Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 16 January, 12:42

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 08:28

MP-minister Per Bolunds ”dokument” existerar inteAnalys om skärpt amorteringskravet finns inte, enligt SvD. Trots det har finansmarknadsminister Per Bolund, enligt tidningen, ”upprepade gånger” hänvisat till denna ickeexisterande analys, skriver tidningen, som frågat ministern om det är möjligt att få se dokumentet som bekräftar analysen. ”Vi har ju en offentlighetsprincip så eventuella handlingar som har tagits fram kommer finnas tillgängliga”, har Per Bolund svarat på det. Men när SvD sedan begär ut dessa handlingar blir beskedet att det inte finns några allmänna handlingar i ärendet. ”Det finns inga beräkningar, inga skriftliga analyser och inte heller några minnesanteckningar att ta del av”, konstaterar SvD – trots att Per Bolund alltså hävdade något helt annat på presskonferensen där regeringens
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Per Bolunds, SvD, Per Bolund, Finansinspektionens, John Hassler, Finanspolitiska, Riksrevisionen, Ingvar Mattson, Svenska Dagbladet, FI, MP, Dagensps

Dela artikeln

76 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP-minister, Per, Bolunds, dokument, existerarinte
SvD - 10 nov 15 kl. 08:59

Folkpartiet kritiskt till Bolunds pensionsförslag

Mats Persson (FP) kritiserar Per Bolunds svar i en intervju med SvD. Konflikten handlar om pensionsfonderna där regeringen har lagt ett förslag om hur systemet ska reformeras. Förslaget har mött skarp kritik som Mats Persson nu uppmanar regeringen att ta till sig..

SvD - 28 nov 16 kl. 21:00

Bolunds lama lag får fuskarna att öppna skumpan

Per Bolunds recept för att komma till rätta med fondfusket är alldeles för lamt. Tills dess behöver du själv komma på knep att undvika att bli lurad. SvD Näringslivs Frida Bratt ger dig tre sätt.

DI - 11 maj 17 kl. 14:26

Bolunds svar på Danmarks Nordea-invit

Sverige kommer inte att medverka till en kapplöpning mot botten. Det är finansmarknadsminister Per Bolunds besked efter Danmarks flört med Nordea. ”Vi kommer inte att delta i en tävling med att ha sämst regelverk”, säger han till Di..

Cornucopia - 06 okt 13 kl. 09:11

Motion om peak oil från Per Bolund (mp)

Miljöpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Per Bolund har lagt en motion i riksdagen om att rusta Sverige mot peak oil genom att proaktivt bygga upp en industri för biobränslen. Namnet på motionen är helt enkelt Biodrivmedelsindustri för att rusta Sverige mot Peak Oil.

Inledningen låter som saxad från den här bloggen, min länk.

DI - 10 dec 15 kl. 15:46

Per Bolund får nobben direkt

Moderaterna säger tydligt nej till nedtrappade ränteavdrag efter finansmarknadsminister Per Bolunds invit. "Om Per Bolund i praktiken vill förhandla om ränteavdragen så är det inte aktuellt för vår del", säger partiets ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson till Di..

Regeringen - 17 mar 17 kl. 06:30

Per Bolund inviger Earth Week i Växjö

På måndag den 20 mars gör konsumentminister Per Bolund besök i Växjö och inviger Earth Week tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje. Besöket är en del i Per Bolunds turné runt om i landet om regeringens strategi för hållbar konsumtion..

DI - 16 mar 17 kl. 19:47

Per Bolund: Fortsatt förtroende för Ebba Lindsö

Tidigare i ordföranden Allra och nuvarande ordföranden i Sjätte AP-fonden Ebba Lindsö har fortfarande finansmarknadsminister Per Bolunds förtroende, även om han lämnar utrymme för tolkningar. På torsdagen har Allra kastats ur premiepensionssystemet och polisanmälts av Pensionsmyndigheten..

Regeringen - 07 feb 17 kl. 13:36

Per Bolunds anförande vid Dagens industris konferens Försäkring

Sheraton, Stockholm 7 februari 2017..

Regeringen - 05 apr 17 kl. 14:45

Per Bolunds tal vid Dagens industris konferens Hållbarhet

Stockholm, 4 april 2017..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

FI varnar för hajpad investering

Hög risk och uselt konsumentskydd, enligt myndigheten. ”Den som investerar på en plattform för gräsrotsfinansiering utsätts i många fall för hög risk jämfört med traditionella investeringsformer. Trots relativt hög risk saknas i flera avseenden ett konsumentskydd motsvarande det som finns för dessa reglerade investeringsformer”, säger Finansinspektionens pressekreterare Peter Svensson till Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Aja baja! Anders Lönner får bakläxa på halv miljon

Skatteverket tar den hyllade, men insidermisstänkta, läkemedelsmiljonärens Anders Lönner i örat. Dagens PS har tidigare berättat att läkemedelskungen Anders Lönner haft en brokig resa i svenskt näringsliv de senaste åren. 2012 mottog han pris från prins Daniel när han utsågs till årets entreprenör men som Dagens Industri rapporterade förra veckan är den hyllade Meda-grundaren – ett bolag som Anders Lönner lyckades sälja för 60 miljarder kronor – misstänkt för insiderbrott.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Di ville cash hem före dagens stora börsras

Dagens Industri lutade ”åt utcheckning” innan tisdagens vinstvarning som satt aktien i fritt fall.  Hotelloperatören Scandic Hotels har efter en trevande start utvecklats till en börssuccé. Men solen kan ha nått zenit och frågan är om det inte är dags att checka ut, skriver Dagens Industri i tisdagens utgåva.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Brutalt Bitcoin-ras efter ny förbudsskräck

Bitcoin pressas rejält på tisdagen och har tillfälligt handlats under 12.000 dollar. Det har varit oroligt i handeln på sistone efter att Sydkorea i förra veckan sade att det väntas ett förbud mot handeln i kryptovalutor.

Dagens PS - 1 timme sedan

Förvaltare: ”Aktierna riskerar trög utveckling”

Har dragit ner på exponeringen mot sektorn. Ulric Grönvall, som förvaltar Danske Bank Sverige Fokus, berättar i en intervju med Affärsvärlden att bankaktier inte längre står lika högt i kurs. Tidigare fanns Nordea, SEB och Swedbank i portföljen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Hans app hjälper dig bli av med gamla saker

”Tiptapp har blivit en självklarhet på ett antal marknader och fortsätter att expandera”, säger Tim Bjelkstam. I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Dagens PS - 3 timmar sedan

BÖRSEXTRA: Dubbelslakt i morgonhandeln

Net Ent störtdyker 20 procent och Scandic Hotels 15 procent. Båda bolagen vinstvarnar och det sätter alltså avtryck i aktiekurserna, där Scandic Hotels faller med 15 procent i öppningen av Stockholmsbörsen och Net Ent – som gör spel till nätcasinon – backar med hela 20 procent. Bakgrunden till Net Ents vinstvarning är enligt DiTV.

Dagens PS - 4 timmar sedan

SEB: Bopriser stabiliseras – i alla fall kortsiktigt

Storbanken SEB mot strömmen efter måndagens svarta rubriker. ”Märkbar förbättring av stämningsläget.” I går släpptes det mängder med data över den svenska bostadsmarknaden.

Dagens PS - 3 timmar sedan

JUST NU: Ericsson-smäll på 14,2 miljarder

Så mycket tvingas telekomjätten göra i nedskrivningar. Det här rapportrar nyhetsbyrån TT och uppger att nedskrivningarna gäller goodwill. Ericsson har tidigare flaggat för nedskrivningarna, framgår det.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Cannabis lockar småsparare: ”En boom”

Det konstaterar Nordnets sparekonom Joakim Bornold. Tre av de sju mest nettohandlade utländska aktierna i år hos Nordnet är cannabisaktier, rapporterar Sveriges Radio och uppger att cannabisaktier på kort tid blivit en av de mest populära hos svenska småsparare. En dessa småsparare är Marina Trenkoska, och hon säger så här till SR: ”Jag tror att marknaden för medicinsk cannabis kommer att bli större och större, och det är skönt att investera i något som man vet vad det är och vad verksamheten går ut på”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.