DI > Ekonomi

Tuesday, 19 June, 10:44

DI - 14 dec 17 kl. 22:07

Pensionsjättarna fyller på med fastigheterInfrastruktur och skog har seglat upp som attraktiva alternativ till fastigheter i pensionsbolagens portföljer. Både Folksam och AMF ser dock fastigheter som fortsatt intressanta investeringar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Folksam, AMF

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionsjättarna, fyllerpå med , fastigheter
DI - 08 maj 17 kl. 18:35

Ett lysande kvartal för pensionsjättarna

Året har startat bra för de svenska pensionsjättarna. I topp efter tre månader ligger aktietunga pensionsalternativ som Alecta Optimal och Nordea Tillväxt..

Expressen - 05 jan 18 kl. 09:50

Spotify miljardklipp för pensionsjättarna

Pensionsjättarna Alecta och AMF kan ha gjort varsitt miljardklipp i Spotify.Snart väntas musiktjänsten börsnoteras.Och då gör pensionsförvaltarna en rejäl vinst, enligt Dagens Nyheters beräkningar..

Expressen - 28 jan 16 kl. 16:26

Pensionsjättar vill gå in i Spotify

Pensionsjättarna AMF och Alecta, minst en AP-fond och Wallenbergsfären är intresserade av att gå in med stora belopp i Spotify. Det skriver Svenska Dagbladet..

DN - 01 mar 18 kl. 17:23

Pensionsjättar ser fram emot Spotifys börsnotering

Spotifys börsdebut i USA blir ett kvitto på om pensionsjättarna Alecta och AMF tänkte rätt när de härom året investerade kundernas pengar i musiktjänsten. AMF:s aktiechef Anders Oscarsson räknar med att en börsnotering gynnar Spotifys affärer..

Expressen - 13 apr 14 kl. 00:35

Pensionsjättarna är som sista Sovjetstaten

Har banken, facket, jobbet eller du själv mest rätt till dina pensionspengar? Politikerna har diskuterat med lobbyister i över ett årtionde och en liten flytträtt kommer nu. Men ska den inte kvävas så krävs konsumenträtt även i pensionsträsket..

DI - 29 okt 14 kl. 15:27

Pensionsjättarna drar i nödbromsen – går FÖR bra

Flera av de stora pensionsbolagen har starka finanser och höga återbäringsräntor.Problemet är att de går lite för bra. Nu tvingas bolagen stoppa alltför stora insättningar..

DI - 25 maj 15 kl. 11:31

Pensionsjättarna 242 miljarder rikare

Försäkringsföretagens totala placeringstillgångar uppgick till 2.415 miljarder kronor i slutet av första kvartalet. Det är en ökning med 242 miljarder kronor sedan föregående kvartal..

DI - 23 okt 15 kl. 15:12

Schibsted-avhoppare utmanar pensionsjättarna

Pensionssparande. I dag innebär det främst ångest, krångel och besvikelse. Det tänker en grupp avhoppare från Schibsted ändra på.

DI - 04 sep 17 kl. 16:36

Pensionsjättarna ökade avkastningen under 2016

Världens största pensionsfonder gav en avkastning på 6,1 procent under 2016, enligt data från Willis Towers Watson. .

DI - 04 maj 18 kl. 21:20

Tuffa tider för pensionsjättarna - ger knappt avkastning

Efter flera år med stabil avkastning har året börjat tufft för de stora pensionsbolagen. De flesta har nätt och jämnt lyckats prestera positiv avkastning under det första kvartalet..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Draghi: ECB "tålmodiga" om första räntehöjning

ECB kommer att vara tålmodiga när de bestämmer timingen för den första räntehöjningen, och ha ett gradvist tillvägagångssätt därefter. Marknaden prissättning ligger i stort i linje med ECB:s intentioner. .

DI - 15 minuter sedan

EU-smocka mot Le Pen – tvingas betala miljoner

Ledaren för det EU-kritiska och främlingsfientliga franska partiet Nationell samling, Marine Le Pen, ska betala tillbaka 300.000 euro, motsvarande drygt 3 miljoner kronor, till EU-parlamentet. Det beslutar EU-domstolen..

DI - 30 minuter sedan

Stort sug efter ekologiskt – försäljningen klättrar

Omställningen till ekologisk odling och försäljningen av ekologiska produkter ökar stadigt. "Ekonomiska kalkyler visar att det är lönsamt att odla ekologiskt", säger Johan Ascard, samordnare och rådgivare på Jordbruksverket..

DI - 15 minuter sedan

Napoleons hatt såld på auktion

En av Napoleons ikoniska hattar har under måndagen klubbats på auktion för 400.000 dollar, motsvarande drygt 3,5 miljoner kronor. Hatten sägs ha blivit hämtad från slagfältet efter nederlaget vid Waterloo för 203 år sedan, skriver New York Times..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Bred nedgång på tullskraj börs

Stockholmsbörsen backade när handeln drogs igång på tisdagen. Det tilltagande globala ordkriget om nya importtullar bidrog till nedgångar världen över. .

DI - 30 minuter sedan

Boverket: Byggandet bromsar ytterligare

Boverket sänker sin prognos för bostadsbyggandet i år.  Det framgår av en ny prognos från Boverket..

DI - 45 minuter sedan

Ökat handelsöverskott i euroområdet

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 28,4 miljarder euro i april. Det visar säsongsjusterad statistik från ECB..

DI - 45 minuter sedan

Kina ryter till mot USA

USA bör upphöra med sina skadliga ord och handlingar. Kina vill inte ha ett handelskrig men är heller inte rädda för ett sådant. Det sade Geng Shuang, talesperson för Kinas utrikesdepartement, på tisdagen enligt Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Nya favoriter in på Handelsbankens småbolagslista

Leo Vegas, Lifco och Scandic Hotels letar sig in på Handelsbankens småbolagslista, som består av åtta små och medelstora favoritbolag, på bekostnad av Kindred, Addtech och Bravida som alla petas..

DI - 1 timme sedan

Riksgälden spår högre överskott för statens betalningar

Riksgälden spår att statens betalningar kommer att visa ett överskott på 90 miljarder kronor 2018 och ett överskott på 69 miljarder kronor för 2019.  Det skriver Riksgäldskontoret i ett pressmeddelande på tisdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.