Expressen > Nyheter

Wednesday, 26 September, 12:26

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, besked, Lägsta, pensionsåldern, höjs
Expressen - 13 dec 17 kl. 18:59

Förslaget: Höj tidigaste pensionsåldern till 63 år

Pensionsåldern blir högre i ett nytt förslag från Pensionsgruppen, rapporterar Sveriges Radio.Enligt förslaget höjs den tidigaste pensionsåldern till 63 år.En ny myndighet ska tillsättas för att "säkra det framtida fondutbudet" , enligt uppgifter till Aftonbladet..

YLE - 24 nov 12 kl. 15:07

Sipilä: Höj pensionsåldern

I sitt tal på Centerns fullmäktigemöte i Kouvola i dag talade Sipilä bland annat för höjd pensionålder, men exakt hur mycket den ska höjas vill han inte avslöja. - Vi måste ännu diskutera hur mycket pensionsåldern ska höjas, men redan ett beslut om att höja den minskar på hållbarhetsgapet, sade Sipilä. För att presentera egna alternativ lovar oppositionspartiet Centern att göra upp en överlevnadsplan för Finlands ekonomi.

HBL - 25 apr 13 kl. 05:15

"Höj pensionsåldern, öka invandringen"

Den näringspolitik som finska staten för löser inte hållbarhetsgapet i Finlands offentliga ekonomi, anser Juhana Vartiainen, överdirektör för Statens ekonomiska forskningscentral VATT.? Vi kan skapa nya näringsgrenar och oroa oss över att Åbovarvet är i kris, men på lång sikt påverkar det här inte sysselsättningen. Det här har politikerna svårt att förstå.

News55 - 20 okt 15 kl. 12:15

SPF-basen om regeringens planer för höjd pensionsålder: ”Välkommet men helhetssynen saknas”

Före nästa val är det tänkt att ett riksdagsbeslut om höjd pensionsålder fattas. Det kommer att innebär att den lägsta åldern för uttag av allmän pension höjs från dagens 61 år till 62 alternativt 63 års ålder. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll säger till SvD att utgångspunkten i diskussionerna är att medellivslängden stiger och att man därför behöver fler arbetade timmar för att upprätthålla finansieringen av systemet.

SmålandsPosten - 18 mar 14 kl. 07:00

?Vi vill ha besked om pensionen innan valet?

PRO vill ha besked om vad som gäller för pensioner och skatter innan valet! Valet den 14 september är en viktig händelse för pensionärerna! Eftersom de flesta som uppnått pensionsåldern slutat att arbeta och inte har någon större möjlighet att påverka sin ekonomi blir de politiska besluten mycket avgörande för pensionärernas livssituation!

DN - 10 apr 15 kl. 08:22

Johan Schück: Regeringen måste ge besked om framtidens välfärd

Det går att försvara välfärden utan stora skattehöjningar. Men i så fall krävs att pensions­åldern gradvis flyttas uppåt, i takt med att svenskarnas livslängd ökar. Regeringen borde ge besked i den kommande vårbudgeten..

HBL - 26 apr 14 kl. 13:00

Centerns Sipilä vill ha nytt regeringsprogram

Centerns ordförande Juha Sipilä uppmanar regeringen att göra upp ett helt nytt program i juni då regeringen formellt byts ut i och med statsministerbytet. Sipilä talade vid Centerns partifullmäktiges möte i Vanda på lördagen. Enligt Sipilä har Finland inte råd med att man inte på ett år skulle fatta några stora beslut för att få till stånd tillväxt och betvinga arbetslösheten.

Sydsvenskan - 01 nov 12 kl. 06:30

Nytt liv i branschen. Är djursperma lösningen för morgontidningarna?

Johanna KarlssonfrilansjournalistDen dödsryckande morgontidningen har en historia av män som sprungit i trappuppgångar. Med tunga buntar och knäckta ryggkotor. Men spår av tidningsbud går fortfarande att se.

YLE - 24 okt 16 kl. 15:35

Finlands pensionssystem fjärde bäst i världen - men ändå under press

Finland placerar sig på fjärde plats i en internationell pensionsjämförelse. Men bäst i världen är Finland då det gäller tillförlitligheten och öppenheten i pensionssystemet. Den internationella jämförelsen har gjorts av australiensiska Mercer Global Pensions Index.

BT - 08 apr 13 kl. 14:10

65 år ingen given pensionsålder

Det är hög tid att vi vänjer oss vid tanken på att vi i framtiden kommer att behöva jobba lite längre upp i åren. Detta för att kommande generationer ska kunna ta del av samma kvalitet på välfärden som vi gör idag och att pensionerna inte ska urholkas.   Det är fantastiskt att vi lever allt längre, det öppnar möjligheter för den enskilde som tidigare inte fanns.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Tonåring dödade sin mamma med hammare

Den unge mannen misstänks ha gått till brutal attack med både hammare och kniv.Offret: Hans egen mamma – som han även tidigare ska ha haft tankar att döda.Nu åtalas en tonåring för mord..

Expressen - 15 minuter sedan

Nya pensionsförslaget – så länge måste du jobba

Är du 35 år bör du vara beredd på att behöva jobba till 70 års ålder. Åtminstone om du vill ha en anständig del av din slutlön i pension. Det visar Pensionsmyndighetens förslag på ny riktålder för pensionen.

Expressen - 30 minuter sedan

21-åringens sista önskan efter cancerbeskedet

Med bara dagar kvar att leva slog cancersjuke Chris Taylors högsta önskan in: Han fick chansen att spela sitt favorit-tv-spel långt innan det egentligen släpps. Bara dagar senare somnade han in..

Expressen - 45 minuter sedan

Lastbil har tappat byggställningar – totalstopp

Det är totalstopp på E45 utanför Säffle efter att en lastbil tappat byggnadsställningar på vägen, uppger SVT Värmland..

Expressen - 1 timme sedan

Björklund och Lööf hyllar näringslivets SD-motstånd

41 företagsledare uppmanar på DN Debatt politikerna att inte samarbeta med Sverigedemokraterna – och att inte heller ge partiet inflytande. "Så rätt. SD hotar de värden som Sverige bygger på", skriver Jan Björklund.

Expressen - 1 timme sedan

Paola av Belgien har fått en stroke

Paola av Belgien, 81, drabbades av en stroke på tisdagskvällen kväll under en semester i Venedig med sin make Albert II.Det rapporterar Daily Express..

Expressen - 1 timme sedan

Två personer anhållna i Danmark för terroristbrott

Två personer har gripits i Danmark misstänkta för terrorbrott i Syrien och Irak.De misstänkts vara en del av ett större nätverk och ha skaffat drönare i Danmark till terrorgruppen IS..

Expressen - 1 timme sedan

Stefan Sauk om mordmisstänkte skådespelaren: "En stor tragik"

Han har spelat mot några av Sveriges främsta skådespelare.Klockan 11 hålls häktningsförhandling mot skådespelaren sedan han erkänt att han dödat en kvinna.Stefan Sauk är en av dem som haft kontakt med mannen.

Expressen - 1 timme sedan

Fräck kupp mot butik – använde bil som murbräcka

Ett inbrott upptäcktes tidigt i morse i en galleria i södra Stockholm.Enligt polisen hade en bil använts för att ta sig in i en klädbutik.– Grinden till butiken är klippt med verktyg.

Expressen - 1 timme sedan

Ikea återkallar 250 000 lampor – varnar kunder

Efter larm om glaskupor som rasat ner från taket väljer nu Ikea att återkalla plafonden Calypso.– Vi har 100 rapporterade fall, säger Felix Östman, presskontakt hos Ikea i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.