DN > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 02:36

DN - 15 dec 17 kl. 07:00

Riksbankschefen: Ibland är det ens skyldighet att vara tjänstesurPå nyårsdagen 2018, samma år som han fyller pensionär, påbörjar Stefan Ingves en ny femårsperiod som riksbankschef. Vem är mannen som har fingrarna djupare ner i våra plånböcker än någon annan? Vi frågade hans tvillingbror..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stefan Ingves

Dela artikeln

401 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbankschefen, Iblandär det , ens, skyldighetatt vara , tjänstesur
Kristianstadsbladet - 10 jan 14 kl. 09:01

Det är en absolut skyldighet att motverka mobbning

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Nu är det återigen tiotusentals elever som efter jullovet måste gå till skolan inför risken att bli retade, hotade och slagna. En del barn och ungdomar låtsas ibland vara sjuka, för att i varje fall slippa den rums- och tidsbundna .
Den elektroniska mobbningen som sker genom sms, mms, e-post och på olika sociala medier, som exempelvis Ask.

Nerikes Allehanda - 02 apr 16 kl. 07:53

Krönika: Man kan inte ens lita på Facebook längre

Det stod på min facebooksida att det skulle regna. Varje gång jag öppnade sidan så toppade den med just det. Det stod även att jag skulle ta med mig kläder för regn.

YLE - 05 okt 15 kl. 18:04

Överkommissarie Wahlman: Avvisningar ibland riktigt svåra

Finland försöker nu på flera sätt försnabba avvisningen av asylsökande som inte får lov att stanna kvar. Bland annat utreder man nu säkerhetsläget i Irak och Somalia för att eventuellt lättare kunna utvisa människor dit. När ansökan avslagits har personen i fråga vanligtvis 30 dagar på sig att lämna landet frivilligt.

YLE - 15 jan 14 kl. 19:35

Minister om Guggenheimstöd: Finns ingen skyldighet att informera

- Varför borde jag göra det? Det är arbets- och näringsminister Jan Vapaavuoris (Saml) svar på frågan om han informerat sina kolleger i Helsingforsfullmäktige om att Guggenheimstiftelsen ansökt om ett statligt stöd på hundratusentals euro av ministeriet. Flera ledamöter i stadsstyrelsen, som gav grönt ljus till Guggenheim i måndags, har sagt att de då inte känt till att projektet kan komma att få statligt stöd.

Sydsvenskan - 25 maj 15 kl. 17:46

Har vi en skyldighet att leva i livets absoluta slutskede?

Aktiv dödshjälp är komplicerat och river upp starka känslor hos de flesta av oss, men vi får inte låta dessa obehagskänslor stoppa vår kritiska granskning av verkligheten. Vi måste också vara försiktiga med att fördöma olika ståndpunkter, utan istället välkomna allas åsikter.Till alla er som arbetar inom den palliativa vården ber jag om ursäkt om ni uppfattat mitt inlägg (Åsikter 16/5) som enbart kritik mot er verksamhet.

YLE - 14 apr 17 kl. 07:41

Sandra Eriksson överväger mellanår: "Ibland måste man vara smart också"

Hinderlöperskan Sandra Eriksson har tävlat flitigt varje sommar sen år 1997, men just nu är hela tävlingssommaren 2017 i vågskålen. Ibland måste man vara smart också och inte bara göra det som är roligt, säger Eriksson i en intervju för Yle Sporten. När man ställer frågan "Hur är läget" till en idrottare får man ofta förbereda sig på standardsvar och floskler, men med Sandra Eriksson har historien visat att det gäller att vara förberedd på vad som helst.

YLE - 04 okt 16 kl. 19:45

Sjukskötare på Möcs: Ibland är vi ute på hal is

En sjukskötare som Yle nyheter Österbotten har talat med vittnar om för få vårdplatser och för stora patientströmmar vid samjouren vid Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby, Möcs. Det gör att väntetiden på en vårdplats vid Möcs blir lång och personalen sliter. Vi kallar sjukskötaren som vill vara anonym för Amanda.

Sydsvenskan - 06 sep 13 kl. 06:30

Storyn syns inte ens i elektronmikroskop

Ibland tycker man sig ha bevittnat den konstnärliga nollpunkten på bio, men så kommer en film som lyckas sänka ribban ytterligare: ?Smurfarna 2?, en hundramiljonerdollarsförpackad reklamfilm i långfilmsformat.

Realtid - 18 maj 18 kl. 06:00

Snart kan ibland vara sent

Noterade företag bör inte misstänkliggöras för att de publicerar information på eftermiddagar eller kvällar – i vissa situationer är det helt enkelt deras skyldighet att göra det, skriver Joakim Strid, rådgivare i finansmarknadsfrågor och tidigare övervakningschef på Nasdaq..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Martin Gelin: Googles vd förnekar inte uppgifter om censurerad sökmotor i Kina

I den amerikanska kongressens förhör med Googles vd Sundar Pichai förnekade han inte uppgifterna om en sökmotor i Kina. Mycket tyder på att Google kommer att bygga en censurerad sökmotor för den kinesiska marknaden, vilket kan få globala konsekvenser för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter..

DN - 13 timmar sedan

Sänkt skatt med 500 kronor för en person som tjänar 42 000 kronor i månaden

Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag väntas med stöd av Sverigedemokraterna röstas igenom riksdagen på onsdagen och resultera i skattesänkningar från årsskiftet. Gränsen för när den statliga skatten börjar tas ut ska höjas från 40.600 till 42.

DN - 15 timmar sedan

EU-ministern: Ingen omförhandling om Brexit

EU-minister Ann Linde (S) är inte förvånad över utvecklingen kring Brexit..

DN - 17 timmar sedan

Störningar i Swish

Betalappen Swish, och dess användare, brottas med problem under tisdagsmorgonen..

DN - 18 timmar sedan

Rapport från Yrkeshögskolan: Nya yrken när automatiseringen tilltar

Teknikens och digitaliseringens intåg på så gott som alla arenor skapar nya yrken. Det slår yrkeshögskolan Nackademin fast i sin Arbetsmarknadsrapport 2019. Välfärdstekniksamordnare och fastighetsingenjör med inriktning mot automatisering är ett par..

DN - 20 timmar sedan

Grönt kapital ett rött skynke i Katowice

Världens fattiga länder har blivit lovade stora lån och nytt bistånd för att möta klimatförändringarna. Men pengar saknas. Och när parterna nu förhandlar i Katowice råder djup oenighet om finansieringen..

DN - Igår: 23:05

Google läckte data från 52 miljoner användare

Ett säkerhetsfel i Googles sociala nätverk Google+ gjorde privat data från 52,5 miljoner användare tillgänglig för mjukvaruutvecklare, skriver företaget i ett blogginlägg. Nu ska den redan nedläggningsflaggade tjänsten avvecklas snabbare..

DN - Igår: 22:55

Startklart för utbyggnad av svenskt 5G-nät

Telia, Telenor och Tele2 blev vinnarna när Post- och telestyrelsens auktion om framtidens mobilnät avslutades på måndagen. Auktionen var essentiell för utbyggandet av 5G, det mobilnät som väntas bli verklighet i Sverige 2020..

DN - Igår: 21:00

Nobelstiftelsen investerar i kärnvapenbolag – trots löfte om bättring

Nobelstiftelsen skulle dra sig ur alla kärnvapenrelaterade investeringar till våren 2018. När deras investeringar nu granskats på nytt konstaterar kritiker att de fortfarande har pengar i företag som bland annat tillverkar kärnvapenbärande ubåtar. .

DN - Igår: 17:47

EU nobbar Theresa Mays förhandlingsinvit

BRYSSEL. Nej, vi förhandlar inte mer. Avtalet ligger fast.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.