DI > Ekonomi

Wednesday, 17 January, 13:40

DI - 14 dec 17 kl. 22:36

Gustaf Tapper: Konst står emot boprisrasI dagarna klubbar Stockholms Auktionsverk sin klassiska auktion som avslutar en hittills stark säsong för svenska modernister och friluftsmålare. Med internationella ögon är mycket av det bästa svenska måleriet undervärderat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Tapper, Stockholms Auktionsverk

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gustaf, Tapper, Konst, står, emot, boprisras
YLE - 27 jan 17 kl. 14:34

Fula gubbar och fågelkvinnor - Carl-Gustaf Lilius konst på Elverket i Ekenäs

Pro Artibus presenterar ett brett utbud av skisser, skulpturer och målningar som vittnar om Hangökonstnärens samhällsengagemang. Flyktingfrågor och mänskliga rättigheter låg Lilius nära hjärtat. Carl-Gustaf Lilius (1928-98) är årets konstnär i Galleri Elverkets utställningsserie Vinterklassiker.

DI - 21 okt 15 kl. 13:10

Gustaf Tapper: Flygaffär som öppnar dörren för Gripen

Kanadas köp av nytt stridsflyg är en av världens största flygaffärer i närtid med över 70 miljarder kronor i potten. Valresultatet öppnar nu dörren lite på glänt för Gripen. Helt klart är stora vapenaffärer enormt politiskt laddade, och det gäller i synnerhet stridsflyg eller större ytfartyg – det är affärer på en helt egen nivå..

DI - 03 nov 15 kl. 11:52

Gustaf Tapper: Gick försäljningen för snabbt?

Pär Boman tar nu ett historiskt steg och bryter upp delar av korsägandet mellan SCA och Industrivärden. Ingen kan klaga på tempot eller priset. SCA fick nära nog fullt betalt och affären kommer tidigare än många på aktiemarknaden hade väntat.

DI - 03 jul 16 kl. 17:23

Gustaf Tapper: Hade varit värre om Ola Rollén lämnade

Fredag kväll, just när sommarstiltjen börjar lägga sig över Stockholms finanskvarter kablas nyheten ut: Ulrik Svensson blir ny finansdirektör på Lufthansa och slutar som vd för MSAB. Tajmingen för pressreleasen väcker i sig en del frågetecken, men Ulrik Svensson karriärval framstår ändå som logiskt..

DI - 01 aug 16 kl. 16:01

Gustaf Tapper: Heta hus på börsen

Fastighetsaktierna är hetast på sommarbörsen med ett fyrverkeri av nya kursrekord dag efter dag.Det var brexit-chocken och fallande marknadsräntor som tände på stubinen..

DI - 29 aug 16 kl. 17:58

Gustaf Tapper: Rottneros kokar ihop bra siffror

Avmattningen på massamarknaden dämpar Rottneros vinster. Det borde inte komma som någon överraskning - ändå fick måndagens kvartalssiffror ett surt mottagande på börsen.Aktieägarna kan glädjas åt att 2016 ser ut att bli skapligt..

DI - 14 okt 16 kl. 12:00

Gustaf Tapper: Eltels krasch skadar alla bolag

Huvudägarna har sålt och gått ut med resväskor fulla av pengar, sedan kliver vd av. Då kommer alla moders vinstvarning. Kvar i hissen sitter några av Sveriges mest namnkunniga institutioner som inte gjorde hemläxan ordentligt..

DI - 20 okt 16 kl. 05:33

Gustaf Tapper: Klockan tickar för ABB

ABB-aktien tappar och är tillbaka på samma nivå som före kapitalmarknadsdagen - trots att analytikerna blev smörjda med utökade besparingar, nya aktieåterköp och var sin Ipad. Samtidigt har ledningen lovat att på kort tid skapa stora aktieägarvärden utan att dela företaget. Bara en sak är säker - det.

DI - 04 nov 16 kl. 14:50

Gustaf Tapper: Volvo gör sig av med vapenhandlarna

Volvo drar sig ur försvarsindustrin. Uppmärksamheten kring affärerna i Ryssland och Mellanöstern blev för mycket för de ängsliga direktörerna på huvudkontoret i Sverige. Den mest naturliga köparen av Volvo Governmental Sales finns i Frankrike och sannolikt är statliga Nexter intresserat.

DI - 14 nov 16 kl. 06:20

Gustaf Tapper: Det handlar om styckning

Snart tre veckor har gått sedan nyheten att Börje Ekholm tar över som vd för Ericsson. Fortfarande är den viktigaste frågan av alla obesvarade: varför fick han jobbet? Det finns bara en rimlig förklaring – han har fått fria händer att stycka Ericsson..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Ny H&M-chef ska jobba för mångfald

"Vi lyssnar", meddelar klädkedjan H&M i ett twitterinlägg med anledning av sin uppmärksammade annonsmiss.  "Incidenten nyligen var helt och hållet oavsiktlig, men den visar så tydligt det stora ansvar vi har såsom ett globalt märke", heter det i inlägget..

DI - 1 timme sedan

ICE vill lansera ny börs i USA

Intercontinental Exchange, ICE, avser lansera sin fjärde amerikanska aktiebörs i form av NYSE National under det andra kvartalet i år. Det rapporterar Reuters. ICE är ägare av New York Stock Exchange, NYSE..

DI - 1 timme sedan

Volkswagen störst i världen 2017

Tyska Volkswagen tog av allt att döma förstaplatsen som världens största fordonstillverkare under 2017 och håller därmed konkurrenten Toyota kvar på andraplatsen..

DI - 1 timme sedan

Uniqlo: Stannar inte vid en butik

Den japanska klädkedjan Uniqlo vill inte avslöja när butiken på Hamngatan öppnar eller när det kan komma fler butiker i Sverige. Men lanseringen i Norden lär inte stanna vid en adress..

DI - 1 timme sedan

Fastighetsbolag godkänns för notering på Aktietorget

Fastighetsbolaget Västsvensk Logistik har godkänts för notering på Aktietorget med första handelsdag i övermorgon den 19 januari. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Juncker: Bulgarien i EMU "inom överskådlig framtid"

Bulgarien bör kunna gå med i växelkursmekanismen ERM2 och sedan EMU "inom en överskådlig framtid". Det sade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i ett tal i Europaparlamentet på onsdagen vid starten av Bulgariens halvår som EU:s ordförandeland..

DI - 1 timme sedan

Fler begagnade bilar bytte ägare

Försäljningen av begagnade bilar var i det närmaste oförändrad förra året, men en svag ökning innebar ändå ett nytt rekord. 1.179.

DI - 2 timmar sedan

Hård kamp om biobränslen i EU

Den svenska oron är stor när kampen står om stubbar och tallolja i EU-parlamentet i dag. "Ren planekonomi", fnyser svenske ledamoten Christofer Fjellner (M)..

DI - 2 timmar sedan

Läge inflation i EMU

Inflationstakten (HIKP) i euroområdet sjönk till 1,4 procent i december jämfört med 1,5 procent i november..

DI - 2 timmar sedan

ABB tar order i Indonesien värd över 40 miljoner dollar

ABB har fått en order från Indonesien avseende förstärkning av landets kraftnät, värd "mer än 40 miljoner dollar" och bokad på det fjärde kvartalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.