DI > Ekonomi

Tuesday, 16 January, 18:26

DI - 14 dec 17 kl. 22:07

Pensionsjättarna fyller på med fastigheterInfrastruktur och skog har seglat upp som attraktiva alternativ till fastigheter i pensionsbolagens portföljer. Både Folksam och AMF ser dock fastigheter som fortsatt intressanta investeringar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Folksam, AMF

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionsjättarna, fyllerpå med , fastigheter
DI - 08 maj 17 kl. 18:35

Ett lysande kvartal för pensionsjättarna

Året har startat bra för de svenska pensionsjättarna. I topp efter tre månader ligger aktietunga pensionsalternativ som Alecta Optimal och Nordea Tillväxt..

Expressen - 05 jan 18 kl. 09:50

Spotify miljardklipp för pensionsjättarna

Pensionsjättarna Alecta och AMF kan ha gjort varsitt miljardklipp i Spotify.Snart väntas musiktjänsten börsnoteras.Och då gör pensionsförvaltarna en rejäl vinst, enligt Dagens Nyheters beräkningar..

Expressen - 28 jan 16 kl. 16:26

Pensionsjättar vill gå in i Spotify

Pensionsjättarna AMF och Alecta, minst en AP-fond och Wallenbergsfären är intresserade av att gå in med stora belopp i Spotify. Det skriver Svenska Dagbladet..

Expressen - 13 apr 14 kl. 00:35

Pensionsjättarna är som sista Sovjetstaten

Har banken, facket, jobbet eller du själv mest rätt till dina pensionspengar? Politikerna har diskuterat med lobbyister i över ett årtionde och en liten flytträtt kommer nu. Men ska den inte kvävas så krävs konsumenträtt även i pensionsträsket..

DI - 29 okt 14 kl. 15:27

Pensionsjättarna drar i nödbromsen – går FÖR bra

Flera av de stora pensionsbolagen har starka finanser och höga återbäringsräntor.Problemet är att de går lite för bra. Nu tvingas bolagen stoppa alltför stora insättningar..

DI - 25 maj 15 kl. 11:31

Pensionsjättarna 242 miljarder rikare

Försäkringsföretagens totala placeringstillgångar uppgick till 2.415 miljarder kronor i slutet av första kvartalet. Det är en ökning med 242 miljarder kronor sedan föregående kvartal..

DI - 23 okt 15 kl. 15:12

Schibsted-avhoppare utmanar pensionsjättarna

Pensionssparande. I dag innebär det främst ångest, krångel och besvikelse. Det tänker en grupp avhoppare från Schibsted ändra på.

DI - 04 sep 17 kl. 16:36

Pensionsjättarna ökade avkastningen under 2016

Världens största pensionsfonder gav en avkastning på 6,1 procent under 2016, enligt data från Willis Towers Watson. .

DI - 17 okt 17 kl. 16:30

Pensionsjätten Alecta sålde fastigheterna utomlands

Pensionsjätten Alecta sålde hela sin direktägda utlandsportfölj. Men pensionsbolaget drar inte ned på investeringarna i utländska fastigheter utan tvärtom..

DI - 12 apr 16 kl. 11:58

Alecta vill sälja direktägda fastigheter i världen

Pensionsjätten Alecta är på väg att dra sig ur direkt ägande i utländska fastigheter och håller just nu på att försöka avyttra totalt 48 fastigheter..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

USA-börser: Läkemedelsjätten Merck tar täten

De ledande amerikanska aktieindexen inledde tisdagen högre, även om de backade från sina öppningsnivåer, efter att har varit stängda på måndagen..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Tredje dagen på minus

Stockholmsbörsen utvecklades svagt på tisdagen för tredje handelsdagen i rad, där ett antal vinstvarningar från olika sektorer ingav viss oro inför den annalkande rapportperioden. Net Ent och Scandic pressades kraftigt av sina, medan reaktionen i Billerud Korsnäs-aktien tydde på ett luttrat ägarkollektiv..

DI - 45 minuter sedan

Dubbelsmäll för Carl-Henric Svanberg

Det blev ingen toppentisdag för Carl-Henric Svanberg.  Samma morgon skrev telekomkoncernen Ericsson och oljejätten BP ned vardera 14 miljarder - kopplade till svenskens misslyckanden..

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Pandorarekyl gav dansk ledartröja

De nordiska grannbörserna utvecklades positivt på tisdagen, med undantag för Helsingfors som sjönk något. Det regionala samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,3 procent till 992 strax före stängning..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Frankfurt klättrade

De större europeiska börserna uppvisade en blandad utveckling under tisdagen. Det regionala samlingsindexet Stoxx Europe 600 hade vid 17-tiden stigit beskedliga 0,1 procent..

DI - 1 timme sedan

Tennislegendarens miljontvist överklagas

Tennislegendaren Stefan Edberg och hans affärskompanjon Fredrik Svensson anklagades för brott mot aktiebolagslagen. De segrade i Västmanlands tingsrätt, men nu överklagas domen till hovrätten..

DI - 1 timme sedan

EU: Senast då ska alla plastförpackningar återvinnas

Alla plastförpackningar i EU ska kunna återvinnas senast 2030. Företags återvinning av plastavfall ska bli lönsam. Vidare ska kvalitetsstandarder för återvunnen plast införas i EU för att underlätta handel med plast som råvara..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: ECB fick euron att vända ner

Euron vände något nedåt mot dollarn i tisdagens handel efter tre dagar med markanta uppgångar. Europeiska statspappersräntor handlades samtidigt något lägre i längre löptider än på måndagen..

DI - 1 timme sedan

Fler pappor tar ut föräldraledighet

Männen fortsätter att vara hemma med barnen i allt större utsträckning. Förra året tog papporna ut i snitt 27,9 procent av föräldraledigheten, en ökning med nästan en procentenhet jämfört med året innan..

DI - 2 timmar sedan

Peter Fellman: Trump nära stupet

NEW YORK Spelet kring budgetstupet och muren mot Mexiko når nya höjder. Donald Trump använder alla knep för att få demokraterna att godkänna bygget i utbyte mot uppehållstillstånd för 680.000 barn till illegala invandrare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.