Expressen > Kultur

Wednesday, 21 February, 02:28

Expressen - 15 dec 17 kl. 05:00

Hämnden är en sagaI årets julkalender "Hämnden är jul" minns Expressens kultursida kvinnor som tagit revansch. Lucka nummer 14: Journalisten Ester Blenda Nordström..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Hämnden, Expressens, Ester Blenda Nordström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hämndenär en , saga
Barometern - 01 okt 13 kl. 07:20

Biostad i Saga är i farozonen

Miljonsatsningen på Sagabiografen är hotad.
Den planerade biostaden med tre salonger har visat sig bli mycket dyrare än planerat. Tekniska nämnden har under två år anvisat 16 miljoner kronor till en ombyggnad av Saga.

Expressen - 05 dec 15 kl. 09:34

Cancern sprider sig i Saga – efter missen

Hunden Saga blev felopererad och efter det har hennes cancer spridit sig. Nu kritiseras veterinären av Ansvarsnämnden för djurens hälso– och sjukvårdsbeslut. – Jag har hela tiden vetat att veterinären ljugit, jag vill att sjukhuset ska sluta förminska det som har hänt, säger Sagas matte Emelie Ekroth..

YLE - 31 jul 17 kl. 15:16

Saga hör till eliten inom juniorfriidrotten - Hur tar man det nästa steget?

Saga Andersson är en av Finlands mest lovande friidrottare. De senaste fem åren har hon riktat in sig på stavhopp och förra fredagen hoppade hon det tredje bästa hoppet i finsk histora, som sjuttonåring. Men hur ska man ta steget från ung talang till vuxen elitidrottare?

Barometern - 20 dec 13 kl. 16:32

Saga Sigvardsson

Saga Sigvardsson, Alby, Mörbylånga, har avlidit i en ålder av 65 år. Vi har nåtts av beskedet att Centerpolitikern och medlemmen Saga Sigvardsson har gått bort. Saga var öländskan som under många år hade flera framträdande positioner för Centerpartiet både på kommunalt och regionalt plan.

Barometern - 30 dec 13 kl. 13:41

Saga Sigvardsson

Saga Sigvardsson, Alby, Mörbylånga, har avlidit i en ålder av 65 år. Vi har nåtts av beskedet att Centerpolitikern och medlemmen Saga Sigvardsson har gått bort. Saga var öländskan som under många år hade flera framträdande positioner för Centerpartiet både på kommunalt och regionalt plan.

Kristianstadsbladet - 20 aug 12 kl. 11:24

Den ironiska generationens Saga

Det har skrivits flera romaner om livet efter 1968 och Grupp 8. Karolina Ramqvists unga flickor rör sig i dessa vatten, men söker en annan mening med sina liv. Kultur-skribent Ingrid Elam har läst ?

YLE - 19 jul 17 kl. 18:05

Det kan bli en framgångs-Saga – Andersson jagar medalj i U20-EM i friidrott

På torsdag under kvällspasset i italienska Grosseto är det dags för damernas kvaltävling i stavhopp i U20-EM. En av medaljkandidaterna är Esbo IF:s Saga Andersson som i början av juli hoppade över 433 i stavkarnevalen i Somero vilket är den tredjebästa statistiknoteringen bland EM-deltagarna. Redan i juni i Kuortane höjdes ögonbrynen då Andersson överskred 432 och besegrade självaste Minna Nikkanen.

HBL - 28 okt 13 kl. 16:01

Saga Furs säljer päls för 1 miljard

För andra gången i år meddelar Saga Furs att bolagets resultat blir bättre än väntat. I år säljer auktionsbolaget skinn för nästan 1 miljard euro.Det är den lyckade pälsauktionen i september som ligger bakom måndagens positiva resultatvarning.

Barometern - 17 dec 13 kl. 16:29

Saga Sigvardsson

Förra kommunalrådet i Mörbylånga kommun, Saga Sigvardsson, har avlidit efter en tids sjukdom. Hon blev 65 år. Saga Sigvardsson föddes och växte upp i Stenåsa på Öland och gifte sig i unga år med lantbrukaren Carl-Johan Sigvardsson.

Posh24 - 26 aug 14 kl. 15:05

Paradise Hotel-Saga attackerad - skaffar livvakt!

Saga Scott har gjort succé i dokusåpan Paradise Hotel, men trots att många visat sin uppskattning för 25-åringen, är inte alla lika trevliga. I helgen var Saga ute på en pub, där en okänd äldre man började ropa på henne.

"När jag kommer fram så drar han mig i håret, ända inne vid huvudet, och rycker mig så hårt åt sidan att han nästan slår mitt huvud i bordet," säger hon till Expressen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

Därför köper vi myten om den rika tiggaren

Historien om "tiggaren" som greps med sex miljoner kronor blottade hur fördomar kan skapa en viral succé.Nana Håkansson ser ett mönster där romofoba föreställningar används för att bygga ett nationellt vi..

Expressen - 14 timmar sedan

Varför ska Benny Fredriksson få full lön?

Kulturhuset Stadsteaterns vd i Stockholm Benny Fredriksson lämnade sin post efter avslöjanden om problematisk arbetsmiljö."Slöseriombudsmannen" Johan Gustafsson ifrågasätter varför Fredriksson fortfarande ska få över 130 000 i lön varje månad av skattebetalarna..

Expressen - 16 timmar sedan

Min plats är inte i er snäva sfär

Nina Lekander tröttnar på det ständiga tjatet om vem som är en riktig kvinna..

Expressen - 16 timmar sedan

Bara en dominatrix kan kuva bibliska Simson

Natalie Lantz läser en roman av Lina Sjöberg om Simsons inre strider..

Expressen - 20 timmar sedan

Jesus som klämkäck "Idol"-stjärna

När Malmöoperan sätter upp Stephen Schwartz Jesusmusikal "Godspell" är spelglädjen och iscensättningen i toppklass.Kalle Lind saknar ändå djup och svärta i en uppsättning som mest liknar ett uppsluppet väckelsemöte..

Expressen - Igår: 16:00

Kön är inte bara en subjektiv upplevelse

Vilken innebörd ger vi könet, om vi säger att det inte är något biologiskt fastställbart?Helena Granström försöker bringa reda i debatten om kön och kropp..

Expressen - Igår: 12:22

Originell konst föds sällan på medelklassens skolor

Conny C-A Malmqvist ser en stjärna som gjorde mästerverk mot alla odds..

Expressen - Igår: 09:29

Förtvivlad och lekfull Do(c)tor Faustus

Isa Andersson ser en djävulskt bra "Doktor Faustus" som dockteater i Göteborg..

Expressen - Igår: 06:00

Kejsaren Heimerson är naken – och förtrollande

Den sparkade kolumnisten Staffan Heimerson tar revansch på sin uppdragsgivare i en ny bok.Jens Liljestrand läser en naken kejsare som skämmer ut sig, provocerar och trollbinder.  .

Expressen - I förrgår: 09:26

Varför pratar en Sverigevän ungerska i riksdagen?

Det är ironiskt att Kent Ekeroth kallar sig för Sverigedemokrat. Han avskyr ju sitt land, djupt och innerligt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.