Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 16 January, 18:33

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 07:11

Affärsvärlden: Här ska du köpa och sälja aktierTidningen ser köpvärd duo och ett säljcase. Affärsvärlden rekommenderar köp av Lindab och Dedicare i den senaste utgåvan. Tidningen sänker sin rekommendation för Hexagon till avvakta och rekommenderar sälj för Addtech. Pressade ventilationsbolaget Lindab erbjuder en av börsens mer attraktiva kalkyler. Köpläge för långsiktiga, bedömer tidningen som ser en uppvärderingspotential på omkring 50 procent på två-tre års sikt.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Lindab, Dedicare, Hexagon, Addtech, Ola Rollén, Affärsvärlden, Öhlin, Nyhetsbyrån Finwire The, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AffärsvärldenHär ska du , köpaoch , sälja, aktier
DI - 08 jun 17 kl. 15:00

Affärsvärlden: Dags att sälja sina Swedbank-aktier

Affärsvärlden rekommenderar köp i stålhandlaren BE Group och vårdbemannaren NGS medan Swedbank däremot ges en säljrekommendation och Alfa Laval anses vara fullvärderad..

Affärsvärlden - 26 mar 14 kl. 08:43

Affärsvärlden: Tre köpvärda aktier

Affärsvärlden utfärdar rekommendationen köp på tre aktier i senaste tidningen..

Affärsvärlden - 05 nov 14 kl. 07:39

Affärsvärlden: Tre köpvärda aktier

I senaste numret ger Affärsvärlden fyra aktieråd: tre köp och ett papper att avvakta med..

Affärsvärlden - 02 sep 15 kl. 08:49

Affärsvärlden: Tre köpvärda aktier

I veckans nummer lämnar Affärsvärlden fyra aktieråd, varav tre köprekommendationer..

Affärsvärlden - 23 jan 13 kl. 09:47

Affärsvärlden: Tre köpvärda aktier

En köpvärd trio och en aktie som bör säljas. Det är aktietipsen i senaste numret av Affärsvärlden..

Affärsvärlden - 06 feb 13 kl. 08:59

Affärsvärlden: Två köpvärda aktier

I senaste nummret ger Affärsvärlden två köprekommendationer. Dessutom görs en sektoranalys av skogsbranschen och alternativ el..

Affärsvärlden - 10 apr 13 kl. 07:13

Affärsvärlden: Två köpvärda aktier

I senaste numret ger Affärsvärlden fyra rekommendationer, varav två köptips..

Affärsvärlden - 17 apr 13 kl. 07:15

Affärsvärlden: Två köpvärda aktier

I senaste numret ger Affärsvärlden fyra rekommendationer, varav två köptips och två råd att avvakta..

Affärsvärlden - 08 maj 13 kl. 07:19

Affärsvärlden: Två köpvärda aktier

I senaste numret ger Affärsvärlden fyra rekommendationer, varav två köpråd..

Affärsvärlden - 15 maj 13 kl. 08:20

Affärsvärlden: Tre köpvärda aktier

Affärsvärlden lämnar tre köpråd i veckans nummer..

Affärsvärlden - 12 jun 13 kl. 07:48

Affärsvärlden: Två köpvärda aktier

Affärsvärlden ger fyra rekommendationer i veckans nummer: En säljrekommendation, ett råd att avvakta samt två köptips..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Coca-Cola parerar för sockerskatt

Coca-Cola tänker bemöta den planerade sockerskatten i Storbritannien med en mindre flaska som kostar mer, rapporterar BBC. Planen är att kapa storleken på sin flaska av 1,75 liter till 1,5 liter samtidigt som priset för den höjs med 20 pence. Ändringarna kommer att verkställas i mars, en månad innan sockerskatten träder i kraft.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Bankjätte bojkottar nio oetiska bolag

Norges Bank exkluderar nio bolag ur den statliga pensionsfonden, mer känt som den norska oljefonden, efter att bolagen förknippats med miljöförstöring, allvarliga eller systematiska brott mot mänskliga rättigheter eller inblandning i tillverkning av kärnvapen. Bolagen har uteslutits på rekommendation av pensionsfondens etikråd. Etikrådet menar att Evergreen Marine Corp, Korea Line Corp, Precious Shipping PCL och Thoresen Thai Agencies under flera år skickat avvecklade fartyg för att brytas upp till skrot på stränder i Bangladesh och Pakistan, även kallat beaching.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Oops! Dubbel kurskollaps för svensk affärsman

Torskade över en halv miljard i morse. ”Tråkigt givetvis”. Di har pratat med entreprenören och investeraren Rolf Lundström, som drabbades av dubbla vinstvarningar i dag på tisdagen med efterföljande kraftiga kursras.

Dagens PS - 7 timmar sedan

FI varnar för hajpad investering

Hög risk och uselt konsumentskydd, enligt myndigheten. ”Den som investerar på en plattform för gräsrotsfinansiering utsätts i många fall för hög risk jämfört med traditionella investeringsformer. Trots relativt hög risk saknas i flera avseenden ett konsumentskydd motsvarande det som finns för dessa reglerade investeringsformer”, säger Finansinspektionens pressekreterare Peter Svensson till Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Aja baja! Anders Lönner får bakläxa på halv miljon

Skatteverket tar den hyllade, men insidermisstänkta, läkemedelsmiljonärens Anders Lönner i örat. Dagens PS har tidigare berättat att läkemedelskungen Anders Lönner haft en brokig resa i svenskt näringsliv de senaste åren. 2012 mottog han pris från prins Daniel när han utsågs till årets entreprenör men som Dagens Industri rapporterade förra veckan är den hyllade Meda-grundaren – ett bolag som Anders Lönner lyckades sälja för 60 miljarder kronor – misstänkt för insiderbrott.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Di ville cash hem före dagens stora börsras

Dagens Industri lutade ”åt utcheckning” innan tisdagens vinstvarning som satt aktien i fritt fall.  Hotelloperatören Scandic Hotels har efter en trevande start utvecklats till en börssuccé. Men solen kan ha nått zenit och frågan är om det inte är dags att checka ut, skriver Dagens Industri i tisdagens utgåva.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Brutalt Bitcoin-ras efter ny förbudsskräck

Bitcoin pressas rejält på tisdagen och har tillfälligt handlats under 12.000 dollar. Det har varit oroligt i handeln på sistone efter att Sydkorea i förra veckan sade att det väntas ett förbud mot handeln i kryptovalutor.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Förvaltare: ”Aktierna riskerar trög utveckling”

Har dragit ner på exponeringen mot sektorn. Ulric Grönvall, som förvaltar Danske Bank Sverige Fokus, berättar i en intervju med Affärsvärlden att bankaktier inte längre står lika högt i kurs. Tidigare fanns Nordea, SEB och Swedbank i portföljen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Hans app hjälper dig bli av med gamla saker

”Tiptapp har blivit en självklarhet på ett antal marknader och fortsätter att expandera”, säger Tim Bjelkstam. I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Dagens PS - 9 timmar sedan

BÖRSEXTRA: Dubbelslakt i morgonhandeln

Net Ent störtdyker 20 procent och Scandic Hotels 15 procent. Båda bolagen vinstvarnar och det sätter alltså avtryck i aktiekurserna, där Scandic Hotels faller med 15 procent i öppningen av Stockholmsbörsen och Net Ent – som gör spel till nätcasinon – backar med hela 20 procent. Bakgrunden till Net Ents vinstvarning är enligt DiTV.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.