsatt urdåligt för schweiziska klockmakare

Det råder fortsatt bistra tider för den schweiziska klockindustrin. I september minskade landets klockexport med 5,7 procent och exporten har därmed backat 15 månader i följd..

DI - 22 feb 17 kl. 07:24

Fortsatt urdåligt för schweiziska klockmakare

Det råder fortsatt tunga tider för den schweiziska klockindustrin. I januari backade alplandets klockexport med 6,2 procent jämfört med samma månad 2016. Det visar statistik den schweiziska klockindustrins branschorganisation..

Kristianstadsbladet - 23 jun 12 kl. 09:00

Handikappade får ingen båtplats

Foto: Tommy Svensson
Bryggan gick i sönder, därefter ville kommunen inte hyra ut båtplats. ?  För klen brygga, hävdar båtägarna som anser att de har ett avtal som kommunen borde uppfylla.

BT - 28 sep 12 kl. 09:20

Lärardemonstrationer i dag trots avtal

Många lärare är missnöjda över löneavtalet och i dag kommer det ett hållas ett flertal demonstrationer runt om i landet. Missnöjet fortsätter att jäsa bland lärarna. På kort tid, tack vare Facebook, har två alternativa rörelser bildats: Lärarnas röst och Det tredje facket.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:54

PS-Podden: Ett helt nytt sätt att handla

När det gäller sättet vi handlar på är framtiden redan här. Några som förstått det är människorna bakom The Lobby i Stockholm. Förr talade man alltid om framtiden som något som skulle komma.

Dagens PS - I förrgår: 10:01

Hög tv-chef får sparken för “olämpligt” snack

Paramounts tv-chef Amy Powell får sparken för olämpliga kommentarer på arbetsplatsen. Det rapporterar Wall Street Journal. Från Paramounts sida uppger man att kommentarerna var oförenliga med företagets värdegrund.

Dagens PS - I förrgår: 10:13

Våg av cyberattacker – då avgår tre FBI-toppar

Tre av FBI:s främsta säkerhetsexperter avgår från statlig tjänst, enligt personer med insyn i ärendet. Det rapporterar Wall Street Journal. Scott Smith, biträdande direktör, som ansvarar för byråns cyberdivision och hans ställföreträdare Howard Marshall har eller kommer lämna sina poster.

Dagens PS - I förrgår: 12:06

Birro: Nyhetsveckan som gick

Nästan allting den här veckan har handlat om bränderna här hemma. Återigen har det svenska maskineriet gnisslat igång alldeles för långsamt. Det dröjde en vecka innan statsministern tog sig till ett av de brandhärjade områdena.

Dagens PS - I förrgår: 10:20

Börsen: Två rapportrasar – en flyger till himlen

Stockholmsbörsen inledde, i linje med Europa, veckans sista handelsdag på minus, men noteras i skrivande stund strax över nollan. Pricer och Scandic Hotels rusar efter sina respektive rapporter, medan Stora Enso och Mr Green hör till förmiddagens förlorare. Efter drygt 1 timmes handel var OMXS30-indexet upp 0,18 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade ökat 0,25 procent.

Dagens PS - I förrgår: 10:21

Analys: Het aktie borde rusa mycket mer

Läkemedelsbolaget Sobis köp av Novimmunes särläkemedelskandidat emapalumab är ett utmärkt förvärv som passar bolaget som handen i handsken. Affären kan också innebära att hemofiliverksamheten kan säljas till Sanofi, spekulerar Pareto Securities i en analys och påpekar att aktien borde reagera mer positivt på nyheten. Läkemedelskandidaten utvecklas mot den sällsynta immunsjukdomen hemofagocyterande lymfohistiocytos, och ett svar på Novimmunes registreringsansökan hos amerikanska läkemedelsverket väntas i slutet av 2018.

Dagens PS - I förrgår: 10:35

HTC drar sig ur indiska smartphonemarknaden

HTC drar sig ur den indiska smartphonemarknaden, rapporterar Economic Times. Det sker mot bakgrund av att många kinesiska aktörer har tagit sig in på marknaden. Den indiska verksamhetens högsta chefer har avgått.

Dagens PS - 19 jul 18 kl. 06:50

Volvo Cars rekordgasar – högsta vinsten någonsin

Volvo Cars, ägt av kinesiska Geely, redovisar en rejäl försäljningsökning och en rekordhög vinst under andra kvartalet. Nettoomsättningen ökade med 26,9 procent till 66 miljarder kronor. Antalet bilar som såldes var 170.

Dagens PS - I förrgår: 10:42

Toyota stänger fabrik – satsar på autonoma bilar

Japanska biljätten Toyota stänger en tillverkningsfabrik i landet, mot bakgrund av att företaget satsar allt mer på elbilar och autonoma fordon. Det rapporterar Nikkei Asian Review. Produktionen vid fabriken kommer att upphöra så tidigt som år 2020, och blir då den första personbilsfabriken att omallokera produktion på elva år.

Dagens PS - 18 jul 18 kl. 10:56

Ekonom: Risken för ett brexitfiasko ökar

Sannolikheten att det inte blir någon brexitavtal bedöms ha ökat, enligt CMC Markets brittiska marknadsekonom. Gårdagens positiva börsavslutning var främst drivet av en positiv ton från Fed-chefen Jerome Powell, samtidigt som det är politisk turbulens i Storbritannien. Det framgår av en rapport från CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.