SR > Nyheter

Monday, 21 January, 06:25

SR - 15 dec 17 kl. 03:00

Ny lag kan fälla fler för insiderbrottEkobrottsmyndigheten har väckt fler åtal och fått fler fällande domar för olaglig aktiehandel i år än i fjol. Men om ett nytt förslag till lagändring skulle bli verklighet så skulle det underlätta jakten på insiderbrottslingar betydligt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lagkan , fälla, flerför , insiderbrott
Nerikes Allehanda - 17 apr 17 kl. 05:05

Delade meningar om en lag skulle få fler cyklister att använda hjälm

Det råder delade meningar bland de örebroare som NA talat med om en lag att bära cykelhjälm skulle få fler cyklister än i dag att ha hjälm. Och en inte oväsentlig fråga i sammanhanget: hur ska en sådan lag efterlevas?.

Nya Wermlands Tidningen - 02 apr 18 kl. 17:12

Lag Sifhälla/Grums vann

Helgen 24-25 mars spelades Lilla VM i innebandy för pojkar och flickor födda 2003 runt om i Värmland. Sifhälla ställde upp med ett lag förstärkt av tre tjejer från Grums..

SR - 04 feb 14 kl. 14:32

Ny EU-lag kan ge fler musiktjänster på nätet

Fler och bättre musiktjänster på nätet. Det kan bli effekten av en ny EU-lag som röstades igenom idag. Folkpartisten Cecilia Wikström har varit en av de ansvariga för EU-parlamentets förhandlingar om den nya lagen om licensiering av musiktjänster på nätet..

P3 - 23 jun 14 kl. 12:09

Ny lag ska få fler kommuner att ta emot flyktingar

Regeringens flyktingsamordnare föreslår en ny lag som ska tvinga kommuner att ta emot flyktingar. I P3 Nyheter med Karlsten hör du statsvetaren Jenny Madestam berätta mer..

Barometern - 13 apr 18 kl. 14:38

Ny lag kan ge fler övervakningskameror

En ny lag ska göra det lättare för butiker att sätta upp övervakningskameror. Lagrådet tittar just på regeringens förslag som kan bli verklighet redan i höst. För enskilda butiker skulle det kunna öka tryggheten..

Expressen - 30 jan 14 kl. 04:17

Skärpt lag ska ge fler livstidsstraff

Regeringens förslag om att skärpa lagen så att fler som fälls för mord ska dömas till livstids fängelse möts av kritik. Flera remissinstanser har invändningar..

Cornucopia - 21 jun 17 kl. 17:10

Fler organiserade kriminella än fängelseplatser

Polisen har nu gått ut även officiellt med att antalet platser där man tappat kontrollen och svensk lag inte längre gäller normalt stigit till 61 stycken. På dessa platser organiserar 200 kriminella nätverk 5 000 kriminella, vilket är fler än vad vi har fängelseplatser i Sverige. Det är dags att man i Sverige kraftigt ändrar rättsväsendet bort från Folkhemssveriges naiva "alla vill göra rätt för sig" till att acceptera att det finns de som är totalt ointresserade av att vara en del av samhället.

YLE - 14 mar 16 kl. 04:45

Ny lag kan försvåra kandidatjakt

Nu börjar det gå upp för kommunala beslutsfattare vad som väntar i och med den nya kommunallagen, och alla förändringar är inte till det positiva. Bland annat väntar en större utsatthet för de förtroendevalda, tror beslutsfattare i Korsholm. - Tyvärr verkar det som om man till en del har klippt och klistrat ur den lag som gäller landets riksdag och regering, nu ska privatekonomin för kommunernas förtroendevalda och tjänstemän synas lika noggrant i sömmarna som för våra nationella beslutsfattare, säger Marcus Beijar.

Nya Wermlands Tidningen - 31 aug 16 kl. 08:04

Fler kan dömas för penningtvätt med ny lag

Fler misstänkta fall av penningtvätt har anmälts efter 2014. Och för Åklagarmyndigheten innebär en lagändring att fler kan dömas för penningtvättsbrott..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är fyra VM-lag – om historien hade sett annorlunda ut

1. JugoslavienBranislav Ivanović styr den jugoslaviska skutan. Bildkälla: APInnan kriget på Balkan bestod Jugoslavien helt eller delvis av länderna Serbien, Kroatien, Slovenien, Bosnien och Hercegovina, Montenegro, Makedonien och Kosovo.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Allt fler britter tror att brexit skjuts upp

I Storbritannien ska premiärminister Theresa May i dag berätta vad som blir nästa steg i brexitprocessen efter misslyckandet i förra veckan..

SR - 1 timme sedan

Idag får Sverige en ny regering

I dag klockan 11 ska Sveriges omvalde statsminister Stefan Löfven lämna sin regeringsförklaring och presentera en ny regering, som ska innehålla statsråd från Socialdemokraterna och Miljöpartiet..

SR - 3 timmar sedan

Ny bevisning när terroristrättegång fortsätter

När rättegången mot de män som misstänks för finansiering av och förberedelse till terroristbrott i dag fortsätter är planen att den nya bevisning åklagaren la fram förra veckan ska presenteras. Nu har försvaret gått igenom den kompletterade bevisning som åklagaren lämnade in förra veckan..

SR - 3 timmar sedan

Rikaste blir rikare och fattigaste blir fattigare

Hjälporganisationen Oxfam lägger varje år fram sin ojämlikhetsrapport inför att världens rikaste och mäktigaste möts på världsekonomiskt forum i schweiziska Davos, som öppnar måndag morgon och pågår tills på torsdag. Årets rapport heter: "2018 - ett guldår för miljardärerna", och Oxfam konstaterar där, det som vi hört många gånger förut: att världens allra rikaste blir allt rikare..

SR - 8 timmar sedan

Sprutor kan skydda kvinnor mot benbrott

Årliga injektioner kan minska risken för frakturer hos äldre kvinnor, enligt en studie från Nya Zeeland, det skriver Svenska Dagbladet..

SR - 8 timmar sedan

Just nu är falska 500-lappar i omlopp

Det cirkulerar falska femhundrakronorssedlar i södra Sverige och polisen tror att fler kommer att spridas..

SR - 10 timmar sedan

Offer för Förintelsen begravdes

I Storbritannien begravdes under söndagen kvarlevorna av sex judiska offer för Förintelsen..

SR - 11 timmar sedan

Afrikanska unionen ställer in Kongoresa

Delegationen som skulle besökt landet för att medla efter valet kommer inte resa..

SR - 12 timmar sedan

Turismindustrin ökar i Kenya - men terror oroar

Turismindustrin i Kenya växer kraftigt och slår nya rekord i år, men efter terrorattacken mot ett hotell i huvudstaden Nairobi i veckan finns en oro i branschen för att turismen ska drabbas..

SR - 12 timmar sedan

Regeringen vill sänka kravet på aktiekapital

Den nya regeringen vill sänka kravet på aktiekapital i nystartade aktiebolag från 50 000 till 25 000 kronor. Sänkningen är tänkt att underlätta för småföretagare - men deras egna organisationer sågar nu förslaget.Patrik Nilsson är Samhällspolitisk chef på Småföretagarnas Riksförbund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.