SR > Nyheter

Wednesday, 14 November, 14:14

SR - 15 dec 17 kl. 03:00

Ny lag kan fälla fler för insiderbrottEkobrottsmyndigheten har väckt fler åtal och fått fler fällande domar för olaglig aktiehandel i år än i fjol. Men om ett nytt förslag till lagändring skulle bli verklighet så skulle det underlätta jakten på insiderbrottslingar betydligt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lagkan , fälla, flerför , insiderbrott
Nerikes Allehanda - 17 apr 17 kl. 05:05

Delade meningar om en lag skulle få fler cyklister att använda hjälm

Det råder delade meningar bland de örebroare som NA talat med om en lag att bära cykelhjälm skulle få fler cyklister än i dag att ha hjälm. Och en inte oväsentlig fråga i sammanhanget: hur ska en sådan lag efterlevas?.

Nya Wermlands Tidningen - 02 apr 18 kl. 17:12

Lag Sifhälla/Grums vann

Helgen 24-25 mars spelades Lilla VM i innebandy för pojkar och flickor födda 2003 runt om i Värmland. Sifhälla ställde upp med ett lag förstärkt av tre tjejer från Grums..

SR - 04 feb 14 kl. 14:32

Ny EU-lag kan ge fler musiktjänster på nätet

Fler och bättre musiktjänster på nätet. Det kan bli effekten av en ny EU-lag som röstades igenom idag. Folkpartisten Cecilia Wikström har varit en av de ansvariga för EU-parlamentets förhandlingar om den nya lagen om licensiering av musiktjänster på nätet..

P3 - 23 jun 14 kl. 12:09

Ny lag ska få fler kommuner att ta emot flyktingar

Regeringens flyktingsamordnare föreslår en ny lag som ska tvinga kommuner att ta emot flyktingar. I P3 Nyheter med Karlsten hör du statsvetaren Jenny Madestam berätta mer..

Barometern - 13 apr 18 kl. 14:38

Ny lag kan ge fler övervakningskameror

En ny lag ska göra det lättare för butiker att sätta upp övervakningskameror. Lagrådet tittar just på regeringens förslag som kan bli verklighet redan i höst. För enskilda butiker skulle det kunna öka tryggheten..

Expressen - 30 jan 14 kl. 04:17

Skärpt lag ska ge fler livstidsstraff

Regeringens förslag om att skärpa lagen så att fler som fälls för mord ska dömas till livstids fängelse möts av kritik. Flera remissinstanser har invändningar..

Cornucopia - 21 jun 17 kl. 17:10

Fler organiserade kriminella än fängelseplatser

Polisen har nu gått ut även officiellt med att antalet platser där man tappat kontrollen och svensk lag inte längre gäller normalt stigit till 61 stycken. På dessa platser organiserar 200 kriminella nätverk 5 000 kriminella, vilket är fler än vad vi har fängelseplatser i Sverige. Det är dags att man i Sverige kraftigt ändrar rättsväsendet bort från Folkhemssveriges naiva "alla vill göra rätt för sig" till att acceptera att det finns de som är totalt ointresserade av att vara en del av samhället.

YLE - 14 mar 16 kl. 04:45

Ny lag kan försvåra kandidatjakt

Nu börjar det gå upp för kommunala beslutsfattare vad som väntar i och med den nya kommunallagen, och alla förändringar är inte till det positiva. Bland annat väntar en större utsatthet för de förtroendevalda, tror beslutsfattare i Korsholm. - Tyvärr verkar det som om man till en del har klippt och klistrat ur den lag som gäller landets riksdag och regering, nu ska privatekonomin för kommunernas förtroendevalda och tjänstemän synas lika noggrant i sömmarna som för våra nationella beslutsfattare, säger Marcus Beijar.

Nya Wermlands Tidningen - 31 aug 16 kl. 08:04

Fler kan dömas för penningtvätt med ny lag

Fler misstänkta fall av penningtvätt har anmälts efter 2014. Och för Åklagarmyndigheten innebär en lagändring att fler kan dömas för penningtvättsbrott..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är fyra VM-lag – om historien hade sett annorlunda ut

1. JugoslavienBranislav Ivanović styr den jugoslaviska skutan. Bildkälla: APInnan kriget på Balkan bestod Jugoslavien helt eller delvis av länderna Serbien, Kroatien, Slovenien, Bosnien och Hercegovina, Montenegro, Makedonien och Kosovo.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Avgörande möte om brexitavtalet

I dag är en stor dag inom politiken för Storbritannien. I eftermiddag möts nämligen regeringen för att besluta om ett förslag till avtal för britternas utträde ur EU. Enligt Ekots korrespondent Claes Aronsson har processen med Brexit varit allt annan än lätt..

SR - 1 timme sedan

Inget hinder att anställa sexdömda lärare

Ingenting kan i praktiken stoppa lärare som fråntagits sin lärarlegitimation och som är dömda för sexualbrott, från att fortsätta jobba..

SR - 1 timme sedan

Inflationen lägre än väntat

I dag kom nya inflationssiffror från SCB och det visade sig att inflationen var lite lägre i oktober än i september, 2,4 procent mot 2,5. Och frågan är om det här påverkar Riksbanken när den första räntehöjningen kommer..

SR - 1 timme sedan

Bakgrund: Det här betyder brexit

Storbritanniens skilsmässa från EU – brexit – har kommit att bli en smärtsam och utdragen process, kantad av konflikter och svåra förhandlingar. Men nu verkar det snart vara över. Eller?

SR - 1 timme sedan

Stort signalfel stoppar tågtrafiken

All tågtrafik söderut från och söderifrån till Stockholm stoppas av ett stort signalfel i Årstaberg..

SR - 1 timme sedan

Israels försvarsminister avgår i protest

Israels försvarsminister Avigdor Lieberman avgår i protest mot beslutet om eldupphör i Gaza, rapporterar flera nyhetsbyråer..

SR - 2 timmar sedan

Ramberg: Nu återstår S eller extra val

Ulf Kristersson förpassades i dag till åskådarplatsen i spelet om nästa svenska regering. Nu återstår i realiteten bara två alternativ och inget av dem innehåller Moderaterna, säger ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 2 timmar sedan

Ekots direktrapport från statsministeromröstningen

Med siffrorna 195-154 röstades Ulf Kristersson bort och det var dom rödgröna partierna tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet som röstade nej..

SR - 2 timmar sedan

IP-Only: Vi är medvetna om kritiken

Bredbandsbolaget IP-Only har växt kraftigt de senaste åren och är nu det näst största bolaget i branschen. Men det senaste året har klagomålen mot bolaget strömmat in..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.