Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 08:01

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 08:28

MP-minister Per Bolunds ”dokument” existerar inteAnalys om skärpt amorteringskravet finns inte, enligt SvD. Trots det har finansmarknadsminister Per Bolund, enligt tidningen, ”upprepade gånger” hänvisat till denna ickeexisterande analys, skriver tidningen, som frågat ministern om det är möjligt att få se dokumentet som bekräftar analysen. ”Vi har ju en offentlighetsprincip så eventuella handlingar som har tagits fram kommer finnas tillgängliga”, har Per Bolund svarat på det. Men när SvD sedan begär ut dessa handlingar blir beskedet att det inte finns några allmänna handlingar i ärendet. ”Det finns inga beräkningar, inga skriftliga analyser och inte heller några minnesanteckningar att ta del av”, konstaterar SvD – trots att Per Bolund alltså hävdade något helt annat på presskonferensen där regeringens
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Per Bolunds, SvD, Per Bolund, Finansinspektionens, John Hassler, Finanspolitiska, Riksrevisionen, Ingvar Mattson, Svenska Dagbladet, FI, MP, Dagensps

Dela artikeln

76 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP-minister, Per, Bolunds, dokument, existerarinte
SvD - 10 nov 15 kl. 08:59

Folkpartiet kritiskt till Bolunds pensionsförslag

Mats Persson (FP) kritiserar Per Bolunds svar i en intervju med SvD. Konflikten handlar om pensionsfonderna där regeringen har lagt ett förslag om hur systemet ska reformeras. Förslaget har mött skarp kritik som Mats Persson nu uppmanar regeringen att ta till sig..

SvD - 28 nov 16 kl. 21:00

Bolunds lama lag får fuskarna att öppna skumpan

Per Bolunds recept för att komma till rätta med fondfusket är alldeles för lamt. Tills dess behöver du själv komma på knep att undvika att bli lurad. SvD Näringslivs Frida Bratt ger dig tre sätt.

DI - 11 maj 17 kl. 14:26

Bolunds svar på Danmarks Nordea-invit

Sverige kommer inte att medverka till en kapplöpning mot botten. Det är finansmarknadsminister Per Bolunds besked efter Danmarks flört med Nordea. ”Vi kommer inte att delta i en tävling med att ha sämst regelverk”, säger han till Di..

Cornucopia - 06 okt 13 kl. 09:11

Motion om peak oil från Per Bolund (mp)

Miljöpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Per Bolund har lagt en motion i riksdagen om att rusta Sverige mot peak oil genom att proaktivt bygga upp en industri för biobränslen. Namnet på motionen är helt enkelt Biodrivmedelsindustri för att rusta Sverige mot Peak Oil.

Inledningen låter som saxad från den här bloggen, min länk.

DI - 10 dec 15 kl. 15:46

Per Bolund får nobben direkt

Moderaterna säger tydligt nej till nedtrappade ränteavdrag efter finansmarknadsminister Per Bolunds invit. "Om Per Bolund i praktiken vill förhandla om ränteavdragen så är det inte aktuellt för vår del", säger partiets ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson till Di..

Regeringen - 17 mar 17 kl. 06:30

Per Bolund inviger Earth Week i Växjö

På måndag den 20 mars gör konsumentminister Per Bolund besök i Växjö och inviger Earth Week tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje. Besöket är en del i Per Bolunds turné runt om i landet om regeringens strategi för hållbar konsumtion..

DI - 16 mar 17 kl. 19:47

Per Bolund: Fortsatt förtroende för Ebba Lindsö

Tidigare i ordföranden Allra och nuvarande ordföranden i Sjätte AP-fonden Ebba Lindsö har fortfarande finansmarknadsminister Per Bolunds förtroende, även om han lämnar utrymme för tolkningar. På torsdagen har Allra kastats ur premiepensionssystemet och polisanmälts av Pensionsmyndigheten..

Regeringen - 07 feb 17 kl. 13:36

Per Bolunds anförande vid Dagens industris konferens Försäkring

Sheraton, Stockholm 7 februari 2017..

Regeringen - 05 apr 17 kl. 14:45

Per Bolunds tal vid Dagens industris konferens Hållbarhet

Stockholm, 4 april 2017..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Handelsbanken i linje med förväntan

Intäkterna för tredje kvartalet uppgick till 10 728 miljoner kronor (10 248), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 10 755. Räntenettot för Handelsbanken, vars vd och koncernchef nu tvingar bort, enligt Di, uppgick till 7 862 miljoner kronor (7 587), väntat 7 972 miljoner kronor. Provisionsnettot blev 2 624 miljoner kronor (2 355), väntat var 2 517 miljoner kronor.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Di: Handelsbankens vd tvingas bort

Dagens PS - 19 timmar sedan

Spara tusenlappar – så här enkelt är det

Varför hänga kvar i dyra företagsabonnemang när det finns billiga? Vi guidar dig i tre steg. Hallon är en uppstickare på mobilmarknaden.

Dagens PS - Igår: 08:59

Begagnade bilar heta på marknaden

Efterfrågan på begagnade bilar är hittills i år upp tre procent, vilket kan jämföras med en uppgång på knappt en procent under fjolåret. Det är bilvärderingsföretaget Bilpriser som har sammanställt statistiken med hjälp av slutpriser i 55 000 affärer av personbilar hos bilauktionsiten Kvdbil.se under perioden januari till augusti.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Svensk förpackningsjätte på väg till börsen

Förpackningsjätten ÅR Packaging siktar på en notering på Stockholmsbörsen nästa år, enligt Dagens industri. Bolagets koncernchef Harald Schulz uppger att huvudsyftet med listningen är att ytterligare stärka bolagets möjligheter att växa. ÅR Packaging ägs sedan 2016 av riskkapitalbolaget CVC Capital Partners som planerar att ha en större ägarandel i företaget även efter noteringen, enligt bolagets kommunikation.

Dagens PS - 21 timmar sedan

JUST NU: Sprängladdning vid Soros bostad

En sprängladdning har hittats i en brevlåda utanför miljardären George Soros hus i delstaten New York. Soros själv var inte hemma när sprängladdningen hittades och enligt New York Times har polisen detonerat den under kontrollerade former, rapporterar Sveriges Radio. Soros är ursprungligen från Ungern och har varit starkt kritisk mot den sittande regeringen för att driva en nationalistisk agenda.

Dagens PS - 20 timmar sedan

”Bra komplement till svenska aktier”

Det anser Carnegies omvärldsstrateg Helena Haraldsson. Hon syftar på schweiziska aktier med exponering mot hälsovård och dagligvaror. Till skillnad mot bank och verkstad kännetecknas dessa aktier av att vara defensiva och därmed mindre konjunkturkänsliga.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Krönika: Robotar på frammarsch

För drygt 30 år sedan häpnade vi över filmen terminator där robotar tog över världen. Robotar är långt ifrån där ännu. Men de kan utföra repetitiva uppgifter snabbare än någon människa.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Toppchef går efter ”olämpligt beteende”

Ubers affärsutvecklingschef Cameron Poetzscher väljer att avgå efter att en artikel från Wall Street Journal avslöjat olämpligt beteende från hans sida på kontoret. Det handlar om att han ska ha slängt ur sig sexuella kommentarer om kvinnliga kollegor samt brutit mot företagspolitiken genom att ingå en samtyckesrelation med en medarbetare. Uber gav Cameron en formell varning för detta och skickade honom även till en ”känslighetsutbildning”.

Dagens PS - 22 timmar sedan

850 får lämna Saab – aktien faller blytungt

Försvarsbjässen Saab backar 15,5 procent på börsen efter morgonens rapport. Som Dagens PS kunde berätta planerar Saab en nyemission på 6 miljarder kronor. Samtidigt redovisar bolaget en förlust på 103 miljoner kronor för tredje kvartalet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.