Nyteknik > Teknik

Tuesday, 19 June, 10:39

Nyteknik - 14 dec 17 kl. 11:31

Apple lättar på locket om sin teknik för självkörande bilarVid en ai-workshop fick forskare inom området en första titt på Apples lösningar för autonoma bilar – exempelvis ett positioneringssystem som utgår från kamerabilder. Nu satsar företaget stort på maskininlärning, med öppen programvara..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Apples

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Apple, lättar, locketom sin , teknikför , självkörande, bilar
IDG - 26 feb 14 kl. 11:00

Apple underlättar för iBeacon

Apples nya bluetooth-teknik iBeacon har redan börjat rulla ut på allvar i USA och nu ska företaget göra det ännu enklare att anamma den..

Nyteknik - 31 okt 11 kl. 10:08

Apple köper Saabs 3D-teknik

Den hemliga miljardköparen till Saabs 3D-bolag C3 Technologies är med största sannolikhet amerikanska Apple. Det kan innebära det blir svensk kartteknik i stället för Google Maps i Apples Iphone och Ipad..

IDG - 12 sep 17 kl. 15:16

Så kan Siri Remote förbättras i Apple TV 5 – med teknik från Iphone


Kanske får vi redan under tisdagskvällen se en ny 4k-version av Apple TV – i så fall kan den av vissa så bespottade fjärrkontrollen få sig en uppgradering..

IDG - 18 feb 14 kl. 11:00

Apple underlättar för utvecklare

Apple har släppt en stor uppdatering av iTunes Connect, portalen som utvecklare använder för att hålla koll på försäljningsstatistik..

IDG - 25 jun 14 kl. 10:52

Apple lättar på nya App Store-regler

De nya reglerna på App Store som förbjöd belöningar för att se reklam gjorde många utvecklare upprörda och oroliga, och nu har Apple lättat på dem..

IDG - 17 mar 15 kl. 19:41

Apple lättar på förlåten till sin designstudio


Apple har gjort om sin jobbsajt och har ett mycket ovanligt foto från den så hemlighetsfulla designavdelningen..

IDG - 30 jan 16 kl. 15:04

Apple rättar gammalt fel i Siri - hittar äntligen abortkliniker


Fem år efter att en bugg i Siri som gjorde att en sökning på abortkliniker i USA inte gav önskat resultat har Apple till slut gjort något åt saken..

IDG - 18 maj 17 kl. 14:58

Apple underlättar installation av Windows 10 Creators Update på Mac


Nu slipper du ta senvägar när Apple istället erbjuder genvägar..

IDG - 31 aug 17 kl. 15:53

Apple stöttar Bain Capital i nytt bud på Toshibas chiptillverkning


Ett konsortium med Bain Capital i spetsen har med hjälp av Apple lagt ett nytt bud på Toshibas chipdivision som ska lösa juridiska problem med tidigare bud..

Cornucopia - 12 mar 16 kl. 14:41

Apple CarPlay - lovande initiativ, men (svenskt) appstöd brister

Jag har under några veckor utvärderat Apple CarPlay efter att ha uppgraderat stereon i min 11 år gamla Honda. Tekniken är ett lovande initiativ, men appstödet brister och särskilt för svenska förhållanden.
Vi fortsätter väl på förmiddagens biltema.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 minuter sedan

Skjutsgrupp lanserar app för samåkning

Tillsammans med Västra Götalandsregionen lanserar tjänsten Skjutsgruppen en mobilapp inför midsommarhelgen – för att få folk att samåka mer..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Platserna som censureras från Google maps

Googles karttjänst kan ta med dig över hela världen, men det finns några platser som inte går att se. Vissa av förståeliga skäl, medan andra är något mystiska..

Nyteknik - 1 timme sedan

Ny miljardförlust för Nevs

Den Trollhättanbaserade elbilstillverkaren Nevs redovisar en förlust före skatt på 996 miljoner kronor för 2017, i linje med förlusten på 993 miljoner året före..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Här ska grön vätgas tillverkas med ny svensk teknik

På tisdagen invigs en helt ny typ av storskalig vätgasanläggning i skånska Höganäs. Med en förgasningsprocess ska förnybar skogsråvara ersätta fossilt bränsle i industrin..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Trump skapar amerikansk rymdstyrka

USA:s president Donald Trump vill att den amerikanska militären gör sig redo för rymden. Han har beordrat försvarshögkvarteret Pentagon att skapa en sjätte förgrening inom armén – en ”rymdstyrka”..

Nyteknik - 1 timme sedan

Tesla-anställd anklagas för "omfattande sabotage"

En anställd på bolaget ska medvetet ha saboterat interna produkter och läckt företagshemligheter. Det hävdar Teslas vd Elon Musk..

Nyteknik - 1 timme sedan

Så placeras grillkolen rätt!

Simuleringar visar hur grillkolen ska placeras för att få en så jämn temperatur som möjligt och undvika så kallade ”hot spots”..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Sverige högst upp på klimatrankning

Sverige rankas som tvåa av alla EU-länder i en internationell klimatundersökning gjord av Climate Action Network (CAN), en paraplyorganisation för 150 miljöorganisationer..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Dyrare diesel och bensin

En höjning från ledande bensinbolag är att vänta inom kort..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Malmöbolaget som gör det smarta hemmet säkrare

De tre bröderna bakom Animus Home höjer säkerheten ett snäpp i sitt styrsystem för det smarta hemmet – som nu börjar säljas på bred front..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.