GöteborgsPosten > Ekonomi

Wednesday, 17 January, 15:58

Liknande nyheter

Taggar: Företagvill ta , lastbilsbranschenin i , framtiden
YLE - 21 jul 15 kl. 04:45

Färre investerar i kolföretag i framtiden

Flera placerare drar bort sina investeringar från kolindustrin, inte bara av miljöorsaker utan även av ekonomiska orsaker. På lång sikt anses kol vara en olönsam investering. Den Norska statliga pensionsfonden bestämde i år att sälja alla aktier i företag vars omsättning härstammar från kol till mer än 30 procent och på Nordea har man gjort ett liknande beslut.

SR - 11 jul 16 kl. 17:01

Skärpt diskrimineringslag kan drabba småföretag

En skärpning av diskrimineringslagen skulle kunna slå hårt mot småföretagen. Det säger nu Svensk handel efter att demokratiministern i morse sa att också små företag i framtiden kommer att tvingas se över tillgängligheten för funktionshindrade..

P3 - 17 sep 13 kl. 06:30

Fler stämningar mot storföretag i framtiden

Fallet med byborna i Chile som stämmer gruvbolaget Boliden kan få ringar på vattnet, det säger människorättsjuristen Parul Sharma som tror att den här typen av stämningar kommer bli vanligare..

VA - 20 okt 16 kl. 13:26

Ubers vd: Vi kommer vara ett robotföretag i framtiden

Travis Kalanick uttalar sig om Uber framtidsplaner, planer som omfattar robotik och självkörande bilar. .

SR - 9 timmar sedan

Expert: Företag måste förstå milleniegenerationen

Just nu kämpar handeln med att anpassa sig till nya köpmönster för att överleva en ökad handeln på internet och det här är bara början på en stor förändring i samhället. Att förstå den unga generationen konsumenter - de som växt upp med internet - är avgörande för företagen i framtiden.

YLE - 22 maj 16 kl. 15:41

Byggföretag vill satsa - hittar inte kunnigt folk

Byggföretag i Västnyland har svårt att hitta utbildat folk. Hangö elektriska söker med ljus och lykta efter folk att anställa, men kan inte utveckla verksamheten eftersom det inte går att få tag på tillräckligt med arbetstagare. VN Bygg får inte heller tag på byggarbetare på grund av olika krav som ställs på branschen.

YLE - 07 okt 16 kl. 17:25

Brist på lån stryper växande företag

Finlands ekonomiska framtid hotas av att många växande företag har svårt att få banklån. Då gamla jättar inom pappersindustrin och bolag som Nokia har krympt borde nya bolag växa fram. Annars får vi inte nya arbetsplatser.

Dagensanalys.se - 07 sep 16 kl. 16:50

Framtiden är preskriptiv: Dags för nästa steg i företagets beslutsfattande

Preskriptiv analys utgör nästa steg för de som vill fatta de rätta besluten och vässa nyckeltalen. Det inkluderar lösningar som ger faktiska rekommendationer för affärsbeslut – med utgångspunkt från relevant data.  Enterprising organisations are revolutionising their big data strategies through the use of prescriptive analytics Tanken att använda data som underlag till välgrundade affärsbeslut är på intet sätt ny.

YLE - 11 sep 17 kl. 15:00

Små och medelstora företag vågar inte tro på tillväxt - högkonjunkturen hjälper bara litet

De små och medelstora företagens förväntningar är överlag positiva men tillväxten kommer att vara långsammare än väntat. Det visar den barometer som Företagarna i Finland, Finnvera och arbets- och näringsministeriet publicerade på måndag. 47 procent av de små och medelstora företagen uppskattade att konjunkturerna blir bättre under de kommande tolv månaderna.

Dagensanalys.se - 05 dec 16 kl. 11:31

Kevin Kellys fem heta tips för att lyckas i den digitala framtiden

Kevin Kelly är lite av en legend då han dels var med och startade tidningen Wired (där han fortfarande är Senior Maverick), och har såväl skrivit ett flertal böcker om digital utveckling som figurerat i flera internationella tidningar som New York Times, Science, The Economist och Time Magazine. I en exklusiv intervju under Quantcast Supernova delar Kelly med sig av sina erfarenheter och observationer samt fem heta tips för att lyckas i den digitala framtiden. Kevin ser initialt en stor skillnad i hur företag behöver tänka kring sin utveckling i framtiden.

Dagensanalys.se - 20 dec 16 kl. 11:31

Quantcasts VD siar on framtiden för digital marknadsföring

Under Quantcast Supernova fick jag chansen att växla några ord med Konrad Feldman, VD på Quantcast för att få hans syn på framtiden för digital marknadsföring. I en värld där annonsmarknaden omsätter 500 miljarder Euro varje år finns fortfarande utrymme för utveckling och tillväxt menar Konrad. Vi måste se digital marknadsföring som en långsiktig investering.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Tungt börsfall för Skanska

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Reform sänker Goldman Sachs

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

EU bevakar kryptovalutor – Bitcoin rasar

EU uppmanar myndigheter att se över sina varningar om kryptovalutor. Det meddelade Vanessa Mock, som är EU:s talesperson för finansiella, skatte- och tullfrågor vid en pressträff på onsdagen..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

5 000 gröna jobb

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Bättre än väntat för Bank of America

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Vänding på börsen – tungt fall för Skanska

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Ny H&M-chef ska jobba för mångfald

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Fler begagnade bilar bytte ägare

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Marknadsandelar i fokus för Zalando

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Rekordår för VW

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.