Dagens PS > Ekonomi

Monday, 25 June, 04:00

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 08:28

Fler svenska oljebaroner dras in i SudanhärvanToppduo misstänks för medhjälp till grovt folkrättsbrott, skriver Di. Dagens Industri avslöjar att även Tethys Oils vd Magnus Nordin och Lundin Petroleums tidigare vd Ashley Heppenstall har blivit delgivna misstanke om medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan. Samtidigt försöker flera av Sveriges tyngsta advokater få kammaråklagare Magnus Elving avsatt som förundersökningsledare. Det skriver tidningen i torsdagens utgåva. Dagens Industri rapporterade i tisdagens utgåva att ett åtal mot Lundin Petroleums
styrelseordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter för medhjälp till folkrättsbrott rycker närmare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sudanhärvan, Di, Industri, Tethys Oils, Magnus Nordin, Lundin Petroleums, Ashley Heppenstall, Sudan, Sveriges, Magnus Elving, Ian Lundin, Alex Schneiter, Lundin Oil, Tethys Oil, Petroleums, Lundin Petroleum, Öhlin, Nyhetsbyrån Finwire The, Fler, Dagensps

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flersvenska , oljebaroner, drasin i , Sudanhärvan
Helsingborgs Dagblad - 19 sep 12 kl. 15:57

Fler fast i knarkhärvan

I kölvattnet efter att en man i 35-årsåldern åkt fast och häktats misstänkt för att ha ägnat sig åt narkotikaförsäljning i Höganäs, har härvan växt ytterligare..

ÖstersundsPosten - 25 mar 13 kl. 12:03

Fler fakturor i kroghärvan reds ut

Tredje veckan för förhandlingarna kring kroghärvan inleddes på måndagsförmiddagen, med att Östersunds tingsrätt tog upp misstänkt brottslighet i ett tredje bolag bakom Pause..

IDG - 08 jan 13 kl. 10:01

Nu dras fler in i Teliahärvan

Teliasoneras vice vd har nu delgivits misstanke om mutbrott..

NT - 20 sep 12 kl. 09:14

Fler svindlerier i Panaxiahärvan

Fem miljoner kronor kan ha svindlats bort från konkursföretaget Panaxia och överförts till ett annat säkerhetsföretag, Nordisk bevakningstjänst, uppger P4 Radio Stockholm..

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 14 kl. 22:30

Fler valpar i rabieshärvan

Hittills har Jordbruksverket spårat fyra rottweilervalpar som sålts från en lägenhet i Åstorp..

E24 - 08 apr 16 kl. 12:32

FI granskar fler storbanker i Panamahärvan

Finansinspektionen utökar granskningen kring Panamadokumenten och brevlådeföretagen. Förutom Nordea ska nu även Swedbank, SEB och Handelsbanken granskas. – De omnämndes också i dokumenten och då är det naturligt att kolla det, säger Victoria Ericsson, presssekreterare på FI, till Dagens Industri..

SN - 15 jun 16 kl. 20:00

Kan finnas fler offer i barnsexhärvan

Flera barn kan ha lurats till sexuell posering av den Nyköpingsbo i 25-årsåldern som greps vid ett blixttillslag i sitt hem i Nyköping den 7 juni. – Det är en grupp okända barn. Vi jobbar på att fastställa deras identitet, säger åklagare Emma Olsson som leder utredningen..

SmålandsPosten - 19 sep 17 kl. 22:02

Fler dras in i tjuvfiskehärvan

Fler misstänkta dras in i tjuvfiskehärvan som Växjöpolisen utreder. Nu är nio män häktade sedan åklagaren släppt en som är svårt sjuk..

Blekinge Läns tidning - 21 sep 17 kl. 14:39

Fler dras in i utredning om organiserat tjuvfiske

Fler misstänkta dras in i den stora tjuvfiskehärvan. Nu är nio män häktade sedan åklagaren släppt en som är svårt sjuk..

DI - 02 okt 13 kl. 18:04

Fler dras in i Saab-härvan

Skattehärvan i Saab Automobile växer. De tidigare toppchefer som anhölls i våras misstänkta för brott kommer att tas in till nya förhör. Dessutom kommer troligen ytterligare personer delges misstanke om brott.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 22 jun 18 kl. 02:59

NYHET: Nya Kia Ceed kommer i juli

Tredje generationen av storsäljaren Kia Ceed kommer till Sverige i juli. Det handlar om en helt ny bil med en sportigare design och köregenskaper. Kia Ceed får den senaste tekniken inom drivlinor, uppkoppling och förarassistanssystem.

Dagens PS - 22 jun 18 kl. 02:59

NYHET: Tredje generationen Kia Ceed kommer i juli

Tredje generationen av storsäljaren Kia Ceed kommer till Sverige i juli. Det handlar om en helt ny bil med en sportigare design och köregenskaper. Kia Ceed får den senaste tekniken inom drivlinor, uppkoppling och förarassistanssystem.

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 14:05

Börsen oroar guru: “Ett varningstecken”

Experten förklarar i Dagens Industri. “Jag är ganska oroad”. “I en stark tjurmarknad brukar normalt sett alla index nå nya höjder samtidigt.

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 14:00

Bank bröt mot lagen – nu kommer notan

Deutsche Bank ska betala 205 miljoner dollar, motsvarande 1,8 miljarder kronor, i en förlikning med delstaten New York. Det rapporterar Reuters. Den tyska storbanken får böta för att ha brutit mot New Yorks banklagar.

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 14:01

DI: Netflix – en klassisk värderingsbubbla

Ingenting verkar kunna stoppa streamingbolaget Netflix aktie som bara fortsätter upp, upp och upp. Men nu är det drömmarnas marknad som gäller och precis som under it-bubblans glada dagar har vanliga värderingsprinciper lagts i byrålådan. Det skriver Dagens Industri i en analys i onsdagens utgåva.

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 14:02

Krönika: Inflationen är redan här

Det har varit lite si och så där med inflation de senaste åren, i varje fall om man ska tro på de svenska institutioner som följer och rapporterar kring prisförändringar. Så vad innebär inflation för dig och mig? Behöver vi tänka på något speciellt?

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 13:58

Raketfart i “rookie” på börspremiären

Solenergibolaget Midsummer började i dag torsdagen den 21 juni, dagen före midsommarafton, att handlas på First North. Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 100 miljoner kronor som tecknades till 500 miljoner kronor, motsvarande en överteckning på 400 procent. Bolaget emitterade 6,18 miljoner aktier till teckningskursen 16,20 kronor per aktie.

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 13:39

Jobb & sånt i finansbranschen

Avanza får ny corpchef och Norrlandsfonden ny ordförande. Nätmäklaren Avanza Bank rekryterar Pauline Holst-Blomqvist som ny chef för Corporate Finance. Holst-Blomqvist kommer närmast från rollen som senior rådgivare på Keystone MCF Corporate Finance där hon arbetat med bolagstransaktioner.

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 10:19

Instagram rundar Youtube: “Naturligt steg”

Nu kan du ladda upp och titta på längre videor i Instagram utan att behöva länka till Youtube, skriver CNN Tech. Den Facebook-ägda plattformen Instagram har släppt en ny hubb, IGTV, för längre videor i avlångt format (alltså stående format). I stället för att användarna länkar till Youtube för längre videor kan de nu hålla det inom Instagram-plattformen.

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 08:11

Norwegians nya rutt: Dublin-Toronto

Flygbolaget Norwegian ska börja flyga mellan Dublin i Irland och Hamilton/Toronto i Kanada. Det är bolagets första linje mellan Europa och Kanada. Den nya dagliga linjen kommer starta den 31 mars nästa år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.