DN > Ekonomi

Thursday, 22 March, 07:03

DN - 15 dec 17 kl. 08:15

H&M stänger butiker – sämre försäljning än väntatDet går dåligt för klädjätten H&M. Nu tvingas kedjan stänga butiker. Analytikerna hade räknat med ökad försäljning..
Läs mer på DN

Dela artikeln

123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, stänger, butikersämre , försäljning, än, väntat
Dalarnas tidningar - 18 dec 15 kl. 13:03

Butik i Kupolen stänger igen - utförsäljning mitt i julhandeln

Orsaken är att e-handelsentreprenören Jarno Vanhatapio (grundaren av Nelly.com) och hans bolag NA-KD köpt rättigheterna till det svenska modemärket Rut and circle. Webbutiker blir i fortsättningen försäljningskanalerna - i första hand mot utlandet..

Nya Wermlands Tidningen - 25 nov 16 kl. 15:57

Återbruket stänger med utförsäljning

"Kan man återbruka ska man göra det".

Skånskan - 11 mar 18 kl. 06:00

Odlare slutar med bärstånd vid butiker

Sjöbo Efter Arbetsmiljöverkets förra sommaren kritik slutar Eriksgården med att ha sälja bär i sina jordgubbshus utanför butikerna på Österlen.
– Vi klarar inte att leva upp till arbetsmiljökraven som de kräver för kontanthantering, säger delägaren Rickard Bergkvist.
Men han ser inte bara nackdelar med förändringen.

HBL - 29 jul 13 kl. 06:08

Små butiker i Helsingfors kämpar för livet

Det sämsta året på trettio år och värre än under förra lågkonjunkturen, säger en del av butiksinnehavarna i centrum.En rundvandring bland de små affärerna i centrala Helsingfors, inom området Bulevarden?Nylandsgatan?

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 06:30

Två butiker i konkurs

Foto: Bosse Nilsson
Den 25 oktober förra året invigdes Galleria Boulevard med 17 butiker i en första etapp. Efter ett drygt halvår slår två av butikerna igen, klädaffärerna Zizzi och 62 kvadrat.
Båda butikerna har ägts och drivits av Anneli Svensson.

YLE - 26 aug 15 kl. 06:04

”Längre öppettider gynnar stora butiker”

De som skulle dra mest nytta av längre öppethållningstider är butikskedjor, stora mataffärer och småbutiker i centrum av större städer. Det bedömer professor Pekka Mattila vid handelshögskolan vid Aalto-universitetet. - Vinnarna finns sannolikt i handelns knutpunkter.

Barometern - 31 jul 13 kl. 07:21

Två butiker lät 16-åring köpa tobak

Håller Kalmars butiker åldersgränserna för tobakshandeln? Barometern undersökte 14 butiker i Kalmar, två av butikerna sålde till vår minderårige testperson. Den 1 januari 1997 trädde tobakslagen i kraft.

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 08:53

H&M går urdåligt – tvingas stänga butiker

Klädjätten har precis släppt en ny rapportbesvikelse. I det fjärde kvartalet (september-november) minskade H&M:s försäljning med 2 procent, jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var 9 procent, uppger Nyhetsbyrån Direkt, som samtidigt rapporterar om att det svenska klädbolaget nu stänger flera butiker. ”För att ännu snabbare kunna möta kundernas förändrade beteende accelereras bolagets pågående förändringsarbete.

DI - 07 jan 16 kl. 16:41

Onlineförsäljning lyfter tysk handel

Under den tyska julhandeln så ökade omsättningen i onlinebutiker kring 17 procent. Däremot minskade försäljningen i fysiska butiker något. Tyska butiker och kedjor som inte hänger med i trenden mot alltmer onlineförsäljning riskerar att behöva stänga ned..

Barometern - 23 jul 14 kl. 11:08

Mobilizera anmält 35 gånger ? i år

Mobilizera har lagen på sin sida. Det säger Ulf Stefansson, jurist på konsumentverket. Mobilizera har lagen på sin sida.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Bostadsbyggandet bromsar in kraftigt

Högkonjunkturen i byggbranschen är snart förbi. Nästa år rasar bostadsbyggandet, enligt byggbranschens bedömning. – Det här slår direkt in i svensk ekonomi, säger Byggindustriernas vd Catharina Elmsäter-Svärd..

DN - 30 minuter sedan

Martin Gelin: Zuckerbergs intervju präglades av en rad inövade citat

Efter fyra dygns öronbedövande tystnad har Mark Zuckerberg slutligen talat ut om Facebooks senaste skandal. I en längre intervju med CNN lovade Zuckerberg att Facebook ska bli bättre på att rensa bort ohederliga aktörer. Men hans löften övertygade knappast om att företaget kommer förändras i grunden..

DN - 2 timmar sedan

Självförsörjande – en ny grön våg?

Intresset för självförsörjande har ökat under de senaste tio åren. Det menar Emil Sandström, lektor vid avdelningen för landsbygdsutveckling på Sveriges lantbruksuniversitet. – Det är allt från hipsters som odlar på sina balkonger i stan till de som är mer hardcore och tar sitt pick och pack och flyttar, säger han..

DN - 9 timmar sedan

Martin Jönsson: Zuckerberg är inte ett smack trovärdig i sin historiebeskrivning

DN:s utvecklingschef och medieanalytiker Martin Jönsson svarar på tre frågor om Mark Zuckerbergs första kommentar om skandalen kring Cambridge Analytica - en historia som gjort att Facebooks börsvärde rasat och bolaget kastats in i sin värsta förtroendekris hittills..

DN - 10 timmar sedan

Mark Zuckerberg: Vi har begått misstag

Mark Zuckerberg bryter nu tystnaden gällande skandalen kring Cambridge analytica.  ” Vi har gjort misstag, det finns mer att göra och vi behöver bli bättre”, skriver han på Facebook..

DN - 13 timmar sedan

EU vill beskatta nätjättar som Facebook och Google

Ett skattesystem för 2000-talet, är vad EU-kommissionen kallar sitt väntade förslag om hur världens nätjättar ska beskattas där de tjänar sina pengar. Oron är samtidigt stor för att åtgärderna ska reta upp USA – mitt under hotande handelskrig..

DN - 13 timmar sedan

Så lärde sig forskare att använda Facebooklikes för att påverka dina tankar

Kanske har du vid något tillfälle under de senaste åren berättat för Facebook att du gillar till exempel Kim Kardashian West. När du tryckte på gilla-knappen på hennes sida, gjorde du det antagligen för att du ville se realitystjärnans uppdateringar i ditt nyhetsflöde. Kanske förstod du att marknadsförare skulle kunna rikta reklam till dig baserat på ditt intresse för henne.

DN - 14 timmar sedan

Calmfors: Etableringsjobb inte nog för att integrera de nyanlända

Med de lägst avlönade jobben som språngbräda får åtminstone en del av de utrikes födda en ökad chans att lyckas närma sig de svenska medellönerna. Det menar Arbetsmarknadsekonomiska Rådet i sin sista rapport. .

DN - 15 timmar sedan

Hamnarbetarförbundet avvisar LO:s förslag

Svenska hamnarbetarförbundet säger nej till LO-förslaget om upplösa organisationen och underordna sig Transport via ett hängavtal. – Ett framtida samgående måste bygga på en kompromiss och inte på att den ena parten sväljer den andra, sade Hamnarbetarförbundets Erik Helgeson..

DN - 18 timmar sedan

Regeringen föreslår sänkt bolagsskatt

Regeringen föreslår en sänkt bolagsskatt till 21,4 procent följt av ännu en sänkning till 20,6 procent från 2021. Sänkningen kombineras med begränsningar för bolagens möjlighet att göra ränteavdrag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.