DI > Ekonomi

Saturday, 17 March, 05:26

DI - 14 dec 17 kl. 18:25

Ingen S eller MP-ledamot i EU röstade på regeringens linjeHälften av S och samtliga av MP:s EU-parlamentariker röstade i veckan för ett förslag som ska göra det lättare för EU att beskatta medlemsländer. ”Det har inget stöd i vårt partis politik”, säger Leif Jakobsson, statssekreterare hos Magdalena Andersson (S)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
MP, EU, Leif Jakobsson, Magdalena Andersson

Dela artikeln

153 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen S eller MP-ledamoti EU , röstade, regeringens, linje
BT - 04 apr 17 kl. 22:15

Åldersuppskrivna kan få stanna i Bollebygd – S, V, MP och en avhoppad M-ledamot röstade för

Bollebygds kommunstyrelse ställer upp på att behålla ansvaret för åldersuppskrivna ensamkommande asylsökande barn. S, V och MP fick stöd i beslutet av en avhoppad M-ledamot..

Expressen - 06 dec 12 kl. 14:36

SD:s ledamot röstade fel - lyckades inte fälla regeringen

En röst var allt som krävdes för att fälla regeringen och Socialdemokraterna i ett omdiskuterat lagförslag. Men Sverigedemokraternas nya riksdagsledamot Markus Wiechel tryckte på fel knapp - och partiet förlorade omröstningen, enligt Nyheter24. ?

Skånskan - 14 mar 17 kl. 14:00

Välbesökt Folkets hus när S-ledamot gästade Svalöv

SVALÖV Socialdemokraterna i Svalöv har avverkat sin första del i föreläsningsserien (S)mart som 17 och det vankades riktigt fint besök: ERWP.fif(2)Riksdagsledamoten Yasmine Larsson från Helsingborg kom till Folkets hus i Svalöv och talade om det utvecklingsarbete socialdemokraterna driver i riksdagen för att utveckla och förbättra förutsättningarna för människor som omfattas LSS. – Och mötet var mycket välbesökt.

YLE - 28 nov 14 kl. 12:38

Så röstade riksdagen - kolla din ledamot

Rösterna i den omdebatterade frågan om könsneutrala äktenskap föll 92 för och 105 mot. Här kan du kolla hur riksdagsledamöterna röstade utgående från parti, ålder, valkrets och kön. Det riksdagen de facto röstade om idag var om man skulle godta lagutskottets förslag om att inte ändra äktenskapslagen.

Nerikes Allehanda - 09 dec 14 kl. 05:15

Bångstyrig ledamot lade ner röst

För andra gången sedan Sverige blev en demokrati ska vi väljare få utnyttja vår rösträtt till riksdagen två gånger under en mandatperiod. Det är internationellt ovanligt med ett så stabilt demokratiskt system och många frågar sig därför vad nyvalet kommer att leda till.Senaste gången var i samband med reformen av pensionssystemet år 1958.

Västerbottens Folkblad - 02 mar 16 kl. 09:11

Ledamot i (L) gick emot partiet

Liberalernas ledamot gick emot partilinjen när utbildningsnämnden i Lycksele röstade om nedläggning av glesbygdsskolor. Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna reserverade sig mot majoritetens förslag att lägga ned skolorna i Kristineberg, Umgransele, Knaften och Rusksele. Liberalerna var inne på samma linje, men partiets ledamot i utbildningsnämnden, Christina Holmgren (L), valde en annan väg och ställde sig bakom majoritetens förslag om skolnedläggning.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 14:00

S-ledamot gick emot sina egna om utredning

SVALÖV En utredning ska göras för att göra löparbanorna på Svalövs idrottsplats bättre. ERWP.fif(1)Det är Centern som kommit med förslaget och man har sneglat på Höör och hur de gjorde när man byggde allvädersbanor.

YLE - 27 mar 13 kl. 19:42

Helsingforsfullmäktige röstade för mer pengar till kärnkraftsverk

Helsingfors stadsfullmäktige har fattat beslut om att ge en tilläggsfinansiering på 30 miljoner euro till kärnkraftsprojektet Olkiluoto 3. Projektet är kraftigt försenat. Byggandet inleddes 2005 och då var tanken att det skulle stå klart 2009.

VA - 21 feb 11 kl. 10:15

Långräntor ner i linje med USA

21 februari Europeiska statspappersräntor stiger marginellt i kortare löptider på måndagsmorgonen medan räntor i längre löptider sjunker i spåren på lägre USA-räntor. Euron handlas samtidigt högre mot dollarn än vid den svenska marknadens stängning på fredagen men något lägre än toppnotering på 1:3715 i den tidiga Asienhandeln. Det allt mer spända läget i Libyen präglade aktiviteten i Asien på måndagen, dock utan att lämna några större avtryck utanför råvarumarknaderna.

VBL - 20 jul 12 kl. 14:51

Så här röstade Österbotten

Av de invalda i Vasa valkrets röstade riksdagsledamöter för stödpaketet och sex emot det. En ledamot var inte närvarande vid röstningen..

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Carl Icahn har gått in i Newell Brands

Ägaraktivisten Carl Icahn har skaffat sig en ägarandel på 6,9 procent i detaljhandelskedjan Newell Brands, enligt en inlaga till myndigheten SEC som Bloomberg News tagit del av..

DI - 7 timmar sedan

EU sätter press på tech-jättarna: "De kommer att lyssna"

EU måste satsa mer pengar på att förebygga cyberbrott och ta i med hårdhandskarna om techjättarna inte tar större ansvar i kampen mot terrorpropaganda och hat på nätet. Det konstaterade Julian King, EU:s kommissionär med ansvar för säkerhetsfrågor, under en pressträff i Stockholm på fredagen..

DI - 9 timmar sedan

Lotta Engzell-Larsson: Historiskt löneskifte för kvinnor

LEDARE. Ny statstik från fackförbundet Saco visar att det nu finns två akademikeryrken av 34 granskade där kvinnor tjänar mer än män. .

DI - 8 timmar sedan

Stigande oljepris lyfte amerikansk energisektor

New York-börserna avslutade veckan med försiktigt stigande index. Den politiska osäkerheten, med personalturbulens i Vita Huset, kunde inte rå på den positiva börsen..

DI - 8 timmar sedan

EU:s nya regelverk gör svenska bolag nervösa

Nya EU-regler har gjort de svenska börsbolagen mer nervösa, och tvingar fram fler vinstvarningar. Det säger Björn Kristiansson, expert på bolagsstyrning. ”Det är nattsvart.

DI - 8 timmar sedan

Johan Wendel: Teknokraterna sitter i Bryssel och laborerar med experiment

Ingen har kunnat undgå att alltfler vinstvarningar kommit ut på udda tider. Den elaka tolkningen har varit att bolag velat dölja dåliga siffror och sopa dem under mattan. Men uppenbarligen ställer de nya EU-reglerna till det för de noterade bolagen.

DI - 9 timmar sedan

Nordax vd Carl Jacob Lundblad har sålt alla sina aktier

Carl Jacob Lundblad har sålt samtliga sina 567.688 aktier i Nordax, där han är vd. Försäljningen gjordes till kursen 60 kronor, enligt Finansinspektionens insynsrapportering..

DI - 9 timmar sedan

Här är svenska fakturan Nordkorea vill glömma

Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho förlänger sitt Sverigebesök över helgen. Om mötena får någon påverkan på landets drygt 40-åriga miljardskuld till Sverige återstår att se. "Frågan är inte om vi kommer få tillbaka pengarna, utan när", säger Anna-Karin Jatko, generaldirektör på Exportkreditnämnden, till Di..

DI - 9 timmar sedan

Steve Jobs gamla jobbansökan såld

En fyra decennier gammal jobbansökan, en sida lång, har sålts på en amerikansk auktion för 174.000 dollar, motsvarande 1,4 miljoner kronor. Personen som låg bakom ansökan: Apples grundare Steve Jobs..

DI - 9 timmar sedan

Frida Wallnor: Amerikanerna kommer inte ge upp sina vapen

GEORGIA. Efter den tragiska skolskjutningen i Parkland, Florida, för en månad sedan pågår en proteströrelse för striktare vapenlagar i USA. I onsdags genomfördes organiserade ”walk-outs” från skolor runtom i landet för att hedra minnet av de drabbade och nästa helg planeras en stor manifestation i Washington, DC..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.