SR > Nyheter

Monday, 24 September, 07:20

SR - 15 dec 17 kl. 00:00

Så påverkar nya pensionsåldern digEn blocköverskridande överenskommelse om pensionen är klar. Det här innebär den i praktiken..
Läs mer på SR

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , påverkarnya , pensionsålderndig
HBL - 28 sep 13 kl. 04:45

Pensionsåldern måste höjas - vi lever för länge

Pensionsåldern måste upp. Det är experterna eniga om. Det nuvarande pensionssystemet är i och för sig bra.

YLE - 27 aug 13 kl. 09:02

"Höj pensionsåldern!" är politikernas nya mantra

Majoriteten av politikerna vill höja pensionsåldern, frågan är bara hur snabbt det ska ske. Lägre pensionsålder för låginkomsttagarna delar åsikterna bland de politiker vi har talat med. På två år har riksdagsledamöternas åsikter om pensionsåldern ändrats totalt.

Cornucopia - 28 nov 17 kl. 09:13

Pensionsåldern föreslås höjas till 69 år

Som bekant kommer aldrig vi som är födda på 70-talet eller senare att få någon statlig pension värd namnet. Ytterligare steg tas nu mot detta och sosseriet föreslår en höjning av pensionsåldern till 69 år. Detta då folk lever allt längre och annars räcker inte pengarna.

YLE - 31 okt 13 kl. 05:44

Gradvis höjning av pensionsåldern att vänta

Pensionsförhanlingarna startar med att Jukka Pekkarinen, överdirektör vid finansministeriets ekonomiska avdelning, i dag avlägger sin rapport. Hans grupp väntas komma med olika modeller, men inte med rekommendationer. Det finns fortfarande en motvilja hos finländarna mot höjd pensionsålder, men allt fler är medvetna att det är så det kommer att gå.

TA - 12 mar 14 kl. 14:00

"Höj pensionsåldern till 69 år"

AP-fondernas struktur och placeringsregler bör förändras och pensionsåldern höjas till 69 år, enligt ett förslag från Pensionsgruppen, med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som ordförande.
"Vi lever allt längre men det har inte kompenserats med ett längre arbetsliv", skriver Pensionsgruppen i ett pressmeddelande.I Pensionsgruppen ingår även företrädare från övriga regeringspartier och Socialdemokraterna.

News55 - 07 jul 17 kl. 11:07

Lars-Arne Staxäng (M): ”Pensionsåldern måste höjas”

Lars-Arne Staxäng är moderat politiker och lokförare. Han är riksdagsledamot sedan 2006 och ordinarie ledamot i Socialförsäkringsutskottet. I tisdags anlände Lars-Arne Staxäng till Almedalen och 40 minuter senare höll han sin första föreläsning.

YLE - 26 dec 12 kl. 16:40

Finländarna vill inte att pensionsåldern höjs

Finländarna vill inte höja pensionsåldern. Det visar en mätning som Yles nyheter har låtit göra. Endast 16 procent av finländarna är beredda att höja pensionsåldern från nuvarande 63.

YLE - 03 jun 14 kl. 10:11

FFC vill inte höja pensionsåldern

Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC tänder inte på idén att binda pensionsåldern till den förväntade livslängden. EU-kommissionen rekommenderade i går att Finland höjer pensionsåldern så att den är i linje med den förväntade livslängden. FFC:s ordförande Lauri Lyly vill inte direkt kommentera förslaget men säger att han inte tycker att formella förändringar i åldersgränsen löser pensionsfrågan.

HBL - 09 aug 13 kl. 19:11

Höjningen av pensionsåldern lurar bakom hörnet

Enligt Akavas ordförande Sture Fjäder ökar trycket att höja pensionsåldern hela tiden. Arbetsmarknadsorganisationerna samlas sannolikt nästa vecka för att fundera på en möjlig lösning på arbetsmarknadsfrågan.? Förhandlingarna om pensionerna och karriärerna måste tidigareläggas och komprimeras.

HBL - 25 apr 13 kl. 05:15

"Höj pensionsåldern, öka invandringen"

Den näringspolitik som finska staten för löser inte hållbarhetsgapet i Finlands offentliga ekonomi, anser Juhana Vartiainen, överdirektör för Statens ekonomiska forskningscentral VATT.? Vi kan skapa nya näringsgrenar och oroa oss över att Åbovarvet är i kris, men på lång sikt påverkar det här inte sysselsättningen. Det här har politikerna svårt att förstå.

BT - 12 mar 14 kl. 14:10

"Höj pensionsåldern till 69 år"

AP-fondernas struktur och placeringsregler bör förändras och pensionsåldern höjas till 69 år, enligt ett förslag från Pensionsgruppen, med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som ordförande. - Det är svårt att höja pensionsåldern i ett land som saknar pensionsålder, säger Ulf Kristersson på en presskonferens.Han pekar på att dagens system har en flexibel regel, som innebär en rätt att gå i pension i åldern 61-67 år.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Har upptäckt nya vattendepåer

Att söka vattentillgångar under mark från luften har gett positiva resultat..

SR - 15 minuter sedan

Labour röstar om ny folkomröstning om brexit

Sent i går kväll beslutade det brittiska oppositionspartiet Labour att medlemmarna ska få rösta om partiet ska stötta en andra folkomröstning om brexit. Omröstningen ska ske i morgon på partikongressen i Liverpool..

SR - 30 minuter sedan

Svenska städer i topp när medeltemperaturen ökar i Europa

Fem av tio städer på topp tio finns i Sverige, när ökningen av medeltemperaturen i Europeiska städer sammanställts. Kiruna toppar listan. Se hela listan, framtagen av det europeiska journalistnätverket EDJN..

SR - 1 timme sedan

Nytt hopp för hotade små kraftverk

Ett stort antal små kraftverk i landets vattendrag hotas av rivning eftersom de anses vara ett hinder för fiskar och annat vattenlevande, men en ny lag från i somras gör att ägarna har fått nytt hopp..

SR - 1 timme sedan

Städerna i Europa allt varmare

En ny analys av hur medeltemperaturen ökat i europeiska städer visar att fem av tio städer på topp tio finns i Sverige. Kiruna toppar listan, som det europeiska journalistnätverket EDJNet gjort..

SR - 1 timme sedan

"Vi vill att strejken ska märkas"

En två dagars strejk i Argentina inleds i dag i protest mot regeringens planerade besparingar. Argentinas ekonomi befinner sig i djup kris med hög arbetslöshet, fallande valuta och en inflation som närmar sig 40 procent..

SR - 3 timmar sedan

Våldet i Etiopien: De dödade och slogs och gav sig på barn

I skuggan av Etiopiens snabba demokratiska reformer har våldsamma konflikter i landet gjort att långt över en miljon människor drivits på flykt - bara i år..

SR - 3 timmar sedan

Ännu en kvinna anklagar Kavanaugh för övergrepp

Ytterligare en kvinna anklagar den tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp, skriver tidningen The New Yorker..

SR - 4 timmar sedan

Fler män söker vård efter våldtäkt

Nästan var åttonde person som våldtas är en man. Det visar en rapport från Brottsförebyggande Rådet, Brå..

SR - 9 timmar sedan

Nya bud – tysk säkerhetschef flyttas

Den tyska regeringen har åter beslutat sig för att flytta på chefen för säkerhetstjänsten BFV, Hans-Georg Maassen. Inrikesminister Horst Seehofer säger i ett uttalande att Maassen får en tjänst som speciell rådgivare inom inrikesministeriet. Till skillnad mot tidigare förslag får han dock ingen löneförhöjning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.