SR > Nyheter

Friday, 20 April, 20:09

SR - 14 dec 17 kl. 15:54

"Många är slut vid 60 års ålder"För många är beskedet om höjdpensionsålder oroväckande, bland annat inom vården.  – Det är inget positivt besked för våran yrkesgrupp, säger Inger Mattiasson..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Inger Mattiasson

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många är slutvid 60 , års, ålder
Uppsalanyheter.se - 12 feb 15 kl. 01:43

34 år i innebandyns tjänst "jag ser inget slut"

Man pratar om eldsjälar, föredömen och legendarer men sällan talar vi om pionjärer, de som varit med och startat upp något. Leif Ericsson är en av Upplands innebandys verkliga pionjärer, nyss dömde han sin 4000:e match och ser inget slut på engagemanget inom innebandyn, trots 34 år i innebandyns tjänst.Man pratar om eldsjälar, föredömen och legendarer men sällan talar vi om pionjärer, de som varit med och startat upp något.

Cornucopia - 23 nov 15 kl. 13:01

Allt fler skjutvapenbrott trots allt färre vapenstölder

Antalet vapenstölder i Sverige är tydligt fallande sedan länge. Ändå ökar antalet brott med skjutvapen, vilket visar att de lagliga vapnen, som kan stjälas, inte har med saken att göra.
Stölderna av skjutvapen och sprängämnen minskar stadigt i Sverige, både i antal och per capita.

HBL - 30 jan 14 kl. 10:35

Från guldålder till järnålder

I den grå forntiden (1965–1971) fanns i Norge en agrar statsminister. Han hette Per Borten och excellerade i jordnära liknelser. Att bära regeringsbördan förliknade han vid ”å baere sprikende staur”.

Nya Wermlands Tidningen - 05 mar 13 kl. 07:55

"Hoppas det inte är slut vid 27 års ålder"

Årets roligaste hockeytid närmar sig. Slutspelet. Men Micke Johansson upplever karriärens tyngsta period.

Skånskan - 10 mar 16 kl. 08:52

”Man ska inte tro att livet är slut”

PERSONLIGT Vet du vad njursvikt är? Känner du till skillnaden mellan bukdialys och bloddialys?
Troligen inte.

Trelleborgs Allehanda - 30 sep 14 kl. 15:02

Förälder vill se krafttag mot stölder

Foto: Tomas Oneborg
Efter att en elev bestulits på sina skor medan hon var i skolan kräver hennes mamma nu att skolan vidtar åtgärder.
En elev i fjärde klass på Bäckaskolan har blivit bestulen på ett par skor signerade av Janne Schaffer och Electric boys. Det var den 12 september i år som någon tog skorna som hon ställt utanför klassrummet.

Sydsvenskan - 25 mar 15 kl. 18:25

Tre års fängelse för äldrestölder

Tillsammans med en kumpan arbetade sig en kvinnlig ficktjuv igenom södra Sveriges matbutiker. Offren var alltid äldre människor.Den 24-åriga kvinnan höll sig undan länge, men till slut greps hon i Spanien efter en internationell efterlysning.

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 15 kl. 18:25

Tre års fängelse för äldrestölder

Tillsammans med en kumpan arbetade sig en kvinnlig ficktjuv igenom södra Sveriges matbutiker. Offren var alltid äldre människor.Den 24-åriga kvinnan höll sig undan länge, men till slut greps hon i Spanien efter en internationell efterlysning.

Skånskan - 12 jan 16 kl. 17:09

Rädda för stölder via grannbalkonger

lund En bostadsrättsförening i centrala Lund överklagar beslutet att ett grannhus ska få förses med balkonger. Bland annat är de rädda för stölder.Det handlar om huset på Östra Vallgatan 61.

YLE - 29 sep 16 kl. 14:49

Att växa upp med en missbrukande förälder

Pixnekliniken i Malax har antagligen räddat liv, men nu ska den läggas ner. Maria Hagberg som växte upp med en missbrukande förälder skulle inte vara den hon är i dag utan klinikens hjälp. För fyra och ett halvt år sedan blev Maria Hagbergs mamma äntligen fri från sitt beroende av alkohol och för ett år sedan kunde hon också lämna medicinerna, men åren fram till tillfrisknandet har varit jobbiga.

GöteborgsPosten - 19 okt 16 kl. 10:14

Kraftig ökning av bildelsstölder

Antalet stölder av dyra bildelar fortsätter att öka. Trots att året inte är slut har fler stölder redan begåtts än under hela förra året..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Avicci är död

Artisten Tim Bergling känd som Avicci är död, uppger DN. Han blev 28 år gammal..

SR - 1 timme sedan

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg möter pressen

Misstankar om ekobrott, avskedsansökningar och time out. Efter de senaste dagarnas turbulens svarar ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg nu på frågor vid en presskonferens med klubben..

SR - 2 timmar sedan

Tusentals i demonstration vid gränsen mellan Gaza och Israel – minst två döda

I Gaza har flera tusen personer demonstrerat vid gränsen mot Israel i dag, för fjärde fredagen i rad. Flera personer har skjutits, varav minst två har dödats..

SR - 2 timmar sedan

"Ring så spelar vi" fyller 50 år

I dag för exakt 50 år sedan sändes det första "Ring så spelar vi". Programmet är nu Sveriges absolut populäraste radioprogram..

SR - 4 timmar sedan

Bakgrund: Fem saker Dag Hammarskjöld gjorde i FN

Här är några av de avtryck Dag Hammarskjöld gav under sin tid som generalsekreterare i FN..

SR - 4 timmar sedan

Östersund pausar utbetalningar till ÖFK

Östersunds kommun stoppar utbetalningarna till Östersunds fotbollsklubb medan de avvaktar vad som händer runt klubben och den ekobrottsmisstänkte Daniel Kindberg. Det rapporterar P4 Jämtland..

SR - 4 timmar sedan

Video: Liberalerna behöver fler liberaler

"Det finns liberaler överallt – då borde det ju vara en lysande idé att ha ett parti som heter Liberalerna." Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg, om partiet som fått förmånen att verka på den mest konkurrensutsatta marknaden i svensk politik..

SR - 5 timmar sedan

SD-ordförande lämnar efter skandalfilm

Nils Sjöqvist Axelsson skriver på sin Facebooksida att han nu väljer att lämna sin position som ordförande för Sverigedemokraterna i Växjö. Han skriver att han upplever att hans förtroende hos invånarna i Växjö kommun har skadats..

SR - 5 timmar sedan

Professor i civilrätt: Akademien gör en total omsvängning

Enligt pressmeddelande har Svenska Akademien nu skickat över advokatutredningen om kulturprofilen till Ekobrottsmyndigheten. Claes Sandgren, emeritus och professor i civilrätt, anser Svenska Akademin har vänt helt om..

SR - 6 timmar sedan

Migrationsskandal i Storbritannien – May ber om ursäkt

När stats- och regeringschefer för Samväldesländerna träffas i dag i London överskuggas toppmötet av en migrationsskandal. Den brittiska premiärministern Theresa May har fått be om ursäkt för att människor som bott i Storbritannien i över 45 år nekats sjukvård och hotats med att kastas ut. Det rör sig om personer från tidigare brittiska kolonier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.