UNT > Kultur

Tuesday, 17 July, 07:19

UNT - 14 dec 17 kl. 11:00

Läsning när världen går åt pipanVi lever i en märkvärdig tid då de flesta svenskar har det rätt bra, men allt fler lever i en tilltagande känsla av att detta trivsamma liv, med tanke på det oroande världsläget, snabbt kan ryckas bort..
Läs mer på UNT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läsningnär världen , går, åt, pipan
GT - 23 aug 15 kl. 06:36

Här går Glenn Hyséns blåsning rätt åt pipan

GÖTEBORG. Här försöker glassgubben Glenn Hysén, 55, blåsa Glenn Strömberg, 55. Det går fullständigt åt pipan.

YLE - 20 jul 17 kl. 12:33

Skorstenen på Vasklot i Vasa är en utmaning att riva

Nästa vecka kommer man på allvar att börja riva den gamla 85 meter höga tegelskorstenen vid Sockerfabriken på Vasklot i Vasa - ett arbete med många moment och risker. Samtidigt görs jobbet med hjälp av högteknologi. På utsidan av den gamla skorstenen klättrar sprickorna uppåt och klyver teglet.

YLE - 17 sep 17 kl. 10:00

Återvinning, förbränning eller förgasning - vem ska få dra nyttan av dina sopor och har det någon betydelse?

Din soppåse kan bli värdefull. Avfall kan vara värt pengar och kan generera både energi och bränsle. Därför är flera stora aktörer intresserade av just din soppåse.

YLE - 30 aug 17 kl. 09:30

Glasblåsaren i Dalsbruk: Jag lever för glaset

I somras flyttade 26-åriga Jarl Hohenthal sin glashytta från ön Vänoxa till tackjärnsgjuteriet i Dalsbruk. Glashytta står det på en stor skylt utanför det gamla gjuteriet. Inne är det varmt, det glöder i ugnarna, musiken står på och en ung man i ärmlös skjorta svingar ett glödande klot.

BT - 24 maj 13 kl. 10:16

Personligt utan navelskåderi

Någon gång i skarven mellan 1970- och 1980-talen började jag läsa vetenskapsteori vid universitetet i Göteborg. Vi var fem elever på A-kursen. När vi skulle ha vår första föreläsning kom professor Törnebohm in med pipan i munnen, gick fram till tavlan, skrev med gnisslig krita ett p och sa: Ta ett problem, säg p, pröva det med en tentativ teori, säg t, uppstår ett nytt problem, säg p2.

SVT Debatt - 31 aug 13 kl. 05:51

Hälsobyråkraternas kamp mot lördagsgodis bara ett alibi

LAKRITSPIP-FÖRBUD Att barn som äter lakritspipor blir rökare torde vara ungefär lika väl belagt som att barn som äter piratpengar blir falskmyntare. Men i antitobaksaktivisternas heliga kamp är inte ens lördagsgodiset fredat. Eftersom historien visar att förbud mot tobak bara gynnar den organiserade brottsligheten riktar EU:s hälsobyråkrater nu in sig på symboliska åtgärder, skriver Mattias Svensson, författare till boken Glädjedödarna.

Kristianstadsbladet - 11 okt 13 kl. 08:17

Inget klart besked från Obama

President Barack Obama varken accepterade eller förkastade den kortsiktiga höjning av skuldtaket som republikanerna i representanthuset föreslagit, uppgav republikanen Paul Ryan, ordförande i representanthusets budgetutskott efter torsdagskvällen möte.
Ett mycket nyttigt och klargörande möte, sade republikanernas gruppledare i det amerikanska representanthuset Eric Cantor efter mötet med president Barack Obama på torsdagskvällen.Samtalen om ett republikanskt förslag om en kortsiktig höjning av USA:s skuldtak fortsätter under kvällen, sade Cantor.

BT - 11 okt 13 kl. 08:19

Inget klart besked från Obama

President Barack Obama varken accepterade eller förkastade den kortsiktiga höjning av skuldtaket som republikanerna i representanthuset föreslagit, uppgav republikanen Paul Ryan, ordförande i representanthusets budgetutskott efter torsdagskvällen möte. Ett mycket nyttigt och klargörande möte, sade republikanernas gruppledare i det amerikanska representanthuset Eric Cantor efter mötet med president Barack Obama på torsdagskvällen.Samtalen om ett republikanskt förslag om en kortsiktig höjning av USA:s skuldtak fortsätter under kvällen, sade Cantor.

Opinionen.se - 11 okt 13 kl. 08:22

Inget klart besked från Obama


President Barack Obama varken accepterade eller förkastade den kortsiktiga höjning av skuldtaket som republikanerna i representanthuset föreslagit, uppgav republikanen Paul Ryan, ordförande i representanthusets budgetutskott efter torsdagskvällen möte. Ett mycket nyttigt och klargörande möte, sade republikanernas gruppledare i det amerikanska representanthuset Eric Cantor efter mötet med president Barack Obama på torsdagskvällen. Samtalen om ett republikanskt förslag om en kortsiktig höjning av USA:s skuldtak fortsätter under kvällen, sade Cantor.

TA - 11 okt 13 kl. 08:17

Inget klart besked från Obama

President Barack Obama varken accepterade eller förkastade den kortsiktiga höjning av skuldtaket som republikanerna i representanthuset föreslagit, uppgav republikanen Paul Ryan, ordförande i representanthusets budgetutskott efter torsdagskvällen möte.
Ett mycket nyttigt och klargörande möte, sade republikanernas gruppledare i det amerikanska representanthuset Eric Cantor efter mötet med president Barack Obama på torsdagskvällen.Samtalen om ett republikanskt förslag om en kortsiktig höjning av USA:s skuldtak fortsätter under kvällen, sade Cantor.

Fler nyheter från UNT

UNT - 10 timmar sedan

Biovanor förändras sommartid

Juli är vanligtvis en populär biomånad – även fast solen skiner och sommaren står i full blom..

UNT - 21 timmar sedan

Smärta enbart för smärtans skull

Uppsalabon Lisa Gidlöf debuterar med boken ”Flickan”, ett symboliskt verk om att lämna barndomen bakom sig..

UNT - 22 timmar sedan

Musikalisk höjdpunkt i världsklass

Som vanligt blev en av sommarens musikaliska höjdpunkter ett besök i Orangeriet på Örbyhus Slott..

UNT - Igår: 20:00

Dags ta ned Bergmanskylten!

Uppsala kommun borde fira Ingmar Bergman med en ny – och korrekt – skylt på Trädgårdsgatan, skriver Gunnar Carlsson..

UNT - Igår: 08:00

Fotboll bör bli film oftare

Fotbollens dramaturgi är som gjord för film..

UNT - I förrgår: 07:00

Skvallertant eller litterär klassiker?

Få brevskrivare är lika berömda som Madame de Sévigné..

UNT - 14 jul 18 kl. 06:00

Författaren som blev jordbrukare

Raduan Nassar är författaren som slutade skriva för att i stället bli jordbrukare..

UNT - 13 jul 18 kl. 12:31

Mr Cool inte ett fall för JK

Artisten Mr Cools omdebatterade och pedofilanklagade låt "Knulla barn" blir inte ett fall för Justitiekanslern (JK), skriver Aftonbladet..

UNT - 13 jul 18 kl. 12:47

Irländskt som håller i längden

Quilty firar 25-årsjubileum och låter lika fräscht som någonsin, tycker Per A F Åberg..

UNT - 13 jul 18 kl. 09:26

Bergman for dummies: Bergman och beundrarna

I Sverige tävlade yngre filmare om att dissa Ingmar Bergman, men internationellt hyllas han unisont..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.