Expressen > Nyheter

Saturday, 15 December, 16:44

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, besked, Lägsta, pensionsåldern, höjs
Expressen - 13 dec 17 kl. 18:59

Förslaget: Höj tidigaste pensionsåldern till 63 år

Pensionsåldern blir högre i ett nytt förslag från Pensionsgruppen, rapporterar Sveriges Radio.Enligt förslaget höjs den tidigaste pensionsåldern till 63 år.En ny myndighet ska tillsättas för att "säkra det framtida fondutbudet" , enligt uppgifter till Aftonbladet..

YLE - 24 nov 12 kl. 15:07

Sipilä: Höj pensionsåldern

I sitt tal på Centerns fullmäktigemöte i Kouvola i dag talade Sipilä bland annat för höjd pensionålder, men exakt hur mycket den ska höjas vill han inte avslöja. - Vi måste ännu diskutera hur mycket pensionsåldern ska höjas, men redan ett beslut om att höja den minskar på hållbarhetsgapet, sade Sipilä. För att presentera egna alternativ lovar oppositionspartiet Centern att göra upp en överlevnadsplan för Finlands ekonomi.

HBL - 25 apr 13 kl. 05:15

"Höj pensionsåldern, öka invandringen"

Den näringspolitik som finska staten för löser inte hållbarhetsgapet i Finlands offentliga ekonomi, anser Juhana Vartiainen, överdirektör för Statens ekonomiska forskningscentral VATT.? Vi kan skapa nya näringsgrenar och oroa oss över att Åbovarvet är i kris, men på lång sikt påverkar det här inte sysselsättningen. Det här har politikerna svårt att förstå.

SR - 26 sep 18 kl. 12:56

Nytt förslag på pensionsålder - 35-åringar får jobba till 70

Idag lämnar Premiepensionsmyndigheten fram förslag om den nya riktåldern för pensionen..

News55 - 20 okt 15 kl. 12:15

SPF-basen om regeringens planer för höjd pensionsålder: ”Välkommet men helhetssynen saknas”

Före nästa val är det tänkt att ett riksdagsbeslut om höjd pensionsålder fattas. Det kommer att innebär att den lägsta åldern för uttag av allmän pension höjs från dagens 61 år till 62 alternativt 63 års ålder. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll säger till SvD att utgångspunkten i diskussionerna är att medellivslängden stiger och att man därför behöver fler arbetade timmar för att upprätthålla finansieringen av systemet.

SmålandsPosten - 18 mar 14 kl. 07:00

?Vi vill ha besked om pensionen innan valet?

PRO vill ha besked om vad som gäller för pensioner och skatter innan valet! Valet den 14 september är en viktig händelse för pensionärerna! Eftersom de flesta som uppnått pensionsåldern slutat att arbeta och inte har någon större möjlighet att påverka sin ekonomi blir de politiska besluten mycket avgörande för pensionärernas livssituation!

DN - 10 apr 15 kl. 08:22

Johan Schück: Regeringen måste ge besked om framtidens välfärd

Det går att försvara välfärden utan stora skattehöjningar. Men i så fall krävs att pensions­åldern gradvis flyttas uppåt, i takt med att svenskarnas livslängd ökar. Regeringen borde ge besked i den kommande vårbudgeten..

HBL - 26 apr 14 kl. 13:00

Centerns Sipilä vill ha nytt regeringsprogram

Centerns ordförande Juha Sipilä uppmanar regeringen att göra upp ett helt nytt program i juni då regeringen formellt byts ut i och med statsministerbytet. Sipilä talade vid Centerns partifullmäktiges möte i Vanda på lördagen. Enligt Sipilä har Finland inte råd med att man inte på ett år skulle fatta några stora beslut för att få till stånd tillväxt och betvinga arbetslösheten.

Sydsvenskan - 01 nov 12 kl. 06:30

Nytt liv i branschen. Är djursperma lösningen för morgontidningarna?

Johanna KarlssonfrilansjournalistDen dödsryckande morgontidningen har en historia av män som sprungit i trappuppgångar. Med tunga buntar och knäckta ryggkotor. Men spår av tidningsbud går fortfarande att se.

YLE - 24 okt 16 kl. 15:35

Finlands pensionssystem fjärde bäst i världen - men ändå under press

Finland placerar sig på fjärde plats i en internationell pensionsjämförelse. Men bäst i världen är Finland då det gäller tillförlitligheten och öppenheten i pensionssystemet. Den internationella jämförelsen har gjorts av australiensiska Mercer Global Pensions Index.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Han mördade flickvännen – för att hon vägrade abort

Breana Rouhselang var gravid och berättade för sin pojkvän Aaron Trejo att hon vägrade genomföra en abort.Då mördade han henne och gömde liket, skriver CNN.– Jag agerade ...

Expressen - 15 minuter sedan

Man blev ihjälhuggen på julfest – inför kollegerna

En man har blivit dödad i Holmenkollen i Norge.En kollega till honom har gripits av polis och misstänks för att ha huggit ihjäl offret under företagets julfest, rapporterar norska Dagbladet.Flera andra av männens kolleger blev vittnen till dådet.

Expressen - 1 timme sedan

Uppgifter: Trumps inrikesminister lämnar Vita huset

USA:s inrikesminister Ryan Zinke tänker lämna Vita huset, enligt källor till Bloomberg. Donad Trump ska ha informerats om avgången och redan dragit i gång arbetet med att hitta en efterträdare. .

Expressen - 2 timmar sedan

Pojke slogs ned av två män på gatan

En pojke attackerades av två äldre män vid Odenplan i centrala Stockholm under fredagskvällen.Enligt polisen blev pojken slagen och männen misstänks för grov misshandel.– Pojken blev nerputtad på marken och rullade ut på vägen, säger ett vittne från platsen..

Expressen - 2 timmar sedan

Skönhetsdrottningarna anklagas för rasism

Australiens Miss Universum-representant, Francesca Hung, anklagas för rasism efter en uppmärksammad video som hon spelade in tillsammans med andra deltagare.Nu slår hon tillbaka mot den hatstorm som riktats mot henne.– Jag är missförstådd, säger hon..

Expressen - 2 timmar sedan

Stora hyllningen – till svenska kungligheterna

Harpers Bazaar hyllar prinsessornas stil från Nobelfesten.Modejätten följde banketten via länk och skriver hänfört om Victorias och Sofias klänningar och smycken."Episk kunglig stil", skriver tidningen..

Expressen - 4 timmar sedan

Flera fordon i olycka på E22

Fler fordon är inblandade i en olycka på E22 vid Lyckeby utanför Karlskrona.Skedeläget för de inblandade är okänt..

Expressen - 4 timmar sedan

Aftonbladet slipper lämna  ut utredning om Virtanen

Cissi Wallin anklagade Fredrik Virtanen för våldtäkt – och misstänks nu för förtal.Hon har krävt att Aftonbladet lämnar ut sin internutredning av den tidigare krönikören – men tidningen har vägrat med motiveringen att den inte finns kvar.Nu har Stockholms tingsrätt bestämt att internutredaren i fråga i stället ska förhöras som en del av förundersökningen, rapporterar SR Ekot..

Expressen - 4 timmar sedan

Kidnappare sköt man - förde i väg honom i bil

Polisen utreder sedan i går ett misstänkt människorov I Malmö. En man ska enligt vittnen ha blivit skjuten två gånger.Första kulan tog i ena benet.

Expressen - 4 timmar sedan

Två bilar i krock vid tunnel – vägen avstängd

En trafikolycka har inträffat vid Tingstadstunneln vid 12-tiden på lördagen.Två bilar har krockat i norrgående riktning, uppger Trafikverket.Vägen har stängts av..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.