DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 02:11

DI - 14 dec 17 kl. 18:25

Ingen S eller MP-ledamot i EU röstade på regeringens linjeHälften av S och samtliga av MP:s EU-parlamentariker röstade i veckan för ett förslag som ska göra det lättare för EU att beskatta medlemsländer. ”Det har inget stöd i vårt partis politik”, säger Leif Jakobsson, statssekreterare hos Magdalena Andersson (S)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
MP, EU, Leif Jakobsson, Magdalena Andersson

Dela artikeln

152 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen S eller MP-ledamoti EU , röstade, regeringens, linje
BT - 04 apr 17 kl. 22:15

Åldersuppskrivna kan få stanna i Bollebygd – S, V, MP och en avhoppad M-ledamot röstade för

Bollebygds kommunstyrelse ställer upp på att behålla ansvaret för åldersuppskrivna ensamkommande asylsökande barn. S, V och MP fick stöd i beslutet av en avhoppad M-ledamot..

Expressen - 06 dec 12 kl. 14:36

SD:s ledamot röstade fel - lyckades inte fälla regeringen

En röst var allt som krävdes för att fälla regeringen och Socialdemokraterna i ett omdiskuterat lagförslag. Men Sverigedemokraternas nya riksdagsledamot Markus Wiechel tryckte på fel knapp - och partiet förlorade omröstningen, enligt Nyheter24. ?

Skånskan - 14 mar 17 kl. 14:00

Välbesökt Folkets hus när S-ledamot gästade Svalöv

SVALÖV Socialdemokraterna i Svalöv har avverkat sin första del i föreläsningsserien (S)mart som 17 och det vankades riktigt fint besök: ERWP.fif(2)Riksdagsledamoten Yasmine Larsson från Helsingborg kom till Folkets hus i Svalöv och talade om det utvecklingsarbete socialdemokraterna driver i riksdagen för att utveckla och förbättra förutsättningarna för människor som omfattas LSS. – Och mötet var mycket välbesökt.

YLE - 28 nov 14 kl. 12:38

Så röstade riksdagen - kolla din ledamot

Rösterna i den omdebatterade frågan om könsneutrala äktenskap föll 92 för och 105 mot. Här kan du kolla hur riksdagsledamöterna röstade utgående från parti, ålder, valkrets och kön. Det riksdagen de facto röstade om idag var om man skulle godta lagutskottets förslag om att inte ändra äktenskapslagen.

Nerikes Allehanda - 09 dec 14 kl. 05:15

Bångstyrig ledamot lade ner röst

För andra gången sedan Sverige blev en demokrati ska vi väljare få utnyttja vår rösträtt till riksdagen två gånger under en mandatperiod. Det är internationellt ovanligt med ett så stabilt demokratiskt system och många frågar sig därför vad nyvalet kommer att leda till.Senaste gången var i samband med reformen av pensionssystemet år 1958.

Västerbottens Folkblad - 02 mar 16 kl. 09:11

Ledamot i (L) gick emot partiet

Liberalernas ledamot gick emot partilinjen när utbildningsnämnden i Lycksele röstade om nedläggning av glesbygdsskolor. Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna reserverade sig mot majoritetens förslag att lägga ned skolorna i Kristineberg, Umgransele, Knaften och Rusksele. Liberalerna var inne på samma linje, men partiets ledamot i utbildningsnämnden, Christina Holmgren (L), valde en annan väg och ställde sig bakom majoritetens förslag om skolnedläggning.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 14:00

S-ledamot gick emot sina egna om utredning

SVALÖV En utredning ska göras för att göra löparbanorna på Svalövs idrottsplats bättre. ERWP.fif(1)Det är Centern som kommit med förslaget och man har sneglat på Höör och hur de gjorde när man byggde allvädersbanor.

YLE - 27 mar 13 kl. 19:42

Helsingforsfullmäktige röstade för mer pengar till kärnkraftsverk

Helsingfors stadsfullmäktige har fattat beslut om att ge en tilläggsfinansiering på 30 miljoner euro till kärnkraftsprojektet Olkiluoto 3. Projektet är kraftigt försenat. Byggandet inleddes 2005 och då var tanken att det skulle stå klart 2009.

YA - 22 maj 18 kl. 02:02

Skandal att SD röstade emot min motion

Ett stort tack till ledamöterna i Sjöbo kommuns tekniska nämnd som röstade för min motion om fyrverkerier. Ja, det är min motion. Sverigedemokraterna röstade emot motionen trots att motionen står i SD:s namn eftersom jag är Sverigedemokratisk ledamot..

VA - 21 feb 11 kl. 10:15

Långräntor ner i linje med USA

21 februari Europeiska statspappersräntor stiger marginellt i kortare löptider på måndagsmorgonen medan räntor i längre löptider sjunker i spåren på lägre USA-räntor. Euron handlas samtidigt högre mot dollarn än vid den svenska marknadens stängning på fredagen men något lägre än toppnotering på 1:3715 i den tidiga Asienhandeln. Det allt mer spända läget i Libyen präglade aktiviteten i Asien på måndagen, dock utan att lämna några större avtryck utanför råvarumarknaderna.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Spacex slog rekord igen

Elon Musks Spacex har slagit rekord i flest antal kommersiella uppskjutningar under ett år, vilket landade på 20 stycken under 2018. Det rapporterar Business Insider Nordic.

DI - 3 timmar sedan

Demonstration i Ungern mot Orbáns regering

Omkring 10.000 människor demonstrerade på söndagen i Ungerns huvudstad Budapest mot en ny lag som ger arbetsgivarna rätt att kräva 400 övertidstimmar per år av anställda..

DI - 4 timmar sedan

Vd:n om H&M-prognosen: Låter optimistiskt

På måndagen presenterar H&M nya försäljningssiffror, ett år efter mardrömsdagen då klädjätten rasade på börsen efter missad prognos. 6,5 procent väntas ökningen bli för kvartalet.  ”Det låter optimistiskt”, säger Andreas Jonason på Simon Kucher.

DI - 4 timmar sedan

Fjärrvärmeverk redovisade för låga utsläpp

Straffavgifter på flera miljoner kronor – det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket..

DI - 4 timmar sedan

Gaming Corps petar vd:n

Den krisande spelutvecklaren Gaming Corps vd får gå på dagen. .

DI - 4 timmar sedan

Gabriel Forss sjunger lönsamhetens lov

Få människor kan leva på sin sång. Gabriel Forss lever på att leda andras.  Omsättningen i hans bolag Piece of Me ökar varje år med fantastiska marginaler: "På sikt skulle jag vilja exportera konceptet utomlands.

DI - 6 timmar sedan

Minskat förtroende för USA:s ekonomi

Inte sedan 2013 har så många amerikaner trott att det kommande året blir sämre.  Det visar en opinionsundersökning som tidningen Wall Street Journal och tv-kanalen NBC låtit göra..

DI - 6 timmar sedan

Det gör ont när skuldbubblor brister

Nytt år, nya möjligheter. Hurtigt i överkant? Kanske det, men världen brukar växa och trotsa politiker, väder och vind.

DI - 6 timmar sedan

Uppgifter: 5.000 jobb bort på Jaguar Land Rover

Brittiska biltillverkaren Jaguar Land Rover kommer skära bort tusentals jobb under nästa år. Det skriver The Guardian..

DI - 6 timmar sedan

Kärnkraften är olönsam

DEBATT. Nyligen skrev tre kristdemokrater, bland andra Ebba Busch Thor, på Di Debatt att Sverige bör nyinvestera i modern kärnkraft. Att föreslå moderna kärnkraftverk är ungefär som att kräva att Volvo skulle skapa en modern Volvo Amazon, skriver författaren Åsa Moberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.