Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 20 June, 13:20

Nyan - 14 dec 17 kl. 17:00

Grunda båtleder fick farledsplanerLandskapet har låtit mäta upp och göra vissa säkerhetsmässiga förändringar i sex befintliga grunda farleder. De nya farledsplanerna, som ska fungera som underlag för framtida sjökort och i digitala navigationshjälpmedel, gäller Sandö-Sälsö, Bänö-Föglö båtrutt, Överö, Utö-Kökar båtrutt, Havet-Kökar och Kökar-Kalkskärskobb. Landskapet anhåller nu av Trafiksäkerhetsverket om att planerna ska publiceras så att de kan klubbas och verkställas. (tt-s)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Sandö-Sälsö, föglö, kökar, Kökar-Kalkskärskobb, Trafiksäkerhetsverket, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grunda, båtlederfick , farledsplaner

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Somnade vid ratten – får böter

En man som somnade vid ratten och frontalkrockade med en mötande bil i april i fjol döms till 70 dagsböter och körförbud av Ålands tingsrätt. Han döms för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och vållande av personskada. Den åtalade ska ha kört personbil på Lemlandsvägen trots att han varit för trött och då somnat vid ratten, hamnat i fel körfält och kolliderat med en mötande personbil.

Nyan - 1 timme sedan

Nordisk shanty hörs på festival

Nordisk shanty har ett vemod som annan sjömansmusik saknar. Gruppen Tidens brus förbereder sig för shantyfestivalen då sjömansmusik från hela världen hörs på Åland. Klicka på länken och få ett smakprov av hur shanty låter.

Nyan - 3 timmar sedan

Körde utan körkort annans bil av vägen

En man har dömts av tingsrätten för att utan lov ha framfört en annan persons personbil. Mannen hade inget körkort och körde så oaktsamt att han snart körde av vägen. Tingsrätten dömer honom för brotten olovlig körning, bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel och äventyrande av trafiksäkerheten till 50 dagsböter på sammanlagt 400 euro.

Nyan - 3 timmar sedan

Pafs egen utredning visar på mindre förlust

– Summan är för hög och stämmer inte överens med de siffror Paf har tagit fram. Det säger Pafs kommunikationsdirektör Anders Sims om Esbopolisens förundersökning i förskingringshärvan som nyligen ledde till en dom i riket.
Nya Åland avslöjade i går att åländska Paf är ett av de sju spelbolag som figurerar i förskingrings- och bedrägerihärvan i Esbo där en kreditrådgivare med spelmissbruk kom över en miljon euro från april 2015 till början av augusti 2016.

Nyan - 3 timmar sedan

Hon är ny vd för hamnbolaget

Agneta E Björklund blir ny tillförordnad VD för hamnbolaget. Uppdraget är tillsvidare tills att en ordinarie VD har rekryterats. Tidigare chef Leif Ahlqvist stannar kvar för en projektanställning.

Nyan - 7 timmar sedan

Ny biosalong öppnar i juli

– Vi har byggt salongen på modernt vis med en kraftigare sluttning på bänkraderna, och det ger bättre sikt för besökaren, säger Patrik Landell, ägare till Bio Savoy. Den nya, betydligt mindre salongen, är utrustad med den senaste tekniken och erbjuder en mer intim bioupplevelse.
– Jag har besökt biografer i Finland och hämtat inspiration till inredningen.

Nyan - 16 timmar sedan

Laddat vapen hittat på äldreboende

Under tisdageftermiddagen fick polisen in en anmälan från personalen på ett äldreboende på norra Åland som hade påträffat ett laddat vapen under kudden hos en inneboende. När polisen kom till platsen visade det sig att personen i fråga äger ett flertal vapen. Vapnen omhändertogs av polisen och en brottsanmälan angående skjutvapenbrott samt utredning om lämplighet att inneha skjutvapen upprättades.

Nyan - 17 timmar sedan

Körde påverkad av narkotika

En person döms i Ålands tingsrätt för att ha kört bil påverkad av thc, det verksamma ämnet i cannabis. Personen döms också för att vid gärningstillfället ha kört ett fordon som inte var besiktat. Tingsrätten dömer personen till 45 dagsböter på sammanlagt 630 euro.

Nyan - 21 timmar sedan

En tjänst bort från Åland post

Samarbetsförhandlingarna är avslutade och Åland post minskar frimärksavdelningen med en tjänst. Det skriver Åland post i ett pressmeddelande. -Arbetsgivaren har tagit beslut att dra in en chefsbefattning, vilket innebär en minskning av en heltidstjänst.

Nyan - 23 timmar sedan

Slår ett slag för välgörenhet

GOLF. 144 spelare, fördelat över 36 fyrmannalag, kom till start i årets upplaga av Wiklöf Holding Välgörenhetsgolf – på golfbanan i Eckerö.
Målsättningen är att samla in pengar till välgörenhet och samtidigt bjuda deltagarna på en härlig helhetsupplevelse.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.