DI > Ekonomi

Monday, 23 July, 02:16

DI - 14 dec 17 kl. 22:36

Gustaf Tapper: Konst står emot boprisrasI dagarna klubbar Stockholms Auktionsverk sin klassiska auktion som avslutar en hittills stark säsong för svenska modernister och friluftsmålare. Med internationella ögon är mycket av det bästa svenska måleriet undervärderat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Tapper, Stockholms Auktionsverk

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gustaf, Tapper, Konst, står, emot, boprisras
YLE - 27 jan 17 kl. 14:34

Fula gubbar och fågelkvinnor - Carl-Gustaf Lilius konst på Elverket i Ekenäs

Pro Artibus presenterar ett brett utbud av skisser, skulpturer och målningar som vittnar om Hangökonstnärens samhällsengagemang. Flyktingfrågor och mänskliga rättigheter låg Lilius nära hjärtat. Carl-Gustaf Lilius (1928-98) är årets konstnär i Galleri Elverkets utställningsserie Vinterklassiker.

DI - 21 okt 15 kl. 13:10

Gustaf Tapper: Flygaffär som öppnar dörren för Gripen

Kanadas köp av nytt stridsflyg är en av världens största flygaffärer i närtid med över 70 miljarder kronor i potten. Valresultatet öppnar nu dörren lite på glänt för Gripen. Helt klart är stora vapenaffärer enormt politiskt laddade, och det gäller i synnerhet stridsflyg eller större ytfartyg – det är affärer på en helt egen nivå..

DI - 03 nov 15 kl. 11:52

Gustaf Tapper: Gick försäljningen för snabbt?

Pär Boman tar nu ett historiskt steg och bryter upp delar av korsägandet mellan SCA och Industrivärden. Ingen kan klaga på tempot eller priset. SCA fick nära nog fullt betalt och affären kommer tidigare än många på aktiemarknaden hade väntat.

DI - 03 jul 16 kl. 17:23

Gustaf Tapper: Hade varit värre om Ola Rollén lämnade

Fredag kväll, just när sommarstiltjen börjar lägga sig över Stockholms finanskvarter kablas nyheten ut: Ulrik Svensson blir ny finansdirektör på Lufthansa och slutar som vd för MSAB. Tajmingen för pressreleasen väcker i sig en del frågetecken, men Ulrik Svensson karriärval framstår ändå som logiskt..

DI - 01 aug 16 kl. 16:01

Gustaf Tapper: Heta hus på börsen

Fastighetsaktierna är hetast på sommarbörsen med ett fyrverkeri av nya kursrekord dag efter dag.Det var brexit-chocken och fallande marknadsräntor som tände på stubinen..

DI - 29 aug 16 kl. 17:58

Gustaf Tapper: Rottneros kokar ihop bra siffror

Avmattningen på massamarknaden dämpar Rottneros vinster. Det borde inte komma som någon överraskning - ändå fick måndagens kvartalssiffror ett surt mottagande på börsen.Aktieägarna kan glädjas åt att 2016 ser ut att bli skapligt..

DI - 14 okt 16 kl. 12:00

Gustaf Tapper: Eltels krasch skadar alla bolag

Huvudägarna har sålt och gått ut med resväskor fulla av pengar, sedan kliver vd av. Då kommer alla moders vinstvarning. Kvar i hissen sitter några av Sveriges mest namnkunniga institutioner som inte gjorde hemläxan ordentligt..

DI - 20 okt 16 kl. 05:33

Gustaf Tapper: Klockan tickar för ABB

ABB-aktien tappar och är tillbaka på samma nivå som före kapitalmarknadsdagen - trots att analytikerna blev smörjda med utökade besparingar, nya aktieåterköp och var sin Ipad. Samtidigt har ledningen lovat att på kort tid skapa stora aktieägarvärden utan att dela företaget. Bara en sak är säker - det.

DI - 04 nov 16 kl. 14:50

Gustaf Tapper: Volvo gör sig av med vapenhandlarna

Volvo drar sig ur försvarsindustrin. Uppmärksamheten kring affärerna i Ryssland och Mellanöstern blev för mycket för de ängsliga direktörerna på huvudkontoret i Sverige. Den mest naturliga köparen av Volvo Governmental Sales finns i Frankrike och sannolikt är statliga Nexter intresserat.

DI - 14 nov 16 kl. 06:20

Gustaf Tapper: Det handlar om styckning

Snart tre veckor har gått sedan nyheten att Börje Ekholm tar över som vd för Ericsson. Fortfarande är den viktigaste frågan av alla obesvarade: varför fick han jobbet? Det finns bara en rimlig förklaring – han har fått fria händer att stycka Ericsson..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Bryggeribröder redo för nästa steg

Kvarnagårdens Bryggeri har gått från dröm till hobby till ett vinstdrivande företag. Nu gör sig bröderna bakom bolaget redo att skala upp..

DI - 4 timmar sedan

Hos småländska Urshultsbagarn är surdeg ingen fluga

När surdeg blev brödtrenden på allas läppar hade Urshultsbagarn redan använt sig av tekniken i fyra generationer.  I bageriet i Urshult möter gamla traditioner modern industri..

DI - 6 timmar sedan

"Diktator i styrelsen" – här bostadsrättsägarnas värsta huvudvärk

Stopp i avloppet, fel temperatur på elementet eller dålig ventilation är några av de vanligaste felanmälningarna bostadsrättsägare gör till fastighetsförvaltaren enligt ny statistik från Sveriges bostadsrättscentrum. Men ibland är ärenden knepigare än så. Vad gör man till exempel åt en diktatorisk styrelseordförande eller en löpande katt?

DI - 6 timmar sedan

Xi på Afrikaturné – lägger grunden för ny sidenväg

Kinas Xi Jinping fördjupar kontakterna med Senegal där presidenten är på besök för att skriva under flera handelsavtal. Visiten utgör inledningen på en längre Afrikaturné – i en tid då afrikanska länder översköljs med billiga kinesiska lån i utbyte mot mineraler och byggkontrakt..

DI - 7 timmar sedan

Erdogan på täta Afrikabesök

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan upprätthåller stadig kontakt med flera afrikanska länder – att expandera Turkiets närvaro på kontinenten ligger högt på prioritetslistan. .

DI - 7 timmar sedan

Glasklart efter finanskrisen – två starka år i rad för överlevaren Skruf

Skruv. Skrufs Glasbruk stod på ruinens brant under finanskrisen, men klarade sig. Nu har det lilla glasbruket precis gjort sina två starkaste år hittills och finns med i hemliga planer när Nationalmuseum slår upp portarna igen efter tre års renovering.

DI - 8 timmar sedan

Fika som på film i Härjedalen

Filmfantasten Pär-Anton Ångman har tillbringat tio år med att bygga upp en filmisk värld i Sveg i Härjedalen. Här fikar gästerna på en westernsaloon, i en fängelsecell eller med mardrömsfiguren Freddie Krueger hängande över axeln..

DI - 9 timmar sedan

Vinsttapp för den folkkära stjärnan

Lars Winnerbäcks bolag Novemberregn saktar ned och omsättningen såväl som resultatet har minskat. Artisten nöjer sig med att plocka ut 570.000 kronor i utdelningen 2017, jämfört med de 1,2 miljoner han tog ut året innan..

DI - 9 timmar sedan

Ministern: Då är brexitavtalet i hamn

Storbritannien och EU är ännu inte överens om termerna för britternas utträde ur EU. Premiärminister Theresa Mays senaste förslag sågades av EU:s förhandlare – trots det menar brexitministern Dominic Raab att ett avtal kan nås redan i oktober, enligt BBC..

DI - 10 timmar sedan

Karriärcoachen: "Det handlar om känslan att man gör ett bra jobb"

Sommaren till är det sällsynt många som grunnar på ett karriärbyte. "Det är vanligt att folk kommer tillbaka och säger upp sig efter semestern", säger rekryteringskonsulten Hannah Plogell..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.