SR > Nyheter

Friday, 19 January, 02:47

SR - 15 dec 17 kl. 03:00

Sverige hotar med fortsatta gränskontrollerEU:s toppmöte avslutades i natt utan att medlemsländerna lyckades komma överens om hur EU ska tackla migrationsströmmarna till Europa. Sveriges statsminister Stefan Löfven hotade med fortsatta gränskontroller om inte alla EU-länder accepterar att ta emot flyktingar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Europa, Stefan Löfven

Dela artikeln

113 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, hotarmed , fortsatta, gränskontroller
Sydsvenskan - 11 nov 15 kl. 20:53

Sverige inför gränskontroller vid Öresundsbron och färjelägen

Sverige inför gränskontroller vid Öresundbron och vid färjelägen runt om i landet.
– Det är nödvändigt för att vi ska klara flyktingtillströmningen, sade inrikesminister Anders Ygeman på en pressträff på onsdagskvällen..

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 15 kl. 20:53

Sverige inför gränskontroller vid Öresundsbron och färjelägen

Sverige inför gränskontroller vid Öresundbron och vid färjelägen runt om i landet.
– Det är nödvändigt för att vi ska klara flyktingtillströmningen, sade inrikesminister Anders Ygeman på en pressträff på onsdagskvällen..

Dalarnas tidningar - 20 okt 16 kl. 21:03

Tufft vägval att vänta om fortsatta gränskontroller

Regeringen våndas nu över de gränskontroller, framför allt vid Öresundsbron, som infördes förra hösten för att hindra invandrare att ta sig till Sverige..

DI - 25 jan 17 kl. 13:53

EU tillåter fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen föreslår att Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike får fortsätta med sina tillfälliga gränskontroller på grund av flyktingkrisen i ytterligare tre månader..

Expressen - 27 sep 17 kl. 14:57

EU-beskedet öppnar för fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen öppnar som väntat för fortsatta interna gränskontroller mellan länder i Schengenområdet – men bara om det finns allvarliga hot mot den inre säkerheten..

DI - 27 sep 17 kl. 13:03

EU öppnar för fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen föreslår som väntat att interna gränskontroller i Schengen-området ska kunna införas om det finns allvarliga hot mot den inre säkerheten..

Polisen - 10 nov 17 kl. 17:09

Fortsatta gränskontroller

Regeringen har beslutat att förlänga gränskontrollerna. Rikspolischefen har även beslutat om möjlighet till tillfälliga gränskontroller i region Väst i samband med EU-toppmötet i Göteborg..

Sydöstran - 11 nov 15 kl. 23:45

Sverige inför gränskontroller

Regeringen inför tillfälliga gränskontroller på grund av den svåra flyktingsituationen. – Vi måste ha ordning och reda vid våra gränser, säger statsminister Stefan Löfven. M-ledaren tror inte att det räcker med gränskontroller..

DI - 12 nov 15 kl. 10:11

PM Nilsson: Sverige kan orsaka gränskontroller över hela Europa

Beslutet om att införa gränskontroller i dag klockan 12 grundas mer på säkerhetsproblem än volymen, även om de hänger ihop. Kombinationen av fri korridor från två av världens mest farliga kriser, kriget i Afghanistan och Syrien, och fri invandring till Sverige gör att svenska myndigheter inte har en aning om vem som kommer in och vart de tar vägen..

Affärsvärlden - 22 okt 15 kl. 13:16

Expressen: Sverige inför gränskontroller

Gränskontroller och kraftiga nedskärningar i förmåner aviseras i den blocköverskridande uppgörelse om migrationspolitiken som regeringen och delar av oppositionen hoppas kunna presentera i morgon, uppger Expressen..

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Larm om smäll i Malmö — entré skadad

Polisen har fått in flera larm om en smäll i Malmö. Samtalen kom in vid klockan 21..

SR - 5 timmar sedan

Turkiet hotar att gå in i Syrien

Spänningarna ökar mellan Damaskus och Ankara efter att Turkiet meddelat att man förbereder en militär operation mot den kurdiska enklaven Afrin i norra Syrien..

SR - 6 timmar sedan

Domstolar ska bli bättre på jämställdhet

Domstolarna i Sverige behöver bli bättre på jämställdhet i rättssalarna. Det är en slutsats utifrån undersökningar som domstolar gjort i ett regeringsuppdrag..

SR - 7 timmar sedan

Svensk man död i lavin i Kashmir

En svensk 25-årig man har omkommit efter att en lavin utlöstes i Kashmir. Även en person har skadats..

SR - 8 timmar sedan

Polisförbundet: Våra farhågor har besannats

Polisförbundet är kritiska till att polishuset i Rosengård i Malmö, där det skedde en explosion igår kväll, inte har skyddats bättre..

SR - 9 timmar sedan

Åsikterna går isär om militär i förorterna

Frågan om svensk militär ska kunna sättas in för att stoppa den organiserade brottsligheten fortsätter att väcka reaktioner, även i två Stockholmsförorter som Ekot besökt..

SR - 9 timmar sedan

EU-länderna kan själva få bestämma momsen

EU-länderna ska själva få bestämma momssatserna på varor och tjänster, föreslår EU-kommisisonen. Det öppnar bland annat för sänkt moms på e-böcker, något som EU hittills sagt nej till..

SR - 9 timmar sedan

Gränsavtal på agendan när Emmanuel Macron möter Theresa May

Den franska presidenten Emmanuel Macron besöker Storbritannien för sitt första toppmöte med premiärminister Theresa May. Ledarna ska diskutera migrationsfrågan och det avtal som reglerar gränsen mellan de båda länderna..

SR - 9 timmar sedan

Regeringen och V överens om begränsade vinster i välfärden

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om ett lagförslag för att begränsa bolagsvinster, erfar Ekot. Det gäller bolagsvinster inom skolan och äldreomsorgen..

SR - 10 timmar sedan

Åklagaren: Åtalet mot Rakhmat Akilov skjuts med all sannolikhet upp igen

Det är mycket troligt att åtalet mot Rakhmat Akilov som misstänks ha begått dådet på Drottninggatan skjuts upp. Det innebär i så fall att han åtalas först den 30 januari..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.