Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 16 January, 18:34

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 08:28

Fler svenska oljebaroner dras in i SudanhärvanToppduo misstänks för medhjälp till grovt folkrättsbrott, skriver Di. Dagens Industri avslöjar att även Tethys Oils vd Magnus Nordin och Lundin Petroleums tidigare vd Ashley Heppenstall har blivit delgivna misstanke om medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan. Samtidigt försöker flera av Sveriges tyngsta advokater få kammaråklagare Magnus Elving avsatt som förundersökningsledare. Det skriver tidningen i torsdagens utgåva. Dagens Industri rapporterade i tisdagens utgåva att ett åtal mot Lundin Petroleums
styrelseordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter för medhjälp till folkrättsbrott rycker närmare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sudanhärvan, Di, Industri, Tethys Oils, Magnus Nordin, Lundin Petroleums, Ashley Heppenstall, Sudan, Sveriges, Magnus Elving, Ian Lundin, Alex Schneiter, Lundin Oil, Tethys Oil, Petroleums, Lundin Petroleum, Öhlin, Nyhetsbyrån Finwire The, Fler, Dagensps

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flersvenska , oljebaroner, drasin i , Sudanhärvan
Helsingborgs Dagblad - 19 sep 12 kl. 15:57

Fler fast i knarkhärvan

I kölvattnet efter att en man i 35-årsåldern åkt fast och häktats misstänkt för att ha ägnat sig åt narkotikaförsäljning i Höganäs, har härvan växt ytterligare..

ÖstersundsPosten - 25 mar 13 kl. 12:03

Fler fakturor i kroghärvan reds ut

Tredje veckan för förhandlingarna kring kroghärvan inleddes på måndagsförmiddagen, med att Östersunds tingsrätt tog upp misstänkt brottslighet i ett tredje bolag bakom Pause..

IDG - 08 jan 13 kl. 10:01

Nu dras fler in i Teliahärvan

Teliasoneras vice vd har nu delgivits misstanke om mutbrott..

NT - 20 sep 12 kl. 09:14

Fler svindlerier i Panaxiahärvan

Fem miljoner kronor kan ha svindlats bort från konkursföretaget Panaxia och överförts till ett annat säkerhetsföretag, Nordisk bevakningstjänst, uppger P4 Radio Stockholm..

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 14 kl. 22:30

Fler valpar i rabieshärvan

Hittills har Jordbruksverket spårat fyra rottweilervalpar som sålts från en lägenhet i Åstorp..

E24 - 08 apr 16 kl. 12:32

FI granskar fler storbanker i Panamahärvan

Finansinspektionen utökar granskningen kring Panamadokumenten och brevlådeföretagen. Förutom Nordea ska nu även Swedbank, SEB och Handelsbanken granskas. – De omnämndes också i dokumenten och då är det naturligt att kolla det, säger Victoria Ericsson, presssekreterare på FI, till Dagens Industri..

SN - 15 jun 16 kl. 20:00

Kan finnas fler offer i barnsexhärvan

Flera barn kan ha lurats till sexuell posering av den Nyköpingsbo i 25-årsåldern som greps vid ett blixttillslag i sitt hem i Nyköping den 7 juni. – Det är en grupp okända barn. Vi jobbar på att fastställa deras identitet, säger åklagare Emma Olsson som leder utredningen..

SmålandsPosten - 19 sep 17 kl. 22:02

Fler dras in i tjuvfiskehärvan

Fler misstänkta dras in i tjuvfiskehärvan som Växjöpolisen utreder. Nu är nio män häktade sedan åklagaren släppt en som är svårt sjuk..

Blekinge Läns tidning - 21 sep 17 kl. 14:39

Fler dras in i utredning om organiserat tjuvfiske

Fler misstänkta dras in i den stora tjuvfiskehärvan. Nu är nio män häktade sedan åklagaren släppt en som är svårt sjuk..

DI - 02 okt 13 kl. 18:04

Fler dras in i Saab-härvan

Skattehärvan i Saab Automobile växer. De tidigare toppchefer som anhölls i våras misstänkta för brott kommer att tas in till nya förhör. Dessutom kommer troligen ytterligare personer delges misstanke om brott.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Coca-Cola parerar för sockerskatt

Coca-Cola tänker bemöta den planerade sockerskatten i Storbritannien med en mindre flaska som kostar mer, rapporterar BBC. Planen är att kapa storleken på sin flaska av 1,75 liter till 1,5 liter samtidigt som priset för den höjs med 20 pence. Ändringarna kommer att verkställas i mars, en månad innan sockerskatten träder i kraft.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Bankjätte bojkottar nio oetiska bolag

Norges Bank exkluderar nio bolag ur den statliga pensionsfonden, mer känt som den norska oljefonden, efter att bolagen förknippats med miljöförstöring, allvarliga eller systematiska brott mot mänskliga rättigheter eller inblandning i tillverkning av kärnvapen. Bolagen har uteslutits på rekommendation av pensionsfondens etikråd. Etikrådet menar att Evergreen Marine Corp, Korea Line Corp, Precious Shipping PCL och Thoresen Thai Agencies under flera år skickat avvecklade fartyg för att brytas upp till skrot på stränder i Bangladesh och Pakistan, även kallat beaching.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Oops! Dubbel kurskollaps för svensk affärsman

Torskade över en halv miljard i morse. ”Tråkigt givetvis”. Di har pratat med entreprenören och investeraren Rolf Lundström, som drabbades av dubbla vinstvarningar i dag på tisdagen med efterföljande kraftiga kursras.

Dagens PS - 7 timmar sedan

FI varnar för hajpad investering

Hög risk och uselt konsumentskydd, enligt myndigheten. ”Den som investerar på en plattform för gräsrotsfinansiering utsätts i många fall för hög risk jämfört med traditionella investeringsformer. Trots relativt hög risk saknas i flera avseenden ett konsumentskydd motsvarande det som finns för dessa reglerade investeringsformer”, säger Finansinspektionens pressekreterare Peter Svensson till Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Aja baja! Anders Lönner får bakläxa på halv miljon

Skatteverket tar den hyllade, men insidermisstänkta, läkemedelsmiljonärens Anders Lönner i örat. Dagens PS har tidigare berättat att läkemedelskungen Anders Lönner haft en brokig resa i svenskt näringsliv de senaste åren. 2012 mottog han pris från prins Daniel när han utsågs till årets entreprenör men som Dagens Industri rapporterade förra veckan är den hyllade Meda-grundaren – ett bolag som Anders Lönner lyckades sälja för 60 miljarder kronor – misstänkt för insiderbrott.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Di ville cash hem före dagens stora börsras

Dagens Industri lutade ”åt utcheckning” innan tisdagens vinstvarning som satt aktien i fritt fall.  Hotelloperatören Scandic Hotels har efter en trevande start utvecklats till en börssuccé. Men solen kan ha nått zenit och frågan är om det inte är dags att checka ut, skriver Dagens Industri i tisdagens utgåva.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Brutalt Bitcoin-ras efter ny förbudsskräck

Bitcoin pressas rejält på tisdagen och har tillfälligt handlats under 12.000 dollar. Det har varit oroligt i handeln på sistone efter att Sydkorea i förra veckan sade att det väntas ett förbud mot handeln i kryptovalutor.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Förvaltare: ”Aktierna riskerar trög utveckling”

Har dragit ner på exponeringen mot sektorn. Ulric Grönvall, som förvaltar Danske Bank Sverige Fokus, berättar i en intervju med Affärsvärlden att bankaktier inte längre står lika högt i kurs. Tidigare fanns Nordea, SEB och Swedbank i portföljen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Hans app hjälper dig bli av med gamla saker

”Tiptapp har blivit en självklarhet på ett antal marknader och fortsätter att expandera”, säger Tim Bjelkstam. I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Dagens PS - 9 timmar sedan

BÖRSEXTRA: Dubbelslakt i morgonhandeln

Net Ent störtdyker 20 procent och Scandic Hotels 15 procent. Båda bolagen vinstvarnar och det sätter alltså avtryck i aktiekurserna, där Scandic Hotels faller med 15 procent i öppningen av Stockholmsbörsen och Net Ent – som gör spel till nätcasinon – backar med hela 20 procent. Bakgrunden till Net Ents vinstvarning är enligt DiTV.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.