Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 16 December, 06:29

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 08:28

Fler svenska oljebaroner dras in i SudanhärvanToppduo misstänks för medhjälp till grovt folkrättsbrott, skriver Di. Dagens Industri avslöjar att även Tethys Oils vd Magnus Nordin och Lundin Petroleums tidigare vd Ashley Heppenstall har blivit delgivna misstanke om medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan. Samtidigt försöker flera av Sveriges tyngsta advokater få kammaråklagare Magnus Elving avsatt som förundersökningsledare. Det skriver tidningen i torsdagens utgåva. Dagens Industri rapporterade i tisdagens utgåva att ett åtal mot Lundin Petroleums
styrelseordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter för medhjälp till folkrättsbrott rycker närmare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sudanhärvan, Di, Industri, Tethys Oils, Magnus Nordin, Lundin Petroleums, Ashley Heppenstall, Sudan, Sveriges, Magnus Elving, Ian Lundin, Alex Schneiter, Lundin Oil, Tethys Oil, Petroleums, Lundin Petroleum, Öhlin, Nyhetsbyrån Finwire The, Fler, Dagensps

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flersvenska , oljebaroner, drasin i , Sudanhärvan
Helsingborgs Dagblad - 19 sep 12 kl. 15:57

Fler fast i knarkhärvan

I kölvattnet efter att en man i 35-årsåldern åkt fast och häktats misstänkt för att ha ägnat sig åt narkotikaförsäljning i Höganäs, har härvan växt ytterligare..

ÖstersundsPosten - 25 mar 13 kl. 12:03

Fler fakturor i kroghärvan reds ut

Tredje veckan för förhandlingarna kring kroghärvan inleddes på måndagsförmiddagen, med att Östersunds tingsrätt tog upp misstänkt brottslighet i ett tredje bolag bakom Pause..

IDG - 08 jan 13 kl. 10:01

Nu dras fler in i Teliahärvan

Teliasoneras vice vd har nu delgivits misstanke om mutbrott..

NT - 20 sep 12 kl. 09:14

Fler svindlerier i Panaxiahärvan

Fem miljoner kronor kan ha svindlats bort från konkursföretaget Panaxia och överförts till ett annat säkerhetsföretag, Nordisk bevakningstjänst, uppger P4 Radio Stockholm..

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 14 kl. 22:30

Fler valpar i rabieshärvan

Hittills har Jordbruksverket spårat fyra rottweilervalpar som sålts från en lägenhet i Åstorp..

E24 - 08 apr 16 kl. 12:32

FI granskar fler storbanker i Panamahärvan

Finansinspektionen utökar granskningen kring Panamadokumenten och brevlådeföretagen. Förutom Nordea ska nu även Swedbank, SEB och Handelsbanken granskas. – De omnämndes också i dokumenten och då är det naturligt att kolla det, säger Victoria Ericsson, presssekreterare på FI, till Dagens Industri..

SN - 15 jun 16 kl. 20:00

Kan finnas fler offer i barnsexhärvan

Flera barn kan ha lurats till sexuell posering av den Nyköpingsbo i 25-årsåldern som greps vid ett blixttillslag i sitt hem i Nyköping den 7 juni. – Det är en grupp okända barn. Vi jobbar på att fastställa deras identitet, säger åklagare Emma Olsson som leder utredningen..

SmålandsPosten - 19 sep 17 kl. 22:02

Fler dras in i tjuvfiskehärvan

Fler misstänkta dras in i tjuvfiskehärvan som Växjöpolisen utreder. Nu är nio män häktade sedan åklagaren släppt en som är svårt sjuk..

Blekinge Läns tidning - 21 sep 17 kl. 14:39

Fler dras in i utredning om organiserat tjuvfiske

Fler misstänkta dras in i den stora tjuvfiskehärvan. Nu är nio män häktade sedan åklagaren släppt en som är svårt sjuk..

DI - 02 okt 13 kl. 18:04

Fler dras in i Saab-härvan

Skattehärvan i Saab Automobile växer. De tidigare toppchefer som anhölls i våras misstänkta för brott kommer att tas in till nya förhör. Dessutom kommer troligen ytterligare personer delges misstanke om brott.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 20:00

Stärk ditt varumärke – karriärcoachens tio tips

”Så använder du Facebook och andra sociala plattformar som karriärverktyg”, säger Nina Jansdotter, känd Dagens PS-krönikör som precis kommit ut med en ny bok i ämnet. Nå ut med Facebook – lär dig använda sociala medier för att stärka ditt varumärke, heter boken (Whip förlag) där karriärproffset och vår sporadiskt återkommande kolumnist staplar goda råd på rad, däribland hur du följer företag som du skulle kunna tänka dig jobba för i framtiden. ”Du lär dig också hitta presumtiva arbetsgivare, rekryterare och headhunters.

Dagens PS - Igår: 15:19

Årskrönika 2: Det mediala året 2018

I den andra delen av PS-poddens årskrönika har vi kommit fram till det mediala året 2018. Hur stort är glappet mellan etablerad och oetablerad media? Vad betyder det att SVT och SR förvandlar TV-avgiften till en skatt?

Dagens PS - Igår: 11:54

Youtube städade bort 58 miljoner klipp

Youtube rensade mer än 58 miljoner videos och 224 miljoner kommentarer under det tredje kvartalet för överträdelser av tjänstens policy. Det mesta som plockades bort sades vara spam. Av de cirka 1,67 miljoner kanaler som Youtube blockerade fanns det 50,2 miljoner videos på dessa.

Dagens PS - Igår: 12:19

Så vill möbeljätten rädda klimatet

Ikea går ut i hårt i ny hållbarhetssatsning. Både personal och kunder involveras. Ikea börjar odla sallad i containrar utanför varusen.

Dagens PS - Igår: 11:48

Kände finansmannen är på bankjakt

Sektorn är ”attraktiv”, säger Christer Gardell till finländsk affärstidning. Gardell intervjuas av den finländska affärstidningen Talouselämä, som refereras av Financial Times, uppger Nyhetsbyrån Direkt, som konstaterar att aktivistfonden Cevians ägare nu söker efter sargade bolag som tvingats vinstvarna och är ”lite missgynnade”. Dagens Industri har tidigare berättat att Gardell kikar närmare på Nordea, och till den finländska affärstidningen säger Gardell bland annat att storbanken har en lönsamhet och värdering som är lägre än de andra banker i sektorn..

Dagens PS - Igår: 11:17

Ledarkollen: Nyttigt utmana affärsvärlden

Dagens ledarkoll handlar om affärsutveckling, om miljön, om aborträtten och om medelkassens förkärlek för underklassen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Utmanare inte välkomna DI skriver om affärsutveckling: ”Utmanare är sällan välkomna, de gör att befintliga ledamöter och ägare känner sig hotade.

Dagens PS - Igår: 08:55

Stenrike shejken blir bara rikare i häktet

Preems ägare Mohammed Al-Amoudi är vid liv. Det har en saudisk tjänsteman uppgett till Bloomberg News efter att Al-Amoudi varit frihetsberövad i 400 dagar. Al-Amoudi greps under den kontroversiella antikorruptionskampanjen i Saudiarabien hösten 2017.

Dagens PS - Igår: 09:40

Kinas mobiljätte ska regleras hårdare

Den franska regeringen väntas tuffa till regleringen kring 5G-infrastrukturen vilket slår främst emot kinesiska Huawei, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Det handlar om att franska regeringen vill addera fler komponenter inom nätverksutrustningen till sin ”high alert”-lista, som underförstått slår mot Huawei. Frankrikes största telekomoperatör Orange har redan sagt att man inte ska använda utrustning från Huawei.

Dagens PS - Igår: 10:16

Talmannen: ”Sverige närmare ett extraval”

Riksdagens talman Andreas Norlén, kommer nu att föra informella samtal med alla partiledare och återkomma angående nästa steg i processen kring regeringsbildningen efter helgen. Detta efter att riksdagen tidigare under fredagen röstat nej till förslaget att välja Stefan Löfven som statsminister, efter att tidigare även ha sagt nej till Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Därmed återstår två statsministeromröstningar innan talmannen måste utlysa extra val.

Dagens PS - Igår: 08:42

Jobbslakt nästa år på statens myndighet

Nästan var tredje anställd, 4.500 personer, ryker på statliga Arbetsförmedlingen till följd av M/KD-budgeten. Det skriver Dagens Industri och förklarar att den omfattande personalbantningen måste ske under nästa år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.