SR > Nyheter

Friday, 20 April, 20:12

SR - 15 dec 17 kl. 03:00

Sverige hotar med fortsatta gränskontrollerEU:s toppmöte avslutades i natt utan att medlemsländerna lyckades komma överens om hur EU ska tackla migrationsströmmarna till Europa. Sveriges statsminister Stefan Löfven hotade med fortsatta gränskontroller om inte alla EU-länder accepterar att ta emot flyktingar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Europa, Stefan Löfven

Dela artikeln

113 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, hotarmed , fortsatta, gränskontroller
Sydsvenskan - 11 nov 15 kl. 20:53

Sverige inför gränskontroller vid Öresundsbron och färjelägen

Sverige inför gränskontroller vid Öresundbron och vid färjelägen runt om i landet.
– Det är nödvändigt för att vi ska klara flyktingtillströmningen, sade inrikesminister Anders Ygeman på en pressträff på onsdagskvällen..

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 15 kl. 20:53

Sverige inför gränskontroller vid Öresundsbron och färjelägen

Sverige inför gränskontroller vid Öresundbron och vid färjelägen runt om i landet.
– Det är nödvändigt för att vi ska klara flyktingtillströmningen, sade inrikesminister Anders Ygeman på en pressträff på onsdagskvällen..

Dalarnas tidningar - 20 okt 16 kl. 21:03

Tufft vägval att vänta om fortsatta gränskontroller

Regeringen våndas nu över de gränskontroller, framför allt vid Öresundsbron, som infördes förra hösten för att hindra invandrare att ta sig till Sverige..

DI - 25 jan 17 kl. 13:53

EU tillåter fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen föreslår att Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike får fortsätta med sina tillfälliga gränskontroller på grund av flyktingkrisen i ytterligare tre månader..

Expressen - 27 sep 17 kl. 14:57

EU-beskedet öppnar för fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen öppnar som väntat för fortsatta interna gränskontroller mellan länder i Schengenområdet – men bara om det finns allvarliga hot mot den inre säkerheten..

DI - 27 sep 17 kl. 13:03

EU öppnar för fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen föreslår som väntat att interna gränskontroller i Schengen-området ska kunna införas om det finns allvarliga hot mot den inre säkerheten..

Polisen - 10 nov 17 kl. 17:09

Fortsatta gränskontroller

Regeringen har beslutat att förlänga gränskontrollerna. Rikspolischefen har även beslutat om möjlighet till tillfälliga gränskontroller i region Väst i samband med EU-toppmötet i Göteborg..

Sydöstran - 11 nov 15 kl. 23:45

Sverige inför gränskontroller

Regeringen inför tillfälliga gränskontroller på grund av den svåra flyktingsituationen. – Vi måste ha ordning och reda vid våra gränser, säger statsminister Stefan Löfven. M-ledaren tror inte att det räcker med gränskontroller..

DI - 12 nov 15 kl. 10:11

PM Nilsson: Sverige kan orsaka gränskontroller över hela Europa

Beslutet om att införa gränskontroller i dag klockan 12 grundas mer på säkerhetsproblem än volymen, även om de hänger ihop. Kombinationen av fri korridor från två av världens mest farliga kriser, kriget i Afghanistan och Syrien, och fri invandring till Sverige gör att svenska myndigheter inte har en aning om vem som kommer in och vart de tar vägen..

Affärsvärlden - 22 okt 15 kl. 13:16

Expressen: Sverige inför gränskontroller

Gränskontroller och kraftiga nedskärningar i förmåner aviseras i den blocköverskridande uppgörelse om migrationspolitiken som regeringen och delar av oppositionen hoppas kunna presentera i morgon, uppger Expressen..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Avicci är död

Artisten Tim Bergling känd som Avicci är död, uppger DN. Han blev 28 år gammal..

SR - 1 timme sedan

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg möter pressen

Misstankar om ekobrott, avskedsansökningar och time out. Efter de senaste dagarnas turbulens svarar ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg nu på frågor vid en presskonferens med klubben..

SR - 2 timmar sedan

Tusentals i demonstration vid gränsen mellan Gaza och Israel – minst två döda

I Gaza har flera tusen personer demonstrerat vid gränsen mot Israel i dag, för fjärde fredagen i rad. Flera personer har skjutits, varav minst två har dödats..

SR - 3 timmar sedan

"Ring så spelar vi" fyller 50 år

I dag för exakt 50 år sedan sändes det första "Ring så spelar vi". Programmet är nu Sveriges absolut populäraste radioprogram..

SR - 4 timmar sedan

Bakgrund: Fem saker Dag Hammarskjöld gjorde i FN

Här är några av de avtryck Dag Hammarskjöld gav under sin tid som generalsekreterare i FN..

SR - 4 timmar sedan

Östersund pausar utbetalningar till ÖFK

Östersunds kommun stoppar utbetalningarna till Östersunds fotbollsklubb medan de avvaktar vad som händer runt klubben och den ekobrottsmisstänkte Daniel Kindberg. Det rapporterar P4 Jämtland..

SR - 4 timmar sedan

Video: Liberalerna behöver fler liberaler

"Det finns liberaler överallt – då borde det ju vara en lysande idé att ha ett parti som heter Liberalerna." Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg, om partiet som fått förmånen att verka på den mest konkurrensutsatta marknaden i svensk politik..

SR - 5 timmar sedan

SD-ordförande lämnar efter skandalfilm

Nils Sjöqvist Axelsson skriver på sin Facebooksida att han nu väljer att lämna sin position som ordförande för Sverigedemokraterna i Växjö. Han skriver att han upplever att hans förtroende hos invånarna i Växjö kommun har skadats..

SR - 5 timmar sedan

Professor i civilrätt: Akademien gör en total omsvängning

Enligt pressmeddelande har Svenska Akademien nu skickat över advokatutredningen om kulturprofilen till Ekobrottsmyndigheten. Claes Sandgren, emeritus och professor i civilrätt, anser Svenska Akademin har vänt helt om..

SR - 6 timmar sedan

Migrationsskandal i Storbritannien – May ber om ursäkt

När stats- och regeringschefer för Samväldesländerna träffas i dag i London överskuggas toppmötet av en migrationsskandal. Den brittiska premiärministern Theresa May har fått be om ursäkt för att människor som bott i Storbritannien i över 45 år nekats sjukvård och hotats med att kastas ut. Det rör sig om personer från tidigare brittiska kolonier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.