Expressen > Kultur

Monday, 21 May, 17:12

Liknande nyheter

Taggar: Hämndenär en , saga
Barometern - 01 okt 13 kl. 07:20

Biostad i Saga är i farozonen

Miljonsatsningen på Sagabiografen är hotad.
Den planerade biostaden med tre salonger har visat sig bli mycket dyrare än planerat. Tekniska nämnden har under två år anvisat 16 miljoner kronor till en ombyggnad av Saga.

Expressen - 05 dec 15 kl. 09:34

Cancern sprider sig i Saga – efter missen

Hunden Saga blev felopererad och efter det har hennes cancer spridit sig. Nu kritiseras veterinären av Ansvarsnämnden för djurens hälso– och sjukvårdsbeslut. – Jag har hela tiden vetat att veterinären ljugit, jag vill att sjukhuset ska sluta förminska det som har hänt, säger Sagas matte Emelie Ekroth..

YLE - 31 jul 17 kl. 15:16

Saga hör till eliten inom juniorfriidrotten - Hur tar man det nästa steget?

Saga Andersson är en av Finlands mest lovande friidrottare. De senaste fem åren har hon riktat in sig på stavhopp och förra fredagen hoppade hon det tredje bästa hoppet i finsk histora, som sjuttonåring. Men hur ska man ta steget från ung talang till vuxen elitidrottare?

Barometern - 20 dec 13 kl. 16:32

Saga Sigvardsson

Saga Sigvardsson, Alby, Mörbylånga, har avlidit i en ålder av 65 år. Vi har nåtts av beskedet att Centerpolitikern och medlemmen Saga Sigvardsson har gått bort. Saga var öländskan som under många år hade flera framträdande positioner för Centerpartiet både på kommunalt och regionalt plan.

Barometern - 30 dec 13 kl. 13:41

Saga Sigvardsson

Saga Sigvardsson, Alby, Mörbylånga, har avlidit i en ålder av 65 år. Vi har nåtts av beskedet att Centerpolitikern och medlemmen Saga Sigvardsson har gått bort. Saga var öländskan som under många år hade flera framträdande positioner för Centerpartiet både på kommunalt och regionalt plan.

Kristianstadsbladet - 20 aug 12 kl. 11:24

Den ironiska generationens Saga

Det har skrivits flera romaner om livet efter 1968 och Grupp 8. Karolina Ramqvists unga flickor rör sig i dessa vatten, men söker en annan mening med sina liv. Kultur-skribent Ingrid Elam har läst ?

YLE - 19 jul 17 kl. 18:05

Det kan bli en framgångs-Saga – Andersson jagar medalj i U20-EM i friidrott

På torsdag under kvällspasset i italienska Grosseto är det dags för damernas kvaltävling i stavhopp i U20-EM. En av medaljkandidaterna är Esbo IF:s Saga Andersson som i början av juli hoppade över 433 i stavkarnevalen i Somero vilket är den tredjebästa statistiknoteringen bland EM-deltagarna. Redan i juni i Kuortane höjdes ögonbrynen då Andersson överskred 432 och besegrade självaste Minna Nikkanen.

HBL - 28 okt 13 kl. 16:01

Saga Furs säljer päls för 1 miljard

För andra gången i år meddelar Saga Furs att bolagets resultat blir bättre än väntat. I år säljer auktionsbolaget skinn för nästan 1 miljard euro.Det är den lyckade pälsauktionen i september som ligger bakom måndagens positiva resultatvarning.

Barometern - 3 timmar sedan

Tekniska nämnden får extrapengar

Tekniska nämnden föreslås få 1,5 miljoner extra i sin budget för innevarande år..

Barometern - 17 dec 13 kl. 16:29

Saga Sigvardsson

Förra kommunalrådet i Mörbylånga kommun, Saga Sigvardsson, har avlidit efter en tids sjukdom. Hon blev 65 år. Saga Sigvardsson föddes och växte upp i Stenåsa på Öland och gifte sig i unga år med lantbrukaren Carl-Johan Sigvardsson.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Här är inga andra flaggor än den svenska tillåtna

På Nacka gymnasium, en av Stockholms största skolor, är bara den svenska flaggan tillåten vid studenternas utspring.Gunilla Brodrej tycker att det är ett märkligt beslut..

Expressen - 3 timmar sedan

Godsherrar, SD-politiker och svettiga samlag

Amanda Svensson har läst Ann Heberleins romandebut..

Expressen - 10 timmar sedan

Stina Wirsén kör rakt ner i godhetsdiket

Stina Wirséns nya "Vem"-bok kämpar hårt för att vara uppbygglig. Anna Hellgren läser en sällsynt världsfrånvänd bilderbok..

Expressen - 11 timmar sedan

Rastlös resa genom exiltillvarons dubbelhet

Hynek Pallas nya bok är en personlig betraktelse över erfarenheten av exil och migration i Sverige.Emi-Simone Zawall läser om ett viktigt ämne som kräver att författaren sätter sig själv på spel..

Expressen - Igår: 07:00

För en gångs skull kanske vi bara ska säga - tack!

Kanske är dags att säga ett reservationslöst tack till alla konstnärer – för att de orkar..

Expressen - Igår: 06:07

Tom Wolfe drev mig att skildra Avicii-generationen

Ett uttryck i amerikanska medier är WWTWD, en förkortning av What Would Tom Wolfe Do. Jan Gradvall berättar hur Tom Wolfe fick honom att sträva mot en journalistik i fullständig samklang med nuet..

Expressen - 18 maj 18 kl. 15:48

Lars Lerin på Liljevalchs kommer att bli en succé

Lars Lerin visar sina akvareller på Liljevalchs i Stockholm.Nils Forsberg förutspår konstmuseets största succé någonsin..

Expressen - 18 maj 18 kl. 14:58

"Han kommer för att ta emot Nobelpriset i litteratur"

Hur kan filmregissören Björn Runge ha en sådan otrolig tajmning med både Nobelpris och Metoo för sin kommande film? Vilka guilty pleasures har Martina och Gunilla? .

Expressen - 18 maj 18 kl. 14:05

Snille och smek – här är akademiledamotens novell

En manlig ledamot av Svenska Akademien har för 20 år sedan skickat en sexnovell till en känd kvinnlig författare, rapporterar Aftonbladet.Ankan kan med rodnande näbb publicera valda delar av ledamotens erotiska prosakonst..

Expressen - 18 maj 18 kl. 12:25

Ja må Herbert Blomstedt leva uti hundrade år

Det är som att få en aha-upplevelse av Berlioz och Berwald.Lars Sjöberg ser Herbert Blomstedt dirigera Kungliga filharmonikerna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.