Dagen > Nyheter

Friday, 23 February, 07:24

Dagen - 14 dec 17 kl. 14:00

Kristna i Schweiz: håll stängt på julafton!Flera stora kristna organisationer i Schweiz går nu ut och manar affärsinnehavare att stänga på julafton. Och i Polen har nya lagar stiftats för att begränsa söndagsöppet..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Schweiz, Polen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristnai , Schweiz, håll, stängt, julafton
Dagen - 14 dec 17 kl. 14:00

Kristna i Schweiz: håll stängt på julafton!

Flera stora kristna organisationer i Schweiz går nu ut och manar affärsinnehavare att stänga på julafton. Och i Polen har nya lagar stiftats för att begränsa söndagsöppet..

YLE - 25 jun 14 kl. 09:25

Schweiz och Honduras jagar seger - men behöver hjälp

Honduras mer eller mindre avsågat, Schweiz ännu med i leken. Men mycket hänger på resultatet i matchen mellan Frankrike och Ecuador. I E-gruppen kan det gå hur som helst.

BT - 16 nov 14 kl. 11:02

Kinas kristna revolution

Det finns fler kristna i Kina än det finns medlemmar i landets kommunistiska parti. Världens största bibeltryckeri ligger i Kina. Är det en ny revolution vi ser?

YLE - 15 jun 16 kl. 10:56

Skilda världar när Rumänien och Schweiz möts

Rumänien förlorade inte en enda EM-kvalmatch på sin väg mot Frankrike, men väl framme föll man tungt i premiären mot hemmanationen. Schweiz i sin tur har redan tre poäng i bagaget och kan kvittera ut en avancemangsplats ikväll i Paris. Rumänien-Schweiz Grupp A, kl.

Världen Idag - 16 maj 14 kl. 00:00

Tre saker som EU kan göra för förföljda kristna

Nu på lördag manifesteras Jesus i centrala Stockholm. För sjunde gången kan tusentals kristna öppet bekänna sin tro, utan risk för trakasserier, hot om våld eller fara för livet. Kristna i andra delar av världen har ofta långt ifrån samma frihet.

Världen Idag - 29 maj 17 kl. 11:08

Konservativa ger utrymme för kristna väljare och frågor

Inför det brittiska valet den 8 juni ges de evangelikalt kristna inte den stora uppmärksamhet som väljargrupp som de fick i det amerikanska presidentvalet i fjol. Det har med numerären att göra då inte fler än ungefär två miljoner, eller runt tre procent av valmanskåren, räknas som evan­ge­likalt kristna i Det förenade konungadömet av Storbritannien och Nordirland. Opinionsmätningarna visar att politiskt placerar denna kristna grupp det regerande Konservativa partiet, även kal­lade för tory-partiet, klart högst.

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 14:03

Schweiz har röstat om EU-invandring


Vallokalerna i Schweiz har stängt för folkomröstning i frågan om landet ska snäva åt reglerna för invandring från EU-länder. Det preliminära resultatet är alltför jämnt för att i nuläget kunna säga om ja- eller nejsidan vunnit, rapporterar AFP.Sedan 2007 har EU-medborgare rätt att flytta till Schweiz och söka jobb på samma villkor som schweizarna, regler som ingår i det paket som förhandlades fram mellan EU och Schweiz 1999 och som senare godkändes i en folkomröstning i Schweiz.

BT - 09 feb 14 kl. 14:04

Schweiz har röstat om EU-invandring

Vallokalerna i Schweiz har stängt för folkomröstning i frågan om landet ska snäva åt reglerna för invandring från EU-länder. Det preliminära resultatet är alltför jämnt för att i nuläget kunna säga om ja- eller nejsidan vunnit, rapporterar AFP. Sedan 2007 har EU-medborgare rätt att flytta till Schweiz och söka jobb på samma villkor som schweizarna, regler som ingår i det paket som förhandlades fram mellan EU och Schweiz 1999 och som senare godkändes i en folkomröstning i Schweiz.

Trelleborgs Allehanda - 18 maj 14 kl. 10:26

I dag avgörs Gripens öde i Schweiz

Foto: TT
I dag avgörs om Schweiz ska köpa 22 Jas Gripen eller inte. Avgörandet ligger helt i händerna på de schweiziska väljarna.
Inför folkomröstningen har nej-sidan haft ett försprång i opinionsmätningarna, men ja-sidan har knappat in och utgången spås bli jämn.

YLE - 15 jun 16 kl. 19:59

Rumänien och Schweiz spelade oavgjort – Stancu EM:s första tvåmålsskytt

Med Bogdan Stancus andra mål i turneringen ledde Rumänien länge mot Schweiz. Till slut delade lagen ändå på poängen med resultatet 1–1. Då en dryg kvart spelats fick Rumänien en straff efter att Stephan Lichtsteiner hängt i en rumänsk tröja.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 4 timmar sedan

Fäst blicken på Jesus – även i motvind

Guds mål med oss är inte lycka och bekvämlighet..

Dagen - 4 timmar sedan

Be för Kongo och Sydsudan

2 miljoner barn riskerar att dö av svält. Kyrkobesökare skjuts till döds. Människor arresteras och torteras utan rättslig grund.

Dagen - 4 timmar sedan

”Lovsång är rubriken för hela mitt liv”

Som föreståndare för Frälsningsarméns sociala arbete i Alingsås vill Susann Åsbogård ge hopp. Själv har hon genom livet fått uppleva att Gud håller, även genom djupa dalar. Nu fyller hon 50..

Dagen - 4 timmar sedan

Svenska kyrkan och Israelbojkott

Dagen - 4 timmar sedan

Svensk asylprocess parodi på juridik

Kritiken ska riktas dit den hör hemma – mot Kammarrätten i Stockholm..

Dagen - 4 timmar sedan

Till minne: Annbritt Billing

Annbritt Billing är död..

Dagen - 4 timmar sedan

Mer än sol och bad på kyrktäta Teneriffa

Teneriffa, den största av Kanarie­öarna, besöks varje år av 4,5 miljoner turister varav 130 000 är svenskar. Majoriteten åker till södra delen som är mest solsäker. Ön är omväxlande och erbjuder något för alla.

Dagen - 4 timmar sedan

Hon mötte Jesus på sängkanten

Livet kan förändras på en minut. Både åt det ena och det andra hållet. Det vet Tiina Hälvä.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.