Expressen > Nyheter

Friday, 22 June, 00:02

Expressen - 14 dec 17 kl. 07:23

Nytt besked: Lägsta pensionsåldern höjsLägsta pensionsåldern i Sverige höjs från 61 år till 64 år.Det skriver företrädare för partierna i Pensionsgruppen i DN Debatt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Pensionsgruppen, DN Debatt

Dela artikeln

4930 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, besked, Lägsta, pensionsåldern, höjs
Expressen - 13 dec 17 kl. 18:59

Förslaget: Höj tidigaste pensionsåldern till 63 år

Pensionsåldern blir högre i ett nytt förslag från Pensionsgruppen, rapporterar Sveriges Radio.Enligt förslaget höjs den tidigaste pensionsåldern till 63 år.En ny myndighet ska tillsättas för att "säkra det framtida fondutbudet" , enligt uppgifter till Aftonbladet..

YLE - 24 nov 12 kl. 15:07

Sipilä: Höj pensionsåldern

I sitt tal på Centerns fullmäktigemöte i Kouvola i dag talade Sipilä bland annat för höjd pensionålder, men exakt hur mycket den ska höjas vill han inte avslöja. - Vi måste ännu diskutera hur mycket pensionsåldern ska höjas, men redan ett beslut om att höja den minskar på hållbarhetsgapet, sade Sipilä. För att presentera egna alternativ lovar oppositionspartiet Centern att göra upp en överlevnadsplan för Finlands ekonomi.

HBL - 25 apr 13 kl. 05:15

"Höj pensionsåldern, öka invandringen"

Den näringspolitik som finska staten för löser inte hållbarhetsgapet i Finlands offentliga ekonomi, anser Juhana Vartiainen, överdirektör för Statens ekonomiska forskningscentral VATT.? Vi kan skapa nya näringsgrenar och oroa oss över att Åbovarvet är i kris, men på lång sikt påverkar det här inte sysselsättningen. Det här har politikerna svårt att förstå.

News55 - 20 okt 15 kl. 12:15

SPF-basen om regeringens planer för höjd pensionsålder: ”Välkommet men helhetssynen saknas”

Före nästa val är det tänkt att ett riksdagsbeslut om höjd pensionsålder fattas. Det kommer att innebär att den lägsta åldern för uttag av allmän pension höjs från dagens 61 år till 62 alternativt 63 års ålder. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll säger till SvD att utgångspunkten i diskussionerna är att medellivslängden stiger och att man därför behöver fler arbetade timmar för att upprätthålla finansieringen av systemet.

SmålandsPosten - 18 mar 14 kl. 07:00

?Vi vill ha besked om pensionen innan valet?

PRO vill ha besked om vad som gäller för pensioner och skatter innan valet! Valet den 14 september är en viktig händelse för pensionärerna! Eftersom de flesta som uppnått pensionsåldern slutat att arbeta och inte har någon större möjlighet att påverka sin ekonomi blir de politiska besluten mycket avgörande för pensionärernas livssituation!

DN - 10 apr 15 kl. 08:22

Johan Schück: Regeringen måste ge besked om framtidens välfärd

Det går att försvara välfärden utan stora skattehöjningar. Men i så fall krävs att pensions­åldern gradvis flyttas uppåt, i takt med att svenskarnas livslängd ökar. Regeringen borde ge besked i den kommande vårbudgeten..

HBL - 26 apr 14 kl. 13:00

Centerns Sipilä vill ha nytt regeringsprogram

Centerns ordförande Juha Sipilä uppmanar regeringen att göra upp ett helt nytt program i juni då regeringen formellt byts ut i och med statsministerbytet. Sipilä talade vid Centerns partifullmäktiges möte i Vanda på lördagen. Enligt Sipilä har Finland inte råd med att man inte på ett år skulle fatta några stora beslut för att få till stånd tillväxt och betvinga arbetslösheten.

Sydsvenskan - 01 nov 12 kl. 06:30

Nytt liv i branschen. Är djursperma lösningen för morgontidningarna?

Johanna KarlssonfrilansjournalistDen dödsryckande morgontidningen har en historia av män som sprungit i trappuppgångar. Med tunga buntar och knäckta ryggkotor. Men spår av tidningsbud går fortfarande att se.

YLE - 24 okt 16 kl. 15:35

Finlands pensionssystem fjärde bäst i världen - men ändå under press

Finland placerar sig på fjärde plats i en internationell pensionsjämförelse. Men bäst i världen är Finland då det gäller tillförlitligheten och öppenheten i pensionssystemet. Den internationella jämförelsen har gjorts av australiensiska Mercer Global Pensions Index.

BT - 08 apr 13 kl. 14:10

65 år ingen given pensionsålder

Det är hög tid att vi vänjer oss vid tanken på att vi i framtiden kommer att behöva jobba lite längre upp i åren. Detta för att kommande generationer ska kunna ta del av samma kvalitet på välfärden som vi gör idag och att pensionerna inte ska urholkas.   Det är fantastiskt att vi lever allt längre, det öppnar möjligheter för den enskilde som tidigare inte fanns.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Man kraschade med cykel – hittades efter 21 timmar

På onsdagskvällen inträffade en cykelolycka vid Sidsjöbacken i Sundsvall.Först 21 timmar senare hittades den skadade mannen.  – Han var vid medvetande och sa att han hade legat där sedan 22-tiden i går kväll, säger Fredrik Vernerlund vid polisen i Västernorrland, till Aftonbladet.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Ny skottlossning i Malmö – en person skadad

En person uppges ha blivit skadad vid en skottlossning i området Lindängen i Malmö på torsdagskvällen.Polisen bekräftar händelsen.Texten uppdateras..

Expressen - 1 timme sedan

Tio EU-länder i kris- möte om migration

Statsminister Stefan Löfven (S) kommer att delta på det informella toppmötet om migration som EU håller på söndag, rapporterar Sveriges Radio. Stärkt gränskontroll ligger på agendan inför nästa veckas formella toppmöte i Bryssel..

Expressen - 2 timmar sedan

Kraftig minskning av tiggare i Skåne

Länsstyrelsen i Skåne har gjort en ny kartläggning av hur många EU-migranter som uppehåller sig i länet.Den visar att det rör sig om mellan 600 och 800 personer..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Man rånad på bil vid köpcentrum

En man blev på torsdagskvällen rånad på sin bil i ett garage till ett köpcentrum i Nacka. Två gärningsmän ska ha slitit ut honom ur bilen och lämnade sedan platsen i den. .

Expressen - 2 timmar sedan

Håll ut i midsommarkylan – värmen kommer tillbaka!

Vädret på midsommar blir det tyvärr ganska blåsigt och svalt. Men misströsta inte när ni sitter och fryser under filtarna – för sen kommer värmen tillbaka!
– Blir man besviken nu i helgen, kan man se fram emot nästa vecka för då stiger temperaturen, säger Johan Groth, meteorolog på Storm.

Expressen - 2 timmar sedan

Barnen tvingas stanna inne – efter råttinvasion

En råttinvasion har drabbat invånarna i Johannedal. Råttorna är stora och orädda – och har haft en särskild inverkan på förskolan Trädet. – Vi kan inte längre äta lunch ute, berättar Mia Löfgren, rektor på förskolan.

Expressen - 2 timmar sedan

”Många ifrågasätter vad Volvo har i USA att göra”

CHARLESTON. Volvo går som på räls i USA. Men när det nu är dags att slå upp portarna till den nya fabriken och på allvar etablera sig i landet är det inte utan kulturkrockar.

Expressen - 3 timmar sedan

Kate Spades sista önskan till familjen

I stället för att skicka blommor till begravningen av den ikoniska designern Kate Spade uppmanar familjen sörjande att donera pengar för att rädda djur i nöd.Det rapporterar tidningen People. .

Expressen - 3 timmar sedan

Två till sjukhus efter krock

Två personer, en man och en kvinna, har förts till sjukhus efter olycka.Skade- och trafikläget är fortfarande oklart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.