Dagen > Nyheter

Friday, 19 October, 08:59

Liknande nyheter

Taggar: Kristnai , Schweiz, håll, stängt, julafton
Dagen - 14 dec 17 kl. 14:00

Kristna i Schweiz: håll stängt på julafton!

Flera stora kristna organisationer i Schweiz går nu ut och manar affärsinnehavare att stänga på julafton. Och i Polen har nya lagar stiftats för att begränsa söndagsöppet..

YLE - 25 jun 14 kl. 09:25

Schweiz och Honduras jagar seger - men behöver hjälp

Honduras mer eller mindre avsågat, Schweiz ännu med i leken. Men mycket hänger på resultatet i matchen mellan Frankrike och Ecuador. I E-gruppen kan det gå hur som helst.

GöteborgsPosten - 28 jun 18 kl. 09:00

"Det finns inga gränser för hur långt detta landslag kan gå"

Sverige är vidare i VM och nu väntar åttondelsfinal mot Schweiz. Och hur långt kan det här landslaget egentligen gå? – Det finns inga gränser, säger Mattias Balkander..

BT - 16 nov 14 kl. 11:02

Kinas kristna revolution

Det finns fler kristna i Kina än det finns medlemmar i landets kommunistiska parti. Världens största bibeltryckeri ligger i Kina. Är det en ny revolution vi ser?

YLE - 15 jun 16 kl. 10:56

Skilda världar när Rumänien och Schweiz möts

Rumänien förlorade inte en enda EM-kvalmatch på sin väg mot Frankrike, men väl framme föll man tungt i premiären mot hemmanationen. Schweiz i sin tur har redan tre poäng i bagaget och kan kvittera ut en avancemangsplats ikväll i Paris. Rumänien-Schweiz Grupp A, kl.

Världen Idag - 16 maj 14 kl. 00:00

Tre saker som EU kan göra för förföljda kristna

Nu på lördag manifesteras Jesus i centrala Stockholm. För sjunde gången kan tusentals kristna öppet bekänna sin tro, utan risk för trakasserier, hot om våld eller fara för livet. Kristna i andra delar av världen har ofta långt ifrån samma frihet.

Världen Idag - 29 maj 17 kl. 11:08

Konservativa ger utrymme för kristna väljare och frågor

Inför det brittiska valet den 8 juni ges de evangelikalt kristna inte den stora uppmärksamhet som väljargrupp som de fick i det amerikanska presidentvalet i fjol. Det har med numerären att göra då inte fler än ungefär två miljoner, eller runt tre procent av valmanskåren, räknas som evan­ge­likalt kristna i Det förenade konungadömet av Storbritannien och Nordirland. Opinionsmätningarna visar att politiskt placerar denna kristna grupp det regerande Konservativa partiet, även kal­lade för tory-partiet, klart högst.

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 14:03

Schweiz har röstat om EU-invandring


Vallokalerna i Schweiz har stängt för folkomröstning i frågan om landet ska snäva åt reglerna för invandring från EU-länder. Det preliminära resultatet är alltför jämnt för att i nuläget kunna säga om ja- eller nejsidan vunnit, rapporterar AFP.Sedan 2007 har EU-medborgare rätt att flytta till Schweiz och söka jobb på samma villkor som schweizarna, regler som ingår i det paket som förhandlades fram mellan EU och Schweiz 1999 och som senare godkändes i en folkomröstning i Schweiz.

BT - 09 feb 14 kl. 14:04

Schweiz har röstat om EU-invandring

Vallokalerna i Schweiz har stängt för folkomröstning i frågan om landet ska snäva åt reglerna för invandring från EU-länder. Det preliminära resultatet är alltför jämnt för att i nuläget kunna säga om ja- eller nejsidan vunnit, rapporterar AFP. Sedan 2007 har EU-medborgare rätt att flytta till Schweiz och söka jobb på samma villkor som schweizarna, regler som ingår i det paket som förhandlades fram mellan EU och Schweiz 1999 och som senare godkändes i en folkomröstning i Schweiz.

Trelleborgs Allehanda - 18 maj 14 kl. 10:26

I dag avgörs Gripens öde i Schweiz

Foto: TT
I dag avgörs om Schweiz ska köpa 22 Jas Gripen eller inte. Avgörandet ligger helt i händerna på de schweiziska väljarna.
Inför folkomröstningen har nej-sidan haft ett försprång i opinionsmätningarna, men ja-sidan har knappat in och utgången spås bli jämn.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 14 timmar sedan

Så fann Joakim nyckeln till frihet

Succéskådespelaren från filmen ”Goliat” om sin väg från brott och missbruk till Jesus..

Dagen - 15 timmar sedan

Ferro odlar vänskap i spanska mc-klubbar

Deltar i EFK:s missionskonferens i Linköping..

Dagen - 16 timmar sedan

Lättillgängligt om forskningsläget kring Jesus

James D.G. Dunn ”Jesus – vad vet vi om hans liv?

Dagen - 16 timmar sedan

Angelägna tankar om gudstjänstens form och innehåll

Gudstjänsten är ett av fundamenten i den kristna församlingen. Men hur den ser ut skiljer sig åt från olika samfund och sammanhang. Håkan Arenius läser ”Kristen gudstjänst – en introduktion” och konstaterar att idén att finna den enda sanna nytestamentliga gudstjänstformen verkar dömd att misslyckas..

Dagen - 15 timmar sedan

Boken om Lewi Pethrus översätts till engelska

Författaren och Dagen-medarbetaren Joel Halldorfs bok "Biskop Lewi Pethrus" från förra året kommer att översättas till engelska..

Dagen - 16 timmar sedan

Som en själavårdande och vis samtalspartner

Liselotte J Andersson Inte långt borta – från någon enda av oss (Artos).

Dagen - 16 timmar sedan

Abort etiskt enkelt men pastoralt svårt

En feminism som inte mycket tydligt tar avstånd från denna dödens kultur bör aldrig komma över kyrkans trösklar..

Dagen - 16 timmar sedan

Postnord bör byta namn till Postsyd

Nu har vi blivit varse att tidningen Dagen inte kan ges ut de dagar som vi prenumeranter har köpt tidningen för..

Dagen - 17 timmar sedan

Förändring börjar i oss själva

David Fiske skriver utifrån söndagens tema samhällsansvar..

Dagen - 18 timmar sedan

Bytte fotbollslaget mot laget i kyrkan

Charlotta Aginger bygger församling i mångkulturella Skärholmen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.