SR > Nyheter

Thursday, 22 March, 07:04

SR - 15 dec 17 kl. 00:00

Så påverkar nya pensionsåldern digEn blocköverskridande överenskommelse om pensionen är klar. Det här innebär den i praktiken..
Läs mer på SR

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , påverkarnya , pensionsålderndig
HBL - 28 sep 13 kl. 04:45

Pensionsåldern måste höjas - vi lever för länge

Pensionsåldern måste upp. Det är experterna eniga om. Det nuvarande pensionssystemet är i och för sig bra.

YLE - 27 aug 13 kl. 09:02

"Höj pensionsåldern!" är politikernas nya mantra

Majoriteten av politikerna vill höja pensionsåldern, frågan är bara hur snabbt det ska ske. Lägre pensionsålder för låginkomsttagarna delar åsikterna bland de politiker vi har talat med. På två år har riksdagsledamöternas åsikter om pensionsåldern ändrats totalt.

Cornucopia - 28 nov 17 kl. 09:13

Pensionsåldern föreslås höjas till 69 år

Som bekant kommer aldrig vi som är födda på 70-talet eller senare att få någon statlig pension värd namnet. Ytterligare steg tas nu mot detta och sosseriet föreslår en höjning av pensionsåldern till 69 år. Detta då folk lever allt längre och annars räcker inte pengarna.

TA - 12 mar 14 kl. 14:00

"Höj pensionsåldern till 69 år"

AP-fondernas struktur och placeringsregler bör förändras och pensionsåldern höjas till 69 år, enligt ett förslag från Pensionsgruppen, med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som ordförande.
"Vi lever allt längre men det har inte kompenserats med ett längre arbetsliv", skriver Pensionsgruppen i ett pressmeddelande.I Pensionsgruppen ingår även företrädare från övriga regeringspartier och Socialdemokraterna.

YLE - 31 okt 13 kl. 05:44

Gradvis höjning av pensionsåldern att vänta

Pensionsförhanlingarna startar med att Jukka Pekkarinen, överdirektör vid finansministeriets ekonomiska avdelning, i dag avlägger sin rapport. Hans grupp väntas komma med olika modeller, men inte med rekommendationer. Det finns fortfarande en motvilja hos finländarna mot höjd pensionsålder, men allt fler är medvetna att det är så det kommer att gå.

News55 - 07 jul 17 kl. 11:07

Lars-Arne Staxäng (M): ”Pensionsåldern måste höjas”

Lars-Arne Staxäng är moderat politiker och lokförare. Han är riksdagsledamot sedan 2006 och ordinarie ledamot i Socialförsäkringsutskottet. I tisdags anlände Lars-Arne Staxäng till Almedalen och 40 minuter senare höll han sin första föreläsning.

YLE - 26 dec 12 kl. 16:40

Finländarna vill inte att pensionsåldern höjs

Finländarna vill inte höja pensionsåldern. Det visar en mätning som Yles nyheter har låtit göra. Endast 16 procent av finländarna är beredda att höja pensionsåldern från nuvarande 63.

YLE - 03 jun 14 kl. 10:11

FFC vill inte höja pensionsåldern

Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC tänder inte på idén att binda pensionsåldern till den förväntade livslängden. EU-kommissionen rekommenderade i går att Finland höjer pensionsåldern så att den är i linje med den förväntade livslängden. FFC:s ordförande Lauri Lyly vill inte direkt kommentera förslaget men säger att han inte tycker att formella förändringar i åldersgränsen löser pensionsfrågan.

HBL - 09 aug 13 kl. 19:11

Höjningen av pensionsåldern lurar bakom hörnet

Enligt Akavas ordförande Sture Fjäder ökar trycket att höja pensionsåldern hela tiden. Arbetsmarknadsorganisationerna samlas sannolikt nästa vecka för att fundera på en möjlig lösning på arbetsmarknadsfrågan.? Förhandlingarna om pensionerna och karriärerna måste tidigareläggas och komprimeras.

HBL - 25 apr 13 kl. 05:15

"Höj pensionsåldern, öka invandringen"

Den näringspolitik som finska staten för löser inte hållbarhetsgapet i Finlands offentliga ekonomi, anser Juhana Vartiainen, överdirektör för Statens ekonomiska forskningscentral VATT.? Vi kan skapa nya näringsgrenar och oroa oss över att Åbovarvet är i kris, men på lång sikt påverkar det här inte sysselsättningen. Det här har politikerna svårt att förstå.

BT - 12 mar 14 kl. 14:10

"Höj pensionsåldern till 69 år"

AP-fondernas struktur och placeringsregler bör förändras och pensionsåldern höjas till 69 år, enligt ett förslag från Pensionsgruppen, med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som ordförande. - Det är svårt att höja pensionsåldern i ett land som saknar pensionsålder, säger Ulf Kristersson på en presskonferens.Han pekar på att dagens system har en flexibel regel, som innebär en rätt att gå i pension i åldern 61-67 år.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Trögt för nyproducerade bostäder

Starten på det här året är fortsatt mörk för byggbolagen och försäljningen av nyproducerade bostäder, visar en ny rapport från byggföretaget Veidekke..

SR - 45 minuter sedan

Utökad fjärrundervisning i skolan dröjer

Många kommuner vill ha större möjligheter att använda fjärrundervisning där lärare via dator undervisar elever som sitter på annat håll, bland annat för att lösa lärarbristen. Men det blir ingen lagändring innan valet..

SR - 45 minuter sedan

Israel erkänner: Förstörde syrisk kärnreaktor

Israel har avslöjat en militär operation mot Syrien som varit en militär topphemlighet i mer än tio år. Det handlar om förstörandet av vad man tror var en kärnreaktor i Syrien..

SR - 3 timmar sedan

Ny rapport: Bättre förlossningsvård behövs

Förlossningsvården i Sverige kan förbättras på många punkter, det visar en ny kartläggning från Sveriges kommuner och landsting..

SR - 3 timmar sedan

Det här handlar Cambridge Analytica- och Facebook-skandalen om

Över 50 miljoner Facebook-användare har fått all sin offentliga information och aktivitet från sajten insamlad av det externa analysföretaget Cambridge Analytica. Men vad är det egentligen som har hänt, hur har det gått till och vem bär ansvaret?Hör teknik- och IT-journalisten Simon Campanello förklara – från början..

SR - 4 timmar sedan

Forskare ser ökat IS-hot

IS motgångar på slagfältet har gjort nätet ännu viktigare både för terrororganisationen och för dem som försöker bekämpa den, och hotet har inte minskat..

SR - 6 timmar sedan

Dom mot palestinsk flicka som sparkade soldater

Den palestinska tonåringen Ahed Tamimi har gjort en uppgörelse med åklagare som innebär att hon döms till åtta månaders fängelse och böter..

SR - 10 timmar sedan

Merkel presenterade sin regeringsförklaring – fokuserade på sammanhållning i landet

I Berlin presenterade Angela Merkel i dag sin första regeringsförklaring sedan hon återvaldes till förbundskansler för en vecka sedan. Sammanhållningen i landet var hennes övergripande tema. Och med en rejäl dos självkritik inledde hon med de senaste årens mest polariserande tema..

SR - 10 timmar sedan

Mark Zuckerberg medger misstag kring hur Facebook hanterat Cambridge Analytica-skandalen

Facebooks grundare Mark Zuckerberg medger nu misstag i hur företaget hanterat skandalen kring Cambridge Analytica..

SR - 10 timmar sedan

Perus president avgår

Perus president Pedro Pablo Kuczynski avgår. Han anklagas för att ha mutat till sig stöd i kongressen, för att undvika riksrätt i en korruptionshärva..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.