DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 11:15

DI - 14 dec 17 kl. 08:55

Hans Bolander: Pensionsreformen är en välkommen julklappDet svenska pensionssystemet hör till de tio bästa i världen. Men vi har nästan varit sämst i klassen på att anpassa det till den nya världens utmaningar i form av stigande medellivslängd och en förändrad arbetsmarknad. Därför är det en välkommen julklapp, om än förpackat i ett hårt paket, när Pensionsgruppen efter enormt segdragna förhandlingar går i mål med en reform som ska lappa och laga våra pensioner..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bolander, Pensionsgruppen

Dela artikeln

129 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans Bolander, Pensionsreformenär en , välkommen, julklapp
DI - 08 jun 18 kl. 07:46

Hans Bolander: Bolånekriget en välkommen blåslampa

Med Skandias utspel på torsdagen trappas bolånekriget upp ytterligare. När ökad konkurrens ruskar om marknaden pressas bankernas marginaler, vilket är en välkommen sommarpresent till låntagarna. Men kunderna bör läsa det finstilta innan man hoppar på en lockande affär..

Hela Gotland - 23 dec 11 kl. 04:00

Vad önskar du dig i julklapp?

Morgan Bolander, 19 år, arbetslös, Lokrume: - Jag vet faktiskt inte, jag är rätt nöjd med det jag har..

Dagens PS - 08 jun 18 kl. 11:48

Kunder ”kan plocka russinen ur bankkakan”

Det är ”en välkommen sommarpresent till låntagarna”, skriver bolåneproffs. Hans Bolander i Dagens Industri applåderar den hårdnande konkurrensen om bolånekunderna, eftersom det sätter press på bankernas marginaler. ”Men kunderna bör läsa det finstilta innan man hoppar på en lockande affär”, betonar Bolander.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Strunta i spelet – låt vardagen bli dramatisk

I dag samlas de, våra 349 nyvalda riksdagsledamöter. Utan mig, som däremot får skriva här. Tack för det förtroendet!

DI - 10 minuter sedan

Anna Kinberg Batra ny Di-krönikör: Måste gå att förhandla med SD

Anna Kinberg Batra blir ny krönikör i Dagens industri. Politik och företagande blir några av de ämnen hon kommer ta sig an.  ”Det ska bli roligt.

DI - 1 timme sedan

Flera gripna i penningtvätthärva i Finland

Tre personer har hittills gripits i Åbotrakten i en jätterazzia som Centralkriminalpolisen, Skatteförvaltningen och Kustbevakningen genomför i sydvästra Finland. Ett bolag med påstådda rysskopplingar misstänks för grova ekonomiska brott..

DI - 1 timme sedan

Skånsk modekedja ansöker om rekonstruktion

Den skånska modekedjan Camilla Malmströms ansöker om rekonstruktion. Det rapporterar Habit. .

DI - 1 timme sedan

Utbombad vitvarutillverkare värd en chansning

Vitvarutillverkaren är Stockholmsbörsen sämsta storbolagsaktie hittills i år med en nedgång på 26 procent. En mycket låg värdering och stora insiderköp gör bolaget klart intressant på nuvarande kursnivå..

DI - 2 timmar sedan

Volvo Cars-bolaget Polestar släpper elbilar nästa år

Volvo Cars-bolaget Polestar har uppvisat den första produktionsmodellen av elbilen Polestar 1 som väntas släppas nästa år. Det rapporterar Techcrunch. .

DI - 2 timmar sedan

Astra Zeneca varnar för medicinbrist

Läkemedelsjätten Astra Zeneca varnar för att det kan bli brist på mediciner i Storbritannien om det inte blir något avtal för hur gränskontroller mellan Storbritannien och EU ska underlättas efter brexit..

DI - 3 timmar sedan

Ge upp hoppet om sparräntan

Om orosmolnen tornar upp sig – kom ihåg att tiden är på din sida. Den som inte måste sälja aktier eller aktiefonder inom de närmaste 5–10 åren behöver inte stressa upp sig..

DI - 3 timmar sedan

Så tar du skydd mot börsstormen – utan att tappa avkastning

Med en långvarig börsuppgång i ryggen, stökiga regeringsförhandlingar och hot om handelskrig vill många sparare dra ned på risken. Här går Di igenom de bästa alternativen för riskskygga..

DI - 17 timmar sedan

Siklöja på kritisk nivå – Kalixlöjrommen hotas

Siklöjebeståndet i Bottenviken ligger på en mycket låg nivå. Forskare föreslår därför att fisket minskar kraftigt. Det kan hota den åtråvärda Kalixlöjrommen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.