SR > Nyheter

Saturday, 20 October, 08:04

SR - 15 dec 17 kl. 03:00

Sverige hotar med fortsatta gränskontrollerEU:s toppmöte avslutades i natt utan att medlemsländerna lyckades komma överens om hur EU ska tackla migrationsströmmarna till Europa. Sveriges statsminister Stefan Löfven hotade med fortsatta gränskontroller om inte alla EU-länder accepterar att ta emot flyktingar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Europa, Stefan Löfven

Dela artikeln

113 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, hotarmed , fortsatta, gränskontroller
Sydsvenskan - 11 nov 15 kl. 20:53

Sverige inför gränskontroller vid Öresundsbron och färjelägen

Sverige inför gränskontroller vid Öresundbron och vid färjelägen runt om i landet.
– Det är nödvändigt för att vi ska klara flyktingtillströmningen, sade inrikesminister Anders Ygeman på en pressträff på onsdagskvällen..

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 15 kl. 20:53

Sverige inför gränskontroller vid Öresundsbron och färjelägen

Sverige inför gränskontroller vid Öresundbron och vid färjelägen runt om i landet.
– Det är nödvändigt för att vi ska klara flyktingtillströmningen, sade inrikesminister Anders Ygeman på en pressträff på onsdagskvällen..

Cornucopia - 03 maj 18 kl. 13:10

Regeringen: Öppna gränser säkerhetshot - fortsatta gränskontroller

Regeringen förlänger föga överraskande gränskontrollerna. För att komma runt EU:s regler skyller man på att EU:s Schengen-avtal innebär att "potentiella terrorister och andra brottslingar" annars fritt kan resa in i Sverige och hota "allmänna ordningen och den inre säkerheten". Därmed ger man på pappret alla EU-motståndare rätt.

Dalarnas tidningar - 20 okt 16 kl. 21:03

Tufft vägval att vänta om fortsatta gränskontroller

Regeringen våndas nu över de gränskontroller, framför allt vid Öresundsbron, som infördes förra hösten för att hindra invandrare att ta sig till Sverige..

DI - 25 jan 17 kl. 13:53

EU tillåter fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen föreslår att Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike får fortsätta med sina tillfälliga gränskontroller på grund av flyktingkrisen i ytterligare tre månader..

Expressen - 27 sep 17 kl. 14:57

EU-beskedet öppnar för fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen öppnar som väntat för fortsatta interna gränskontroller mellan länder i Schengenområdet – men bara om det finns allvarliga hot mot den inre säkerheten..

DI - 27 sep 17 kl. 13:03

EU öppnar för fortsatta gränskontroller

EU-kommissionen föreslår som väntat att interna gränskontroller i Schengen-området ska kunna införas om det finns allvarliga hot mot den inre säkerheten..

Polisen - 10 nov 17 kl. 17:09

Fortsatta gränskontroller

Regeringen har beslutat att förlänga gränskontrollerna. Rikspolischefen har även beslutat om möjlighet till tillfälliga gränskontroller i region Väst i samband med EU-toppmötet i Göteborg..

Sydöstran - 11 nov 15 kl. 23:45

Sverige inför gränskontroller

Regeringen inför tillfälliga gränskontroller på grund av den svåra flyktingsituationen. – Vi måste ha ordning och reda vid våra gränser, säger statsminister Stefan Löfven. M-ledaren tror inte att det räcker med gränskontroller..

DI - 12 nov 15 kl. 10:11

PM Nilsson: Sverige kan orsaka gränskontroller över hela Europa

Beslutet om att införa gränskontroller i dag klockan 12 grundas mer på säkerhetsproblem än volymen, även om de hänger ihop. Kombinationen av fri korridor från två av världens mest farliga kriser, kriget i Afghanistan och Syrien, och fri invandring till Sverige gör att svenska myndigheter inte har en aning om vem som kommer in och vart de tar vägen..

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Stort säkerhetspådrag när valet i Afghanistan genomförs

I Afghanistan genomförs idag det mycket försenade valet till landets parlament. Det är det tredje parlamentsvalet som genomförs i landet sedan talibanernas fall 2001..

SR - 1 timme sedan

Kidnappad miljardär i Afrika släppt

Afrikas yngste miljardär, Mohammed Dewji, som kidnappades förra veckan, har kommit hem välbehållen, enligt ett uttalande..

SR - 5 timmar sedan

Makedonien ett steg närmare bli Nordmakedonien

I Skopje röstade parlamentet sent på fredagskvällen ja till ändringar i landets konstitution, som kan ändra landets namn till Nordmakedonien.

SR - 7 timmar sedan

Saudiarabien bekräftar att Khashoggi dödades på konsulatet

Journalisten Jamal Khashoggi dödades på saudiska konsulatet i Istanbul, det bekräftar nu Saudiarabien..

SR - 7 timmar sedan

Många tusen människor på väg norrut

Strömmen av migranter från Centralamerika på väg mot USA via Mexiko bara växer. Det säger Charlotte Bergendal, som arbetar för Svenska Kyrkan i Guatemala..

SR - 8 timmar sedan

P1-dokumentär om nazibomber tog hem Prix Europa

”Bombattentaten, säkerhetspolisen och nazisterna” har vunnit första pris i en av den prestigefyllda tävlingen Prix Europas kategorier..

SR - 9 timmar sedan

Drabbad efter cellprovsmiss: ”Oroande”

105 kvinnor i Stockholm och på Gotland fick fel provsvar på ett gynekologiskt cellprov. Cancerfonden anser nu att rutinerna för cellprovsanalys borde ses över..

SR - 9 timmar sedan

Tonåring erkänner: Jag misshandlade Gica

Den yngre av de två tonårspojkar som misstänks för mordet på hemlöse Gica i Huskvarna, har erkänt att han deltog i en misshandel när Gica dog. Det framgår av rättshandlingar som Aftonbladet tagit del av..

SR - 10 timmar sedan

USA åtalar ryskt nättroll

USA:s justitiedepartement väcker åtal mot en rysk kvinna som anklagas för att ha försökt påverka amerikanska val..

SR - 11 timmar sedan

Karavan av migranter har tagit sig in i Mexiko

Gränsen mellan Guatemala och Mexiko har forcerats av migranter, rapporterar flera nyhetsbyråer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.