DI > Ekonomi

Wednesday, 17 January, 23:05

DI - 14 dec 17 kl. 14:56

Volkswagens laddboxkampanj gav fler eldrivna bilarI somras inledde Volkswagen kampanjen ”Vi elektrifierar Sverige”. Genom att ge en kostnadsfri laddbox till alla som köpte en laddbar Volkswagen ville man öka antalet eldrivna bilar. Inom kort avslutas kampanjen – och då får kunderna istället möjlighet att ta del av ett nyligen beslutat statligt stöd..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Volkswagen, Vi, Sverige

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volkswagens, laddboxkampanj, gav, fler, eldrivna, bilar
SVT - 31 maj 13 kl. 16:51

Bättre betalt gav fler äggdonatorer

En bättre betalning gav fler äggdonatorer i Skåne. Köerna av barnlösa par som väntar på donerade ägg försvann när ersättningen i fjol höjdes från 3 000 kronor till 11 000..

DN - 04 sep 15 kl. 14:21

Hot om kvotering gav fler kvinnor i styrelserna


Vårens bolagsstämmor gav fler kvinnor i börsbolagens styrelser. Med tempoökningen kan jämställdhet i styrelserummen vara uppnådd redan om tio år. Förändringstakten slår också undan benen på de som vill se kvoteringar, konstaterar stiftelsen Allbright i en kommande rapport..

Trelleborgs Allehanda - 26 jan 11 kl. 07:21

Regn och automatlarm gav fler utryckningar

Foto: Tomas Nyberg
Fler automatlarm och översvämningarna i augusti gjorde att räddningstjänstens insatser ökade i antal.
? Vi har generellt fler larm och de som kommit till kommer i princip från regnet.

Sydsvenskan - 07 jun 11 kl. 12:10

Öppen dialog gav fler idéer

Grannarna har fått vara med och dra upp riktlinjerna för framtiden i Ystads kommun.
Vid två tillfällen under våren har boende tillsammans med kommunens tjänstemän och politiker träffats och diskuterat hur det nya området kring Öja gård ska gestaltas. På tisdagen var det dags för avslutning.

Helsingborgs Dagblad - 08 jan 13 kl. 19:08

Charterflyget gav fler resenärer

Fler och fler flyger till eller från Ängelholms flygplats. Nu satsar flygplatsen på att införa avgångar till ännu fler destinationer utomlands..

Skånskan - 23 maj 16 kl. 06:00

Hälsovalet gav fler mer vård

Skåne Hälsovalet har lett till ökad valfrihet och vården har kommit närmare patienterna.– Hälsovalet har visat flera goda effekter. Nu gäller det att gå vidare i förnyelsen av hälsovalet och primärvården.

Nyan - 04 maj 16 kl. 12:01

Stort intresse gav fler roller

Över hundra personer hade sökt en roll till Teater Alandicas uppsättning av Sound of Music.

– Det var inte lätt att välja, säger regissören Robert Liewendahl.

Det stora intresset resulterade i fler roller än man från början hade tänkt.

Nyteknik - 26 aug 16 kl. 10:00

Robotbebis gav fler tonårsgraviditeter

Tonåringar blir inte avskräckta från att bli gravida av en babysimulator. Tvärtom. Resultatet blir fler födslar och fler aborter – inte färre.

Sydsvenskan - 04 jan 13 kl. 12:13

Låg moms gav fler jobb

Sänkt restaurangmoms gav Skåne 444 nya jobb, hävdar besöksnäringens organisation. Men Hotell- och restaurangfacket Syd i Malmö hävdar att arbetslösheten är lika hög...

LV - 22 nov 13 kl. 09:12

Sänkt moms gav fler restaurangjobb

Den halverade restaurangmomsen gav en ökning av antalet anställda i branschen på över elva procent, jämfört med förra året. För samtliga branscher i landet var ökningen 1,3 procent..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Lista: Så har debutanterna gått

Under 2017 noterades hela 31 life science-bolag på de nordiska börserna, enligt en kartläggning från Industrifonden. Tillvaron på börsen har sedan dess varit av blandad karaktär för de olika bolagen. .

DI - 15 minuter sedan

Miljardinjektion i life science – investeringarna fördubblas

Den skandinaviska life science-sektorn lockar till sig kapital på rekordnivå. I fjol uppgick investeringarna till 19 miljarder kronor, dubbelt så mycket som under 2016..

DI - 15 minuter sedan

Ökad förlust för Alcoa

Aluminiumjätten Alcoa redovisar en ökad förlust för det fjärde kvartalet, bland annat orsakat av stängning och omstrukturering av flera anläggningar..

DI - 30 minuter sedan

USA:s råoljelager minskade

De amerikanska lagren av råolja minskade med 5,1 miljoner fat under föregående vecka..

DI - 30 minuter sedan

Banken som höjer sparräntan

Lilla uppstickaren Svea Ekonomi höjer räntan på sitt sparkonto. Det är ett vårtecken för bankspararnas bottenfrusna sparräntor. Här är sparkontona med högst ränta.

DI - 1 timme sedan

Dålig återvinning kostar 42 miljarder

Tre fjärdedelar av allt material som återvinns i Sverige bränns, läggs på soptipp eller förstörs så att det inte går att använda igen. Värden motsvarande 42 miljarder kronor går därmed förlorade varje år enligt en utredning av Återvinningsindustrierna.  .

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Fordonsjätte rasade på prognos

USA-börserna tog ny fart på onsdagen efter att entusiasm inför rapportperioden lyfte alla sektorer. Dow Jones Industrial Average steg 1,3 procent och stängde vid 26.116.

DI - 45 minuter sedan

SCB-chefen: "Statistiken en grundbult i demokratin"

När politiker och debattörer tar sats mot valet 2018 kommer den ekonomiska statistiken avgöra deras uttalanden om läget i ekonomin. Men kan man lita på siffrorna när allt fler tröttnar på att svara? Di tagit fyra statistikexperter på pulsen..

DI - 1 timme sedan

Trump överväger ge Kina "stora böter"

Donald Trump sade på onsdagen att USA överväger stora "böter" som en del i en undersökning om misstänkt stöld av immateriella rättigheter. Det sade han i en intervju med Reuters där nationella ekonomiska rådgivaren Gary Cohn också närvarade..

DI - 1 timme sedan

Snittspararen saftigt back i bitcoin

Svenska sparare var sena att hoppa på kryptotåget. Efter den senaste månadens kursras ligger genomsnittssparare hos Avanza 22 procent back på sin kryptoinvestering.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.