DI > Ekonomi

Monday, 24 September, 07:58

DI - 14 dec 17 kl. 09:00

Ny statistik: Bostadspriserna faller på bred frontBostadsmarknaden fortsätter nedåt på bred front och mäklarnas vittnesmål om snabbt fallande priser börjar nu ge tydliga avtryck i den officiella statistiken. Och nedgången har spridit sig långt utanför Stockholms innerstad, enligt Valueguard..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholms, Valueguard

Dela artikeln

152 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny statistik, Bostadspriserna, faller, bred, front
SVT - 07 sep 11 kl. 19:19

Bostadspriserna faller

Bostadspriserna faller nu runt om i landet. Frågan är bara hur stort fallet kommer att bli. Oron är stor både bland köpare och säljare.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler tror bostadspriserna faller

Allt fler hushåll, 28 procent av de tillfrågade, tror att bostadspriserna faller, visar SEB:s Boprisindikator för september. Det kan jämföras med 25 procent i augusti. Samtidigt sjunker andelen hushåll som tror på stigande bostadspriser från 43 till 39 procent.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 12 kl. 08:44

Fler tror bostadspriserna faller

Allt fler hushåll, 28 procent av de tillfrågade, tror att bostadspriserna faller, visar SEB:s Boprisindikator för september. Det kan jämföras med 25 procent i augusti. Samtidigt sjunker andelen hushåll som tror på stigande bostadspriser från 43 till 39 procent.

Dagens PS - 14 jul 17 kl. 08:56

Bostadspriserna faller i Stockholm

Sveriges dyraste bostadsmarknaden – den i Stockholms innerstad – backade med en procent i juni. Även villapriserna i Storstockholm sjönk med motsvarande siffra. Det här konstaterar Svensk Mäklarstatistik utifrån siffrorna, som tagits fram av Statistiska centralbyrån, SCB.

Corren - 14 dec 17 kl. 07:30

Bostadspriserna faller nu även här

Nu faller bostadspriserna även i Östergötland..

NT - 14 dec 17 kl. 07:30

Bostadspriserna faller nu även här

Nu faller bostadspriserna även i Östergötland..

Sydsvenskan - 17 jan 12 kl. 12:49

Bostadspriserna faller i Malmö

Foto: Hussein El-Alawi
Bostadspriserna fortsätter falla i Stormalmö och i hela Skåne. Bostadsrätterna blev åtta procent billigare under det senaste året i Skåne, medan villapriserna sjönk med sex procent.
De senaste tolv månaderna såldes 5182 bostadsrätter i Stormalmö, snittpriset per kvadratmeter låg på 17987 kronor.

Cornucopia - 09 jan 15 kl. 09:15

Erik Olsson tror bostadspriserna faller - skyller på politikerna

Mäklarfriman Erik Olssons VD Erik Olsson håller med Danske Bank i bankens analys. Bostadspriserna kommer falla och Erik Olsson skyller på politikerna i en i stort sett korrekt analys. Det är nämligen också i stort politikernas fel att priserna stigit.

DI - 10 nov 15 kl. 13:42

Förlorarna och vinnarna om bostadspriserna faller

Hushållen skulle drabbas hårdast om bostadspriserna börjar falla. Men effekterna slår olika och för de utanför den heta bostadsmarknaden skulle en priskorrigering kunna betyda en dörr in på marknaden..

Expressen - 27 apr 18 kl. 10:09

SBAB: Bostadspriserna faller nästan tio procent

8–9 procent.Så mycket kan bostadspriserna falla närmaste tre åren.Det skriver statliga bolåneinstitutet SBAB i en ny analys..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Trustormannen tillbaka i rätten på tisdag

På tisdag är han tillbaka i rätten – Trustormannen Thomas Jisander. Den här gången åtalad för försök till grovt bedrägeri..

DI - 15 minuter sedan

Soltech-bolag tar order

Soltechs samägda bolag i Kina, Asre, har tecknat en order i Kina om en installation av en solenergianläggning på 3,5 megawatt (MW). .

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: Vd-rekrytering till Danske snart klar

Danske Bank är mycket nära att utnämna ny vd för den krisdrabbade banken.  Det uppger källor för den danska tidningen Finans. .

DI - 15 minuter sedan

Kina: USA handelsmobbas

STOCKHOLM (Direkt) Kina anklagar USA för att utöva "handelsmobbning" och hota andra länder att anpassa sig efter deras vilja med åtgärder som handelstullar..

DI - 30 minuter sedan

Börsveckan: Ta rygg på Qviberg

Börsveckan rekommenderar i sitt senaste nummer köp för två aktier och sälj för en, medan tre stycken får rådet avvakta. .

DI - 30 minuter sedan

Skandia: Dumpa USA och Europa – satsa på svenska aktier

Fondspararna har dragit ner sparande i svenska aktiefonder under året och satsat på Nordamerika. Men nu är det dags att tänka om enligt Skandia som varnar för att valutaeffekter kan slå undan benen för avkastningen..

DI - 45 minuter sedan

Bakslag för oljebolaget – borrade torrt

Prospekteringsborrningen Cormorant-1 i Namibia, som Africa Energy har intresse i, har nått sitt måldjup utan att olja påträffats och beskrivs därmed som en torrborrning ("dry hole").  Det framgår av ett pressmeddelande från partnern Pancontinental. .

DI - 45 minuter sedan

Nya sexanklagelser mot Trumps HD-kandidat

Vindstyrkan tilltar i det blåsväder av övergreppsmisstankar som omger president Donald Trumps kandidat till Högsta domstolen i USA. Brett Kavanaugh anklagas nu öppet för sexuella övergrepp av ännu en kvinna..

DI - 45 minuter sedan

Labour: Brittiska bolag ska ge aktier till anställda

Företag baserade i Storbritannien, med mer än 250 anställda, ska tvingas överlämna 10 procent av aktiekapitalet till personalen om Labour vinner nästa parlamentsval, rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Nedräkning till talmansvalet

I dag samlas den nyvalda riksdagen för att välja talman, ett val som i år diskuterats flitigt. Det blir av allt att döma Alliansens kandidat Andreas Norlén som får ta sig an den grannlaga uppgiften att hitta en ny regering som kan få stöd av riksdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.