Kristianstadsbladet > Ekonomi

Wednesday, 17 January, 16:08

Kristianstadsbladet - 14 dec 17 kl. 22:14

Nedåt på Wall StreetUSA-börserna backade på torsdagen, bland annat sedan investerarna börjat oroa sig för att Trumps skattelättnader för företagen kommer att stöta på hinder. Walt Disneys affär med konkurrenten 21st Century Fox var dagens stora händelse.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Wall Street, USA, Trumps, Disneys, Century Fox

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nedåt på Wall, Street
Sydsvenskan - 02 nov 12 kl. 06:30

Wall Street tror på Obama men hoppas på Romney

USA:s finanselit satsar mest pengar på den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney. Men trots en svag ekonomi har Wall Street klarat sig bra med Barack Obama i Vita huset.Kanske är det delvis personligt.

Sydsvenskan - 07 okt 11 kl. 06:30

De vill ockupera Wall Street

Runt 5?000 demonstranter samlades på onsdagen i New Yorks finanskvarter för att protestera mot ekonomiska orättvisor och finansmarknadens makt.
NEW YORK.

Sydsvenskan - 10 jan 14 kl. 06:30

Wall Street som en amoralisk cirkus

Om du har problem med svordomar är det här en film att undvika. Med 506 stycken ”fuck” i dialogen slår ”The Wolf of Wall Street” nytt spelfilmsrekord. Det fula språket bleknar ändå jämfört med bilderna: tre timmar av kokainstinna nakenorgier från nittiotalets Wall Street som får Sodom och Gomorra att framstå som pryda platser.

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 21:09

Wall Street Journal: Fiasko hotar Iphone 8

Problemen hopar sig för Apple inför nästa veckas stora släpp, avslöjar källor. Lanseringen av Apples nya iPhone närmar sig men det kan bli problem att få tag i den nya telefonen direkt vid försäljningsstarten som väntas bli den 22 september. Teknikjätten ska ha haft flera problem med produktionen under sommaren, enligt källor till Wall Street Journal.

Cornucopia - 16 apr 17 kl. 14:28

Orädda flickan på Wall Street - en reklamkampanj för ett mångmiljardbolag

Flickan på Wall Street, som orädd står mitt emot marknadens rasande tjur, är en reklamkampanj för ett mångmiljardbolag. Som sådan är den extremt lyckad, men Greg Fallis påtalar att dess fortsatta existens inte är svart vit.
Den rasande tjuren (eng raging bull) på Wall Street är faktiskt sk gerillakonst, som ägs av konstnären och efter att ursprungligen avlägsnats numera på nåder tillåts plats på Wall Street.

Sydsvenskan - 15 okt 11 kl. 17:12

Wall Street-protester i Malmö

De Wall Street-kritiska demonstrationer som pågått en tid i USA har spritt sig även till Sverige. I dag demonstrerar "Occupy Together", som rörelsen kallas både i Stockholm, Göteborg och Malmö.
STOCKHOLM.

Nyheter 24 - 15 okt 11 kl. 18:46

Upplopp under Wall Street-demonstrationer i Rom


I dag hölls "Occupy Wall Street"-demonstrationer över hela världen. I Rom urartade dock demonstrationerna och flera bilar sattes i brand och skyltfönster krossades. I dag var det Occupy Wall Street-rörelsens officiella demonstrationsdag.

Nyheter 24 - 15 nov 11 kl. 12:22

Polisen stoppar Occupy Wall Street


Tidigt på tisdagsmorgonen intog hundratals poliser Zuccotti Park när polisen i New York inledde en operation för att köra bort demonstranterna i Occupy Wall Street-rörelsen. Demonstranterna i Occypy Wall Street-rörelsen, som sedan i september tagit över och tältat i Zuccotti Park i New York, överraskades tidigt på tisdagsmorgonen svensk tid av en stormande polisinsats för att rensa parken. Enligt polisen vill man ta bort den två månader gamlacampingen och återställa parken till sitt ursprungliga skick.

Nyheter 24 - 02 mar 12 kl. 15:31

En av tio är psykopat på Wall Street


En undersökning visar att flera börsmäklare har liknande egenskaper som psykopater har. Jounalisten Sherree DeCovny har sammanställt psykologers studier och allt visar på att den ekonomiska marknaden är en bra plattform för psykopater. DeCovnys teori är att en av tio anställda på Wall Street är psykopater.

Nyhetskanalen - 18 sep 12 kl. 04:23

180 Occupy-demonstranter greps på Wall Street

Över 180 demonstranter greps på måndagen när proteströrelsen Occupy Wall Street markerade sin ettårsdag genom att försöka blockera ingången till New York-börsen. Ett tusental demonstranter hade samlats vid Zuccotti Park i Manhattans finanskvarter vid Wall Street för att visa att proteströrelsens missnöje över finansmarknaden kvarstår.Zuccotti Park blev symbol för Occupy Wall Street-rörelsen, en rörelse som snabbt spred sig till flera storstäder i fjol..

Dagens PS - 17 feb 17 kl. 08:46

Svensk i rasande attack mot Wall Street Journal

Som DagensPS.se har skrivit om i veckan har svenske Youtube-fenomenet Felix ”Pewdiepie” Kjellberg varit i rejält blåsväder efter videor innehållande antisemitiska skämt som uppmärksammats av den tunga affärstidningen Wall Street Journal. En skandal som kostat den framgångsrike svensken både samarbetet med jätten Disney samt ”miljontals dollar” i uteblivna intäkter från Youtube.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Lägre inflation i eurozonen

Inflationen i eurozonen var 1,4 procent i december, en nedgång från 1,5 procent månaden före. Lägre priser på telefontjänster, kläder och grönsaker bidrog till att dämpa prisutvecklingen, medan bränsle och cigaretter blev dyrare, visar statistik från Eurostat.(TT).

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Nedåt på börserna i Asien

Tokyobörsen sjunker medan yenen stärks, och följer därmed nedgången på Wall Street i USA. Nikkei 225-index är ned 0,8 procent, medan det bredare Topix har sjunkit 0,6 procent. Även i Hongkong är det dystra miner.

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

USA-börserna tappade fart

USA-börserna inledde uppåt efter storhelgen och Dow Jones industriindex passerade för första gången 26 000-strecket. Men ett sjunkande oljepris sänkte börshumöret och indexen föll tillbaka under senare delen av handelsdagen.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 14:01

GE tar miljardkostnad

Den amerikanska industrijätten General Electric (GE) sätter av 6,2 miljarder dollar efter skatt, nästan 50 miljarder kronor, i resultatet för fjärde kvartalet. Avsättningen är kopplad till den pågående översynen av försäkringsportföljen i koncernens finansbolag GE Capital.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 12:47

Cloetta får ny vd

Konfektyrföretaget Cloetta har utsett en ny vd i form av Katarina Tell. Hon efterträder Lars Påhlson som förra året meddelade att han tänker gå i pension under 2018. Katarina Tell som för närvarande är vd för Findus Sverige tillträder senast den 1 augusti 2018.

Kristianstadsbladet - Igår: 12:52

Protest mot ny utflyttningsskatt

Stockholms handelskammare säger nej till Skatteverkets förslag om en utflyttningsskatt. Den är tänkt att gälla dem som lämnar Sverige efter att ha bott här minst fem av de senaste tio åren och tar med sig obeskattade vinster på kapitaltillgångar över 100 000 kronor.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 11:14

Oljefonden sparkar ut nio företag

Den norska oljefonden utesluter nio bolag som inte anses uppfylla dess etiska regler. Det handlar om risker för att bolagen orsakar allvarliga skador på miljön eller systematiska brott mot mänskliga rättigheter och tillverkning av produkter som används i kärnvapen.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 09:39

Peab får vägorder

Byggbolaget Peab ska bygga en ny sträckning av E22 i Skåne. Kontraktet är värt 629 miljoner kronor. Projektet påbörjas i januari och ska resultera i 16 kilometer ny väg mellan Sätaröd och Vä.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 15:06

Frankrikes rika vinnare på Macrons politik

De allra rikaste hushållen i Frankrike vinner mest på president Emmanuel Macrons ekonomiska politik, enligt en rapport från det franska konjunkturinstitutet OFCE, skriver Le Monde.(TT).

Kristianstadsbladet - I förrgår: 09:42

Hushållen spenderar mer

Hushållens konsumtion ökade med 0,5 procent i november jämfört med månaden före, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med motsvarande månad 2016 steg konsumtionen med 1,9 procent i november.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.