Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 18 February, 05:45

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda ViltjourDalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck. Det visar att man uppskattar vårt arbete och att vi är på rätt väg..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Viltjour, Rättvik, Emma, Lars-Christer Billbäck, Rättviks, Emma Billbäck

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunenssista , miljöpris, delasut till , länetsenda , Viltjour
DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Länstidningen i Jämtland - 22 mar 16 kl. 08:15

De vann Miljöpartiet Jämtlands miljöpris

Spilloteket beskriver sig som länets första skapande verkstad för barn. Materialet till pysslet som skapas består av överblivet material från länets företag och industrier..

ÖstersundsPosten - 12 sep 15 kl. 16:56

Eva Hallin lycklig vinnare av Östersunds miljöpris

Eva Hallin och hennes företag Glada lådan har gett länets lokala matproducenter ett sätt att nå ut till länsbefolkningen med sina varor..

Dagensanalys.se - 29 feb 16 kl. 13:36

Nominerade till Guldvargen 2016

Värmlands bästa kommunikationsinsatser tävlar om Guldvargen som delas ut av Marknadsföreningen i Värmland för 24:e året i rad. Nomineringsminglet på Hotell Plaza i Karlstad under torsdagen lockade ett hundratal personer från Värmlands näringsliv och kommunikationsbranschen. Marknadsföreningens ordförande, Cecilia Victoria Åslund, kommenterade nomineringarna under minglet i torsdags: – Förra året blev Guldvargen en del av 100 grader Karlstad.

Barometern - 29 okt 13 kl. 10:18

Höllywood får fint kulturpris

Regionförbundets kulturstipendium på 50 000 ­kronor tilldelas Höllywood Studios i Högsby.
Pjäsen, I was Greta Garbo, har haft stor betydelse. I motiveringen från regionförbundet till detta arbetsstipendium sägs att Höllywood Studios är en ideell förening för företag, föreningar, organisationer och privatpersoner, som arbetar inom kreativa näringar och då exempelvis film, foto, webb-tv, mode och design.

Barometern - 11 jan 14 kl. 10:27

Vinster med egen vindkraft

Vid det senaste fullmäktigemötet i landstinget i november fattades ett smått historiskt beslut för regionen och Landstinget i?Kalmar län.
Vi gjorde ett vägval som känns avgörande och synnerligen viktigt:
Under 2014 ska landstinget i Kalmar län köpa sitt första vindkraftverk för att producera egen vindel till verksamheten.

SmålandsPosten - 30 apr 14 kl. 00:30

Ideologisk iver framför försvarsintressen

Såväl Smålandspostens ledarsida som moderata politiker påstår ännu en gång felaktigt att Socialdemokraterna skulle vilja återreglera flygtrafikledningen för de regionala flygplatserna. Detta påstående saknar grund. Vi har i riksdagen föreslagit, och fått majoritet för att de större statliga flygplatserna och de flygplatser som är centrala för försvarsmakten även fortsättningsvis ska flygtrafikledas av luftfartsverket.

SmålandsPosten - 21 okt 14 kl. 06:54

Elkonsumenterna de största vinnarna vid utbyggnad av vindkraft

Trots att utbyggnad av vindkraft har bidragit till att priset på el har halverats finns det, på vissa orter, motstånd till utbyggnad av vindkraft, skriver signatiuren Elkonsument. År 2010 låg Eons rörliga pris på 60–70 öre per kilowattimme. Därefter skedde­ en kraftig utbyggnad av vindkraften på många håll.

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommar

Nu är julruschen igång på allvar. Försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.