Dagen > Nyheter

Saturday, 19 January, 21:42

Dagen - 14 dec 17 kl. 14:00

Kristna i Schweiz: håll stängt på julafton!Flera stora kristna organisationer i Schweiz går nu ut och manar affärsinnehavare att stänga på julafton. Och i Polen har nya lagar stiftats för att begränsa söndagsöppet..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Schweiz, Polen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristnai , Schweiz, håll, stängt, julafton
Dagen - 14 dec 17 kl. 14:00

Kristna i Schweiz: håll stängt på julafton!

Flera stora kristna organisationer i Schweiz går nu ut och manar affärsinnehavare att stänga på julafton. Och i Polen har nya lagar stiftats för att begränsa söndagsöppet..

YLE - 25 jun 14 kl. 09:25

Schweiz och Honduras jagar seger - men behöver hjälp

Honduras mer eller mindre avsågat, Schweiz ännu med i leken. Men mycket hänger på resultatet i matchen mellan Frankrike och Ecuador. I E-gruppen kan det gå hur som helst.

GöteborgsPosten - 28 jun 18 kl. 09:00

"Det finns inga gränser för hur långt detta landslag kan gå"

Sverige är vidare i VM och nu väntar åttondelsfinal mot Schweiz. Och hur långt kan det här landslaget egentligen gå? – Det finns inga gränser, säger Mattias Balkander..

BT - 16 nov 14 kl. 11:02

Kinas kristna revolution

Det finns fler kristna i Kina än det finns medlemmar i landets kommunistiska parti. Världens största bibeltryckeri ligger i Kina. Är det en ny revolution vi ser?

YLE - 15 jun 16 kl. 10:56

Skilda världar när Rumänien och Schweiz möts

Rumänien förlorade inte en enda EM-kvalmatch på sin väg mot Frankrike, men väl framme föll man tungt i premiären mot hemmanationen. Schweiz i sin tur har redan tre poäng i bagaget och kan kvittera ut en avancemangsplats ikväll i Paris. Rumänien-Schweiz Grupp A, kl.

Världen Idag - 16 maj 14 kl. 00:00

Tre saker som EU kan göra för förföljda kristna

Nu på lördag manifesteras Jesus i centrala Stockholm. För sjunde gången kan tusentals kristna öppet bekänna sin tro, utan risk för trakasserier, hot om våld eller fara för livet. Kristna i andra delar av världen har ofta långt ifrån samma frihet.

Världen Idag - 29 maj 17 kl. 11:08

Konservativa ger utrymme för kristna väljare och frågor

Inför det brittiska valet den 8 juni ges de evangelikalt kristna inte den stora uppmärksamhet som väljargrupp som de fick i det amerikanska presidentvalet i fjol. Det har med numerären att göra då inte fler än ungefär två miljoner, eller runt tre procent av valmanskåren, räknas som evan­ge­likalt kristna i Det förenade konungadömet av Storbritannien och Nordirland. Opinionsmätningarna visar att politiskt placerar denna kristna grupp det regerande Konservativa partiet, även kal­lade för tory-partiet, klart högst.

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 14:03

Schweiz har röstat om EU-invandring


Vallokalerna i Schweiz har stängt för folkomröstning i frågan om landet ska snäva åt reglerna för invandring från EU-länder. Det preliminära resultatet är alltför jämnt för att i nuläget kunna säga om ja- eller nejsidan vunnit, rapporterar AFP.Sedan 2007 har EU-medborgare rätt att flytta till Schweiz och söka jobb på samma villkor som schweizarna, regler som ingår i det paket som förhandlades fram mellan EU och Schweiz 1999 och som senare godkändes i en folkomröstning i Schweiz.

BT - 09 feb 14 kl. 14:04

Schweiz har röstat om EU-invandring

Vallokalerna i Schweiz har stängt för folkomröstning i frågan om landet ska snäva åt reglerna för invandring från EU-länder. Det preliminära resultatet är alltför jämnt för att i nuläget kunna säga om ja- eller nejsidan vunnit, rapporterar AFP. Sedan 2007 har EU-medborgare rätt att flytta till Schweiz och söka jobb på samma villkor som schweizarna, regler som ingår i det paket som förhandlades fram mellan EU och Schweiz 1999 och som senare godkändes i en folkomröstning i Schweiz.

Trelleborgs Allehanda - 18 maj 14 kl. 10:26

I dag avgörs Gripens öde i Schweiz

Foto: TT
I dag avgörs om Schweiz ska köpa 22 Jas Gripen eller inte. Avgörandet ligger helt i händerna på de schweiziska väljarna.
Inför folkomröstningen har nej-sidan haft ett försprång i opinionsmätningarna, men ja-sidan har knappat in och utgången spås bli jämn.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 5 timmar sedan

Över 60 döda efter explosion i Mexiko

Antalet döda efter explosionen i centrala Mexiko skrivs upp rejält – till 66. Olyckan inträffade vid en läckande oljepipeline där ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut..

Dagen - 5 timmar sedan

V hotar fälla Löfven om marknadshyror införs

Sjöstedt "kan tala" med M och KD om misstroendevotum blir aktuellt..

Dagen - 6 timmar sedan

Minst sex civila döda i flygattack mot IS

Minst sex civila, bland dem fyra barn, har dödats i en av den USA-ledda militäralliansens flygattacker mot IS i östra Syrien, rapporterar oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR)..

Dagen - 7 timmar sedan

Pastor: "Blodmåne" på måndag inleder jordens undergång

John Hagee hittar bevis i Bibeln för att blodmånen kommer att leda till domedagen..

Dagen - 9 timmar sedan

Han manar kristna att rösta i EU-valet

Kristet nätverk: Respekten för minoriteter minskar just nu..

Dagen - 11 timmar sedan

Migranter korsar gränsflod på väg in i Mexiko

Hundratals centralamerikanska migranter har tagit sig olagligt över gränsen från Guatemala in i Mexiko, i försöken att så småningom nå USA. Samtidigt väntar andra vid gränsen på att få humanitära visum..

Dagen - Igår: 15:15

Sveriges kristna råd besökte Migrationsverket

Myndigheten måste tro att asylsökande försöker bluffa sig in i Sverige via kyrkorna, menar Lasse Svensson från Equmeniakyrkan..

Dagen - Igår: 14:28

Migrationsverket: "Testet är missvisande"

Tusentals svenskar har testat "Är du kristen?"-testet. Myndigheten menar dock att testet inte håller måttet..

Dagen - Igår: 13:56

KD vill inte ta plats i SD:s konservativa block

"Vi är inte ett konservativt parti", säger Jakob Forssmed om SD:s öppna flirt att bilda ett konservativt block i riksdagen..

Dagen - Igår: 13:32

C: Därför gick vi med på förbud mot religiösa friskolor

Martin Ådahl: "Det här var inte vad vi önskade, det var en eftergift till Liberalerna"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.