Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 April, 09:50

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 08:28

MP-minister Per Bolunds ”dokument” existerar inteAnalys om skärpt amorteringskravet finns inte, enligt SvD. Trots det har finansmarknadsminister Per Bolund, enligt tidningen, ”upprepade gånger” hänvisat till denna ickeexisterande analys, skriver tidningen, som frågat ministern om det är möjligt att få se dokumentet som bekräftar analysen. ”Vi har ju en offentlighetsprincip så eventuella handlingar som har tagits fram kommer finnas tillgängliga”, har Per Bolund svarat på det. Men när SvD sedan begär ut dessa handlingar blir beskedet att det inte finns några allmänna handlingar i ärendet. ”Det finns inga beräkningar, inga skriftliga analyser och inte heller några minnesanteckningar att ta del av”, konstaterar SvD – trots att Per Bolund alltså hävdade något helt annat på presskonferensen där regeringens
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Per Bolunds, SvD, Per Bolund, Finansinspektionens, John Hassler, Finanspolitiska, Riksrevisionen, Ingvar Mattson, Svenska Dagbladet, FI, MP, Dagensps

Dela artikeln

76 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP-minister, Per, Bolunds, dokument, existerarinte
SvD - 10 nov 15 kl. 08:59

Folkpartiet kritiskt till Bolunds pensionsförslag

Mats Persson (FP) kritiserar Per Bolunds svar i en intervju med SvD. Konflikten handlar om pensionsfonderna där regeringen har lagt ett förslag om hur systemet ska reformeras. Förslaget har mött skarp kritik som Mats Persson nu uppmanar regeringen att ta till sig..

SvD - 28 nov 16 kl. 21:00

Bolunds lama lag får fuskarna att öppna skumpan

Per Bolunds recept för att komma till rätta med fondfusket är alldeles för lamt. Tills dess behöver du själv komma på knep att undvika att bli lurad. SvD Näringslivs Frida Bratt ger dig tre sätt.

DI - 11 maj 17 kl. 14:26

Bolunds svar på Danmarks Nordea-invit

Sverige kommer inte att medverka till en kapplöpning mot botten. Det är finansmarknadsminister Per Bolunds besked efter Danmarks flört med Nordea. ”Vi kommer inte att delta i en tävling med att ha sämst regelverk”, säger han till Di..

Cornucopia - 06 okt 13 kl. 09:11

Motion om peak oil från Per Bolund (mp)

Miljöpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Per Bolund har lagt en motion i riksdagen om att rusta Sverige mot peak oil genom att proaktivt bygga upp en industri för biobränslen. Namnet på motionen är helt enkelt Biodrivmedelsindustri för att rusta Sverige mot Peak Oil.

Inledningen låter som saxad från den här bloggen, min länk.

DI - 10 dec 15 kl. 15:46

Per Bolund får nobben direkt

Moderaterna säger tydligt nej till nedtrappade ränteavdrag efter finansmarknadsminister Per Bolunds invit. "Om Per Bolund i praktiken vill förhandla om ränteavdragen så är det inte aktuellt för vår del", säger partiets ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson till Di..

Regeringen - 17 mar 17 kl. 06:30

Per Bolund inviger Earth Week i Växjö

På måndag den 20 mars gör konsumentminister Per Bolund besök i Växjö och inviger Earth Week tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje. Besöket är en del i Per Bolunds turné runt om i landet om regeringens strategi för hållbar konsumtion..

DI - 16 mar 17 kl. 19:47

Per Bolund: Fortsatt förtroende för Ebba Lindsö

Tidigare i ordföranden Allra och nuvarande ordföranden i Sjätte AP-fonden Ebba Lindsö har fortfarande finansmarknadsminister Per Bolunds förtroende, även om han lämnar utrymme för tolkningar. På torsdagen har Allra kastats ur premiepensionssystemet och polisanmälts av Pensionsmyndigheten..

Regeringen - 07 feb 17 kl. 13:36

Per Bolunds anförande vid Dagens industris konferens Försäkring

Sheraton, Stockholm 7 februari 2017..

Regeringen - 05 apr 17 kl. 14:45

Per Bolunds tal vid Dagens industris konferens Hållbarhet

Stockholm, 4 april 2017..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Experttips: Hörlurar på vid vinprovningen

Vin och musik är melodin, tycker proffset som har satt ihop en spellista. Michael Jacksons ”Billie Jean” är en av låtarna, Brigitte Bardots ”Moi je joue” en annan. Spellistan, som DN:s vinskribent och dj Alf Tumble står bakom, innehåller tolv spår – och de passar alltså utmärkt ihop med vinprovningen, anser han och slår fast att det är viktigt att utnyttja hörselsinnet mer i sammanhang som dessa.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Världspremiär när M/S Grace fick segel

Uppges vara det första passagerarfartyget i världen som utnyttjar vindkraft. Tidningen Båtliv berättar att M/S Viking Grace nu seglar med hjälp av ett mekaniskt rotorsegel. Den 12 april ägde jungfruresan med segel rum mellan Åbo och Stockholm.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nu är det drag efter charterresor

Kreta lockar mest följt av Mallorca och Rhodos, enligt Ticket. Enligt researrangören har bokningarna till sol- och badresor ökat med 5 procent ”jämfört med redan rekordhöga nivåer i fjol”. Kreta är alltså mest poppis bland soltörstande svenskar, men även Turkiet har som vi tidigare berättat fått tillbaka sin attraktionskraft.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Världsnaturfonden: Sverige sviker Östersjön

Det visar en relativt ny WWF-rapport – även om Sverige är minst dåligt bland nio undersökta länder på att leva upp till sina åtaganden att skydda Östersjön. Men Sveriges insatser är inte tillräckliga för att nå målet om ett välmående hav 2021. Av de viktigaste åtgärderna har endast en tredjedel infriats av samtliga deltagande länder, däribland Sverige alltså.

Dagens PS - Igår: 06:38

Wall Street fick bita i det sura äpplet

New York-börsen vände nedåt på torsdagen med börsjätten Apple som sänke. Stigande marknadsräntor bidrog också till nedgången. Apple backade 3 procent efter negativa kommentarer från den asiatiska halvledartillverkaren TSMC.

Dagens PS - Igår: 09:56

Börsraket: Aktie rusar över 23 procent

Stockholmsbörsen har inlett stigande på torsdagen. Utvecklingen är något bättre än den som ses på storbörserna i Europa. Efter cirka 40 minuters handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet upp 0,58 procent och har sedan dess stabiliserats kring +0,40 vid 12.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Extremsport ofta på männens villkor

Trots ambitioner om att leva jämställt landar det oftast i mycket könsstereotypa lösningar, visar ny forskning. Extremidrottande inom triathlon leder ofta till stora påfrestningar på familjelivet. Jämställdheten blir lidande då det främst är de manliga extremidrottarnas karriärer som premieras framför kvinnornas, enligt forskning vid Göteborgs universitet och Linnéuniversitet.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Barn behöver en vuxen att lita på

SPONSRAD AV IQ. ”Snälla, alla andra får ta sista bussen hem!” eller ”Hur kul tror du det är att vara den som ALLTID måste åka hem först?

Dagens PS - 23 timmar sedan

Pengasmäll för bank–vd som lekte detektiv

Barclays vd Jes Staley riskerar böter av tillsynsmyndigheter för regelbrott då han försökte identifiera en visselblåsare hos banken. Det rapporterar BBC. (Foto: TT) Barclays vd Jes Staley riskerar böter av tillsynsmyndigheter för regelbrott då han försökte identifiera en visselblåsare hos banken.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Stjärnornas fullträff: Har 30 miljarder skäl att jubla

Premier League-klubbarnas intäkter steg kraftigt till 4,5 miljarder pund under fjolårets fotbollssäsong, samt redovisade en vinst på aggregerad nivå. Det rapporterar BBC med hänvisning till en rapport från Deloitte. Den samlade vinsten uppgick till 500 miljoner pund i den föregående fotbollssäsongen, från en mindre förlust året innan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.