SVT > Ekonomi

Saturday, 26 May, 05:48

SVT - 14 dec 17 kl. 17:25

Sju frågor till experten om nya pensionenI dag blev det klart att sex partier kommit överens om en stor omläggning av pensionssystemet. Det innebär bland annat att pensionsåldern höjs till 64 år och att du har rätt att jobba kvar till 69 års ålder. Vi bjöd in pensionsexperten Kristina Kamp att svara på era frågor om det nya pensionssystemet. Här är ett urval av frågorna ni ställde..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kristina Kamp

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sju, frågortill , expertenom nya , pensionen
YLE - 14 apr 15 kl. 16:07

TV2 kl. 21.35: Sju frågor inför säsongens sjunde Madridderby

Det vattnas i fotbollsgommen. Fjolårets finalpar möts i år redan i kvartsfinal. Här sju nyckelfrågor inför kvällens tv-godbit från Champions League, Atletico Madrid mot Real Madrid.

SvD - 16 jan 17 kl. 21:30

Sju frågor som avgör president Trumps öde

Hur USA:s nya president agerar i sju frågor blir avgörande för hur framgångsrik han blir på posten. SvD:s Erik Bergin guidar till de främsta utmaningar som Donald Trump står inför – både på det politiska och personliga planet. .

YLE - 14 jul 17 kl. 17:19

Sixten Korkman svarar på sju frågor om det ekonomiska läget

Efter flera magra år ser det just ut i den finländska ekonomin. Exporten fortsätter att öka, konkurrenskraften ser ut att bli bättre och konsumenternas tilltro ökar allt mer. De flesta prognoser räknar med en BNP-tillväxt på mellan två och tre procent i år.

Expressen - 24 sep 17 kl. 09:55

Så tycker de tyska partierna i sju valfrågor

BERLIN. Det finns i dag bara fyra partier i den tyska riksdagen.Men det lär ändras på söndag.

Nyteknik - 23 aug 16 kl. 20:25

Sju frågor till Scanias projektledare

Scanias nya lastbilsgeneration är ett av de största industriprojekten i Sverige. De senaste sju åren har Lars Bygdén varit projektledare..

E24 - 10 nov 16 kl. 13:44

Sju frågor: Vad täcker försäkringen i snökaoset?

Snökaoset har ställt till en rad problem för framförallt pendlare och villaägare. Hur gäller försäkringen i det här läget? Och kan du få någon ersättning om du drabbas av förseningar?

Norrtelje Tidning - 24 jan 17 kl. 18:39

250 fastigheter berörs när väg 77 planeras – här är sju frågor och svar om vad som händer

Här är svaren på sju funderingar om projekt Väg 77. NT ställde frågorna tilll Christina Eklööf, projektledare på Trafikverket..

YLE - 01 feb 17 kl. 05:13

Morgonkollen: Alkohol och vård blir heta frågor, Yle och mediehus i valsamarbete, Trump valde konservativ domare

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: USA:s president Donald Trump har nominerat Neil Gorsuch till ny domare i Högsta domstolen. Gorsuch är stabilt konservativ och uppfattas som en så kallad originalist, som tolkar USA:s grundlag bokstavstroget.

Nyteknik - 08 maj 17 kl. 11:08

7 frågor du ska ställa på anställningsintervjun

Du förbereder dig med alla tänkbara svar – men glöm inte att ställa frågor på anställningsintervjun. Det kan öka dina chanser att få jobbet. Här är sju frågor som arbetsgivarna vill höra..

Expressen - 17 okt 16 kl. 08:47

7 frågor och svar om striden i Mosul

Under natten inledde Irak sin offensiv mot terrornätverket IS fäste i Mosul. Nu intar tiotusentals soldater Iraks näst största stad från alla håll. Här är sju frågor och svar om offensiven..

Fler nyheter från SVT

SVT - 21 maj 18 kl. 20:22

Den turkiska valutan rasar i värde

Den turkiska valutan, liran, fortsätter att rasa i värde och har nu nått en historisk bottennivå mot dollarn..

SVT - 21 maj 18 kl. 19:58

Google utmanar Spotify med ny musiktjänst

Google skruvar upp volymen när nätjätten lanserar sin nya musiktjänst Youtube Music. Men att den skulle kunna utmanövrera marknadsledaren Spotify, har Lars Nylin, chefredaktör för Musikindustrin, svårt att se..

SVT - 13 maj 18 kl. 12:03

Majoriteten av pensionärerna har mer köpkraft nu än när de arbetade 

Många av dagens pensionärer har fått det så mycket bättre ekonomiskt att de har mer pengar att röra sig med i dag än de hade vid när de arbetade. Det visar en sammanställning SVT Nyheter gjort utifrån statistik från Statistiska centralbyrån..

SVT - 13 maj 18 kl. 07:33

Pensionärer reser oftare – 8 av 10 seniorer reser utomlands varje år

Pensionärer reser allt mer utomlands och stannar också borta längre. Äldre är i dag en köpstark grupp och pensionärers resande ökar kraftigt enligt resebranschen..

SVT - 12 maj 18 kl. 16:19

Gunnar och Inger, 80: ”Vi har nog aldrig haft så bra ekonomi som nu”

Gunnar och Inger Drakenberg i Täby har fyllt 80 år. Men trots att de blivit pensionärer tycker de att deras ekonomin är bättre än någonsin..

SVT - 12 maj 18 kl. 06:42

Vilka fördelar finns med den svaga kronan? SVT Nyheter reder ut

Extrapris på den svenska kronan innebär generellt att vi blir fattigare – men det finns även en uppsida av myntet. SVT:s reporter Ulf Hambreus tydliggör för- och nackdelarna med den svaga kronan..

SVT - 12 maj 18 kl. 06:42

Vinnare och förlorare på en svag svensk krona

Den svenska kronan har försvagats kraftigt mot euron de senaste åren. Men är det bra eller dåligt? Här är vinnarna och förlorarna på en svag svensk valuta..

SVT - 09 maj 18 kl. 05:42

Klart att Nevs bygger ny elbilsfabrik i Kina

Nu är det helt klart att elbilstillverkaren Nevs också ska bygga en andra biltrafik i Kina. Den ska inte minska chanserna för biltillverkning i Trollhättan, säger Nevs grundare och majoritetsägare Kai Johan Jiang till Ekot..

SVT - 08 maj 18 kl. 12:31

Här är bankerna som erbjuder lägst boränta till sina kunder

Ålandsbanken är den bank som erbjuder sina kunder lägst ränta på rörliga bolån. Deras bolånekunder betalar i snitt 1,32 procent i ränta. Högst snittränta har Handelsbankens kunder..

SVT - 08 maj 18 kl. 10:04

Bankernas marginal på bolån sjunker

Bankernas marginaler på bolån uppgick till 1,64 procent under årets första kvartal. Det är något av ett trendbrott och betydligt lägre än kvartalet innan. Det visar den senaste statistiken från Finansinspektionen, FI..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.