SR > Nyheter

Saturday, 20 April, 00:29

SR - 15 dec 17 kl. 03:00

Ny lag kan fälla fler för insiderbrottEkobrottsmyndigheten har väckt fler åtal och fått fler fällande domar för olaglig aktiehandel i år än i fjol. Men om ett nytt förslag till lagändring skulle bli verklighet så skulle det underlätta jakten på insiderbrottslingar betydligt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lagkan , fälla, flerför , insiderbrott
DN - 04 feb 19 kl. 16:12

Ny lag ska få fler militärer att överge Maduro

RIO DE JANEIRO. Parlamentet i Venezuela har godkänt en ny lag som ska få fler militärer våga överge regimen och ställa sig bakom landets interimspresident. Lagen ger amnesti åt de militärer som begått brott under president Nicolás Maduros styre.

Nerikes Allehanda - 17 apr 17 kl. 05:05

Delade meningar om en lag skulle få fler cyklister att använda hjälm

Det råder delade meningar bland de örebroare som NA talat med om en lag att bära cykelhjälm skulle få fler cyklister än i dag att ha hjälm. Och en inte oväsentlig fråga i sammanhanget: hur ska en sådan lag efterlevas?.

Nya Wermlands Tidningen - 02 apr 18 kl. 17:12

Lag Sifhälla/Grums vann

Helgen 24-25 mars spelades Lilla VM i innebandy för pojkar och flickor födda 2003 runt om i Värmland. Sifhälla ställde upp med ett lag förstärkt av tre tjejer från Grums..

SR - 04 feb 14 kl. 14:32

Ny EU-lag kan ge fler musiktjänster på nätet

Fler och bättre musiktjänster på nätet. Det kan bli effekten av en ny EU-lag som röstades igenom idag. Folkpartisten Cecilia Wikström har varit en av de ansvariga för EU-parlamentets förhandlingar om den nya lagen om licensiering av musiktjänster på nätet..

P3 - 23 jun 14 kl. 12:09

Ny lag ska få fler kommuner att ta emot flyktingar

Regeringens flyktingsamordnare föreslår en ny lag som ska tvinga kommuner att ta emot flyktingar. I P3 Nyheter med Karlsten hör du statsvetaren Jenny Madestam berätta mer..

Barometern - 13 apr 18 kl. 14:38

Ny lag kan ge fler övervakningskameror

En ny lag ska göra det lättare för butiker att sätta upp övervakningskameror. Lagrådet tittar just på regeringens förslag som kan bli verklighet redan i höst. För enskilda butiker skulle det kunna öka tryggheten..

Expressen - 30 jan 14 kl. 04:17

Skärpt lag ska ge fler livstidsstraff

Regeringens förslag om att skärpa lagen så att fler som fälls för mord ska dömas till livstids fängelse möts av kritik. Flera remissinstanser har invändningar..

Cornucopia - 21 jun 17 kl. 17:10

Fler organiserade kriminella än fängelseplatser

Polisen har nu gått ut även officiellt med att antalet platser där man tappat kontrollen och svensk lag inte längre gäller normalt stigit till 61 stycken. På dessa platser organiserar 200 kriminella nätverk 5 000 kriminella, vilket är fler än vad vi har fängelseplatser i Sverige. Det är dags att man i Sverige kraftigt ändrar rättsväsendet bort från Folkhemssveriges naiva "alla vill göra rätt för sig" till att acceptera att det finns de som är totalt ointresserade av att vara en del av samhället.

YLE - 14 mar 16 kl. 04:45

Ny lag kan försvåra kandidatjakt

Nu börjar det gå upp för kommunala beslutsfattare vad som väntar i och med den nya kommunallagen, och alla förändringar är inte till det positiva. Bland annat väntar en större utsatthet för de förtroendevalda, tror beslutsfattare i Korsholm. - Tyvärr verkar det som om man till en del har klippt och klistrat ur den lag som gäller landets riksdag och regering, nu ska privatekonomin för kommunernas förtroendevalda och tjänstemän synas lika noggrant i sömmarna som för våra nationella beslutsfattare, säger Marcus Beijar.

Nya Wermlands Tidningen - 31 aug 16 kl. 08:04

Fler kan dömas för penningtvätt med ny lag

Fler misstänkta fall av penningtvätt har anmälts efter 2014. Och för Åklagarmyndigheten innebär en lagändring att fler kan dömas för penningtvättsbrott..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Livstids fängelse för torterande föräldrar

I Kalifornien i USA har ett föräldrapar dömts till livstids fängelse efter att ha torterat och hållit sina barn inlåsta i ett hus under flera år..

SR - 4 timmar sedan

Demokrater vill läsa hela Mueller-utredningen

I USA har Demokraterna nu lämnat in en begäran om att få läsa hela den så kallade Mueller-utredningen..

SR - 6 timmar sedan

Tågurspårning i Ånge

Ett godståg spårade ur i Ånge vid 17-tiden. Rv 83 är avstängd genom Ånge, då det finns risk att godsvagnar ramlar ner från järnvägsviadukten..

SR - 6 timmar sedan

Emiratier gripna för spionage i Turkiet

Två personer från Förenade Arabemiraten har gripits i turkiska Istanbul misstänkta för spionage, rapporterar den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia..

SR - 7 timmar sedan

Politiker fördömer dödsskjutning av en journalist

I Nordirland fördömer i dag alla de stora politiska partierna gårdagskvällens dödsskjutning av en journalist i gränsstaden Londonderry. De oroar sig för att dådet ska väcka liv i den våldsamma konflikten i Nordirland..

SR - 6 timmar sedan

"Ingenting fick vara roligt på långfredagen"

Vi är mitt i en av de största kristna högtiderna. Men mycket har förändrats genom åren kring hur vi på påsken och vad vi förknippar med den..

SR - 7 timmar sedan

Trump kan åtalas efter sitt presidentskap

Donald Trump reagerar nu på twitter efter att en maskad version av Muellerrapporten gjorts offentlig. Bland annat kallar han rysslandsutredningen en ”olaglig bluff”..

SR - 7 timmar sedan

Dödlig busskrasch inför Garcías begravning

Flera personer har omkommit i en bussolycka norr om Perus huvudstad Lima, rapporterar peruanska medier. I bussen satt en delegation som var på väg till den peruanske ex-presidenten Alan Garcías begravning..

SR - 7 timmar sedan

Morfar till Skråmos barn: Jag började gråta

IS-rekryteraren Mikael Skråmos barn är nu ett steg närmare att få komma hem till Sverige. Det uppger barnens morfar, Patricio Galvez för Ekot..

SR - 8 timmar sedan

Fler metoder på väg för tidigare cancerupptäckt

Dödligheten i flera vanliga cancersjukdomar kan minska med nya screening-metoder som avslöjar tumörerna tidigare, enligt ny rapport från Socialstyrelsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.