Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 21 March, 12:34

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i RättvikFör första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Rättvik, Joanna Stridh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon bryter, mansdominansenHär är , kyrkansnya , makthavarei , Rättvik
Expressen - 28 okt 16 kl. 11:08

"Kyrkans makthavare borde svara på kritik"

Ett uteblivet svar är också ett svar. Sofia Lilly Jönsson hälsar Svenska kyrkan att hon bara utkräver ansvar från deras makthavare..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 16:06

"Stjärnorna på slottet" bryter trend

När tv-succén "Stjärnorna på slottet" firar tioårsjubileum ger man kvinnorna mer utrymme — Marika Lagercrantz, Amanda Ooms och Claire Wikholm bryter mansdominansen..

Västerbottens Folkblad - 16 jun 15 kl. 16:06

”Stjärnorna på slottet” bryter trend

När tv-succén ”Stjärnorna på slottet” firar tioårsjubileum ger man kvinnorna mer utrymme – Marika Lagercrantz, Amanda Ooms och Claire Wikholm bryter mansdominansen. I början av augusti börjar inspelningarna av den tionde säsongen av SVT:s programserie ”Stjärnorna på slottet”. Då är det dags för Amanda Ooms, Morgan Alling, Stefan Sauk, Claire Wikholm och Marika Lagercrantz att […].

UNT - 16 jun 15 kl. 16:05

"Stjärnorna på slottet" bryter trend

När tv-succén "Stjärnorna på slottet" firar tioårsjubileum ger man kvinnorna mer utrymme - Marika Lagercrantz, Amanda Ooms och Claire Wikholm bryter mansdominansen..

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 15 kl. 16:06

"Stjärnorna på slottet" bryter trend

När tv-succén "Stjärnorna på slottet" firar tioårsjubileum ger man kvinnorna mer utrymme — Marika Lagercrantz, Amanda Ooms och Claire Wikholm bryter mansdominansen..

DI - 16 jun 15 kl. 16:53

"Stjärnorna på slottet" bryter trend

När tv-succén "Stjärnorna på slottet" firar tioårsjubileum ger man kvinnorna mer utrymme -Marika Lagercrantz, Amanda Ooms och Claire Wikholm bryter mansdominansen..

Jmini.se - 31 maj 17 kl. 20:11

Mullsjö bryter mansdominansen – plånboksparadis för kvinnorna

I länets kommuner har männen nästan undantagslöst bättre betalt än kvinnorna. Det gäller även Jönköping, där kvinnorna i genomsnitt tjänar 536 kronor mindre per månad, än männen. Det visar en kartläggning av 2015 års kommunala löneläge, som gjor.....

GöteborgsPosten - 22 dec 18 kl. 05:00

Programmerings-vd:n som bryter mansdominansen

På Wolters Kluwer består personalen av hälften kvinnor och hälften män, och högsta koncernchefen är en kvinna. Det är skillnad för Skandinavienchefen Katarina Thörnqvist, som varit van vid att vara i minoritet sedan skolåren..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Experten om kyrkans trädstympning: ”Riskerar att dö”

Kyrkans förvaltning har gått loss på de hamlade lindarna med en motorsåg. – De har lämnat grenarna med stora öppna sår. Träden riskerar att dö, säger docent Johan Östberg..

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommar

Nu är julruschen igång på allvar. Försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.