SR > Nyheter

Friday, 19 January, 02:45

SR - 14 dec 17 kl. 15:54

"Många är slut vid 60 års ålder"För många är beskedet om höjdpensionsålder oroväckande, bland annat inom vården.  – Det är inget positivt besked för våran yrkesgrupp, säger Inger Mattiasson..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Inger Mattiasson

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många är slutvid 60 , års, ålder
Uppsalanyheter.se - 12 feb 15 kl. 01:43

34 år i innebandyns tjänst "jag ser inget slut"

Man pratar om eldsjälar, föredömen och legendarer men sällan talar vi om pionjärer, de som varit med och startat upp något. Leif Ericsson är en av Upplands innebandys verkliga pionjärer, nyss dömde han sin 4000:e match och ser inget slut på engagemanget inom innebandyn, trots 34 år i innebandyns tjänst.Man pratar om eldsjälar, föredömen och legendarer men sällan talar vi om pionjärer, de som varit med och startat upp något.

Cornucopia - 23 nov 15 kl. 13:01

Allt fler skjutvapenbrott trots allt färre vapenstölder

Antalet vapenstölder i Sverige är tydligt fallande sedan länge. Ändå ökar antalet brott med skjutvapen, vilket visar att de lagliga vapnen, som kan stjälas, inte har med saken att göra.
Stölderna av skjutvapen och sprängämnen minskar stadigt i Sverige, både i antal och per capita.

HBL - 30 jan 14 kl. 10:35

Från guldålder till järnålder

I den grå forntiden (1965–1971) fanns i Norge en agrar statsminister. Han hette Per Borten och excellerade i jordnära liknelser. Att bära regeringsbördan förliknade han vid ”å baere sprikende staur”.

Nya Wermlands Tidningen - 05 mar 13 kl. 07:55

"Hoppas det inte är slut vid 27 års ålder"

Årets roligaste hockeytid närmar sig. Slutspelet. Men Micke Johansson upplever karriärens tyngsta period.

Skånskan - 10 mar 16 kl. 08:52

”Man ska inte tro att livet är slut”

PERSONLIGT Vet du vad njursvikt är? Känner du till skillnaden mellan bukdialys och bloddialys?
Troligen inte.

Trelleborgs Allehanda - 30 sep 14 kl. 15:02

Förälder vill se krafttag mot stölder

Foto: Tomas Oneborg
Efter att en elev bestulits på sina skor medan hon var i skolan kräver hennes mamma nu att skolan vidtar åtgärder.
En elev i fjärde klass på Bäckaskolan har blivit bestulen på ett par skor signerade av Janne Schaffer och Electric boys. Det var den 12 september i år som någon tog skorna som hon ställt utanför klassrummet.

Sydsvenskan - 25 mar 15 kl. 18:25

Tre års fängelse för äldrestölder

Tillsammans med en kumpan arbetade sig en kvinnlig ficktjuv igenom södra Sveriges matbutiker. Offren var alltid äldre människor.Den 24-åriga kvinnan höll sig undan länge, men till slut greps hon i Spanien efter en internationell efterlysning.

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 15 kl. 18:25

Tre års fängelse för äldrestölder

Tillsammans med en kumpan arbetade sig en kvinnlig ficktjuv igenom södra Sveriges matbutiker. Offren var alltid äldre människor.Den 24-åriga kvinnan höll sig undan länge, men till slut greps hon i Spanien efter en internationell efterlysning.

Skånskan - 12 jan 16 kl. 17:09

Rädda för stölder via grannbalkonger

lund En bostadsrättsförening i centrala Lund överklagar beslutet att ett grannhus ska få förses med balkonger. Bland annat är de rädda för stölder.Det handlar om huset på Östra Vallgatan 61.

YLE - 29 sep 16 kl. 14:49

Att växa upp med en missbrukande förälder

Pixnekliniken i Malax har antagligen räddat liv, men nu ska den läggas ner. Maria Hagberg som växte upp med en missbrukande förälder skulle inte vara den hon är i dag utan klinikens hjälp. För fyra och ett halvt år sedan blev Maria Hagbergs mamma äntligen fri från sitt beroende av alkohol och för ett år sedan kunde hon också lämna medicinerna, men åren fram till tillfrisknandet har varit jobbiga.

GöteborgsPosten - 19 okt 16 kl. 10:14

Kraftig ökning av bildelsstölder

Antalet stölder av dyra bildelar fortsätter att öka. Trots att året inte är slut har fler stölder redan begåtts än under hela förra året..

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Larm om smäll i Malmö — entré skadad

Polisen har fått in flera larm om en smäll i Malmö. Samtalen kom in vid klockan 21..

SR - 5 timmar sedan

Turkiet hotar att gå in i Syrien

Spänningarna ökar mellan Damaskus och Ankara efter att Turkiet meddelat att man förbereder en militär operation mot den kurdiska enklaven Afrin i norra Syrien..

SR - 6 timmar sedan

Domstolar ska bli bättre på jämställdhet

Domstolarna i Sverige behöver bli bättre på jämställdhet i rättssalarna. Det är en slutsats utifrån undersökningar som domstolar gjort i ett regeringsuppdrag..

SR - 7 timmar sedan

Svensk man död i lavin i Kashmir

En svensk 25-årig man har omkommit efter att en lavin utlöstes i Kashmir. Även en person har skadats..

SR - 8 timmar sedan

Polisförbundet: Våra farhågor har besannats

Polisförbundet är kritiska till att polishuset i Rosengård i Malmö, där det skedde en explosion igår kväll, inte har skyddats bättre..

SR - 9 timmar sedan

Åsikterna går isär om militär i förorterna

Frågan om svensk militär ska kunna sättas in för att stoppa den organiserade brottsligheten fortsätter att väcka reaktioner, även i två Stockholmsförorter som Ekot besökt..

SR - 9 timmar sedan

EU-länderna kan själva få bestämma momsen

EU-länderna ska själva få bestämma momssatserna på varor och tjänster, föreslår EU-kommisisonen. Det öppnar bland annat för sänkt moms på e-böcker, något som EU hittills sagt nej till..

SR - 9 timmar sedan

Gränsavtal på agendan när Emmanuel Macron möter Theresa May

Den franska presidenten Emmanuel Macron besöker Storbritannien för sitt första toppmöte med premiärminister Theresa May. Ledarna ska diskutera migrationsfrågan och det avtal som reglerar gränsen mellan de båda länderna..

SR - 9 timmar sedan

Regeringen och V överens om begränsade vinster i välfärden

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om ett lagförslag för att begränsa bolagsvinster, erfar Ekot. Det gäller bolagsvinster inom skolan och äldreomsorgen..

SR - 10 timmar sedan

Åklagaren: Åtalet mot Rakhmat Akilov skjuts med all sannolikhet upp igen

Det är mycket troligt att åtalet mot Rakhmat Akilov som misstänks ha begått dådet på Drottninggatan skjuts upp. Det innebär i så fall att han åtalas först den 30 januari..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.