SR > Nyheter

Monday, 10 December, 15:57

Liknande nyheter

Taggar: , påverkarnya , pensionsålderndig
HBL - 28 sep 13 kl. 04:45

Pensionsåldern måste höjas - vi lever för länge

Pensionsåldern måste upp. Det är experterna eniga om. Det nuvarande pensionssystemet är i och för sig bra.

YLE - 27 aug 13 kl. 09:02

"Höj pensionsåldern!" är politikernas nya mantra

Majoriteten av politikerna vill höja pensionsåldern, frågan är bara hur snabbt det ska ske. Lägre pensionsålder för låginkomsttagarna delar åsikterna bland de politiker vi har talat med. På två år har riksdagsledamöternas åsikter om pensionsåldern ändrats totalt.

Cornucopia - 28 nov 17 kl. 09:13

Pensionsåldern föreslås höjas till 69 år

Som bekant kommer aldrig vi som är födda på 70-talet eller senare att få någon statlig pension värd namnet. Ytterligare steg tas nu mot detta och sosseriet föreslår en höjning av pensionsåldern till 69 år. Detta då folk lever allt längre och annars räcker inte pengarna.

TA - 12 mar 14 kl. 14:00

"Höj pensionsåldern till 69 år"

AP-fondernas struktur och placeringsregler bör förändras och pensionsåldern höjas till 69 år, enligt ett förslag från Pensionsgruppen, med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som ordförande.
"Vi lever allt längre men det har inte kompenserats med ett längre arbetsliv", skriver Pensionsgruppen i ett pressmeddelande.I Pensionsgruppen ingår även företrädare från övriga regeringspartier och Socialdemokraterna.

YLE - 31 okt 13 kl. 05:44

Gradvis höjning av pensionsåldern att vänta

Pensionsförhanlingarna startar med att Jukka Pekkarinen, överdirektör vid finansministeriets ekonomiska avdelning, i dag avlägger sin rapport. Hans grupp väntas komma med olika modeller, men inte med rekommendationer. Det finns fortfarande en motvilja hos finländarna mot höjd pensionsålder, men allt fler är medvetna att det är så det kommer att gå.

News55 - 07 jul 17 kl. 11:07

Lars-Arne Staxäng (M): ”Pensionsåldern måste höjas”

Lars-Arne Staxäng är moderat politiker och lokförare. Han är riksdagsledamot sedan 2006 och ordinarie ledamot i Socialförsäkringsutskottet. I tisdags anlände Lars-Arne Staxäng till Almedalen och 40 minuter senare höll han sin första föreläsning.

YLE - 26 dec 12 kl. 16:40

Finländarna vill inte att pensionsåldern höjs

Finländarna vill inte höja pensionsåldern. Det visar en mätning som Yles nyheter har låtit göra. Endast 16 procent av finländarna är beredda att höja pensionsåldern från nuvarande 63.

YLE - 03 jun 14 kl. 10:11

FFC vill inte höja pensionsåldern

Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC tänder inte på idén att binda pensionsåldern till den förväntade livslängden. EU-kommissionen rekommenderade i går att Finland höjer pensionsåldern så att den är i linje med den förväntade livslängden. FFC:s ordförande Lauri Lyly vill inte direkt kommentera förslaget men säger att han inte tycker att formella förändringar i åldersgränsen löser pensionsfrågan.

HBL - 09 aug 13 kl. 19:11

Höjningen av pensionsåldern lurar bakom hörnet

Enligt Akavas ordförande Sture Fjäder ökar trycket att höja pensionsåldern hela tiden. Arbetsmarknadsorganisationerna samlas sannolikt nästa vecka för att fundera på en möjlig lösning på arbetsmarknadsfrågan.? Förhandlingarna om pensionerna och karriärerna måste tidigareläggas och komprimeras.

HBL - 25 apr 13 kl. 05:15

"Höj pensionsåldern, öka invandringen"

Den näringspolitik som finska staten för löser inte hållbarhetsgapet i Finlands offentliga ekonomi, anser Juhana Vartiainen, överdirektör för Statens ekonomiska forskningscentral VATT.? Vi kan skapa nya näringsgrenar och oroa oss över att Åbovarvet är i kris, men på lång sikt påverkar det här inte sysselsättningen. Det här har politikerna svårt att förstå.

BT - 12 mar 14 kl. 14:10

"Höj pensionsåldern till 69 år"

AP-fondernas struktur och placeringsregler bör förändras och pensionsåldern höjas till 69 år, enligt ett förslag från Pensionsgruppen, med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som ordförande. - Det är svårt att höja pensionsåldern i ett land som saknar pensionsålder, säger Ulf Kristersson på en presskonferens.Han pekar på att dagens system har en flexibel regel, som innebär en rätt att gå i pension i åldern 61-67 år.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

L ställer in partiråd – kommer inte mötas i morgon

Liberalernas partistyrelse har beslutat att inte genomföra det partiråd som planerades till i morgon, enligt uppgifter till Ekot..

SR - 2 timmar sedan

Uppgifter: Brexitomröstning kan skjutas upp

Obekräftade uppgifter till BBC, The Guardian, Daily Telegraph och Bloomberg talar nu om att brexitomröstningen ska skjutas upp. Än så länge är det dock bara obekräftade anonyma källor..

SR - 2 timmar sedan

Idag tar Murad och Mukwege emot Nobels fredspris

Idag tilldelas den kongolesiske läkaren Denis Mukwege och den yazidiska människorättsaktivisten Nadia Murad Nobels fredspris. Prisceremonin sker i Oslos rådhus..

SR - 3 timmar sedan

Stefan Löfven håller pressträff 13.30

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven kommer att hålla en pressträff klockan 13.30 för att kommentera de avbrutna förhandlingarna med Centerpartiet, det skriver partiet i ett pressmeddelande..

SR - 3 timmar sedan

Undersökning: Antisemitismen har ökat i Europa

Nio av tio judar i Europa anser att antisemitismen har ökat de fem senaste åren. Det visar en ny studie publicerad av EU:s byrå för mänskliga rättigheter..

SR - 3 timmar sedan

Köksmästaren inför Nobelmiddagen: Vi är taggade

Just nu pågår intensiva förberedelser inför kvällens stora Nobelmiddag. Gunnar Eriksson är den som leder köksarbetet..

SR - 4 timmar sedan

Furtenbach: Ett steg närmare extraval

Efter Centerpartiets besked att de kommer rösta nej till Löfven som statsminister är vi ännu ett steg närmare extraval, konstaterar Fredrik Furtenbach, Ekots inrikespolitiska kommentator.

SR - 5 timmar sedan

FN-länder har godkänt migrationspakten

I dag har FN-länder godkänt den så kallade migrationspakten..

SR - 5 timmar sedan

Lööf: C släpper inte fram Löfven

Det blir inget samarbete mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet. Det meddelar Annie Lööf på en pressträff idag. – Under de senaste fem dygnen har jag och Centerpartiet arbetat dag och natt för att få till ett sånt samarbete, men tyvärr har det inte gått..

SR - 6 timmar sedan

L lägger ner sina röster i budgetomröstningen

Liberalerna kommer rösta på sin egen budget i budgetomröstningen som sker i veckan. Det beskedet gav ledamoten Mats Persson efter att Liberalernas partistyrelse haft möte under morgonen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.