DI > Ekonomi

Tuesday, 18 September, 23:10

Liknande nyheter

Taggar: Pensionsjättarna, fyllerpå med , fastigheter
DI - 08 maj 17 kl. 18:35

Ett lysande kvartal för pensionsjättarna

Året har startat bra för de svenska pensionsjättarna. I topp efter tre månader ligger aktietunga pensionsalternativ som Alecta Optimal och Nordea Tillväxt..

Expressen - 05 jan 18 kl. 09:50

Spotify miljardklipp för pensionsjättarna

Pensionsjättarna Alecta och AMF kan ha gjort varsitt miljardklipp i Spotify.Snart väntas musiktjänsten börsnoteras.Och då gör pensionsförvaltarna en rejäl vinst, enligt Dagens Nyheters beräkningar..

DI - 27 jun 18 kl. 08:22

Stena gör miljardsatsning på vindkraft tillsammans med pensionsjättarna

Dan Sten Olsson säljer 65 procent av kraftbolaget Stena Renewable till pensionsjättarna AMF och KLP. Affären är värd över 2 miljarder. De tre ägarna startar samtidigt en utbyggnad av ny vindkraft för 6 miljarder de kommande åren..

Expressen - 28 jan 16 kl. 16:26

Pensionsjättar vill gå in i Spotify

Pensionsjättarna AMF och Alecta, minst en AP-fond och Wallenbergsfären är intresserade av att gå in med stora belopp i Spotify. Det skriver Svenska Dagbladet..

DN - 01 mar 18 kl. 17:23

Pensionsjättar ser fram emot Spotifys börsnotering

Spotifys börsdebut i USA blir ett kvitto på om pensionsjättarna Alecta och AMF tänkte rätt när de härom året investerade kundernas pengar i musiktjänsten. AMF:s aktiechef Anders Oscarsson räknar med att en börsnotering gynnar Spotifys affärer..

Expressen - 13 apr 14 kl. 00:35

Pensionsjättarna är som sista Sovjetstaten

Har banken, facket, jobbet eller du själv mest rätt till dina pensionspengar? Politikerna har diskuterat med lobbyister i över ett årtionde och en liten flytträtt kommer nu. Men ska den inte kvävas så krävs konsumenträtt även i pensionsträsket..

DI - 29 okt 14 kl. 15:27

Pensionsjättarna drar i nödbromsen – går FÖR bra

Flera av de stora pensionsbolagen har starka finanser och höga återbäringsräntor.Problemet är att de går lite för bra. Nu tvingas bolagen stoppa alltför stora insättningar..

DI - 25 maj 15 kl. 11:31

Pensionsjättarna 242 miljarder rikare

Försäkringsföretagens totala placeringstillgångar uppgick till 2.415 miljarder kronor i slutet av första kvartalet. Det är en ökning med 242 miljarder kronor sedan föregående kvartal..

DI - 23 okt 15 kl. 15:12

Schibsted-avhoppare utmanar pensionsjättarna

Pensionssparande. I dag innebär det främst ångest, krångel och besvikelse. Det tänker en grupp avhoppare från Schibsted ändra på.

DI - 04 sep 17 kl. 16:36

Pensionsjättarna ökade avkastningen under 2016

Världens största pensionsfonder gav en avkastning på 6,1 procent under 2016, enligt data från Willis Towers Watson. .

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Här går det snabbast att bli av med bostadsrätten

Skillnaderna i försäljningstid för bostadsrätter skiljer stort både mellan olika kommuner och mellan olika delar av storstäderna. Di har tagit fram data som visar var det går allra snabbast att få bostaden såld – och var du bör räkna med att det kan dröja månader..

DI - 30 minuter sedan

EU har nytt förslag till britterna om gränsen

EU är beredd att lägga fram ett nytt förslag för att lösa den svåraste frågan i brexitförhandligarna: hur gränskontroller undviks vid gränsen mellan Irland och Nordirland..

DI - 1 timme sedan

Matchning gav riktiga hamburgerjobb

Krisen bland Arbetsförmedlingens underleverantörer är dåliga nyheter för hamburgerkedjan Max, som har haft stor hjälp av företagen i jakten på personal. .

DI - 1 timme sedan

Varselvåg i jobbfixarbranschen

Flera företag som hjälper till med att få folk i jobb och som har Arbetsförmedlingen som sin viktigaste kund säger upp och varslar en stor del av sina anställda. Men branschkritik mot att regeringens resursslukande satsning på extratjänster ligger bakom tillbakavisas av både arbetsmarknadsministern och Arbetsförmedlingen. .

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Lättnadsrally på bred front

Ledande amerikanska index steg i rekyl på tisdagen, då investerare bedömer att tullstriden mellan USA och Kina är mindre skadlig än befarat..

DI - 1 timme sedan

DNB sänker fyra fastighetsbolag

DNB Markets sänker fyra fastighetsbolag på tisdagen. Tre av aktierna får säljrekommendationer, enligt Bloomberg..

DI - 1 timme sedan

Så hög blir stormnotan för USA

Orkanen Florences vindar orsakade mellan 15 och 41 miljarder kronor i försäkrade förluster längsmed den amerikanska sydostkusten, enligt Verisk Analytics. Det skriver Bloomberg..

DI - 2 timmar sedan

Apple har betalat sin gigantiska skatteskuld till Irland

Irlands regering har inkasserat nästan 150 miljarder kronor i omtvistade skatteskulder och ränta från teknikbjässen Apple, skriver The Guardian..

DI - 2 timmar sedan

Omskakat Kopparbergs lockar

Kopparbergs har varit en kanonplacering, men aktien har fått stryk då brexit skickade ned pundkursen i källaren. Men även om det finns orosmoln hittar Di argument för att köpa aktien..

DI - 2 timmar sedan

Törstiga asiater ska få fart på stabila ölaktier

Bryggeribranschens jättar gnetar i motvind i Europa och blickar mot Asien där tillväxten finns. Ölaktier lockar med stabilitet och god direktavkastning, men värderingarna är i vissa fall något överförfriskade. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.