SR > Nyheter

Friday, 20 July, 10:43

SR - 15 dec 17 kl. 03:00

Sverige hotar med fortsatta gränskontrollerEU:s toppmöte avslutades i natt utan att medlemsländerna lyckades komma överens om hur EU ska tackla migrationsströmmarna till Europa. Sveriges statsminister Stefan Löfven hotade med fortsatta gränskontroller om inte alla EU-länder accepterar att ta emot flyktingar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Europa, Stefan Löfven

Dela artikeln

113 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, hotarmed , fortsatta, gränskontroller
Sydsvenskan - 11 nov 15 kl. 20:53

Sverige inför gränskontroller vid Öresundsbron och färjelägen

Sverige inför gränskontroller vid Öresundbron och vid färjelägen runt om i landet.
– Det är nödvändigt för att vi ska klara flyktingtillströmningen, sade inrikesminister Anders Ygeman på en pressträff på onsdagskvällen..

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 15 kl. 20:53

Sverige inför gränskontroller vid Öresundsbron och färjelägen

Sverige inför gränskontroller vid Öresundbron och vid färjelägen runt om i landet.
– Det är nödvändigt för att vi ska klara flyktingtillströmningen, sade inrikesminister Anders Ygeman på en pressträff på onsdagskvällen..

Cornucopia - 03 maj 18 kl. 13:10

Regeringen: Öppna gränser säkerhetshot - fortsatta gränskontroller

Regeringen förlänger föga överraskande gränskontrollerna. För att komma runt EU:s regler skyller man på att EU:s Schengen-avtal innebär att "potentiella terrorister och andra brottslingar" annars fritt kan resa in i Sverige och hota "allmänna ordningen och den inre säkerheten". Därmed ger man på pappret alla EU-motståndare rätt.

Dalarnas tidningar - 20 okt 16 kl. 21:03

Tufft vägval att vänta om fortsatta gränskontroller

Regeringen våndas nu över de gränskontroller, framför allt vid Öresundsbron, som infördes förra hösten för att hindra invandrare att ta sig till Sverige..

DI - 25 jan 17 kl. 13:53

EU tillåter fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen föreslår att Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike får fortsätta med sina tillfälliga gränskontroller på grund av flyktingkrisen i ytterligare tre månader..

Expressen - 27 sep 17 kl. 14:57

EU-beskedet öppnar för fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen öppnar som väntat för fortsatta interna gränskontroller mellan länder i Schengenområdet – men bara om det finns allvarliga hot mot den inre säkerheten..

DI - 27 sep 17 kl. 13:03

EU öppnar för fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen föreslår som väntat att interna gränskontroller i Schengen-området ska kunna införas om det finns allvarliga hot mot den inre säkerheten..

Polisen - 10 nov 17 kl. 17:09

Fortsatta gränskontroller

Regeringen har beslutat att förlänga gränskontrollerna. Rikspolischefen har även beslutat om möjlighet till tillfälliga gränskontroller i region Väst i samband med EU-toppmötet i Göteborg..

Sydöstran - 11 nov 15 kl. 23:45

Sverige inför gränskontroller

Regeringen inför tillfälliga gränskontroller på grund av den svåra flyktingsituationen. – Vi måste ha ordning och reda vid våra gränser, säger statsminister Stefan Löfven. M-ledaren tror inte att det räcker med gränskontroller..

DI - 12 nov 15 kl. 10:11

PM Nilsson: Sverige kan orsaka gränskontroller över hela Europa

Beslutet om att införa gränskontroller i dag klockan 12 grundas mer på säkerhetsproblem än volymen, även om de hänger ihop. Kombinationen av fri korridor från två av världens mest farliga kriser, kriget i Afghanistan och Syrien, och fri invandring till Sverige gör att svenska myndigheter inte har en aning om vem som kommer in och vart de tar vägen..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Näringsministern kritisk mot Telias köp av TV4

Näringsminister Mikael Damberg är kritisk mot att Telia köper TV4:s moderbolag. – Jag menar att sista ordet inte är sagt, säger Mikael Damberg..

SR - 1 timme sedan

IMF:s utvärderingsarbete får kritik

Internationella valutafonden, IMF, är dåligt på att ta till sig rekommendationer från sitt egna utvärderingsorgan, enligt en ny rapport från oberoende experter..

SR - 1 timme sedan

Sverige begär inte brandhjälp av Nato

Trots att Sverige är ett av försvarsalliansen Natos partnerländer har Sverige inte begärt hjälp för att bekämpa skogsbränderna via Natos krissamordningscentral..

SR - 2 timmar sedan

Minst elva döda efter båtolycka i USA

Minst elva personer har omkommit nära Branson i USA efter att en turistbåt kapsejsat på Missourifloden..

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Tyskland skickar fem helikoptrar

Skogsbränderna fortsätter härja runt om i Sverige och sammanlagt brinner det på runt olika 50 platser.  Värst drabbat är Gävleborg, Dalarna och Jämtland. Under dagen väntas helikoptrar från Tyskland, Norge och Litauen komma till Sverige för att hjälpa till.

SR - 3 timmar sedan

Telia köper Bonnier

Telia köper Bonnier Broadcasting inklusive TV4 och CMore för 9,2 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande från Telia..

SR - 3 timmar sedan

Studie: Färre tonårsaborter i Norden

Ny forskning visar att tonårsaborterna minskar, samtidigt som många av tonåringarna använder långvariga preventivmedel..

SR - 4 timmar sedan

Tysk studie: Grövre antisemitism på nätet

Antisemitiska yttringar på internet har ökat kraftigt de senaste åren och också blivit allt grövre. Det visar en ny tysk långtidsstudie vid Berlins tekniska universitet..

SR - 4 timmar sedan

Rysk polis anklagas – tvingade bort romer

Enligt människorättsorganisationen European Roma Rights Center, ERRC, använde polisen tvång och hot för att få romerna att hålla sig borta från de centrala delarna av Moskva under fotbolls-VM..

SR - 4 timmar sedan

45 terrängbränder rasar i landet

Det brinner fortfarande på flera håll i landet och läget är mycket ansträngt för räddningstjänsterna. Flera europeiska länder har via EU:s samarbete skickat både personal och material för att avlasta i släckningsarbetet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.