Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 22 March, 06:48

Liknande nyheter

Taggar: Öppenhet, Gärnadet Men , baranär det , behagar
Helsingborgs Dagblad - 14 dec 17 kl. 17:33

Öppenhet? Gärna det. Men bara när det behagar.

Utrikesdepartementet är närmast ökänt för sitt flitiga hemligstämplande..

YA - 16 jun 14 kl. 04:00

Garanten för öppenhet

Foto: MAJA SUSLIN / TT
Fredrik Reinfeldt har vägrat vika ner sig för SD. Sveriges öppenhet står stark med Alliansen.
Att en välkänd socialdemokrat hyllar den sittande moderatledaren tillhör ovanligheterna, särskilt under ett valår.

Alliansfritt Sverige - 20 jun 14 kl. 14:36

Efter att ha förhalat öppenhet i partibidrasfrågan öppnar Ask för att inskränka föreningsfriheten

Så här har Socialdemokraterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Donation från LO, som beslutats i demokratisk ordning och skett helt öppet Egna intäkter i form av lotterier Så här har Moderaterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Mörka miljoner från okända finansiärer Nu vill justitieminister Beatrice Ask, som själv stått i riksdagens talarstol och talat osanning om Moderaternas finansiering, stoppa LO:s donationer till Socialdemokraterna. ”det är lite märkligt att man mer eller mindre utan att medlemmen känner till det bidrar till en verksamhet som medlemmen kanske inte gillar”, säger hon till Dagens Nyheter. Är man medlem i en förening händer det ibland att föreningen lägger pengar på saker man inte gillar, men besluten fattas i demo

YLE - 28 jan 14 kl. 17:27

Kolumn: Kulturfonden myglar bort sin öppenhet

Hemlighetsmakeriet kring den halva miljon som Kulturfondens styrelse har reserverat för Guggenheimmuseets arkitekttävling kastar en olustig skugga över fondens ansträngningar att öka öppenheten. I maj i fjol jobbade jag tillsammans med några kolleger på en granskning av Kulturfondens utdelning och måste erkänna att jag blev imponerad av fondens transparens. Fonden redovisade inte bara öppet för vem som fått stipendier utan utvecklade också interaktiva webbkartor som visar hur utdelningen fördelas mellan regionerna.

Barometern - 20 jan 14 kl. 07:40

Öppenhet ger ett bättre företagsklimat

Svar till Anita Wollins insändare om Inger Hilmansson (FP) Anita Wollin (C) påstår i en insändare den 13 januari, att jag kritiserat näringsidkarna. Jag kan lugna alla med att min kritik enbart riktar sig till kommunens majoritet som inför valet försöker föra in den öppna diskussionen om förutsättningarna för en levande stadskärna i ”en arbetsgrupp”. När S,V och MP men även C 2006 var emot Folkpartiets motion om parkeringsanläggning blev diskussionen livlig och Johan Persson tillsatte fem arbetsgrupper.

Skånskan - 24 nov 15 kl. 06:00

Tusenårig historia ryms i en borrkärna

VOMB Delar av en sex meter lång borrkärna från botten av Vombsjön vilar på en arbetsbänk på geologiska institutionen i Lund.
– Det är ett väldigt rikt arkiv. Vi får tre aspekter av forntiden: sjön, omlandet och klimatet, säger Anna Broström, paleoekolog.

BT - 13 mar 14 kl. 13:41

Marks kommun värnar tolerans och öppenhet

Svar till Tage Carlsson, HBT-liveraler Väs, BT 9/3. Manifestationen till stöd för det drabbade paret i Mark var en stark och viktig markering mot det avskyvärda hatbrottet. Jag deltog i denna manifestation både som kommunchef och som privatperson.

Skånskan - 21 jan 16 kl. 14:00

Liberalerna rasar mot minskad öppenhet

Höör HÖÖR
För oppositionspartiet Liberalerna betyder redan den ökande slutenheten i nämnderna att det blivit svårare att bedriva en aktiv oppositionspolitik, enligt Magnus Marvéus (L).
Han reagerar starkt mot att ett av beslutsförslagen går ut på att minska öppenheten.
– Det är en tillbakagång för demokratin.

BT - 05 maj 14 kl. 09:36

För frihandel, samarbete och öppenhet

Replik. Svar till Malin Björk och Ida Legnemark (V), BT 30/4. Det är ingen tvekan om att handel, öppenhet och kontakter med andra kulturer har gjort Sverige rikt och fortsätter att berika vårt land.

Alliansfritt Sverige - 19 jun 13 kl. 16:17

Nya lagen om öppenhet tillåter ändå anonyma partibidrag

Moderaterna vill inte redovisa var de får sina pengar ifrån. Det rör sig om över trettio miljoner kronor vid de senaste valen. Väljarna har ingen som helst möjlighet att avgöra vilka ekonomiska intressen det är som sponsrar Moderaterna.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Ministern vill ha snällare betygsättning

Betygssättningen i grund- och gymnasieskolan ska bli snällare genom att elevernas svaga insatser inte ska få större betydelse än flera bra. – Väldigt mycket pekar på att man fokuserar på den sämsta prestationen, vilket gör att eleverna tappar sugen, säg.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Kryptokapning växer lavinartat i Sverige

Kryptokapning har blivit cyberkriminellas senaste favorit. Det är helt enkelt mer lukrativt än att sprida utpressningsvirus och mindre riskfullt. I Sverige är ökningen explosionsartad.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Bostadsbyggandet bromsar in kraftigt

Högkonjunkturen i byggbranschen är snart förbi. Nästa år rasar bostadsbyggandet, enligt byggbranschens bedömning. – Det här slår direkt in i svensk ekonomi, säger Byggindustriernas vd Catharina Elmsäter-Svärd.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Dödlig bussolycka i Thailand

Minst 17 personer har omkommit i en bussolycka i nordöstra Thailand. Ytterligare minst 33 personer rapporteras vara skadade, varav 10 allvarligt, enligt myndigheterna. Olyckan inträffade i provinsen Nakhon Ratchasima.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Återfall av bröstcancer missades

Trots mammografi och upprepade besök hos hälsocentralen missade sjukvården att kvinnan fått ett återfall av bröstcancer. Nu anmäls händelsen till lex Maria, skriver Norran. Kvinnan tog kontakt med en hälsocentral i Västerbotten när hon upptäckt en knöl.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Iksu överlägset Malmö FBC

Umeålaget vann med nio bollar..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Ulrica Hydman Vallien är död

Glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien har avlidit, bekräftar hennes make Bertil Vallien för SVT. "Min älskade Ulricas varma hjärta slutade att slå ikväll. En obegriplig förlust" skriver han på Facebook.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Redhawks måste jaga bort hjärnspökena och starta om i Göteborg

Ett tapp som kan förstöra hela matchserien..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Konstnären Ulrica Hydman Vallien död

Glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien har gått bort. Det bekräftar hennes make Bertil Vallien för SVT. Ulrika Hydman Vallien föddes 1938 och blev 79 år gammal.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Framtidens spelare gav Frölunda ny framtid: ”Nu är vi tillbaka på banan”

Rsamus Dahlin sköt segermålet 5-4 som fick Frölunda tillbaka på banan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.