SR > Nyheter

Thursday, 21 June, 23:56

SR - 15 dec 17 kl. 03:00

Ny lag kan fälla fler för insiderbrottEkobrottsmyndigheten har väckt fler åtal och fått fler fällande domar för olaglig aktiehandel i år än i fjol. Men om ett nytt förslag till lagändring skulle bli verklighet så skulle det underlätta jakten på insiderbrottslingar betydligt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lagkan , fälla, flerför , insiderbrott
Nerikes Allehanda - 17 apr 17 kl. 05:05

Delade meningar om en lag skulle få fler cyklister att använda hjälm

Det råder delade meningar bland de örebroare som NA talat med om en lag att bära cykelhjälm skulle få fler cyklister än i dag att ha hjälm. Och en inte oväsentlig fråga i sammanhanget: hur ska en sådan lag efterlevas?.

SR - 04 feb 14 kl. 14:32

Ny EU-lag kan ge fler musiktjänster på nätet

Fler och bättre musiktjänster på nätet. Det kan bli effekten av en ny EU-lag som röstades igenom idag. Folkpartisten Cecilia Wikström har varit en av de ansvariga för EU-parlamentets förhandlingar om den nya lagen om licensiering av musiktjänster på nätet..

Nya Wermlands Tidningen - 02 apr 18 kl. 17:12

Lag Sifhälla/Grums vann

Helgen 24-25 mars spelades Lilla VM i innebandy för pojkar och flickor födda 2003 runt om i Värmland. Sifhälla ställde upp med ett lag förstärkt av tre tjejer från Grums..

P3 - 23 jun 14 kl. 12:09

Ny lag ska få fler kommuner att ta emot flyktingar

Regeringens flyktingsamordnare föreslår en ny lag som ska tvinga kommuner att ta emot flyktingar. I P3 Nyheter med Karlsten hör du statsvetaren Jenny Madestam berätta mer..

Barometern - 13 apr 18 kl. 14:38

Ny lag kan ge fler övervakningskameror

En ny lag ska göra det lättare för butiker att sätta upp övervakningskameror. Lagrådet tittar just på regeringens förslag som kan bli verklighet redan i höst. För enskilda butiker skulle det kunna öka tryggheten..

Expressen - 30 jan 14 kl. 04:17

Skärpt lag ska ge fler livstidsstraff

Regeringens förslag om att skärpa lagen så att fler som fälls för mord ska dömas till livstids fängelse möts av kritik. Flera remissinstanser har invändningar..

Cornucopia - 21 jun 17 kl. 17:10

Fler organiserade kriminella än fängelseplatser

Polisen har nu gått ut även officiellt med att antalet platser där man tappat kontrollen och svensk lag inte längre gäller normalt stigit till 61 stycken. På dessa platser organiserar 200 kriminella nätverk 5 000 kriminella, vilket är fler än vad vi har fängelseplatser i Sverige. Det är dags att man i Sverige kraftigt ändrar rättsväsendet bort från Folkhemssveriges naiva "alla vill göra rätt för sig" till att acceptera att det finns de som är totalt ointresserade av att vara en del av samhället.

YLE - 14 mar 16 kl. 04:45

Ny lag kan försvåra kandidatjakt

Nu börjar det gå upp för kommunala beslutsfattare vad som väntar i och med den nya kommunallagen, och alla förändringar är inte till det positiva. Bland annat väntar en större utsatthet för de förtroendevalda, tror beslutsfattare i Korsholm. - Tyvärr verkar det som om man till en del har klippt och klistrat ur den lag som gäller landets riksdag och regering, nu ska privatekonomin för kommunernas förtroendevalda och tjänstemän synas lika noggrant i sömmarna som för våra nationella beslutsfattare, säger Marcus Beijar.

Nya Wermlands Tidningen - 31 aug 16 kl. 08:04

Fler kan dömas för penningtvätt med ny lag

Fler misstänkta fall av penningtvätt har anmälts efter 2014. Och för Åklagarmyndigheten innebär en lagändring att fler kan dömas för penningtvättsbrott..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är fyra VM-lag – om historien hade sett annorlunda ut

1. JugoslavienBranislav Ivanović styr den jugoslaviska skutan. Bildkälla: APInnan kriget på Balkan bestod Jugoslavien helt eller delvis av länderna Serbien, Kroatien, Slovenien, Bosnien och Hercegovina, Montenegro, Makedonien och Kosovo.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Flera olyckor och köer i midsommartrafiken

Hör Monika Wikström på Sveriges radios trafikredaktion om trafikläget..

SR - 3 timmar sedan

USA: Skjuter upp migrationsomröstning

I USA har representanthuset skjutit upp omröstningen om en av de migrationsreformer som var planerade till torsdagen, rapporterar Reuters..

SR - 3 timmar sedan

Löfven deltar i EU:s krismöte om migration

Statsminister Stefan Löfven kommer att delta på söndagens informella Eu-toppmöte om migration..

SR - 5 timmar sedan

Firar ett år i frihet: Större än pengar

Johan Gustafsson, svensken som satt kidnappat i Mali får rekordstor ersättning från Brottsoffermyndigheten. Han tog emot beskedet med förvåning och tacksamhet..

SR - 5 timmar sedan

Björnstammen i Mellansverige växer

Björnstammen i Dalarna och Gävleborg har växt med ett 40-tal djur. Totalt finns nu 841 björnar i området visar den senaste inventeringen..

SR - 5 timmar sedan

Striden om familjeseparationer flyttas till kongressen

I dag planeras flera omröstningar om migrationsreformer i representanthuset, bland annat innehåller förslagen lagändringar som sägs garantera att barn inte separeras från sina anhöriga..

SR - 5 timmar sedan

Ramaskri bland länderna som lämnats utanför migrationsmötet

Det råder stor oreda inför det minitoppmöte om migration som EU-kommissionen har kallat till på söndag, för att lösa några av stridsfrågorna inför det stora EU-toppmötet i nästa vecka..

SR - 7 timmar sedan

Svensk riksdagsledamot gripen i Turkiet

Den svenska riksdagsledamoten Jabar Amin som är på plats i Turkiet har gripits. Han stoppades av säkerhetspolis vid passkontrollen..

SR - 8 timmar sedan

Läkare utan gränser uppmanar rapportering av "oetiskt beteende"

Personal hos organisationen Läkare utan gränser anklagas för sexköp och sexuella trakasserier av prostituerade i flera afrikanska länder, rapporterar BBC. Flera anonyma kvinnliga anställda berättar om övergreppen i ett nyhetsprogram. De som anklagas ska i första hand jobba med logistik och inte vara läkare eller sjuksköterskor..

SR - 8 timmar sedan

"Unga kriminella i Malmö är lättkränkta"

En amerikansk metod ska testas för att stoppa det dödliga våldet bland kriminella i Malmö. I den ingår att kartlägga gängen, men Malmö har inga fasta gäng. Hör reportage av Anna Bubenko..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.