Dagens PS > Ekonomi

Monday, 23 July, 02:13

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 08:28

MP-minister Per Bolunds ”dokument” existerar inteAnalys om skärpt amorteringskravet finns inte, enligt SvD. Trots det har finansmarknadsminister Per Bolund, enligt tidningen, ”upprepade gånger” hänvisat till denna ickeexisterande analys, skriver tidningen, som frågat ministern om det är möjligt att få se dokumentet som bekräftar analysen. ”Vi har ju en offentlighetsprincip så eventuella handlingar som har tagits fram kommer finnas tillgängliga”, har Per Bolund svarat på det. Men när SvD sedan begär ut dessa handlingar blir beskedet att det inte finns några allmänna handlingar i ärendet. ”Det finns inga beräkningar, inga skriftliga analyser och inte heller några minnesanteckningar att ta del av”, konstaterar SvD – trots att Per Bolund alltså hävdade något helt annat på presskonferensen där regeringens
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Per Bolunds, SvD, Per Bolund, Finansinspektionens, John Hassler, Finanspolitiska, Riksrevisionen, Ingvar Mattson, Svenska Dagbladet, FI, MP, Dagensps

Dela artikeln

76 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP-minister, Per, Bolunds, dokument, existerarinte
SvD - 10 nov 15 kl. 08:59

Folkpartiet kritiskt till Bolunds pensionsförslag

Mats Persson (FP) kritiserar Per Bolunds svar i en intervju med SvD. Konflikten handlar om pensionsfonderna där regeringen har lagt ett förslag om hur systemet ska reformeras. Förslaget har mött skarp kritik som Mats Persson nu uppmanar regeringen att ta till sig..

SvD - 28 nov 16 kl. 21:00

Bolunds lama lag får fuskarna att öppna skumpan

Per Bolunds recept för att komma till rätta med fondfusket är alldeles för lamt. Tills dess behöver du själv komma på knep att undvika att bli lurad. SvD Näringslivs Frida Bratt ger dig tre sätt.

DI - 11 maj 17 kl. 14:26

Bolunds svar på Danmarks Nordea-invit

Sverige kommer inte att medverka till en kapplöpning mot botten. Det är finansmarknadsminister Per Bolunds besked efter Danmarks flört med Nordea. ”Vi kommer inte att delta i en tävling med att ha sämst regelverk”, säger han till Di..

Cornucopia - 06 okt 13 kl. 09:11

Motion om peak oil från Per Bolund (mp)

Miljöpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Per Bolund har lagt en motion i riksdagen om att rusta Sverige mot peak oil genom att proaktivt bygga upp en industri för biobränslen. Namnet på motionen är helt enkelt Biodrivmedelsindustri för att rusta Sverige mot Peak Oil.

Inledningen låter som saxad från den här bloggen, min länk.

DI - 10 dec 15 kl. 15:46

Per Bolund får nobben direkt

Moderaterna säger tydligt nej till nedtrappade ränteavdrag efter finansmarknadsminister Per Bolunds invit. "Om Per Bolund i praktiken vill förhandla om ränteavdragen så är det inte aktuellt för vår del", säger partiets ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson till Di..

Regeringen - 17 mar 17 kl. 06:30

Per Bolund inviger Earth Week i Växjö

På måndag den 20 mars gör konsumentminister Per Bolund besök i Växjö och inviger Earth Week tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje. Besöket är en del i Per Bolunds turné runt om i landet om regeringens strategi för hållbar konsumtion..

DI - 16 mar 17 kl. 19:47

Per Bolund: Fortsatt förtroende för Ebba Lindsö

Tidigare i ordföranden Allra och nuvarande ordföranden i Sjätte AP-fonden Ebba Lindsö har fortfarande finansmarknadsminister Per Bolunds förtroende, även om han lämnar utrymme för tolkningar. På torsdagen har Allra kastats ur premiepensionssystemet och polisanmälts av Pensionsmyndigheten..

Regeringen - 07 feb 17 kl. 13:36

Per Bolunds anförande vid Dagens industris konferens Försäkring

Sheraton, Stockholm 7 februari 2017..

Regeringen - 05 apr 17 kl. 14:45

Per Bolunds tal vid Dagens industris konferens Hållbarhet

Stockholm, 4 april 2017..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:54

PS-Podden: Ett helt nytt sätt att handla

När det gäller sättet vi handlar på är framtiden redan här. Några som förstått det är människorna bakom The Lobby i Stockholm. Förr talade man alltid om framtiden som något som skulle komma.

Dagens PS - I förrgår: 10:01

Hög tv-chef får sparken för “olämpligt” snack

Paramounts tv-chef Amy Powell får sparken för olämpliga kommentarer på arbetsplatsen. Det rapporterar Wall Street Journal. Från Paramounts sida uppger man att kommentarerna var oförenliga med företagets värdegrund.

Dagens PS - I förrgår: 10:13

Våg av cyberattacker – då avgår tre FBI-toppar

Tre av FBI:s främsta säkerhetsexperter avgår från statlig tjänst, enligt personer med insyn i ärendet. Det rapporterar Wall Street Journal. Scott Smith, biträdande direktör, som ansvarar för byråns cyberdivision och hans ställföreträdare Howard Marshall har eller kommer lämna sina poster.

Dagens PS - I förrgår: 12:06

Birro: Nyhetsveckan som gick

Nästan allting den här veckan har handlat om bränderna här hemma. Återigen har det svenska maskineriet gnisslat igång alldeles för långsamt. Det dröjde en vecka innan statsministern tog sig till ett av de brandhärjade områdena.

Dagens PS - I förrgår: 10:20

Börsen: Två rapportrasar – en flyger till himlen

Stockholmsbörsen inledde, i linje med Europa, veckans sista handelsdag på minus, men noteras i skrivande stund strax över nollan. Pricer och Scandic Hotels rusar efter sina respektive rapporter, medan Stora Enso och Mr Green hör till förmiddagens förlorare. Efter drygt 1 timmes handel var OMXS30-indexet upp 0,18 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade ökat 0,25 procent.

Dagens PS - I förrgår: 10:21

Analys: Het aktie borde rusa mycket mer

Läkemedelsbolaget Sobis köp av Novimmunes särläkemedelskandidat emapalumab är ett utmärkt förvärv som passar bolaget som handen i handsken. Affären kan också innebära att hemofiliverksamheten kan säljas till Sanofi, spekulerar Pareto Securities i en analys och påpekar att aktien borde reagera mer positivt på nyheten. Läkemedelskandidaten utvecklas mot den sällsynta immunsjukdomen hemofagocyterande lymfohistiocytos, och ett svar på Novimmunes registreringsansökan hos amerikanska läkemedelsverket väntas i slutet av 2018.

Dagens PS - I förrgår: 10:35

HTC drar sig ur indiska smartphonemarknaden

HTC drar sig ur den indiska smartphonemarknaden, rapporterar Economic Times. Det sker mot bakgrund av att många kinesiska aktörer har tagit sig in på marknaden. Den indiska verksamhetens högsta chefer har avgått.

Dagens PS - 19 jul 18 kl. 06:50

Volvo Cars rekordgasar – högsta vinsten någonsin

Volvo Cars, ägt av kinesiska Geely, redovisar en rejäl försäljningsökning och en rekordhög vinst under andra kvartalet. Nettoomsättningen ökade med 26,9 procent till 66 miljarder kronor. Antalet bilar som såldes var 170.

Dagens PS - I förrgår: 10:42

Toyota stänger fabrik – satsar på autonoma bilar

Japanska biljätten Toyota stänger en tillverkningsfabrik i landet, mot bakgrund av att företaget satsar allt mer på elbilar och autonoma fordon. Det rapporterar Nikkei Asian Review. Produktionen vid fabriken kommer att upphöra så tidigt som år 2020, och blir då den första personbilsfabriken att omallokera produktion på elva år.

Dagens PS - 18 jul 18 kl. 10:56

Ekonom: Risken för ett brexitfiasko ökar

Sannolikheten att det inte blir någon brexitavtal bedöms ha ökat, enligt CMC Markets brittiska marknadsekonom. Gårdagens positiva börsavslutning var främst drivet av en positiv ton från Fed-chefen Jerome Powell, samtidigt som det är politisk turbulens i Storbritannien. Det framgår av en rapport från CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.