Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 20 January, 04:34

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 08:53

H&M går urdåligt – tvingas stänga butikerKlädjätten har precis släppt en ny rapportbesvikelse. I det fjärde kvartalet (september-november) minskade H&M:s försäljning med 2 procent, jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var 9 procent, uppger Nyhetsbyrån Direkt, som samtidigt rapporterar om att det svenska klädbolaget nu stänger flera butiker. ”För att ännu snabbare kunna möta kundernas förändrade beteende accelereras bolagets pågående förändringsarbete. Detta omfattar bland annat att de fysiska och digitala butikerna integreras alltmer och att optimeringen av H&M-varumärkets butiksportfölj intensifieras med fler butiksstängningar samt färre öppningar som resultat”, skriver H&M i ett pressmeddelande. Analytikerna hade enligt SME Direkt räknat med att H&M skulle öka förs
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nyhetsbyrån Direkt, SME Direkt, Direkt, Alibaba, Tmall, Karl-Johan Persson, Kina, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, går, urdåligt, tvingas, stänga, butiker
GöteborgsPosten - 18 aug 14 kl. 22:45

Gustafson: "Urdåligt! Borde satt jättechansen"

Häckens Simon Gustafson är bäst på plan – men riktigt förbannad efteråt.– Urdåligt! Jag borde ha satt min jättechans i slutet, säger han efter 1–1 mot Helsingborg..

DalaDemokraten - 21 nov 17 kl. 17:56

Delade meningar om landstingets parkeringar – ”Det här är urdåligt”

– Jaha, nu laddar vi för debatt om parkering och cykelställ… Göte Perssons (C) inledning i debatten om riktlinjer för parkeringsplatser inom landstinget Dalarna var starten på en lång debatt under tisdagens landstingsfullmäktige. – Det här är urdåligt, tyckte landstingsrådet Gunnar Barke (S)..

SmålandsPosten - 20 sep 13 kl. 07:21

Seg fråga har fått "ett urdåligt svar"

Den sega frågan om samlingslokal i Vislanda har besvarats. Svaret är ingen lösning på Vislanda PRO-förenings lokalproblem. Kommunalråd Mats Johnsson (M) hänvisar till Djupa Kajäng.

NSD - 20 dec 15 kl. 16:38

Sågade sig själv efter storsegern: "Urdåligt"

Sofia Westin, talangen från Sävast Ski Team, vann båda dagarna D 18-klassen i Storklinten..

DI - 18 feb 16 kl. 14:32

Urdåligt för schweiziska klockjättarna

Det råder fortsatt bistra tider för schweiziska klocktillverkare vars export i januari backade för sjunde månaden i rad. Bakom tappet låg en kraftigt sjunkande efterfrågan i Hongkong och USA..

DI - 24 maj 16 kl. 20:59

Urdåligt för schweiziska klocktillverkare

Det råder fortsatt bistra tider för den schweiziska klockindustrin. I april backade landets klockexport med 11,1 procent jämfört med samma period i fjol. Det visar branschstatistik..

DI - 24 okt 16 kl. 20:55

Fortsatt urdåligt för schweiziska klockmakare

Det råder fortsatt bistra tider för den schweiziska klockindustrin. I september minskade landets klockexport med 5,7 procent och exporten har därmed backat 15 månader i följd..

DI - 22 feb 17 kl. 07:24

Fortsatt urdåligt för schweiziska klockmakare

Det råder fortsatt tunga tider för den schweiziska klockindustrin. I januari backade alplandets klockexport med 6,2 procent jämfört med samma månad 2016. Det visar statistik den schweiziska klockindustrins branschorganisation..

Kristianstadsbladet - 23 jun 12 kl. 09:00

Handikappade får ingen båtplats

Foto: Tommy Svensson
Bryggan gick i sönder, därefter ville kommunen inte hyra ut båtplats. ?  För klen brygga, hävdar båtägarna som anser att de har ett avtal som kommunen borde uppfylla.

BT - 28 sep 12 kl. 09:20

Lärardemonstrationer i dag trots avtal

Många lärare är missnöjda över löneavtalet och i dag kommer det ett hållas ett flertal demonstrationer runt om i landet. Missnöjet fortsätter att jäsa bland lärarna. På kort tid, tack vare Facebook, har två alternativa rörelser bildats: Lärarnas röst och Det tredje facket.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 timmar sedan

Miljardären om vinsttaket: ”Ett spektakel”

Rune Andersson skräder inte orden. Han säger till Di.se att han har ”slutat att uppröras av Vänsterpartiets galenskaper”.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Slutshoppat: Postnord inför avgift för näthandel

Sätter ned foten – så mycket tvingas du betala när du beställer paket från Kina via nätet. En administrationsavgift på 125 kronor plus moms som normalt sett ligger på 25 procent ska införas även om varan bara kostade tio kronor. Det rapporterar Breakit.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Aktie slaktas 41 procent efter chockrapport

Dramatiska ras på Londons börsgolv efter dagens stora rapportbesvikelse. Det tuffa läget i detaljhandeln fortsätter och på fredagen utfärdar den brittiska mattkedjan Carpetright en vinstvarning, rapporterar BBC. Det är en betydligt sämre än väntad försäljning efter julen som gör att vinsten för helåret kommer att bli långt under analytikernas förväntningar.

Dagens PS - 18 timmar sedan

General Motors slipper nota på 1 miljard dollar

General Motors slipper behöva göra en utbetalning på en miljard dollar, motsvarande 8 miljarder kronor, till personer som skadats på grund av defekta tändningslås i bolagets bilar. Domen är från en konkursdomare i New York som anser att General Motors representant, Wilmington Trust, hade agerat i ond tro när förlikningsuppgörelsen tagits fram. Det rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Teknikchef på Bank of Americas ger upp

Lämnar banken i jakt på nya utmaningar. Bank of Americas globala teknikchef Anwar Zakkour ska lämna banken, rapporterar CNBC. I ett internt mejl från banken som affärssajten fått tag på står det att Anwar Zakkour lämnar för att sig an nya utmaningar.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Toppchefer på Huawei åker på mångmiljonböter

Kinesiska telekom- och teknikjätten Huawei har uhar, enligt ett internt memo som nyhetsbyrån Reuters fått ta del av. Memot är daterat 17 januari och nämner en nota på tre miljoner yuan, motsvarande 3,8 miljoner kronor, som ska delas mellan de fyra personerna samt HR-chefen. Bolagets grundare Ren Zhengfei står för den största delen av notan med en miljon yuan.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Här skakar politikerna hand om vinsttaket

”Stort steg framåt”, säger Jonas Sjöstedt (V). Regeringen och Vänsterpartiet bekräftar i dag att man är överens om ett lagförslag för att begränsa vinster i skolan och omsorgen, som Dagens PS berättade om i morse. ”Det här är ett stort steg framåt för svensk välfärd.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Fredagsräkan kostar 269 kronor kilot

Beräknat dagspris för ett kilo räkor i butik blev efter dagens fredagsauktion 269 kronor och det såldes totalt 10 626 kilo räkor från 715 lådor. Det framgår av prisuppgifter från Göteborgs Fiskauktion. Det har landats stora fångster trots kraftiga vindar med ibland stormstyrka senaste dagarna till havs.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Regeringen läxas upp: ”Mycket allvarligt”

Godkände skärpta amorteringskravet – utan analys. I slutet av november gav regeringen grönt ljus till Finansinspektionens förslag på skärpt amorteringskrav. Men någon analys bakom beslutet har regeringen inte presenterat, och det ger nu upphov till kritik från Riksrevisionen, skriver Dagens Industri.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Redeyes börsval 2018 – läge att ta rygg?

Proffsen på analysfirman bjuder på sina favoritaktier inom tech och hälsovård. Nyhetsbyrån Direkt berättar att Redeye lagt till THQ Nordic och Alligator Bioscience till sin Top Picks-portfölj. Det här framgår av Redeye Tech Report 2018, som Direkt hänvisar till och som presenteras i dag, fredag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.