DI > Ekonomi

Tuesday, 16 January, 18:26

DI - 14 dec 17 kl. 18:25

Ingen S eller MP-ledamot i EU röstade på regeringens linjeHälften av S och samtliga av MP:s EU-parlamentariker röstade i veckan för ett förslag som ska göra det lättare för EU att beskatta medlemsländer. ”Det har inget stöd i vårt partis politik”, säger Leif Jakobsson, statssekreterare hos Magdalena Andersson (S)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
MP, EU, Leif Jakobsson, Magdalena Andersson

Dela artikeln

154 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen S eller MP-ledamoti EU , röstade, regeringens, linje
BT - 04 apr 17 kl. 22:15

Åldersuppskrivna kan få stanna i Bollebygd – S, V, MP och en avhoppad M-ledamot röstade för

Bollebygds kommunstyrelse ställer upp på att behålla ansvaret för åldersuppskrivna ensamkommande asylsökande barn. S, V och MP fick stöd i beslutet av en avhoppad M-ledamot..

Expressen - 06 dec 12 kl. 14:36

SD:s ledamot röstade fel - lyckades inte fälla regeringen

En röst var allt som krävdes för att fälla regeringen och Socialdemokraterna i ett omdiskuterat lagförslag. Men Sverigedemokraternas nya riksdagsledamot Markus Wiechel tryckte på fel knapp - och partiet förlorade omröstningen, enligt Nyheter24. ?

Skånskan - 14 mar 17 kl. 14:00

Välbesökt Folkets hus när S-ledamot gästade Svalöv

SVALÖV Socialdemokraterna i Svalöv har avverkat sin första del i föreläsningsserien (S)mart som 17 och det vankades riktigt fint besök: ERWP.fif(2)Riksdagsledamoten Yasmine Larsson från Helsingborg kom till Folkets hus i Svalöv och talade om det utvecklingsarbete socialdemokraterna driver i riksdagen för att utveckla och förbättra förutsättningarna för människor som omfattas LSS. – Och mötet var mycket välbesökt.

YLE - 28 nov 14 kl. 12:38

Så röstade riksdagen - kolla din ledamot

Rösterna i den omdebatterade frågan om könsneutrala äktenskap föll 92 för och 105 mot. Här kan du kolla hur riksdagsledamöterna röstade utgående från parti, ålder, valkrets och kön. Det riksdagen de facto röstade om idag var om man skulle godta lagutskottets förslag om att inte ändra äktenskapslagen.

Nerikes Allehanda - 09 dec 14 kl. 05:15

Bångstyrig ledamot lade ner röst

För andra gången sedan Sverige blev en demokrati ska vi väljare få utnyttja vår rösträtt till riksdagen två gånger under en mandatperiod. Det är internationellt ovanligt med ett så stabilt demokratiskt system och många frågar sig därför vad nyvalet kommer att leda till.Senaste gången var i samband med reformen av pensionssystemet år 1958.

Västerbottens Folkblad - 02 mar 16 kl. 09:11

Ledamot i (L) gick emot partiet

Liberalernas ledamot gick emot partilinjen när utbildningsnämnden i Lycksele röstade om nedläggning av glesbygdsskolor. Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna reserverade sig mot majoritetens förslag att lägga ned skolorna i Kristineberg, Umgransele, Knaften och Rusksele. Liberalerna var inne på samma linje, men partiets ledamot i utbildningsnämnden, Christina Holmgren (L), valde en annan väg och ställde sig bakom majoritetens förslag om skolnedläggning.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 14:00

S-ledamot gick emot sina egna om utredning

SVALÖV En utredning ska göras för att göra löparbanorna på Svalövs idrottsplats bättre. ERWP.fif(1)Det är Centern som kommit med förslaget och man har sneglat på Höör och hur de gjorde när man byggde allvädersbanor.

YLE - 27 mar 13 kl. 19:42

Helsingforsfullmäktige röstade för mer pengar till kärnkraftsverk

Helsingfors stadsfullmäktige har fattat beslut om att ge en tilläggsfinansiering på 30 miljoner euro till kärnkraftsprojektet Olkiluoto 3. Projektet är kraftigt försenat. Byggandet inleddes 2005 och då var tanken att det skulle stå klart 2009.

VA - 21 feb 11 kl. 10:15

Långräntor ner i linje med USA

21 februari Europeiska statspappersräntor stiger marginellt i kortare löptider på måndagsmorgonen medan räntor i längre löptider sjunker i spåren på lägre USA-räntor. Euron handlas samtidigt högre mot dollarn än vid den svenska marknadens stängning på fredagen men något lägre än toppnotering på 1:3715 i den tidiga Asienhandeln. Det allt mer spända läget i Libyen präglade aktiviteten i Asien på måndagen, dock utan att lämna några större avtryck utanför råvarumarknaderna.

VBL - 20 jul 12 kl. 14:51

Så här röstade Österbotten

Av de invalda i Vasa valkrets röstade riksdagsledamöter för stödpaketet och sex emot det. En ledamot var inte närvarande vid röstningen..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

USA-börser: Läkemedelsjätten Merck tar täten

De ledande amerikanska aktieindexen inledde tisdagen högre, även om de backade från sina öppningsnivåer, efter att har varit stängda på måndagen..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Tredje dagen på minus

Stockholmsbörsen utvecklades svagt på tisdagen för tredje handelsdagen i rad, där ett antal vinstvarningar från olika sektorer ingav viss oro inför den annalkande rapportperioden. Net Ent och Scandic pressades kraftigt av sina, medan reaktionen i Billerud Korsnäs-aktien tydde på ett luttrat ägarkollektiv..

DI - 45 minuter sedan

Dubbelsmäll för Carl-Henric Svanberg

Det blev ingen toppentisdag för Carl-Henric Svanberg.  Samma morgon skrev telekomkoncernen Ericsson och oljejätten BP ned vardera 14 miljarder - kopplade till svenskens misslyckanden..

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Pandorarekyl gav dansk ledartröja

De nordiska grannbörserna utvecklades positivt på tisdagen, med undantag för Helsingfors som sjönk något. Det regionala samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,3 procent till 992 strax före stängning..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Frankfurt klättrade

De större europeiska börserna uppvisade en blandad utveckling under tisdagen. Det regionala samlingsindexet Stoxx Europe 600 hade vid 17-tiden stigit beskedliga 0,1 procent..

DI - 1 timme sedan

Tennislegendarens miljontvist överklagas

Tennislegendaren Stefan Edberg och hans affärskompanjon Fredrik Svensson anklagades för brott mot aktiebolagslagen. De segrade i Västmanlands tingsrätt, men nu överklagas domen till hovrätten..

DI - 1 timme sedan

EU: Senast då ska alla plastförpackningar återvinnas

Alla plastförpackningar i EU ska kunna återvinnas senast 2030. Företags återvinning av plastavfall ska bli lönsam. Vidare ska kvalitetsstandarder för återvunnen plast införas i EU för att underlätta handel med plast som råvara..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: ECB fick euron att vända ner

Euron vände något nedåt mot dollarn i tisdagens handel efter tre dagar med markanta uppgångar. Europeiska statspappersräntor handlades samtidigt något lägre i längre löptider än på måndagen..

DI - 1 timme sedan

Fler pappor tar ut föräldraledighet

Männen fortsätter att vara hemma med barnen i allt större utsträckning. Förra året tog papporna ut i snitt 27,9 procent av föräldraledigheten, en ökning med nästan en procentenhet jämfört med året innan..

DI - 2 timmar sedan

Peter Fellman: Trump nära stupet

NEW YORK Spelet kring budgetstupet och muren mot Mexiko når nya höjder. Donald Trump använder alla knep för att få demokraterna att godkänna bygget i utbyte mot uppehållstillstånd för 680.000 barn till illegala invandrare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.