DN > Ekonomi

Sunday, 18 March, 12:36

DN - 15 dec 17 kl. 07:00

Riksbankschefen: Ibland är det ens skyldighet att vara tjänstesurPå nyårsdagen 2018, samma år som han fyller pensionär, påbörjar Stefan Ingves en ny femårsperiod som riksbankschef. Vem är mannen som har fingrarna djupare ner i våra plånböcker än någon annan? Vi frågade hans tvillingbror..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stefan Ingves

Dela artikeln

401 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbankschefen, Iblandär det , ens, skyldighetatt vara , tjänstesur
Kristianstadsbladet - 10 jan 14 kl. 09:01

Det är en absolut skyldighet att motverka mobbning

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Nu är det återigen tiotusentals elever som efter jullovet måste gå till skolan inför risken att bli retade, hotade och slagna. En del barn och ungdomar låtsas ibland vara sjuka, för att i varje fall slippa den rums- och tidsbundna .
Den elektroniska mobbningen som sker genom sms, mms, e-post och på olika sociala medier, som exempelvis Ask.

Nerikes Allehanda - 02 apr 16 kl. 07:53

Krönika: Man kan inte ens lita på Facebook längre

Det stod på min facebooksida att det skulle regna. Varje gång jag öppnade sidan så toppade den med just det. Det stod även att jag skulle ta med mig kläder för regn.

YLE - 05 okt 15 kl. 18:04

Överkommissarie Wahlman: Avvisningar ibland riktigt svåra

Finland försöker nu på flera sätt försnabba avvisningen av asylsökande som inte får lov att stanna kvar. Bland annat utreder man nu säkerhetsläget i Irak och Somalia för att eventuellt lättare kunna utvisa människor dit. När ansökan avslagits har personen i fråga vanligtvis 30 dagar på sig att lämna landet frivilligt.

YLE - 15 jan 14 kl. 19:35

Minister om Guggenheimstöd: Finns ingen skyldighet att informera

- Varför borde jag göra det? Det är arbets- och näringsminister Jan Vapaavuoris (Saml) svar på frågan om han informerat sina kolleger i Helsingforsfullmäktige om att Guggenheimstiftelsen ansökt om ett statligt stöd på hundratusentals euro av ministeriet. Flera ledamöter i stadsstyrelsen, som gav grönt ljus till Guggenheim i måndags, har sagt att de då inte känt till att projektet kan komma att få statligt stöd.

Sydsvenskan - 25 maj 15 kl. 17:46

Har vi en skyldighet att leva i livets absoluta slutskede?

Aktiv dödshjälp är komplicerat och river upp starka känslor hos de flesta av oss, men vi får inte låta dessa obehagskänslor stoppa vår kritiska granskning av verkligheten. Vi måste också vara försiktiga med att fördöma olika ståndpunkter, utan istället välkomna allas åsikter.Till alla er som arbetar inom den palliativa vården ber jag om ursäkt om ni uppfattat mitt inlägg (Åsikter 16/5) som enbart kritik mot er verksamhet.

YLE - 14 apr 17 kl. 07:41

Sandra Eriksson överväger mellanår: "Ibland måste man vara smart också"

Hinderlöperskan Sandra Eriksson har tävlat flitigt varje sommar sen år 1997, men just nu är hela tävlingssommaren 2017 i vågskålen. Ibland måste man vara smart också och inte bara göra det som är roligt, säger Eriksson i en intervju för Yle Sporten. När man ställer frågan "Hur är läget" till en idrottare får man ofta förbereda sig på standardsvar och floskler, men med Sandra Eriksson har historien visat att det gäller att vara förberedd på vad som helst.

YLE - 04 okt 16 kl. 19:45

Sjukskötare på Möcs: Ibland är vi ute på hal is

En sjukskötare som Yle nyheter Österbotten har talat med vittnar om för få vårdplatser och för stora patientströmmar vid samjouren vid Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby, Möcs. Det gör att väntetiden på en vårdplats vid Möcs blir lång och personalen sliter. Vi kallar sjukskötaren som vill vara anonym för Amanda.

Sydsvenskan - 06 sep 13 kl. 06:30

Storyn syns inte ens i elektronmikroskop

Ibland tycker man sig ha bevittnat den konstnärliga nollpunkten på bio, men så kommer en film som lyckas sänka ribban ytterligare: ?Smurfarna 2?, en hundramiljonerdollarsförpackad reklamfilm i långfilmsformat.

GT - 26 nov 15 kl. 09:41

"Det är min skyldighet att läsa klassikerna"

En klassiker kallas klassiker av en anledning. Därför kan jag inte i min vildaste fantasi förstå varför just dessa ska gömmas på bokhandlarnas bakersta hyllor – om de ens finns där. Kan vi inte låta de nya titlarna varvas med Hemingway, Pinter, Martinson och Adams på första parkett?.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 12:57

Folk i ryska regionerna kämpar för att överleva – trots tillväxt

För andra året i följd ser Ryssland ut att få några procents tillväxt. Det är ett klart trendbrott sedan krisen 2014. Men tillväxten är koncentrerad till de stora städerna.

DN - Igår: 12:57

Putin visar ingen vilja att minska klyftorna

Ryssland är minst lika ojämlikt som USA. De väldiga klyftor som uppstod vid skiftet från kommunismen har vuxit ytterligare under Putin..

DN - I förrgår: 08:11

Allt färre företag kontrollerar kandidaters sociala medier

Företagens framtidstro är ljus och en klar majoritet vill anställa under kommande år. Och allt färre företag snokar runt på nätet för information om kandidater. .

DN - I förrgår: 07:52

Maria Crofts: Längre arbetsliv kräver nytt studiestöd

Höjda pensionsåldrar gör att fler måste vara kvar i arbetslivet lägre. Många orkar eller kan inte fortsätta i det yrke de har. Därför behövs ett nytt studiestöd för dem som är mitt i livet..

DN - 15 mar 18 kl. 12:00

Trump hittade på information om handelsunderskott

Talet, som Wasington Post ska ha en inspelning av, hölls under ett evenemang. USA:s president Donald Trump beskrev då hur han hittat på information i ett möte med Kanadas  premiärminister Justin Trudeau.  – Trudeau kom och träffade mig.

DN - 15 mar 18 kl. 11:08

Panamabolag stänger efter jätteläckan

Den skandalomsusade juristbyrån Mossack Fonseca meddelar att bolaget tar ner skylten och stänger sina sista kontor innan slutet av mars, enligt det internationella journalistnätverket ICIJ.  .

DN - 15 mar 18 kl. 09:07

H&M når inte förväntningarna – aktiekursen sjunker

Klädkedjan H&M:s totala försäljning under perioden 1 december 2017 till 28 februari i år kom in på 46 .181 miljoner kronor, jämfört med 46.985 miljoner kronor för samma period i fjol.

DN - 15 mar 18 kl. 00:39

USA betalar inte högre EU-tullar än någon annan

”De dödar oss”. USA:s president Donald Trump har i hårda ordalag attackerat EU:s handelspolitik mot USA. Men i snitt är tullarna mellan EU och USA låga.

DN - 14 mar 18 kl. 23:31

Grindr delar information om användares hiv-status

Dejtingappen Grindr, som framför allt riktar sig till homosexuella män, delar information om sina användares hiv-status med ett företag i USA.  Det visar en granskning som SVT:s konsumentredaktion Plus har gjort. .

DN - 14 mar 18 kl. 16:01

Sveriges annonsörer: Googles förklaring för lättvindig

DN kan återigen berätta att Google sålt annonsplats på en antisemitisk sajt. Detta är bara ett i raden av alla exempel på Googles bristande hantering av hatmaterial som avslöjats den senaste tiden.  – Det tycker jag är för lättvindigt, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på intresseorganisationen Sveriges annonsörer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.