DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 01:19

DI - 14 dec 17 kl. 22:07

Pensionsjättarna fyller på med fastigheterInfrastruktur och skog har seglat upp som attraktiva alternativ till fastigheter i pensionsbolagens portföljer. Både Folksam och AMF ser dock fastigheter som fortsatt intressanta investeringar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Folksam, AMF

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionsjättarna, fyllerpå med , fastigheter
DI - 08 maj 17 kl. 18:35

Ett lysande kvartal för pensionsjättarna

Året har startat bra för de svenska pensionsjättarna. I topp efter tre månader ligger aktietunga pensionsalternativ som Alecta Optimal och Nordea Tillväxt..

Expressen - 05 jan 18 kl. 09:50

Spotify miljardklipp för pensionsjättarna

Pensionsjättarna Alecta och AMF kan ha gjort varsitt miljardklipp i Spotify.Snart väntas musiktjänsten börsnoteras.Och då gör pensionsförvaltarna en rejäl vinst, enligt Dagens Nyheters beräkningar..

DI - 27 jun 18 kl. 08:22

Stena gör miljardsatsning på vindkraft tillsammans med pensionsjättarna

Dan Sten Olsson säljer 65 procent av kraftbolaget Stena Renewable till pensionsjättarna AMF och KLP. Affären är värd över 2 miljarder. De tre ägarna startar samtidigt en utbyggnad av ny vindkraft för 6 miljarder de kommande åren..

Expressen - 28 jan 16 kl. 16:26

Pensionsjättar vill gå in i Spotify

Pensionsjättarna AMF och Alecta, minst en AP-fond och Wallenbergsfären är intresserade av att gå in med stora belopp i Spotify. Det skriver Svenska Dagbladet..

DN - 01 mar 18 kl. 17:23

Pensionsjättar ser fram emot Spotifys börsnotering

Spotifys börsdebut i USA blir ett kvitto på om pensionsjättarna Alecta och AMF tänkte rätt när de härom året investerade kundernas pengar i musiktjänsten. AMF:s aktiechef Anders Oscarsson räknar med att en börsnotering gynnar Spotifys affärer..

Expressen - 13 apr 14 kl. 00:35

Pensionsjättarna är som sista Sovjetstaten

Har banken, facket, jobbet eller du själv mest rätt till dina pensionspengar? Politikerna har diskuterat med lobbyister i över ett årtionde och en liten flytträtt kommer nu. Men ska den inte kvävas så krävs konsumenträtt även i pensionsträsket..

DI - 29 okt 14 kl. 15:27

Pensionsjättarna drar i nödbromsen – går FÖR bra

Flera av de stora pensionsbolagen har starka finanser och höga återbäringsräntor.Problemet är att de går lite för bra. Nu tvingas bolagen stoppa alltför stora insättningar..

DI - 25 maj 15 kl. 11:31

Pensionsjättarna 242 miljarder rikare

Försäkringsföretagens totala placeringstillgångar uppgick till 2.415 miljarder kronor i slutet av första kvartalet. Det är en ökning med 242 miljarder kronor sedan föregående kvartal..

DI - 23 okt 15 kl. 15:12

Schibsted-avhoppare utmanar pensionsjättarna

Pensionssparande. I dag innebär det främst ångest, krångel och besvikelse. Det tänker en grupp avhoppare från Schibsted ändra på.

DI - 04 sep 17 kl. 16:36

Pensionsjättarna ökade avkastningen under 2016

Världens största pensionsfonder gav en avkastning på 6,1 procent under 2016, enligt data från Willis Towers Watson. .

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Spacex slog rekord igen

Elon Musks Spacex har slagit rekord i flest antal kommersiella uppskjutningar under ett år, vilket landade på 20 stycken under 2018. Det rapporterar Business Insider Nordic.

DI - 2 timmar sedan

Demonstration i Ungern mot Orbáns regering

Omkring 10.000 människor demonstrerade på söndagen i Ungerns huvudstad Budapest mot en ny lag som ger arbetsgivarna rätt att kräva 400 övertidstimmar per år av anställda..

DI - 3 timmar sedan

Vd:n om H&M-prognosen: Låter optimistiskt

På måndagen presenterar H&M nya försäljningssiffror, ett år efter mardrömsdagen då klädjätten rasade på börsen efter missad prognos. 6,5 procent väntas ökningen bli för kvartalet.  ”Det låter optimistiskt”, säger Andreas Jonason på Simon Kucher.

DI - 3 timmar sedan

Fjärrvärmeverk redovisade för låga utsläpp

Straffavgifter på flera miljoner kronor – det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket..

DI - 3 timmar sedan

Gaming Corps petar vd:n

Den krisande spelutvecklaren Gaming Corps vd får gå på dagen. .

DI - 3 timmar sedan

Gabriel Forss sjunger lönsamhetens lov

Få människor kan leva på sin sång. Gabriel Forss lever på att leda andras.  Omsättningen i hans bolag Piece of Me ökar varje år med fantastiska marginaler: "På sikt skulle jag vilja exportera konceptet utomlands.

DI - 5 timmar sedan

Minskat förtroende för USA:s ekonomi

Inte sedan 2013 har så många amerikaner trott att det kommande året blir sämre.  Det visar en opinionsundersökning som tidningen Wall Street Journal och tv-kanalen NBC låtit göra..

DI - 5 timmar sedan

Det gör ont när skuldbubblor brister

Nytt år, nya möjligheter. Hurtigt i överkant? Kanske det, men världen brukar växa och trotsa politiker, väder och vind.

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: 5.000 jobb bort på Jaguar Land Rover

Brittiska biltillverkaren Jaguar Land Rover kommer skära bort tusentals jobb under nästa år. Det skriver The Guardian..

DI - 5 timmar sedan

Kärnkraften är olönsam

DEBATT. Nyligen skrev tre kristdemokrater, bland andra Ebba Busch Thor, på Di Debatt att Sverige bör nyinvestera i modern kärnkraft. Att föreslå moderna kärnkraftverk är ungefär som att kräva att Volvo skulle skapa en modern Volvo Amazon, skriver författaren Åsa Moberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.