Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 07:58

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 08:53

H&M går urdåligt – tvingas stänga butikerKlädjätten har precis släppt en ny rapportbesvikelse. I det fjärde kvartalet (september-november) minskade H&M:s försäljning med 2 procent, jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var 9 procent, uppger Nyhetsbyrån Direkt, som samtidigt rapporterar om att det svenska klädbolaget nu stänger flera butiker. ”För att ännu snabbare kunna möta kundernas förändrade beteende accelereras bolagets pågående förändringsarbete. Detta omfattar bland annat att de fysiska och digitala butikerna integreras alltmer och att optimeringen av H&M-varumärkets butiksportfölj intensifieras med fler butiksstängningar samt färre öppningar som resultat”, skriver H&M i ett pressmeddelande. Analytikerna hade enligt SME Direkt räknat med att H&M skulle öka förs
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nyhetsbyrån Direkt, SME Direkt, Direkt, Alibaba, Tmall, Karl-Johan Persson, Kina, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, går, urdåligt, tvingas, stänga, butiker
GöteborgsPosten - 18 aug 14 kl. 22:45

Gustafson: "Urdåligt! Borde satt jättechansen"

Häckens Simon Gustafson är bäst på plan – men riktigt förbannad efteråt.– Urdåligt! Jag borde ha satt min jättechans i slutet, säger han efter 1–1 mot Helsingborg..

DalaDemokraten - 21 nov 17 kl. 17:56

Delade meningar om landstingets parkeringar – ”Det här är urdåligt”

– Jaha, nu laddar vi för debatt om parkering och cykelställ… Göte Perssons (C) inledning i debatten om riktlinjer för parkeringsplatser inom landstinget Dalarna var starten på en lång debatt under tisdagens landstingsfullmäktige. – Det här är urdåligt, tyckte landstingsrådet Gunnar Barke (S)..

SmålandsPosten - 20 sep 13 kl. 07:21

Seg fråga har fått "ett urdåligt svar"

Den sega frågan om samlingslokal i Vislanda har besvarats. Svaret är ingen lösning på Vislanda PRO-förenings lokalproblem. Kommunalråd Mats Johnsson (M) hänvisar till Djupa Kajäng.

NSD - 20 dec 15 kl. 16:38

Sågade sig själv efter storsegern: "Urdåligt"

Sofia Westin, talangen från Sävast Ski Team, vann båda dagarna D 18-klassen i Storklinten..

DI - 18 feb 16 kl. 14:32

Urdåligt för schweiziska klockjättarna

Det råder fortsatt bistra tider för schweiziska klocktillverkare vars export i januari backade för sjunde månaden i rad. Bakom tappet låg en kraftigt sjunkande efterfrågan i Hongkong och USA..

DI - 24 maj 16 kl. 20:59

Urdåligt för schweiziska klocktillverkare

Det råder fortsatt bistra tider för den schweiziska klockindustrin. I april backade landets klockexport med 11,1 procent jämfört med samma period i fjol. Det visar branschstatistik..

DI - 24 okt 16 kl. 20:55

Fortsatt urdåligt för schweiziska klockmakare

Det råder fortsatt bistra tider för den schweiziska klockindustrin. I september minskade landets klockexport med 5,7 procent och exporten har därmed backat 15 månader i följd..

DI - 22 feb 17 kl. 07:24

Fortsatt urdåligt för schweiziska klockmakare

Det råder fortsatt tunga tider för den schweiziska klockindustrin. I januari backade alplandets klockexport med 6,2 procent jämfört med samma månad 2016. Det visar statistik den schweiziska klockindustrins branschorganisation..

Kristianstadsbladet - 23 jun 12 kl. 09:00

Handikappade får ingen båtplats

Foto: Tommy Svensson
Bryggan gick i sönder, därefter ville kommunen inte hyra ut båtplats. ?  För klen brygga, hävdar båtägarna som anser att de har ett avtal som kommunen borde uppfylla.

BT - 28 sep 12 kl. 09:20

Lärardemonstrationer i dag trots avtal

Många lärare är missnöjda över löneavtalet och i dag kommer det ett hållas ett flertal demonstrationer runt om i landet. Missnöjet fortsätter att jäsa bland lärarna. På kort tid, tack vare Facebook, har två alternativa rörelser bildats: Lärarnas röst och Det tredje facket.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Handelsbanken i linje med förväntan

Intäkterna för tredje kvartalet uppgick till 10 728 miljoner kronor (10 248), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 10 755. Räntenettot för Handelsbanken, vars vd och koncernchef nu tvingar bort, enligt Di, uppgick till 7 862 miljoner kronor (7 587), väntat 7 972 miljoner kronor. Provisionsnettot blev 2 624 miljoner kronor (2 355), väntat var 2 517 miljoner kronor.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Di: Handelsbankens vd tvingas bort

Dagens PS - 19 timmar sedan

Spara tusenlappar – så här enkelt är det

Varför hänga kvar i dyra företagsabonnemang när det finns billiga? Vi guidar dig i tre steg. Hallon är en uppstickare på mobilmarknaden.

Dagens PS - Igår: 08:59

Begagnade bilar heta på marknaden

Efterfrågan på begagnade bilar är hittills i år upp tre procent, vilket kan jämföras med en uppgång på knappt en procent under fjolåret. Det är bilvärderingsföretaget Bilpriser som har sammanställt statistiken med hjälp av slutpriser i 55 000 affärer av personbilar hos bilauktionsiten Kvdbil.se under perioden januari till augusti.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Svensk förpackningsjätte på väg till börsen

Förpackningsjätten ÅR Packaging siktar på en notering på Stockholmsbörsen nästa år, enligt Dagens industri. Bolagets koncernchef Harald Schulz uppger att huvudsyftet med listningen är att ytterligare stärka bolagets möjligheter att växa. ÅR Packaging ägs sedan 2016 av riskkapitalbolaget CVC Capital Partners som planerar att ha en större ägarandel i företaget även efter noteringen, enligt bolagets kommunikation.

Dagens PS - 21 timmar sedan

JUST NU: Sprängladdning vid Soros bostad

En sprängladdning har hittats i en brevlåda utanför miljardären George Soros hus i delstaten New York. Soros själv var inte hemma när sprängladdningen hittades och enligt New York Times har polisen detonerat den under kontrollerade former, rapporterar Sveriges Radio. Soros är ursprungligen från Ungern och har varit starkt kritisk mot den sittande regeringen för att driva en nationalistisk agenda.

Dagens PS - 20 timmar sedan

”Bra komplement till svenska aktier”

Det anser Carnegies omvärldsstrateg Helena Haraldsson. Hon syftar på schweiziska aktier med exponering mot hälsovård och dagligvaror. Till skillnad mot bank och verkstad kännetecknas dessa aktier av att vara defensiva och därmed mindre konjunkturkänsliga.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Krönika: Robotar på frammarsch

För drygt 30 år sedan häpnade vi över filmen terminator där robotar tog över världen. Robotar är långt ifrån där ännu. Men de kan utföra repetitiva uppgifter snabbare än någon människa.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Toppchef går efter ”olämpligt beteende”

Ubers affärsutvecklingschef Cameron Poetzscher väljer att avgå efter att en artikel från Wall Street Journal avslöjat olämpligt beteende från hans sida på kontoret. Det handlar om att han ska ha slängt ur sig sexuella kommentarer om kvinnliga kollegor samt brutit mot företagspolitiken genom att ingå en samtyckesrelation med en medarbetare. Uber gav Cameron en formell varning för detta och skickade honom även till en ”känslighetsutbildning”.

Dagens PS - 22 timmar sedan

850 får lämna Saab – aktien faller blytungt

Försvarsbjässen Saab backar 15,5 procent på börsen efter morgonens rapport. Som Dagens PS kunde berätta planerar Saab en nyemission på 6 miljarder kronor. Samtidigt redovisar bolaget en förlust på 103 miljoner kronor för tredje kvartalet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.