Nyteknik > Teknik

Tuesday, 16 January, 12:33

Nyteknik - 14 dec 17 kl. 14:26

Havsnivåerna stiger snabbare än väntat – 153 miljoner människor kan drabbasI en ny alarmerande studie kommer forskare fram till att havsnivåerna stiger snabbare än väntat. Miljontals hushåll riskerar att hamna under vatten..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

578 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Havsnivåerna, stiger, snabbare, än, väntat, 153miljoner människor kan , drabbas
Supermiljöbloggen - 23 feb 16 kl. 12:59

Havsnivåerna stiger snabbare än de gjort på 2800 år

Forskare har satt tänderna i havsnivådata som spänner över närmare tre millenier. Resultatet: Dagens havsnivåer stiger snabbare än de gjort på 2800 år. En ny studie har kartlagt förändringar i havsnivåer runt om i världen och visar att dagens hav stiger med en brådskande hastighet utan motstycke.

VBL - 28 nov 12 kl. 05:32

Havsnivåerna stiger snabbare än beräknat

Havsnivåerna stiger 60 procent snabbare än FN tidigare har räknat med, visar en ny undersökning som publicerats i tidningen Environmental Research Letters..

Expressen - 28 nov 12 kl. 08:57

Havsnivåerna stiger snabbare än väntat

Havsnivåerna stiger 60 procent snabbare än vad FN:s klimatpanel IPCC tidigare förutspått. Det visar en rapport som presenteras vid klimatmötet i Doha. En så kraftig höjning skulle hota lågt liggande regioner över hela världen - inklusive storstäder som Tokyo och New York..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Havsnivåerna stiger snabbare än väntat

Mätningar visar att havsnivån har stigit med 3,2 millimeter sedan börjar av 1990-talet - istället för de 2 millimeter som FN:s klimatpanel IPCC tidigare spått, rapporterar nyhetsbyrån Reuters idag.Forskare tror nu att havsnivåerna kan stiga mellan 50 och 100 centimeter detta sekel, vilket hotar bland annat Maldiverna och delar av Bangladesh. Fler översvämningar kan också vara att vänta.

Expressen - 24 feb 16 kl. 14:52

Havsnivåerna stiger snabbt – oroar forskare

Havsnivåerna har aldrig stigit så fort som det gör nu, menar forskare i en ny studie. Och havsnivåerna kommer fortsätta att stiga. – Det finns ett tajt förhållande mellan havsnivåerna och temperaturen.

Sydsvenskan - 23 feb 16 kl. 06:20

Havsnivåerna stiger mer än tidigare

Havsnivåstigningen på 1900-talet var kraftigare än vad den varit de senaste 2 800 åren, enligt en ny studie som publicerats i Proceedings of the National Academy of Science.— Vi kan med 95 procents säkerhet säga att 1900-talets stigning var kraftigare än något av de tidigare 27 århundradena, säger klimatforskaren Bob Kropp till Washington Post.Under 1900-talet steg havsnivåerna med 14 centimeter enligt studien, vilket motsvarar 1,4 millimeter per år.

VBL - 16 nov 12 kl. 22:22

Havsnivåerna stiger i framtiden

Medvetenheten om klimatförändringarna ökar i Norge. Bland annat märks att havsnivån höjs i den takt som forskarna förutspått..

BT - 23 feb 16 kl. 06:18

Havsnivåerna stiger mer än tidigare

Havsnivåstigningen på 1900-talet var kraftigare än vad den varit de senaste 2 800 åren, enligt en ny studie som publicerats i Proceedings of the National Academy of Science.(TT).

SvD - 23 feb 16 kl. 06:20

Havsnivåerna stiger mer än tidigare

Havsnivåstigningen på 1900-talet var kraftigare än vad den varit de senaste 2 800 åren, enligt en ny studie som publicerats i Proceedings of the National Academy of Science..

YA - 23 feb 16 kl. 06:18

Havsnivåerna stiger mer än tidigare

Havsnivåstigningen på 1900-talet var kraftigare än vad den varit de senaste 2 800 åren, enligt en ny studie som publicerats i Proceedings of the National Academy of Science.(TT).

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Nytt ras för bitcoin – kursen under 12000 dollar

Kryptovalutan bitcoin föll kraftigt på tisdagsmorgonen. Värdet var bitvis ner 14 procent och en bitcoin sjönk under 12 000 dollar..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Se estländarna demonstrera sin autonoma vapenplattform

Den lilla bandvagnen tar sig fram autonomt och har plats för 750 kg packning. Men Themis kan också utrustas med en kulspruta. Nu har Milrem Robotics demonstrerat sin nya version..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Ny Raspberry Pi ska göra livet lättare för hemmafixare

Minstingen Raspberry Pi Zero släpps i ny version för alla som gillar hemautomatisering men hatar att löda..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Forskare varnar: Hålla tillbaka nysning kan spräcka blodkärl i hjärnan

Att hålla tillbaka en nysning kan orsaka bristningar i halsen, spräcka trumhinnan i örat eller blodkärl i hjärnan, varnar forskare..

Nyteknik - 4 timmar sedan

ÖB: ”Vi kan inte ta vår säkerhet för given, den kostar”

ÖB Micael Bydén behöver mer pengar både de närmaste åren och på sikt. Det var budskapet till politikerna i ÖB:s tal på Folk och försvars rikskonferens i Sälen..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Misslyckade företagsköp ger mångmiljardsmäll för Ericsson

Telekomjätten Ericsson åker på en ny mångmiljardsmäll. Bakgrunden är gamla misslyckade företagsköp..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Kinas jätte-luftrenare sänker smoghalten

TEKNIKSVEPET. Preliminära resultat visar att den jättelika luftrenaren reducerat smoghalten. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!.

Nyteknik - 4 timmar sedan

Miljöministern kräver krafttag mot plast i EU

Miljöminister Karolina Skog (MP) kräver i ett brev till EU-kommissionen skarpa åtgärder mot plastföroreningar..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Tre miljarder stulna lösenord såldes på nätet

En 27-årig man i Kanada har ställts inför rätta för att ha ansvarat för en sajt som samlade stulna användaruppgifter från tre miljarder konton..

Nyteknik - Igår: 06:00

Trenden 2018: Bilarna lär sig förstå föraren

Under 2018 kommer människa och maskin börja lära känna varandra. Batterierna kommer bli billigare men kanske inte så mycket bättre. Och så lär miljösyndarna vilja bli miljökämpar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.