DI > Ekonomi

Tuesday, 19 June, 10:45

DI - 14 dec 17 kl. 18:25

Ingen S eller MP-ledamot i EU röstade på regeringens linjeHälften av S och samtliga av MP:s EU-parlamentariker röstade i veckan för ett förslag som ska göra det lättare för EU att beskatta medlemsländer. ”Det har inget stöd i vårt partis politik”, säger Leif Jakobsson, statssekreterare hos Magdalena Andersson (S)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
MP, EU, Leif Jakobsson, Magdalena Andersson

Dela artikeln

152 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen S eller MP-ledamoti EU , röstade, regeringens, linje
BT - 04 apr 17 kl. 22:15

Åldersuppskrivna kan få stanna i Bollebygd – S, V, MP och en avhoppad M-ledamot röstade för

Bollebygds kommunstyrelse ställer upp på att behålla ansvaret för åldersuppskrivna ensamkommande asylsökande barn. S, V och MP fick stöd i beslutet av en avhoppad M-ledamot..

Expressen - 06 dec 12 kl. 14:36

SD:s ledamot röstade fel - lyckades inte fälla regeringen

En röst var allt som krävdes för att fälla regeringen och Socialdemokraterna i ett omdiskuterat lagförslag. Men Sverigedemokraternas nya riksdagsledamot Markus Wiechel tryckte på fel knapp - och partiet förlorade omröstningen, enligt Nyheter24. ?

Skånskan - 14 mar 17 kl. 14:00

Välbesökt Folkets hus när S-ledamot gästade Svalöv

SVALÖV Socialdemokraterna i Svalöv har avverkat sin första del i föreläsningsserien (S)mart som 17 och det vankades riktigt fint besök: ERWP.fif(2)Riksdagsledamoten Yasmine Larsson från Helsingborg kom till Folkets hus i Svalöv och talade om det utvecklingsarbete socialdemokraterna driver i riksdagen för att utveckla och förbättra förutsättningarna för människor som omfattas LSS. – Och mötet var mycket välbesökt.

YLE - 28 nov 14 kl. 12:38

Så röstade riksdagen - kolla din ledamot

Rösterna i den omdebatterade frågan om könsneutrala äktenskap föll 92 för och 105 mot. Här kan du kolla hur riksdagsledamöterna röstade utgående från parti, ålder, valkrets och kön. Det riksdagen de facto röstade om idag var om man skulle godta lagutskottets förslag om att inte ändra äktenskapslagen.

Nerikes Allehanda - 09 dec 14 kl. 05:15

Bångstyrig ledamot lade ner röst

För andra gången sedan Sverige blev en demokrati ska vi väljare få utnyttja vår rösträtt till riksdagen två gånger under en mandatperiod. Det är internationellt ovanligt med ett så stabilt demokratiskt system och många frågar sig därför vad nyvalet kommer att leda till.Senaste gången var i samband med reformen av pensionssystemet år 1958.

Västerbottens Folkblad - 02 mar 16 kl. 09:11

Ledamot i (L) gick emot partiet

Liberalernas ledamot gick emot partilinjen när utbildningsnämnden i Lycksele röstade om nedläggning av glesbygdsskolor. Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna reserverade sig mot majoritetens förslag att lägga ned skolorna i Kristineberg, Umgransele, Knaften och Rusksele. Liberalerna var inne på samma linje, men partiets ledamot i utbildningsnämnden, Christina Holmgren (L), valde en annan väg och ställde sig bakom majoritetens förslag om skolnedläggning.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 14:00

S-ledamot gick emot sina egna om utredning

SVALÖV En utredning ska göras för att göra löparbanorna på Svalövs idrottsplats bättre. ERWP.fif(1)Det är Centern som kommit med förslaget och man har sneglat på Höör och hur de gjorde när man byggde allvädersbanor.

YLE - 27 mar 13 kl. 19:42

Helsingforsfullmäktige röstade för mer pengar till kärnkraftsverk

Helsingfors stadsfullmäktige har fattat beslut om att ge en tilläggsfinansiering på 30 miljoner euro till kärnkraftsprojektet Olkiluoto 3. Projektet är kraftigt försenat. Byggandet inleddes 2005 och då var tanken att det skulle stå klart 2009.

YA - 22 maj 18 kl. 02:02

Skandal att SD röstade emot min motion

Ett stort tack till ledamöterna i Sjöbo kommuns tekniska nämnd som röstade för min motion om fyrverkerier. Ja, det är min motion. Sverigedemokraterna röstade emot motionen trots att motionen står i SD:s namn eftersom jag är Sverigedemokratisk ledamot..

VA - 21 feb 11 kl. 10:15

Långräntor ner i linje med USA

21 februari Europeiska statspappersräntor stiger marginellt i kortare löptider på måndagsmorgonen medan räntor i längre löptider sjunker i spåren på lägre USA-räntor. Euron handlas samtidigt högre mot dollarn än vid den svenska marknadens stängning på fredagen men något lägre än toppnotering på 1:3715 i den tidiga Asienhandeln. Det allt mer spända läget i Libyen präglade aktiviteten i Asien på måndagen, dock utan att lämna några större avtryck utanför råvarumarknaderna.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Draghi: ECB "tålmodiga" om första räntehöjning

ECB kommer att vara tålmodiga när de bestämmer timingen för den första räntehöjningen, och ha ett gradvist tillvägagångssätt därefter. Marknaden prissättning ligger i stort i linje med ECB:s intentioner. .

DI - 15 minuter sedan

EU-smocka mot Le Pen – tvingas betala miljoner

Ledaren för det EU-kritiska och främlingsfientliga franska partiet Nationell samling, Marine Le Pen, ska betala tillbaka 300.000 euro, motsvarande drygt 3 miljoner kronor, till EU-parlamentet. Det beslutar EU-domstolen..

DI - 30 minuter sedan

Stort sug efter ekologiskt – försäljningen klättrar

Omställningen till ekologisk odling och försäljningen av ekologiska produkter ökar stadigt. "Ekonomiska kalkyler visar att det är lönsamt att odla ekologiskt", säger Johan Ascard, samordnare och rådgivare på Jordbruksverket..

DI - 15 minuter sedan

Napoleons hatt såld på auktion

En av Napoleons ikoniska hattar har under måndagen klubbats på auktion för 400.000 dollar, motsvarande drygt 3,5 miljoner kronor. Hatten sägs ha blivit hämtad från slagfältet efter nederlaget vid Waterloo för 203 år sedan, skriver New York Times..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Bred nedgång på tullskraj börs

Stockholmsbörsen backade när handeln drogs igång på tisdagen. Det tilltagande globala ordkriget om nya importtullar bidrog till nedgångar världen över. .

DI - 30 minuter sedan

Boverket: Byggandet bromsar ytterligare

Boverket sänker sin prognos för bostadsbyggandet i år.  Det framgår av en ny prognos från Boverket..

DI - 45 minuter sedan

Ökat handelsöverskott i euroområdet

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 28,4 miljarder euro i april. Det visar säsongsjusterad statistik från ECB..

DI - 45 minuter sedan

Kina ryter till mot USA

USA bör upphöra med sina skadliga ord och handlingar. Kina vill inte ha ett handelskrig men är heller inte rädda för ett sådant. Det sade Geng Shuang, talesperson för Kinas utrikesdepartement, på tisdagen enligt Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Nya favoriter in på Handelsbankens småbolagslista

Leo Vegas, Lifco och Scandic Hotels letar sig in på Handelsbankens småbolagslista, som består av åtta små och medelstora favoritbolag, på bekostnad av Kindred, Addtech och Bravida som alla petas..

DI - 1 timme sedan

Riksgälden spår högre överskott för statens betalningar

Riksgälden spår att statens betalningar kommer att visa ett överskott på 90 miljarder kronor 2018 och ett överskott på 69 miljarder kronor för 2019.  Det skriver Riksgäldskontoret i ett pressmeddelande på tisdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.