SR > Nyheter

Sunday, 24 June, 10:57

Liknande nyheter

Taggar: , påverkarnya , pensionsålderndig
HBL - 28 sep 13 kl. 04:45

Pensionsåldern måste höjas - vi lever för länge

Pensionsåldern måste upp. Det är experterna eniga om. Det nuvarande pensionssystemet är i och för sig bra.

YLE - 27 aug 13 kl. 09:02

"Höj pensionsåldern!" är politikernas nya mantra

Majoriteten av politikerna vill höja pensionsåldern, frågan är bara hur snabbt det ska ske. Lägre pensionsålder för låginkomsttagarna delar åsikterna bland de politiker vi har talat med. På två år har riksdagsledamöternas åsikter om pensionsåldern ändrats totalt.

Cornucopia - 28 nov 17 kl. 09:13

Pensionsåldern föreslås höjas till 69 år

Som bekant kommer aldrig vi som är födda på 70-talet eller senare att få någon statlig pension värd namnet. Ytterligare steg tas nu mot detta och sosseriet föreslår en höjning av pensionsåldern till 69 år. Detta då folk lever allt längre och annars räcker inte pengarna.

TA - 12 mar 14 kl. 14:00

"Höj pensionsåldern till 69 år"

AP-fondernas struktur och placeringsregler bör förändras och pensionsåldern höjas till 69 år, enligt ett förslag från Pensionsgruppen, med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som ordförande.
"Vi lever allt längre men det har inte kompenserats med ett längre arbetsliv", skriver Pensionsgruppen i ett pressmeddelande.I Pensionsgruppen ingår även företrädare från övriga regeringspartier och Socialdemokraterna.

YLE - 31 okt 13 kl. 05:44

Gradvis höjning av pensionsåldern att vänta

Pensionsförhanlingarna startar med att Jukka Pekkarinen, överdirektör vid finansministeriets ekonomiska avdelning, i dag avlägger sin rapport. Hans grupp väntas komma med olika modeller, men inte med rekommendationer. Det finns fortfarande en motvilja hos finländarna mot höjd pensionsålder, men allt fler är medvetna att det är så det kommer att gå.

News55 - 07 jul 17 kl. 11:07

Lars-Arne Staxäng (M): ”Pensionsåldern måste höjas”

Lars-Arne Staxäng är moderat politiker och lokförare. Han är riksdagsledamot sedan 2006 och ordinarie ledamot i Socialförsäkringsutskottet. I tisdags anlände Lars-Arne Staxäng till Almedalen och 40 minuter senare höll han sin första föreläsning.

YLE - 26 dec 12 kl. 16:40

Finländarna vill inte att pensionsåldern höjs

Finländarna vill inte höja pensionsåldern. Det visar en mätning som Yles nyheter har låtit göra. Endast 16 procent av finländarna är beredda att höja pensionsåldern från nuvarande 63.

YLE - 03 jun 14 kl. 10:11

FFC vill inte höja pensionsåldern

Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC tänder inte på idén att binda pensionsåldern till den förväntade livslängden. EU-kommissionen rekommenderade i går att Finland höjer pensionsåldern så att den är i linje med den förväntade livslängden. FFC:s ordförande Lauri Lyly vill inte direkt kommentera förslaget men säger att han inte tycker att formella förändringar i åldersgränsen löser pensionsfrågan.

HBL - 09 aug 13 kl. 19:11

Höjningen av pensionsåldern lurar bakom hörnet

Enligt Akavas ordförande Sture Fjäder ökar trycket att höja pensionsåldern hela tiden. Arbetsmarknadsorganisationerna samlas sannolikt nästa vecka för att fundera på en möjlig lösning på arbetsmarknadsfrågan.? Förhandlingarna om pensionerna och karriärerna måste tidigareläggas och komprimeras.

HBL - 25 apr 13 kl. 05:15

"Höj pensionsåldern, öka invandringen"

Den näringspolitik som finska staten för löser inte hållbarhetsgapet i Finlands offentliga ekonomi, anser Juhana Vartiainen, överdirektör för Statens ekonomiska forskningscentral VATT.? Vi kan skapa nya näringsgrenar och oroa oss över att Åbovarvet är i kris, men på lång sikt påverkar det här inte sysselsättningen. Det här har politikerna svårt att förstå.

BT - 12 mar 14 kl. 14:10

"Höj pensionsåldern till 69 år"

AP-fondernas struktur och placeringsregler bör förändras och pensionsåldern höjas till 69 år, enligt ett förslag från Pensionsgruppen, med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som ordförande. - Det är svårt att höja pensionsåldern i ett land som saknar pensionsålder, säger Ulf Kristersson på en presskonferens.Han pekar på att dagens system har en flexibel regel, som innebär en rätt att gå i pension i åldern 61-67 år.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Uppgifter: Ryssland har flygbombat i Syrien

Ryssland uppges ha flygbombat i södra Syrien nära gränsen till Jordanien och de av Israel ockuperade Golanhöjderna..

SR - 2 timmar sedan

Mycket står på spel när Turkiet går till val

I dag går Turkiet till valurnorna både för att välja president och för att rösta fram ett parlament. Mycket står på spel, eftersom president Erdogan ser ut att kunna få tufft motstånd av utmanaren Muharrem Ince..

SR - 3 timmar sedan

Vallokalerna har öppnat i Turkiet

Vallokalerna har öppnat i Turkiet. 56 miljoner människor är röstberättigade i dagens president- och parlamentsval..

SR - 3 timmar sedan

USA: Flera hundra barn och föräldrar återförenade

USA:s säkerhetsdepartement, Homeland security, meddelar att 522 barn som varit separerade från sina föräldrar sen de kom över gränsen från Mexiko har återförenats med familjen..

SR - 4 timmar sedan

Italien: Nödställda båtar ska vända sig till Libyen

Italienska kustbevakningen uppmanar nu båtar med migranter på Medelhavet, som kommit i nöd, att vända sig till Libyen för hjälp, rapporterar AFP..

SR - 6 timmar sedan

Bottennotering för KD i sammanvägd mätning

Kristdemokraterna får sitt lägsta resultat någonsin i Svensk väljaropinion, den sammanvägning av flera stora opinionsmätningar som Sifo gör för Ekot varje månad..

SR - 6 timmar sedan

Grafik: Svensk väljaropinion, juni 2018

Peka och klicka på staplarna / linjerna för mer information..

SR - 7 timmar sedan

Låst läge inför EU:s krismöte om migration

I Bryssel håller EU ett krismöte om migration i eftermiddag, för att försöka enas kring en linje inför det ordinarie EU-toppmötet nästa vecka. Tio länder är med på mötet, bland dem Sverige. Men några inbjudna länder vägrar delta..

SR - 10 timmar sedan

Nu får kvinnor köra bil i Saudiarabien

Vid 23-tiden på lördagen svensk tid gick förbudet ut – nu får kvinnor köra själva och slipper ha privata chaufförer..

SR - 15 timmar sedan

Grundvattennivåerna sjunker snabbt i stora delar av landet

Det varma vädret har gjort att grundvattennivåerna i landet är låga och sjunker snabbt, det visar de senaste mätningarna som Sveriges geologiska undersökning har gjort. I fall närmar sig nivåerna de lägsta som uppmätts för slutet av juni..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.