Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 23 September, 10:07

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 08:28

Fler svenska oljebaroner dras in i SudanhärvanToppduo misstänks för medhjälp till grovt folkrättsbrott, skriver Di. Dagens Industri avslöjar att även Tethys Oils vd Magnus Nordin och Lundin Petroleums tidigare vd Ashley Heppenstall har blivit delgivna misstanke om medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan. Samtidigt försöker flera av Sveriges tyngsta advokater få kammaråklagare Magnus Elving avsatt som förundersökningsledare. Det skriver tidningen i torsdagens utgåva. Dagens Industri rapporterade i tisdagens utgåva att ett åtal mot Lundin Petroleums
styrelseordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter för medhjälp till folkrättsbrott rycker närmare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sudanhärvan, Di, Industri, Tethys Oils, Magnus Nordin, Lundin Petroleums, Ashley Heppenstall, Sudan, Sveriges, Magnus Elving, Ian Lundin, Alex Schneiter, Lundin Oil, Tethys Oil, Petroleums, Lundin Petroleum, Öhlin, Nyhetsbyrån Finwire The, Fler, Dagensps

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flersvenska , oljebaroner, drasin i , Sudanhärvan
Helsingborgs Dagblad - 19 sep 12 kl. 15:57

Fler fast i knarkhärvan

I kölvattnet efter att en man i 35-årsåldern åkt fast och häktats misstänkt för att ha ägnat sig åt narkotikaförsäljning i Höganäs, har härvan växt ytterligare..

ÖstersundsPosten - 25 mar 13 kl. 12:03

Fler fakturor i kroghärvan reds ut

Tredje veckan för förhandlingarna kring kroghärvan inleddes på måndagsförmiddagen, med att Östersunds tingsrätt tog upp misstänkt brottslighet i ett tredje bolag bakom Pause..

IDG - 08 jan 13 kl. 10:01

Nu dras fler in i Teliahärvan

Teliasoneras vice vd har nu delgivits misstanke om mutbrott..

NT - 20 sep 12 kl. 09:14

Fler svindlerier i Panaxiahärvan

Fem miljoner kronor kan ha svindlats bort från konkursföretaget Panaxia och överförts till ett annat säkerhetsföretag, Nordisk bevakningstjänst, uppger P4 Radio Stockholm..

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 14 kl. 22:30

Fler valpar i rabieshärvan

Hittills har Jordbruksverket spårat fyra rottweilervalpar som sålts från en lägenhet i Åstorp..

E24 - 08 apr 16 kl. 12:32

FI granskar fler storbanker i Panamahärvan

Finansinspektionen utökar granskningen kring Panamadokumenten och brevlådeföretagen. Förutom Nordea ska nu även Swedbank, SEB och Handelsbanken granskas. – De omnämndes också i dokumenten och då är det naturligt att kolla det, säger Victoria Ericsson, presssekreterare på FI, till Dagens Industri..

SN - 15 jun 16 kl. 20:00

Kan finnas fler offer i barnsexhärvan

Flera barn kan ha lurats till sexuell posering av den Nyköpingsbo i 25-årsåldern som greps vid ett blixttillslag i sitt hem i Nyköping den 7 juni. – Det är en grupp okända barn. Vi jobbar på att fastställa deras identitet, säger åklagare Emma Olsson som leder utredningen..

SmålandsPosten - 19 sep 17 kl. 22:02

Fler dras in i tjuvfiskehärvan

Fler misstänkta dras in i tjuvfiskehärvan som Växjöpolisen utreder. Nu är nio män häktade sedan åklagaren släppt en som är svårt sjuk..

Blekinge Läns tidning - 21 sep 17 kl. 14:39

Fler dras in i utredning om organiserat tjuvfiske

Fler misstänkta dras in i den stora tjuvfiskehärvan. Nu är nio män häktade sedan åklagaren släppt en som är svårt sjuk..

DI - 02 okt 13 kl. 18:04

Fler dras in i Saab-härvan

Skattehärvan i Saab Automobile växer. De tidigare toppchefer som anhölls i våras misstänkta för brott kommer att tas in till nya förhör. Dessutom kommer troligen ytterligare personer delges misstanke om brott.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 06:00

”Jag blir förbannad över hyckleriet”

Douglas Roos har varit en stjärna i svenskt näringsliv under lång tid och alltid satt en ära i att hålla högt i tak och gå sina egna vägar.   Han är konkret. Pratar tydligt och enkelt.

Dagens PS - Igår: 10:43

Då faller skynket för ny Nokia-smartphone

HMD Global som säljer mobiltelefoner under Nokias varumärke har skickat ut en inbjudan om en presentation den 4 oktober. Det rapporterar CNet. I inbjudan framgår det tydligt att eventet kommer att avse det ”senaste tillskottet till Nokias familj av smartphones”.

Dagens PS - Igår: 11:17

Börsrookie rusade med 59 procent

Biljett- och eventbolaget Eventbrite rusade med 59 procent under första handelsdagen på torsdagen. Aktien stängde på 36,50 dollar efter att ha satt teckningskursen till 23 dollar, vilket var i toppen av det reviderade intervallet på 21-23 dollar per aktie. I samband med noteringen har Eventbrite fått in 230 miljoner dollar, pengar man avser att använda för att dra ned på skulder och andra företagsändamål.

Dagens PS - I förrgår: 09:33

AFV: Vänta in läget – då ska du slå till

Programvarubolaget Vitec Software har en förhållandevis hög värdering vilket mynnar ut i en rekommendation att avvakta aktien. Det skriver Affärsvärlden Analys+ på fredagen. Vitec har under lång tid haft som strategi att förvärva bolag vilket varit framgångsrikt.

Dagens PS - Igår: 10:32

Tips: Så stor bör sparbufferten vara

Spana in expertens rekommendation på vad som är rimligt att ha undanstoppat om olyckan är framme. Nicklas Andersson, som beskrivs som en sparguru av Dagens Industri, inser att det där med storleken på sparbuffert varierar från person till person. Men en realistisk summa som åtminstone är värd att sikta på är 50.

Dagens PS - I förrgår: 08:34

Så mycket tjänar musikerna på streaming

Musikströmningstjänsterna blir en allt viktigare del för musikindustrin och nu svarar segmentet för 75 procent av samtliga intäkter för branschen, i alla fall i USA. Det rapporterar The Verge som hänvisar till en rapport från Recording Industry Association of America. På andra plats kommer digitala nedladdningar, vilket svarar för 12 procent av branschen.

Dagens PS - I förrgår: 09:00

Ledarkollen: En marknad i förändring

Dagens ledarkoll handlar om en marknad i förändring, om det politiska kaoset och att media hotas av SD, enligt Aftonbladet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Kaoset Det mesta just nu handlar om läget i svensk politik.

Dagens PS - I förrgår: 08:53

Supertipset: Köp aktier som trendar

Här är hela listan på just sådana aktier. Dags att tanka portföljen eller ta hem vinsten? Dagens Industri har sammanställt vilka aktier i år som går starkast, men också sämst, på Stockholmsbörsen.

Dagens PS - I förrgår: 06:31

21 september: Det här händer i dag

Håll dig uppdaterad om vad som händer på affärsfronten med hjälp av Dagens PS business-almanacka. Börs Rapporter 08:30 Scandidos Stämmor 08:00 Xintela (extra), 10:00 Ivisys (extra), 13:00 Com Hem (extra), 13:00 Tele2 (extra), 14:00 Evendo (extra), 17:00 Topright Nordic (extra) Utländska stämmor Golden Ocean Group Utländska investerarmöte Tomra kapitalmarknadsdag Handlas exklusive utdelning Castellum (utd 2,65 kr) Makro 01:30 Japan KPI 02:30 Japan PMI industri preliminär 06:30 Nederländerna BNP definitiv 08:00 Danmark arbetslöshet 08:00 Nederländerna husprisindex 08:45 Frankrike BNP reviderad 09:00 Spanien industriorder 09:15 Frankrike PMI industri preliminär 09:15 Frankrike PMI tjänstesektorn preliminär 09:30 Tyskland PMI tjänstesektorn

Dagens PS - I förrgår: 07:26

Di: Risk att Alliansen spricker – Björklund orsaken

Alliansen har svårt att enas efter att Socialdemokraterna avvisat möjligheterna att agera som ett stödparti. Enligt källor till Dagens industri riskerar nu det borgerliga samarbetet att falla sönder på att framförallt Liberalerna har svårast att acceptera ett potentiellt regerande med stöd av Sverigedemokraterna. Liberalernas partiledare Jan Björklund har tydligt sagt att det är uteslutet att alliansen tar aktivt stöd av SD.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.