SVT > Inrikes

Thursday, 18 January, 01:06

SVT - 14 dec 17 kl. 16:21

Björn Söder (SD) skyller hatet mot judar på alla andra partierBrandattacker mot judiska byggnader har väckt bred politisk avsky den senaste veckan. Riksdagens andre vice talman Björn Söder (SD) menar att de övriga riksdagspartierna och ”det svenska medieetablissemanget” bär skulden till att hatet mot judar ökar i Sverige..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Söder, Björn Söder, Sverige

Dela artikeln

2109 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Björn, SöderSD , skyller, hatetmot , judarpå alla , andra partier
Expressen - 12 jan 18 kl. 15:01

"Ni späder på hatet – ynkligt"

Sören Rieks pikas av sina gamla lagkamrater i IFK Göteborg efter övergången till Malmö FF.Nu verkar den förre MFF-backen Anton Tinnerholm rycka ut till mittfältarens försvar.– Att före detta lagkamrater gemensamt går ut och späder på hatet.

Expressen - 14 dec 17 kl. 17:17

Söder skyller brandattacker på medier och övriga partier

Attackerna mot judiska byggnader den senaste tiden har fördömts brett från politiker. Enligt riksdagens andre vice talman Björn Söder bär "det svenska medieetablissemanget" och övriga riksdagspartier ansvaret. .

GT - 24 jan 15 kl. 16:43

Har två bostäder – skyller på fruns mens

GÖTEBORG. 38-åringen från Bergsjön hävdar att han behöver ha en extra lägenhet då han inte kan bo med sin fru när hon har mens. Hyresvärden vill däremot kasta ut honom då de misstänker att den verkliga anledningen till att han vill ha kvar bostaden är för att kunna hyra ut den svart, skriver Hem & Hyra..

Kristianstadsbladet - 29 mar 13 kl. 13:06

Hatet har hamnat i rampljuset

Rasism och antifeminism frodas på nätet. Många debatter kan upplevas som låsta redan från början. Hatar vi mer i dag än tidigare?

Nyan - 01 mar 16 kl. 21:00

Ni har sått och vattnat för hatet

”Varför allt detta hat” var rubriken på Annika Orres ledare. Jag hade ”taggats in”, så läste jag den. I början en debatt om en halalslakt och sen om de hatmail som minister Fellman fått.

Sydsvenskan - 16 jan 16 kl. 04:00

Hatet farligare än terrorismen

”Men är du inte rädd?” får jag ofta höra av vänner i Sverige efter våldsdåd i Turkiet. Senast efter självmordsdådet som dödade tio turister i Istanbul i tisdags, som Islamiska Staten misstänks ligga bakom.

Barometern - 09 sep 14 kl. 06:38

SD-topp skyller på journalister

Partisekreteraren skyller på journalister efter nya uteslutningsärenden. Björn Söder (SD) menar andra partier har lika stora problem. ”Rasism är vidrigt, ...?

Sydsvenskan - 03 jun 14 kl. 05:30

Hat föder bara mer hat – det är dags för ett mer konstruktivt debattklimat

EU-valet ledde till ett valresultat som gjorde många rädda och bedrövade, mig själv inkluderad. Det känns oerhört tråkigt att ett parti som Sverigedemokraterna, med allt vad de står för, får ta plats i Europaparlamentet. När detta nu är fallet så konfronteras vi som har andra politiska övertygelser med svåra men viktiga frågor: Varför blev det så här?

Skånskan - 18 apr 17 kl. 07:00

Förening om hårdare tag: Förbud ökar hatet

lund Organisationen Hjälp tiggare i Lund är besviken på Jernhusen och polisen som inte låter den medverka för att lösa problemen med påstridiga tiggargrupper utanför Lund C.
Föreningen ifrågasätter också om Jernhusen har rätt att avhysa dem som står några meter från stationen, på kommunal mark. ERWP.

BT - 08 mar 13 kl. 09:29

Hatet ? en bok för män

Tonen i Maria Svelands nya bok är kränkt och ibland nästan hämndlysten. Men också hela tiden ilsken och okuvligt stolt. Ett anonymt brev skickat till den feministiska författaren och debattören anländer i hennes brevlåda.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Kommunalrådet i Malmö: ”Direkt löjligt att ens snudda vid tanken”

Nils Karlsson (MP) kommunalråd i Malmö anser att regeringen varit otydlig i frågan om att sätta in militär mot kriminella. – Att ens snudda vid tanken är att använda militär mot kriminella borde avslås som direkt löjligt, säger han i Aktuellt..

SVT - 2 timmar sedan

Vittne till explosionen vid polishuset i Rosengård: ”Fönstren vibrerade och skakade”

Tomas el Massou bor i närheten av polishuset i Rosengård i Malmö där en kraftig sprängladdning detonerade under onsdagkvällen. Han satt framför teven när det small. – Det är väldigt oroväckande, säger han..

SVT - 4 timmar sedan

Hundpromenader och övningskörning kan minska inbrottsrisken

Villa- och lägenhetsinbrotten minskar sett över hela landet, men i vissa regioner som Stockholm har de tvärtom ökat över 20 procent. Hjälp kan komma från oväntat håll: kennelklubbar och trafikskolor..

SVT - 5 timmar sedan

Ruth, 91, lurades av falske läkaren – betalade 10.000 kronor

91-åriga Ruth Olga Englund i Stockholm är en av över 600 äldre i landet som blivit uppringd av falska läkare. Hon betalade in 10.000 kronor för mediciner som skulle hjälpa henne mot hennes ryggsmärtor..

SVT - 7 timmar sedan

Så får polis och militär samarbeta

Vid en terrorattack kan militär och polis i Sverige samarbeta. Men i normala fall ska poliser och militärer ha olika uppgifter..

SVT - 9 timmar sedan

Jimmie Åkesson (SD) förklarar krig mot den organiserade brottsligheten

SD-ledaren Jimmie Åkesson föreslog under partiledardebatten att Sverige ska kunna sätta in militär för att få bukt med den organiserade brottsligheten..

SVT - 10 timmar sedan

Löfven utesluter inte att sätta in militär

Statsminister Stefan Löfven vill inte helt utesluta att sätta in militär mot gängkriminaliteten. – Det är inte min första åtgärd att sätta in militär, men jag är beredd att göra vad som behövs för att se till att den grova organiserade brottsligheten ska bort, sade han efter partiledardebatten i riksdagen..

SVT - 11 timmar sedan

Regeringens ”blåljusutredning” presenteras

Förslag om skärpta straff för hot och våld mot blåljuspersonal.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.