SR > Nyheter

Wednesday, 17 January, 23:09

SR - 15 dec 17 kl. 03:00

Ny lag kan fälla fler för insiderbrottEkobrottsmyndigheten har väckt fler åtal och fått fler fällande domar för olaglig aktiehandel i år än i fjol. Men om ett nytt förslag till lagändring skulle bli verklighet så skulle det underlätta jakten på insiderbrottslingar betydligt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lagkan , fälla, flerför , insiderbrott
Nerikes Allehanda - 17 apr 17 kl. 05:05

Delade meningar om en lag skulle få fler cyklister att använda hjälm

Det råder delade meningar bland de örebroare som NA talat med om en lag att bära cykelhjälm skulle få fler cyklister än i dag att ha hjälm. Och en inte oväsentlig fråga i sammanhanget: hur ska en sådan lag efterlevas?.

SR - 04 feb 14 kl. 14:32

Ny EU-lag kan ge fler musiktjänster på nätet

Fler och bättre musiktjänster på nätet. Det kan bli effekten av en ny EU-lag som röstades igenom idag. Folkpartisten Cecilia Wikström har varit en av de ansvariga för EU-parlamentets förhandlingar om den nya lagen om licensiering av musiktjänster på nätet..

P3 - 23 jun 14 kl. 12:09

Ny lag ska få fler kommuner att ta emot flyktingar

Regeringens flyktingsamordnare föreslår en ny lag som ska tvinga kommuner att ta emot flyktingar. I P3 Nyheter med Karlsten hör du statsvetaren Jenny Madestam berätta mer..

Expressen - 30 jan 14 kl. 04:17

Skärpt lag ska ge fler livstidsstraff

Regeringens förslag om att skärpa lagen så att fler som fälls för mord ska dömas till livstids fängelse möts av kritik. Flera remissinstanser har invändningar..

Cornucopia - 21 jun 17 kl. 17:10

Fler organiserade kriminella än fängelseplatser

Polisen har nu gått ut även officiellt med att antalet platser där man tappat kontrollen och svensk lag inte längre gäller normalt stigit till 61 stycken. På dessa platser organiserar 200 kriminella nätverk 5 000 kriminella, vilket är fler än vad vi har fängelseplatser i Sverige. Det är dags att man i Sverige kraftigt ändrar rättsväsendet bort från Folkhemssveriges naiva "alla vill göra rätt för sig" till att acceptera att det finns de som är totalt ointresserade av att vara en del av samhället.

YLE - 14 mar 16 kl. 04:45

Ny lag kan försvåra kandidatjakt

Nu börjar det gå upp för kommunala beslutsfattare vad som väntar i och med den nya kommunallagen, och alla förändringar är inte till det positiva. Bland annat väntar en större utsatthet för de förtroendevalda, tror beslutsfattare i Korsholm. - Tyvärr verkar det som om man till en del har klippt och klistrat ur den lag som gäller landets riksdag och regering, nu ska privatekonomin för kommunernas förtroendevalda och tjänstemän synas lika noggrant i sömmarna som för våra nationella beslutsfattare, säger Marcus Beijar.

Nya Wermlands Tidningen - 31 aug 16 kl. 08:04

Fler kan dömas för penningtvätt med ny lag

Fler misstänkta fall av penningtvätt har anmälts efter 2014. Och för Åklagarmyndigheten innebär en lagändring att fler kan dömas för penningtvättsbrott..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är fyra VM-lag – om historien hade sett annorlunda ut

1. JugoslavienBranislav Ivanović styr den jugoslaviska skutan. Bildkälla: APInnan kriget på Balkan bestod Jugoslavien helt eller delvis av länderna Serbien, Kroatien, Slovenien, Bosnien och Hercegovina, Montenegro, Makedonien och Kosovo.

Kristianstadsbladet - 06 okt 12 kl. 12:50

MP kräver att fler får stanna


Miljöpartiet startar en kampanj för en generösare invandringspolitik. Partiet ska driva sex krav, bland annat att inga kommuner ska få säga nej till ensamkommande flyktingbarn, att barnkonventionen blir svensk lag och att fler asylsökande ska få stanna om det finns "synnerligen ömmande omständigheter".Den formuleringen tolkas, enligt MP, för snävt i dag.

Nyhetskanalen - 06 okt 12 kl. 12:55

MP kräver att fler asylsökande får stanna

Miljöpartiet startar en kampanj för en generösare invandringspolitik. Partiet ska driva sex krav, bland annat att inga kommuner ska få säga nej till ensamkommande flyktingbarn, att barnkonventionen blir svensk lag och att fler asylsökande ska få stanna om det finns "synnerligen ömmande omständigheter".Den formuleringen tolkas, enligt MP, för snävt i dag.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Husrannsakan mot Lundin Petrolium

Svensk och schweizisk polis har genomfört husrannsakningar i Lundin Petroleums kontor i respektive land, rapporterar Dagens industri..

SR - 1 timme sedan

Trump: Ryssland hjälper Nordkorea

USA:s president Trump anklagar Ryssland för att förse Nordkorea med varor i strid med dom internationella sanktioner som finns mot landet. Det säger han i en intervju med nyhetsbyrån Reuters..

SR - 3 timmar sedan

Ambulanssköterska: Man jobbar med ögon i nacken

Det nya lagförslaget som ska ge strängare straff för sabotage mot blåljuspersonal möts nu av både positiva omdömen och hård kritik..

SR - 5 timmar sedan

Mätningar ger Finlands sittande president segern

Om en vecka ordnas det presidentval i Finland och på onsdagen inleddes förhandsröstningen. Också i Sverige kan röstberättigade rösta i förväg..

SR - 4 timmar sedan

Delvis ny regering i Norge

Tio kvinnor och tio män plats i Norges ombildade regering. I statsminister Erna Solbergs delvis nya lag kan man även ana avståndet mellan framför allt två av koalitionens partier..

SR - 4 timmar sedan

Nyanlända utbildas för de gröna näringarna

Röja sly, gallra skog och städa stränder. Enkla arbeten i naturen ska kunna bli en väg in på arbetsmarknaden för nyanlända och långtidsarbetslösa..

SR - 5 timmar sedan

Föraren av lastbilen inte längre målsägande

Chauffören till den lastbil som senare användes av Rakhmat Akilov vid terrordådet på Drottninggatan i april ses inte längre som målsägande..

SR - 6 timmar sedan

Statliga jobb ska bort från Köpenhamn

Den danska regeringen har offentliggjort att 4 000 myndighetsjobb ska flyttas ut ur Köpenhamn till 49 olika städer. Det rör sig om den andra omgången av en omfattande flytt av danska statliga myndigheter..

SR - 6 timmar sedan

Oppositionsledare släppt ur etiopiskt fängelse

I dag släpptes en av Etiopiens främsta oppositionsledare, Merera Gudina, ur fängelse efter mer än ett år utan dom..

SR - 5 timmar sedan

Ramberg: Löfven kan få problem med att förklara sitt utspel

Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg: Utspelet om militär i förorten verkar inte så väl förberett..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.