DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 01:06

DI - 14 dec 17 kl. 22:36

Gustaf Tapper: Konst står emot boprisrasI dagarna klubbar Stockholms Auktionsverk sin klassiska auktion som avslutar en hittills stark säsong för svenska modernister och friluftsmålare. Med internationella ögon är mycket av det bästa svenska måleriet undervärderat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Tapper, Stockholms Auktionsverk

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gustaf, Tapper, Konst, står, emot, boprisras
YLE - 27 jan 17 kl. 14:34

Fula gubbar och fågelkvinnor - Carl-Gustaf Lilius konst på Elverket i Ekenäs

Pro Artibus presenterar ett brett utbud av skisser, skulpturer och målningar som vittnar om Hangökonstnärens samhällsengagemang. Flyktingfrågor och mänskliga rättigheter låg Lilius nära hjärtat. Carl-Gustaf Lilius (1928-98) är årets konstnär i Galleri Elverkets utställningsserie Vinterklassiker.

DI - 21 okt 15 kl. 13:10

Gustaf Tapper: Flygaffär som öppnar dörren för Gripen

Kanadas köp av nytt stridsflyg är en av världens största flygaffärer i närtid med över 70 miljarder kronor i potten. Valresultatet öppnar nu dörren lite på glänt för Gripen. Helt klart är stora vapenaffärer enormt politiskt laddade, och det gäller i synnerhet stridsflyg eller större ytfartyg – det är affärer på en helt egen nivå..

DI - 03 nov 15 kl. 11:52

Gustaf Tapper: Gick försäljningen för snabbt?

Pär Boman tar nu ett historiskt steg och bryter upp delar av korsägandet mellan SCA och Industrivärden. Ingen kan klaga på tempot eller priset. SCA fick nära nog fullt betalt och affären kommer tidigare än många på aktiemarknaden hade väntat.

DI - 03 jul 16 kl. 17:23

Gustaf Tapper: Hade varit värre om Ola Rollén lämnade

Fredag kväll, just när sommarstiltjen börjar lägga sig över Stockholms finanskvarter kablas nyheten ut: Ulrik Svensson blir ny finansdirektör på Lufthansa och slutar som vd för MSAB. Tajmingen för pressreleasen väcker i sig en del frågetecken, men Ulrik Svensson karriärval framstår ändå som logiskt..

DI - 01 aug 16 kl. 16:01

Gustaf Tapper: Heta hus på börsen

Fastighetsaktierna är hetast på sommarbörsen med ett fyrverkeri av nya kursrekord dag efter dag.Det var brexit-chocken och fallande marknadsräntor som tände på stubinen..

DI - 29 aug 16 kl. 17:58

Gustaf Tapper: Rottneros kokar ihop bra siffror

Avmattningen på massamarknaden dämpar Rottneros vinster. Det borde inte komma som någon överraskning - ändå fick måndagens kvartalssiffror ett surt mottagande på börsen.Aktieägarna kan glädjas åt att 2016 ser ut att bli skapligt..

DI - 14 okt 16 kl. 12:00

Gustaf Tapper: Eltels krasch skadar alla bolag

Huvudägarna har sålt och gått ut med resväskor fulla av pengar, sedan kliver vd av. Då kommer alla moders vinstvarning. Kvar i hissen sitter några av Sveriges mest namnkunniga institutioner som inte gjorde hemläxan ordentligt..

DI - 20 okt 16 kl. 05:33

Gustaf Tapper: Klockan tickar för ABB

ABB-aktien tappar och är tillbaka på samma nivå som före kapitalmarknadsdagen - trots att analytikerna blev smörjda med utökade besparingar, nya aktieåterköp och var sin Ipad. Samtidigt har ledningen lovat att på kort tid skapa stora aktieägarvärden utan att dela företaget. Bara en sak är säker - det.

DI - 04 nov 16 kl. 14:50

Gustaf Tapper: Volvo gör sig av med vapenhandlarna

Volvo drar sig ur försvarsindustrin. Uppmärksamheten kring affärerna i Ryssland och Mellanöstern blev för mycket för de ängsliga direktörerna på huvudkontoret i Sverige. Den mest naturliga köparen av Volvo Governmental Sales finns i Frankrike och sannolikt är statliga Nexter intresserat.

DI - 14 nov 16 kl. 06:20

Gustaf Tapper: Det handlar om styckning

Snart tre veckor har gått sedan nyheten att Börje Ekholm tar över som vd för Ericsson. Fortfarande är den viktigaste frågan av alla obesvarade: varför fick han jobbet? Det finns bara en rimlig förklaring – han har fått fria händer att stycka Ericsson..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Investera smart i globala megatrenden

De äldre blir allt fler och lever längre. Det är en global megatrend som ger fina investeringstillfällen. Di:s analytiker vet vilka aktier du ska köpa för att rida på vågen..

DI - 2 timmar sedan

Skaffa dig en strålande framtid

Det sägs att det kinesiska ordet för kris kan betyda både fara och möjlighet. Även om det är en sanning med modifikation, då ord som chans/risk och möjlighet kan tolkas olika, bör man se pension lika vidsynt..

DI - 3 timmar sedan

Logistikbolagen rycker på börsen

Den snabbväxande e-handeln har förvandlat lager och logistik till det nya svarta inom fastigheter – både på börsen och på transaktionsmarknaden. ”Vill man sälja finns det hur många köpare som helst”, säger Mikael Söderlundh, analyschef på Pangea Property Partners..

DI - 2 timmar sedan

Castellum: Lager och logistik är otroligt hett

Di ställer fem frågor till Henrik Saxborn, vd för fastighetsjätten Castellum, som i förra veckans rapport pekade ut lager- och logistikfastigheter som en stark marknad..

DI - 3 timmar sedan

Nervös handel på USA-börserna inför tung rapportvecka

Det var en nervös och slagig handel med blandad utveckling på USA-börserna på måndagen. Detta inför en tung rapportvecka när jättar som Amazon, Alphabet Microsoft och Caterpillar ska bekänna färg..

DI - 3 timmar sedan

Trump vill ha skattesänkning på 10 procent för medelinkomsttagare

USA:s president Donald Trump sa på måndagen att administrationen planerar att föreslå skattesänkningar på tio procent för medelinkomsttagare..

DI - 3 timmar sedan

Oculusgrundaren lämnar Facebook

Brendan Iribe, grundaren till Facebookägda Oculus som tillverkar VR-headset, har lämnat bolaget..

DI - 3 timmar sedan

Cannabisbolag i fritt fall – miljarder upp i rök

Cannabisbolagen genomlider den värsta börsdagen på 8 månader på måndagen när investerarna hämtar hem vinsterna brett i sektorn. Den största cannabis-ETF:n ETFMG Alternative Harvest som omfattar 750 miljoner dollar rasar 11 procent..

DI - 4 timmar sedan

Börsens bankchefer står inför mardrömsvecka

En ödesvecka väntar för Stockholmsbörsens storbanker, som förutom individuella problem även brottas med marknadens rädsla för nya skandaler efter penningtvättshärvan i Danske Bank. Men ingen av bankcheferna är lika hårt pressad som Nordeas vd Casper von Koskull..

DI - 4 timmar sedan

Bankernas status bortblåst av Danske Bank

Nordiska bankers status som säkra hamnar är borta. Tacka Danske Bank för det. Men långt ifrån alla affärer i Baltikum är olagliga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.