SR > Nyheter

Wednesday, 26 September, 12:32

SR - 15 dec 17 kl. 03:00

Ny lag kan fälla fler för insiderbrottEkobrottsmyndigheten har väckt fler åtal och fått fler fällande domar för olaglig aktiehandel i år än i fjol. Men om ett nytt förslag till lagändring skulle bli verklighet så skulle det underlätta jakten på insiderbrottslingar betydligt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lagkan , fälla, flerför , insiderbrott
Nerikes Allehanda - 17 apr 17 kl. 05:05

Delade meningar om en lag skulle få fler cyklister att använda hjälm

Det råder delade meningar bland de örebroare som NA talat med om en lag att bära cykelhjälm skulle få fler cyklister än i dag att ha hjälm. Och en inte oväsentlig fråga i sammanhanget: hur ska en sådan lag efterlevas?.

Nya Wermlands Tidningen - 02 apr 18 kl. 17:12

Lag Sifhälla/Grums vann

Helgen 24-25 mars spelades Lilla VM i innebandy för pojkar och flickor födda 2003 runt om i Värmland. Sifhälla ställde upp med ett lag förstärkt av tre tjejer från Grums..

SR - 04 feb 14 kl. 14:32

Ny EU-lag kan ge fler musiktjänster på nätet

Fler och bättre musiktjänster på nätet. Det kan bli effekten av en ny EU-lag som röstades igenom idag. Folkpartisten Cecilia Wikström har varit en av de ansvariga för EU-parlamentets förhandlingar om den nya lagen om licensiering av musiktjänster på nätet..

P3 - 23 jun 14 kl. 12:09

Ny lag ska få fler kommuner att ta emot flyktingar

Regeringens flyktingsamordnare föreslår en ny lag som ska tvinga kommuner att ta emot flyktingar. I P3 Nyheter med Karlsten hör du statsvetaren Jenny Madestam berätta mer..

Barometern - 13 apr 18 kl. 14:38

Ny lag kan ge fler övervakningskameror

En ny lag ska göra det lättare för butiker att sätta upp övervakningskameror. Lagrådet tittar just på regeringens förslag som kan bli verklighet redan i höst. För enskilda butiker skulle det kunna öka tryggheten..

Expressen - 30 jan 14 kl. 04:17

Skärpt lag ska ge fler livstidsstraff

Regeringens förslag om att skärpa lagen så att fler som fälls för mord ska dömas till livstids fängelse möts av kritik. Flera remissinstanser har invändningar..

Cornucopia - 21 jun 17 kl. 17:10

Fler organiserade kriminella än fängelseplatser

Polisen har nu gått ut även officiellt med att antalet platser där man tappat kontrollen och svensk lag inte längre gäller normalt stigit till 61 stycken. På dessa platser organiserar 200 kriminella nätverk 5 000 kriminella, vilket är fler än vad vi har fängelseplatser i Sverige. Det är dags att man i Sverige kraftigt ändrar rättsväsendet bort från Folkhemssveriges naiva "alla vill göra rätt för sig" till att acceptera att det finns de som är totalt ointresserade av att vara en del av samhället.

YLE - 14 mar 16 kl. 04:45

Ny lag kan försvåra kandidatjakt

Nu börjar det gå upp för kommunala beslutsfattare vad som väntar i och med den nya kommunallagen, och alla förändringar är inte till det positiva. Bland annat väntar en större utsatthet för de förtroendevalda, tror beslutsfattare i Korsholm. - Tyvärr verkar det som om man till en del har klippt och klistrat ur den lag som gäller landets riksdag och regering, nu ska privatekonomin för kommunernas förtroendevalda och tjänstemän synas lika noggrant i sömmarna som för våra nationella beslutsfattare, säger Marcus Beijar.

Nya Wermlands Tidningen - 31 aug 16 kl. 08:04

Fler kan dömas för penningtvätt med ny lag

Fler misstänkta fall av penningtvätt har anmälts efter 2014. Och för Åklagarmyndigheten innebär en lagändring att fler kan dömas för penningtvättsbrott..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är fyra VM-lag – om historien hade sett annorlunda ut

1. JugoslavienBranislav Ivanović styr den jugoslaviska skutan. Bildkälla: APInnan kriget på Balkan bestod Jugoslavien helt eller delvis av länderna Serbien, Kroatien, Slovenien, Bosnien och Hercegovina, Montenegro, Makedonien och Kosovo.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Klart: Löfven först ut i talmansrundan

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven blir först ut att träffa den nyvalde talmannen Andreas Norlén på torsdagsmorgonen..

SR - 45 minuter sedan

Klarna kritiseras för sin fakturahantering

Allt fler anmäler e-betalningsföretaget Klarna till Konsumentverket för deras rutiner för fakturabetalningar. Nu ska Konsumentverket träffa Klarna för att diskutera kundernas klagomål..

SR - 1 timme sedan

Dom mot Madsen faller i dag

Peter Madsen har överklagat domen på livstids fängelse för mordet på journalisten Kim Wall. I dag ska den danska motsvarigheten till hovrätten besluta vad påföljden ska bli..

SR - 2 timmar sedan

Sextrakasserade kvinna på buss - blir först att fällas

En man på en buss i utkanten av Paris fick syn på en 21-årig kvinna, slog till henne på rumpan, kallade henne för hora och kommenterade storleken på hennes bröst..

SR - 4 timmar sedan

Mordförsök i Sundbyberg

En person har skadats efter bråk i Rissne, nordväst om Stockholm..

SR - 4 timmar sedan

Hård kritik mot FN-chefs resor och ledarstil

Chefen för FN:s miljöprogram, norrmannen Erik Solheim, får hård kritik för sina vidlyftiga resor och för sin ledarstil, rapporterar brittiska The Guardian. Kritiken kommer från FN:s egna internrevisorer..

SR - 4 timmar sedan

"Det som har hållit samman Alliansen var voteringen igår"

Nu blir voteringsmatematiken i riksdagen och utskotten väldigt påtaglig, säger Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiske kommentator..

SR - 5 timmar sedan

Bollywood hotar Pewdiepie på Youtube

Pewdiepie har länge varit störst på youtube, idag med över 66 miljoner följare. Nu hotas hans titel av ett indiskt musik- och filmbolag, som håller på att gå om honom. De ligger just nu på runt 63 miljoner följare..

SR - 5 timmar sedan

Allt fler flyr Eritrea efter att gränsen öppnades

Freden mellan Eritrea och Etiopien har inte stoppat eritreaner från att fly diktaturen i sitt hemland. Mycket tyder istället på att antalet som flyr till Etiopien sen gränsen mellan länderna öppnades, nu istället ökar kraftigt..

SR - 6 timmar sedan

Fredade områden ska rädda gäddan

Flera länsstyrelser längs Ostkusten planerar nu att införa fredningsområden längs kusten där allt fiske är förbjudet under vissa tidsperioder för att skydda gäddorna. Förändringen kan bli aktuell i redan vår..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.