DI > Ekonomi

Saturday, 17 March, 05:26

DI - 14 dec 17 kl. 22:07

Pensionsjättarna fyller på med fastigheterInfrastruktur och skog har seglat upp som attraktiva alternativ till fastigheter i pensionsbolagens portföljer. Både Folksam och AMF ser dock fastigheter som fortsatt intressanta investeringar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Folksam, AMF

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionsjättarna, fyllerpå med , fastigheter
DI - 08 maj 17 kl. 18:35

Ett lysande kvartal för pensionsjättarna

Året har startat bra för de svenska pensionsjättarna. I topp efter tre månader ligger aktietunga pensionsalternativ som Alecta Optimal och Nordea Tillväxt..

Expressen - 05 jan 18 kl. 09:50

Spotify miljardklipp för pensionsjättarna

Pensionsjättarna Alecta och AMF kan ha gjort varsitt miljardklipp i Spotify.Snart väntas musiktjänsten börsnoteras.Och då gör pensionsförvaltarna en rejäl vinst, enligt Dagens Nyheters beräkningar..

Expressen - 28 jan 16 kl. 16:26

Pensionsjättar vill gå in i Spotify

Pensionsjättarna AMF och Alecta, minst en AP-fond och Wallenbergsfären är intresserade av att gå in med stora belopp i Spotify. Det skriver Svenska Dagbladet..

DN - 01 mar 18 kl. 17:23

Pensionsjättar ser fram emot Spotifys börsnotering

Spotifys börsdebut i USA blir ett kvitto på om pensionsjättarna Alecta och AMF tänkte rätt när de härom året investerade kundernas pengar i musiktjänsten. AMF:s aktiechef Anders Oscarsson räknar med att en börsnotering gynnar Spotifys affärer..

Expressen - 13 apr 14 kl. 00:35

Pensionsjättarna är som sista Sovjetstaten

Har banken, facket, jobbet eller du själv mest rätt till dina pensionspengar? Politikerna har diskuterat med lobbyister i över ett årtionde och en liten flytträtt kommer nu. Men ska den inte kvävas så krävs konsumenträtt även i pensionsträsket..

DI - 29 okt 14 kl. 15:27

Pensionsjättarna drar i nödbromsen – går FÖR bra

Flera av de stora pensionsbolagen har starka finanser och höga återbäringsräntor.Problemet är att de går lite för bra. Nu tvingas bolagen stoppa alltför stora insättningar..

DI - 25 maj 15 kl. 11:31

Pensionsjättarna 242 miljarder rikare

Försäkringsföretagens totala placeringstillgångar uppgick till 2.415 miljarder kronor i slutet av första kvartalet. Det är en ökning med 242 miljarder kronor sedan föregående kvartal..

DI - 23 okt 15 kl. 15:12

Schibsted-avhoppare utmanar pensionsjättarna

Pensionssparande. I dag innebär det främst ångest, krångel och besvikelse. Det tänker en grupp avhoppare från Schibsted ändra på.

DI - 04 sep 17 kl. 16:36

Pensionsjättarna ökade avkastningen under 2016

Världens största pensionsfonder gav en avkastning på 6,1 procent under 2016, enligt data från Willis Towers Watson. .

DI - 17 okt 17 kl. 16:30

Pensionsjätten Alecta sålde fastigheterna utomlands

Pensionsjätten Alecta sålde hela sin direktägda utlandsportfölj. Men pensionsbolaget drar inte ned på investeringarna i utländska fastigheter utan tvärtom..

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Carl Icahn har gått in i Newell Brands

Ägaraktivisten Carl Icahn har skaffat sig en ägarandel på 6,9 procent i detaljhandelskedjan Newell Brands, enligt en inlaga till myndigheten SEC som Bloomberg News tagit del av..

DI - 7 timmar sedan

EU sätter press på tech-jättarna: "De kommer att lyssna"

EU måste satsa mer pengar på att förebygga cyberbrott och ta i med hårdhandskarna om techjättarna inte tar större ansvar i kampen mot terrorpropaganda och hat på nätet. Det konstaterade Julian King, EU:s kommissionär med ansvar för säkerhetsfrågor, under en pressträff i Stockholm på fredagen..

DI - 9 timmar sedan

Lotta Engzell-Larsson: Historiskt löneskifte för kvinnor

LEDARE. Ny statstik från fackförbundet Saco visar att det nu finns två akademikeryrken av 34 granskade där kvinnor tjänar mer än män. .

DI - 8 timmar sedan

Stigande oljepris lyfte amerikansk energisektor

New York-börserna avslutade veckan med försiktigt stigande index. Den politiska osäkerheten, med personalturbulens i Vita Huset, kunde inte rå på den positiva börsen..

DI - 8 timmar sedan

EU:s nya regelverk gör svenska bolag nervösa

Nya EU-regler har gjort de svenska börsbolagen mer nervösa, och tvingar fram fler vinstvarningar. Det säger Björn Kristiansson, expert på bolagsstyrning. ”Det är nattsvart.

DI - 8 timmar sedan

Johan Wendel: Teknokraterna sitter i Bryssel och laborerar med experiment

Ingen har kunnat undgå att alltfler vinstvarningar kommit ut på udda tider. Den elaka tolkningen har varit att bolag velat dölja dåliga siffror och sopa dem under mattan. Men uppenbarligen ställer de nya EU-reglerna till det för de noterade bolagen.

DI - 9 timmar sedan

Nordax vd Carl Jacob Lundblad har sålt alla sina aktier

Carl Jacob Lundblad har sålt samtliga sina 567.688 aktier i Nordax, där han är vd. Försäljningen gjordes till kursen 60 kronor, enligt Finansinspektionens insynsrapportering..

DI - 9 timmar sedan

Här är svenska fakturan Nordkorea vill glömma

Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho förlänger sitt Sverigebesök över helgen. Om mötena får någon påverkan på landets drygt 40-åriga miljardskuld till Sverige återstår att se. "Frågan är inte om vi kommer få tillbaka pengarna, utan när", säger Anna-Karin Jatko, generaldirektör på Exportkreditnämnden, till Di..

DI - 9 timmar sedan

Steve Jobs gamla jobbansökan såld

En fyra decennier gammal jobbansökan, en sida lång, har sålts på en amerikansk auktion för 174.000 dollar, motsvarande 1,4 miljoner kronor. Personen som låg bakom ansökan: Apples grundare Steve Jobs..

DI - 9 timmar sedan

Frida Wallnor: Amerikanerna kommer inte ge upp sina vapen

GEORGIA. Efter den tragiska skolskjutningen i Parkland, Florida, för en månad sedan pågår en proteströrelse för striktare vapenlagar i USA. I onsdags genomfördes organiserade ”walk-outs” från skolor runtom i landet för att hedra minnet av de drabbade och nästa helg planeras en stor manifestation i Washington, DC..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.