SR > Nyheter

Wednesday, 17 January, 16:05

Liknande nyheter

Taggar: , påverkarnya , pensionsålderndig
HBL - 28 sep 13 kl. 04:45

Pensionsåldern måste höjas - vi lever för länge

Pensionsåldern måste upp. Det är experterna eniga om. Det nuvarande pensionssystemet är i och för sig bra.

YLE - 27 aug 13 kl. 09:02

"Höj pensionsåldern!" är politikernas nya mantra

Majoriteten av politikerna vill höja pensionsåldern, frågan är bara hur snabbt det ska ske. Lägre pensionsålder för låginkomsttagarna delar åsikterna bland de politiker vi har talat med. På två år har riksdagsledamöternas åsikter om pensionsåldern ändrats totalt.

Cornucopia - 28 nov 17 kl. 09:13

Pensionsåldern föreslås höjas till 69 år

Som bekant kommer aldrig vi som är födda på 70-talet eller senare att få någon statlig pension värd namnet. Ytterligare steg tas nu mot detta och sosseriet föreslår en höjning av pensionsåldern till 69 år. Detta då folk lever allt längre och annars räcker inte pengarna.

YLE - 31 okt 13 kl. 05:44

Gradvis höjning av pensionsåldern att vänta

Pensionsförhanlingarna startar med att Jukka Pekkarinen, överdirektör vid finansministeriets ekonomiska avdelning, i dag avlägger sin rapport. Hans grupp väntas komma med olika modeller, men inte med rekommendationer. Det finns fortfarande en motvilja hos finländarna mot höjd pensionsålder, men allt fler är medvetna att det är så det kommer att gå.

TA - 12 mar 14 kl. 14:00

"Höj pensionsåldern till 69 år"

AP-fondernas struktur och placeringsregler bör förändras och pensionsåldern höjas till 69 år, enligt ett förslag från Pensionsgruppen, med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som ordförande.
"Vi lever allt längre men det har inte kompenserats med ett längre arbetsliv", skriver Pensionsgruppen i ett pressmeddelande.I Pensionsgruppen ingår även företrädare från övriga regeringspartier och Socialdemokraterna.

News55 - 07 jul 17 kl. 11:07

Lars-Arne Staxäng (M): ”Pensionsåldern måste höjas”

Lars-Arne Staxäng är moderat politiker och lokförare. Han är riksdagsledamot sedan 2006 och ordinarie ledamot i Socialförsäkringsutskottet. I tisdags anlände Lars-Arne Staxäng till Almedalen och 40 minuter senare höll han sin första föreläsning.

YLE - 26 dec 12 kl. 16:40

Finländarna vill inte att pensionsåldern höjs

Finländarna vill inte höja pensionsåldern. Det visar en mätning som Yles nyheter har låtit göra. Endast 16 procent av finländarna är beredda att höja pensionsåldern från nuvarande 63.

YLE - 03 jun 14 kl. 10:11

FFC vill inte höja pensionsåldern

Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC tänder inte på idén att binda pensionsåldern till den förväntade livslängden. EU-kommissionen rekommenderade i går att Finland höjer pensionsåldern så att den är i linje med den förväntade livslängden. FFC:s ordförande Lauri Lyly vill inte direkt kommentera förslaget men säger att han inte tycker att formella förändringar i åldersgränsen löser pensionsfrågan.

HBL - 09 aug 13 kl. 19:11

Höjningen av pensionsåldern lurar bakom hörnet

Enligt Akavas ordförande Sture Fjäder ökar trycket att höja pensionsåldern hela tiden. Arbetsmarknadsorganisationerna samlas sannolikt nästa vecka för att fundera på en möjlig lösning på arbetsmarknadsfrågan.? Förhandlingarna om pensionerna och karriärerna måste tidigareläggas och komprimeras.

BT - 12 mar 14 kl. 14:10

"Höj pensionsåldern till 69 år"

AP-fondernas struktur och placeringsregler bör förändras och pensionsåldern höjas till 69 år, enligt ett förslag från Pensionsgruppen, med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som ordförande. - Det är svårt att höja pensionsåldern i ett land som saknar pensionsålder, säger Ulf Kristersson på en presskonferens.Han pekar på att dagens system har en flexibel regel, som innebär en rätt att gå i pension i åldern 61-67 år.

HBL - 25 apr 13 kl. 05:15

"Höj pensionsåldern, öka invandringen"

Den näringspolitik som finska staten för löser inte hållbarhetsgapet i Finlands offentliga ekonomi, anser Juhana Vartiainen, överdirektör för Statens ekonomiska forskningscentral VATT.? Vi kan skapa nya näringsgrenar och oroa oss över att Åbovarvet är i kris, men på lång sikt påverkar det här inte sysselsättningen. Det här har politikerna svårt att förstå.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Människorättsorganisation utsattes för mordbrand

Den ryska människorättsorganisationen Memorials kontor i södra Ryssland utsattes i natt för ett brandattentat..

SR - 1 timme sedan

Förslag: Hårdare straff för våld mot blåljuspersonal

Brottet blåljussabotage ska föras in i lagstiftningen, föreslår regeringens utredare, riksåklagare Anders Perklev..

SR - 1 timme sedan

Dödsskjutningar och Me too i partiledardebatten

Årets första partiledardebatt hölls i dag i riksdagen. Statsminister Stefan Löfven inledde med den senaste tidens våldsdåd..

SR - 2 timmar sedan

Direktrapport: Förslag om skärpta straff för attacker mot blåljuspersonal

Nu tar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson emot ett delbetänkande från Blåljusutredningen. I samband med överlämnandet håller Morgan Johansson och utredaren, riksåklagare Anders Perklev en pressträff..

SR - 3 timmar sedan

Gymnasieminister Anna Ekström (S) kallsinnig till M-förslag

Moderaternas förslag om att den som läser på sfi, svenska för invandrare och inte når sina kunskapsmål ska kunna få indragen ersättning, möts av kritik från gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström som anser att det inte skulle få önskad effekt..

SR - 3 timmar sedan

USA:s planer på styrka i Syrien kritiseras av Turkiet

USA:s planer att sätta upp en militär styrka om 30.000 soldater i Syrien längs gränsen med Turkiet har mötts med stark kritik från turkiskt håll, främst för att styrkan mest är tänkt att bestå av kurdiska gerillakrigare..

SR - 3 timmar sedan

Burmas polis sköt ihjäl demonstranter

Minst sju människor har skjutits ihjäl av polis i den burmesiska provinsen Rakhaine och minst 13 skadades..

SR - 3 timmar sedan

Rapport: Därför dras unga till våldsbejakande extremism

Utanförskap, kriminalitet och en vardag där våld är vanligt är några av skälen till att unga dras till våldsbejakande extremism och terrororganisationer. Det visar en unik rapport från barnombudsmannen som lämnats över till regeringen i dag..

SR - 5 timmar sedan

Fortsatt snöfall – men inget kaos på vägarna

Snön fortsätter falla över stora delar av landet, men varningar om besvärligt väder dras tillbaka..

SR - 5 timmar sedan

Kinas nya diplomater i Finland: Pyry och Lumi

Vårt grannland i öst har drabbats av pandafeber. Som ett tecken på goda relationer med Kina får Finland som ett av få länder i världen hyra två svartvita björnar i 15 år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.