UNT > Kultur

Wednesday, 25 April, 19:57

Liknande nyheter

Taggar: Läsningnär världen , går, åt, pipan
GT - 23 aug 15 kl. 06:36

Här går Glenn Hyséns blåsning rätt åt pipan

GÖTEBORG. Här försöker glassgubben Glenn Hysén, 55, blåsa Glenn Strömberg, 55. Det går fullständigt åt pipan.

YLE - 17 sep 17 kl. 10:00

Återvinning, förbränning eller förgasning - vem ska få dra nyttan av dina sopor och har det någon betydelse?

Din soppåse kan bli värdefull. Avfall kan vara värt pengar och kan generera både energi och bränsle. Därför är flera stora aktörer intresserade av just din soppåse.

YLE - 20 jul 17 kl. 12:33

Skorstenen på Vasklot i Vasa är en utmaning att riva

Nästa vecka kommer man på allvar att börja riva den gamla 85 meter höga tegelskorstenen vid Sockerfabriken på Vasklot i Vasa - ett arbete med många moment och risker. Samtidigt görs jobbet med hjälp av högteknologi. På utsidan av den gamla skorstenen klättrar sprickorna uppåt och klyver teglet.

YLE - 30 aug 17 kl. 09:30

Glasblåsaren i Dalsbruk: Jag lever för glaset

I somras flyttade 26-åriga Jarl Hohenthal sin glashytta från ön Vänoxa till tackjärnsgjuteriet i Dalsbruk. Glashytta står det på en stor skylt utanför det gamla gjuteriet. Inne är det varmt, det glöder i ugnarna, musiken står på och en ung man i ärmlös skjorta svingar ett glödande klot.

BT - 24 maj 13 kl. 10:16

Personligt utan navelskåderi

Någon gång i skarven mellan 1970- och 1980-talen började jag läsa vetenskapsteori vid universitetet i Göteborg. Vi var fem elever på A-kursen. När vi skulle ha vår första föreläsning kom professor Törnebohm in med pipan i munnen, gick fram till tavlan, skrev med gnisslig krita ett p och sa: Ta ett problem, säg p, pröva det med en tentativ teori, säg t, uppstår ett nytt problem, säg p2.

SVT Debatt - 31 aug 13 kl. 05:51

Hälsobyråkraternas kamp mot lördagsgodis bara ett alibi

LAKRITSPIP-FÖRBUD Att barn som äter lakritspipor blir rökare torde vara ungefär lika väl belagt som att barn som äter piratpengar blir falskmyntare. Men i antitobaksaktivisternas heliga kamp är inte ens lördagsgodiset fredat. Eftersom historien visar att förbud mot tobak bara gynnar den organiserade brottsligheten riktar EU:s hälsobyråkrater nu in sig på symboliska åtgärder, skriver Mattias Svensson, författare till boken Glädjedödarna.

Kristianstadsbladet - 11 okt 13 kl. 08:17

Inget klart besked från Obama

President Barack Obama varken accepterade eller förkastade den kortsiktiga höjning av skuldtaket som republikanerna i representanthuset föreslagit, uppgav republikanen Paul Ryan, ordförande i representanthusets budgetutskott efter torsdagskvällen möte.
Ett mycket nyttigt och klargörande möte, sade republikanernas gruppledare i det amerikanska representanthuset Eric Cantor efter mötet med president Barack Obama på torsdagskvällen.Samtalen om ett republikanskt förslag om en kortsiktig höjning av USA:s skuldtak fortsätter under kvällen, sade Cantor.

BT - 11 okt 13 kl. 08:19

Inget klart besked från Obama

President Barack Obama varken accepterade eller förkastade den kortsiktiga höjning av skuldtaket som republikanerna i representanthuset föreslagit, uppgav republikanen Paul Ryan, ordförande i representanthusets budgetutskott efter torsdagskvällen möte. Ett mycket nyttigt och klargörande möte, sade republikanernas gruppledare i det amerikanska representanthuset Eric Cantor efter mötet med president Barack Obama på torsdagskvällen.Samtalen om ett republikanskt förslag om en kortsiktig höjning av USA:s skuldtak fortsätter under kvällen, sade Cantor.

Opinionen.se - 11 okt 13 kl. 08:22

Inget klart besked från Obama


President Barack Obama varken accepterade eller förkastade den kortsiktiga höjning av skuldtaket som republikanerna i representanthuset föreslagit, uppgav republikanen Paul Ryan, ordförande i representanthusets budgetutskott efter torsdagskvällen möte. Ett mycket nyttigt och klargörande möte, sade republikanernas gruppledare i det amerikanska representanthuset Eric Cantor efter mötet med president Barack Obama på torsdagskvällen. Samtalen om ett republikanskt förslag om en kortsiktig höjning av USA:s skuldtak fortsätter under kvällen, sade Cantor.

TA - 11 okt 13 kl. 08:17

Inget klart besked från Obama

President Barack Obama varken accepterade eller förkastade den kortsiktiga höjning av skuldtaket som republikanerna i representanthuset föreslagit, uppgav republikanen Paul Ryan, ordförande i representanthusets budgetutskott efter torsdagskvällen möte.
Ett mycket nyttigt och klargörande möte, sade republikanernas gruppledare i det amerikanska representanthuset Eric Cantor efter mötet med president Barack Obama på torsdagskvällen.Samtalen om ett republikanskt förslag om en kortsiktig höjning av USA:s skuldtak fortsätter under kvällen, sade Cantor.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Malmqvist: Nobelpriset delas ut 2018

Svenska Akademien delar ut Nobelpriset i litteratur i år enligt planen..

UNT - 1 timme sedan

Ingen valborgsfest utan konserter

Veteraner som Jumper, Linda Bengtzing och Vengaboys och/eller ett knippe Uppsalaband?.

UNT - 2 timmar sedan

Akademien kan skippa Nobelpriset

Svenska Akademien överväger att inte dela ut Nobelpriset i litteratur i år, enligt källor till Sveriges Radios Kulturnytt..

UNT - 3 timmar sedan

Här är några höjdare under maj

Chick CoreaKonserthuset i Uppsala2/5 Chick Corea brukar kallas för en av vår tids allra största jazzpianister..

UNT - 6 timmar sedan

Tango på liv och död i Uppsala

Noelia Moncada och pianisten Daniel Turano gav på tisdagkvällen en föreställning som Per A F Åberg fann var mer än en konsert; den var en kamp som tog andan ur publiken..

UNT - 10 timmar sedan

Filmrecension: Avengers: Infinity war

En episk superhjältefilm för en apokalyptisk tid är vad Marvel bjuder på denna gång..

UNT - 20 timmar sedan

Svenska Akademien kan förlora "bisarrt avtal"

Mitt i den pågående krisen tornar ett nytt orosmoln upp sig på Svenska Akademiens himmel..

UNT - Igår: 19:18

Då kommer "Wolfenstein ll" till Switch

Längtar du efter att få ta dig an "Wolfenstein II: The new colossus" på Nintendo Switch?.

UNT - Igår: 16:44

Lättsamt allvar med Teater DaCapo

I ”Man skulle veta vad lycka är” har Teater DaCapo iscensatt ett antal av Solja Krapu-Kallios absurda vardagsbetraktelser..

UNT - Igår: 14:15

Uppsalagitarrist får stipendium

Gitarristen Niklas Widén från Uppsala har utsetts till en av tre unga gitarrister som får stipendier ur Hagströmfonden 2018..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.