DI > Ekonomi

Saturday, 21 April, 09:53

DI - 14 dec 17 kl. 22:36

Gustaf Tapper: Konst står emot boprisrasI dagarna klubbar Stockholms Auktionsverk sin klassiska auktion som avslutar en hittills stark säsong för svenska modernister och friluftsmålare. Med internationella ögon är mycket av det bästa svenska måleriet undervärderat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Tapper, Stockholms Auktionsverk

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gustaf, Tapper, Konst, står, emot, boprisras
YLE - 27 jan 17 kl. 14:34

Fula gubbar och fågelkvinnor - Carl-Gustaf Lilius konst på Elverket i Ekenäs

Pro Artibus presenterar ett brett utbud av skisser, skulpturer och målningar som vittnar om Hangökonstnärens samhällsengagemang. Flyktingfrågor och mänskliga rättigheter låg Lilius nära hjärtat. Carl-Gustaf Lilius (1928-98) är årets konstnär i Galleri Elverkets utställningsserie Vinterklassiker.

DI - 21 okt 15 kl. 13:10

Gustaf Tapper: Flygaffär som öppnar dörren för Gripen

Kanadas köp av nytt stridsflyg är en av världens största flygaffärer i närtid med över 70 miljarder kronor i potten. Valresultatet öppnar nu dörren lite på glänt för Gripen. Helt klart är stora vapenaffärer enormt politiskt laddade, och det gäller i synnerhet stridsflyg eller större ytfartyg – det är affärer på en helt egen nivå..

DI - 03 nov 15 kl. 11:52

Gustaf Tapper: Gick försäljningen för snabbt?

Pär Boman tar nu ett historiskt steg och bryter upp delar av korsägandet mellan SCA och Industrivärden. Ingen kan klaga på tempot eller priset. SCA fick nära nog fullt betalt och affären kommer tidigare än många på aktiemarknaden hade väntat.

DI - 03 jul 16 kl. 17:23

Gustaf Tapper: Hade varit värre om Ola Rollén lämnade

Fredag kväll, just när sommarstiltjen börjar lägga sig över Stockholms finanskvarter kablas nyheten ut: Ulrik Svensson blir ny finansdirektör på Lufthansa och slutar som vd för MSAB. Tajmingen för pressreleasen väcker i sig en del frågetecken, men Ulrik Svensson karriärval framstår ändå som logiskt..

DI - 01 aug 16 kl. 16:01

Gustaf Tapper: Heta hus på börsen

Fastighetsaktierna är hetast på sommarbörsen med ett fyrverkeri av nya kursrekord dag efter dag.Det var brexit-chocken och fallande marknadsräntor som tände på stubinen..

DI - 29 aug 16 kl. 17:58

Gustaf Tapper: Rottneros kokar ihop bra siffror

Avmattningen på massamarknaden dämpar Rottneros vinster. Det borde inte komma som någon överraskning - ändå fick måndagens kvartalssiffror ett surt mottagande på börsen.Aktieägarna kan glädjas åt att 2016 ser ut att bli skapligt..

DI - 14 okt 16 kl. 12:00

Gustaf Tapper: Eltels krasch skadar alla bolag

Huvudägarna har sålt och gått ut med resväskor fulla av pengar, sedan kliver vd av. Då kommer alla moders vinstvarning. Kvar i hissen sitter några av Sveriges mest namnkunniga institutioner som inte gjorde hemläxan ordentligt..

DI - 20 okt 16 kl. 05:33

Gustaf Tapper: Klockan tickar för ABB

ABB-aktien tappar och är tillbaka på samma nivå som före kapitalmarknadsdagen - trots att analytikerna blev smörjda med utökade besparingar, nya aktieåterköp och var sin Ipad. Samtidigt har ledningen lovat att på kort tid skapa stora aktieägarvärden utan att dela företaget. Bara en sak är säker - det.

DI - 04 nov 16 kl. 14:50

Gustaf Tapper: Volvo gör sig av med vapenhandlarna

Volvo drar sig ur försvarsindustrin. Uppmärksamheten kring affärerna i Ryssland och Mellanöstern blev för mycket för de ängsliga direktörerna på huvudkontoret i Sverige. Den mest naturliga köparen av Volvo Governmental Sales finns i Frankrike och sannolikt är statliga Nexter intresserat.

DI - 14 nov 16 kl. 06:20

Gustaf Tapper: Det handlar om styckning

Snart tre veckor har gått sedan nyheten att Börje Ekholm tar över som vd för Ericsson. Fortfarande är den viktigaste frågan av alla obesvarade: varför fick han jobbet? Det finns bara en rimlig förklaring – han har fått fria händer att stycka Ericsson..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Sydkorea överväger krisstöd till GM

Sydkorea överväger kapitaltillförsel till General Motors sydkoreanska verksamhet som befinner sig i ett krisartat tillstånd. Det rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande från landets finansminister. .

DI - 1 timme sedan

Lista: De mest uppbokade resmålen i sommar

London seglar upp som svenskarnas mest bokade resmål hittills i sommar. Fjolårets etta, Barcelona, hamnar på en andraplats och två europeiska nykomlingar har letat sig in på topplistan. .

DI - 1 timme sedan

En av tre granskar chefen på nätet

Det är inte bara chefer som söker på internet efter information om framtida medarbetare. Granskningen sker i stor utsträckning också i motsatt riktning..

DI - 1 timme sedan

Rekordmånga turister till Japan

HONGKONG. Oavsett om det är blomstrande körsbärsträd, smarrig Kobebiff eller fantasifull shopping som turisterna söker så väller de in i aldrig tidigare skådad mängd till Japan..

DI - 1 timme sedan

Sex av tio väljare vill ha färre flyktingar

Nästan två tredjedelar av väljarna vill att Sverige tar emot färre flyktingar än i dag, enligt en opinionsmätning. Men gruppen som tycker att invandringen i huvudsak är bra för Sverige är större än den som tycker tvärtom..

DI - 1 timme sedan

Trump vill ge igen efter ryss-stämning

USA:s president Donald Trump kallar motståndarpartiet Demokraternas stämningsansökan mot hans valkampanj för "goda nyheter". Detta eftersom det ger honom en möjlighet att gå till motattack..

DI - 1 timme sedan

Nordkorea: Vi avbryter kärnvapentester

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un meddelar att han kommer att avbryta kärnvapen- och robottester och stänga ner en anläggning för kärnvapenprov, rapporterar landets statliga nyhetsbyrå. Diktaturen ska nu satsa på att stärka sin ekonomi..

DI - 1 timme sedan

Apple byter ut Macbook-batterier

Teknikjätten Apple meddelar att ett komponentfel i ett begränsat antal datorer av modellen Macbook Pro har orsakat att inbyggda batterier expanderat. Företaget kommer därför erbjuda att dessa batterier byts ut gratis..

DI - 2 timmar sedan

Så ändrar Skatteverket reglerna för kryptovalutor

Skatteverket har beslutat att göra det enklare att deklarera handel i kryptovalutor. ”Det ska inte vara svårare bara för att man väljer att investera i bitcoin istället för mer traditionella tillgångar”, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket..

DI - 2 timmar sedan

Heta för Företagarna – efterträdaren som ordförande föreslås snart

Adlibris- och Apoteagrundaren Pär Svärdson, Netonnetägaren Fabian Bengtsson och Mellby Gårds vd Johan Andersson finns bland de hetaste kandidaterna till ny ordförande för Företagarna. Även Collectorgrundaren Lena Apler nämns liksom Anna Omstedt som grundade Tasteline..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.