Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 16 January, 18:36

Dagensanalys.se - 14 dec 17 kl. 11:05

Över 60 procent av alla videovisningar kommer att visas på mobila enheter under 2018Över 58% av alla videovisningar sågs på mobila enheter under tredje kvartalet 2017, enligt rapporten Q3 2017 Global Video Index som idag publicerats av Ooyala, en ledande leverantör av mjukvaror och tjänster som förenklar komplexiteten i att producera, streama och tjäna pengar på video. Det är sjätte kvartalet i rad som mobila enheter representerar mer än 50% av alla påbörjade videovisningar, en ökning om 11,9% jämfört med tredje kvartalet 2016. Ooyala förutspår dessutom att över 60% av alla videovisningar kommer att vara på mobila enheter under första halvåret av 2018. Rapporten visar att mobila enheter även står för en allt större andel av tittandet på långa videoformat. Jämfört med tredje kvartalet 2016 ökade tittandet på långa videoformat med 77% i smar
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Q3, Global Video Index, Ooyala, Allt, Ooyalas, Jim, ’neill, Analyst, NFL, Kina, Mobila, Europa, Afrika, EMEA, Nordamerika, Asien, Stillahavsregionen, APAC, Latinamerika

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över 60 procent av alla videovisningarkommer att , visas, på mobila enheter under 2018

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Snart kan du skaffa bilförsäkring genom att chatta med en bot på Facebook Messenger

Facebook-användare i USA kan redan nu ladda upp en bild av sin registreringsskylt svara på några frågor och få ett förslag på en bilförsäkring på några minuter. Facebook fortsätter att driva på utvecklingen och uppdatera sin Messenger-tjänst till alla användare och företag. Insurify använder virtuella agenter för bilförsäkringar har under förra året lanserat den första försäkringsjämförelsetjänsten i Messenger.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Marknaden för röststyrda högtalare växer med rekordfart

I en undersökning som NPR gjort tillsammans med Edison Research äger nu var sjätte amerikan en smart högtalare. Det innebär en tillväxt på 128 % sedan januari 2017, och är därmed en snabbare utveckling än den smarta telefonen hade när den först kom. Dock väntar vi ännu på det stora genombrottet i Sverige.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Ska H&M köpa Zalando?

Som vi alla vet har H&M haft ett mindre roligt 2017. Allt verkar gå helt galet för klädjätten som härjat ostört under flera decennier. Kursras, tröjmissar och mer kan få H&M att köpa rivalen Zalando, om nu Kinnevik vill släppa taget.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

E-handelsverktyget Weld rekryterar säljchef från Google samt rådgivare från NetOnNet

Nu står det klart att Markus Nyberg lämnar Google för att börja på Weld som VP Sales. Dessutom kliver Markus Andersson (CIO på NetOnNet) in som rådgivare i bolaget. Företaget Weld har de senaste åren utvecklat ett verktyg för att skapa webbkampanjer och webbplatser utan att behöva koda.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Det sker riktiga affärer med den digitala kryptovalutan Bitcoin

En Pagani Huayra Americano och en Bugatti Chiron såldes nyligen för digitala Bitcoin. En bilhandlare sålde två exklusiva bilar med ett värde på sammanlagt sammanlagt pris på över 48 miljoner kronor med just Bitcoin! I Bitcoins värld liksom i aktievärlden finns det de som satsade på valutan i rätt tid och nu kan skörda frukterna av sin risktagning.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

David Mühle blir ny VD på Playpilot

Nu står det klart att David Mühle lämnar jobbet som säljchef i Europa och Mellanöstern på videostreamingföretaget Ooyala, för att istället kliva in som VD på den svenska streaming-startupen Playpilot. Med 15 år inom media- och tv-branschen har David stor erfarenhet av branschen och har även ett stort internationellt kontaktnät. Han har jobbat på bland annat Videoplaza, Tradedoubler och Musicbrigade förutom den senaste tjänsten på Ooyala, och har en hel del erfarenheter med sig när han nu axlar rollen som VD för Playpilot, som jobbar med att tillhandahålla streamingtjänster oberoende av ursprungskanal.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Aller Media digitaliserar sin kunddata för att hjälpa annonsörer att rikta reklam

Tidningshuset Aller Media skapar nu ett nytt affärsområde som kallas ”Refinery”. I praktiken går det ut på att samla ihop data om alla användare som interagerar med någon av Aller Medias över 50 olika webbsajter och tidskrifter för att kunna ge annonsörer och partnerföretag värdefull information om användarna för att skapa mer riktade annonskampanjer. Att som publicist hävda sig i den allt hårdare konkurrensen i digitala kanaler är inte lätt.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Snart kan du köpa Apples AR-glasögon

Ryktet på stan säger att Apples heta AR-glasögon är runt hörnet. På den stora IT-mässan i Las Vegas, CES, har Apple pratat med flera leverantörer som har delar och system för deras kommande AR-glasögon. Som bekant står AR för ”augmented reality” vilket innebär förstärkt verklighet.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Unga tjänar tusentals dollar på att kopiera tweets

Tidningen Buzzfeed gjorde i förra veckan en stor artikel om fenomenet ”tweetdecking”, vilket innebär att hemliga nätverk tar emot tusentals dollar för att se till att göra tweets virala. Det hela bryter mot Twitters regler, men det bekymrar inte deltagarna i de hemliga sällskapen. Ett tweetdeck är en grupp människor som alla har ett mycket stort antal följare på Twitter.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Google matchar ditt ansikte till en känd tavla – vilken konstnär har målat din doppelganger?

Så vilken känd tavla ser du ut som? Är du en Mona Lisa eller mer Goth? I skrivande stund fylls sociala medier med bilder på personer som fått sin profilbild matchad med ett känt artistiskt motiv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.