Realtid > Ekonomi

Sunday, 23 September, 11:17

Realtid - 14 dec 17 kl. 06:30

Vem blir sittande med Svarte Petter?När många av de största oljeproducerande länderna inte längre ser någon framtid i den egna verksamheten är svenska investerare villiga att ta över. Det är en riskfylld strategi, för att inte säga rent dumdristig, skriver krönikören Ingmar Rentzhog..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Svarte Petter, Ingmar Rentzhog

Dela artikeln

79 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vem blir sittandemed , Svarte, Petter
YLE - 05 jul 12 kl. 18:47

Stubb: Orättvist att man försöker tvinga Svarte Petter på Finland

Europaminister Alexander Stubb anmärkte på torsdagen att det inte är rättvist att Finland beskylls för "brist på solidaritet" av andra länder. - Det är orättvist att en del rester försöker tvinga Svarte Petter i händerna på Finland. Vi har skött vår ekonomi bra, så varför ska vi beskyllas bara för att vi inte tar extrema beslut i solidaritetens tecken, undrar Stubb i Yles program Päivän kasvo.

YLE - 05 jul 12 kl. 18:48

Stubb: Man försöker tvinga Svarte Petter på Finland

Europaminister Alexander Stubb anmärkte på torsdagen att det inte är rättvist att Finland beskylls för "brist på solidaritet" av andra länder. - Det är orättvist att en del rester försöker tvinga Svarte Petter i händerna på Finland. Vi har skött vår ekonomi bra, så varför ska vi beskyllas bara för att vi inte tar extrema beslut i solidaritetens tecken, undrar Stubb i Yles program Päivän kasvo.

BT - 24 nov 14 kl. 12:08

Slut med Svarte Petter i parad

Efter skarp kritik plockar den nederländska ambassaden bort minstrel-figuren Zwarte Piet, Svarte Petter, från en parad genom Stockholm kommande helg. Det var Afrosvenskarnas riksförbund som i ett brev till ambassaden krävde att figuren, med afroperuk och tjocka rödmålade läppar, skulle slopas med motiveringen att den bygger på rasisitiska stereotyper om svarta. - Man tar vita människor och målar dem svarta.

Dagens PS - 28 aug 17 kl. 15:50

Miljardären anklagas för Svarte Petter-lek

Börsexpert ställer nu finansmannen mot väggen. Fastighetsbolaget Hufvudstaden C-aktie har spelat börsen ett spratt på senare tid. Aktien har tokrusat, faktiskt nästan 800 procent, på fem dygn – från 215 kronor till 1.

Nya Wermlands Tidningen - 20 jan 11 kl. 09:33

"Vi sitter med Svarte Petter"

? Vi fick inte det vi ville ha. Men det är klart, kommunen sitter ju i slutändan med Svarte Petter, konstaterar samhällsbyggnadsnämndens ordförande Sven-Olov Axelsson om krånglet med ?

Nyhetskanalen - 23 jan 12 kl. 11:58

Saabägare kan ha Svarte Petter

Saabägare som vill byta in sin bil har det kämpigt.

I den mån det alls går blir det oftast ett rejält prisavdrag. Även om reservdelsproblemen lättat.

YLE - 25 sep 12 kl. 04:56

Stubb: Finland får Svarte Petter

Många försöker ge Finland skulden för att krishanteringsåtgärderna i eurozonen inte genomförs, menar europaminister Alexander Stubb. Han kommenterade i går uppgifter publicerade i Der Spiegel, som säger att Finland försöker stoppa förstärkningen av krisfonden. - Jag tycker att vi är i en situation där det finns många som försöker ge Svarte Petter åt Finland, försöker sätta oss i ett hörn.

YLE - 25 okt 12 kl. 05:00

Markägare i Närpes: "Vi står med Svarte Petter"

Markägarna vid den planerade vindkraftsparken i Norrskogen kommer att besvära sig till Vasa förvaltningsdomstol. Närpes stad har godkänt delgeneralplanen för området och nu tycker markägarna att de har blivit stående med Svarte Petter. Det vill säga allt för dåliga erbjudanden från vindkraftsbolaget EPV.

SVT - 04 dec 13 kl. 17:57

Är Svarte Petter rasistisk?

Klädd i 1600–talskläder och svartmålat ansikte delar Svarte Petter ut godis till barnen. Nu anklagas den holländska traditionen för rasism..

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 08:26

AB Sverige sitter med Svarte Petter

Foto: Hasse Holmberg / TT
Green Cargo har de senaste dagarna meddelat att man lägger ner ett stort antal godslinjer och att man behöver säga upp folk. Orsaken är att utländska åkeriföretag tar över godset. Följden blir att svenska löntagare blir arbetslösa och att ett stort svenskt företag levererar mindre till statskassan.

SvD - 04 jul 14 kl. 07:56

Svarte Petter förbjuds i Amsterdam

Svarte Petter, den holländska jultomtens assistent, är inte längre välkommen i Amsterdam. Tingsrätten i landet anser att han är en rasistisk stereotyp..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 5 timmar sedan

"Jag är en av Sveriges mest erfarna analytiker"

Peter Malmqvist är "söderkisen" som blev revisor, finansanalytiker och journalist. Nu är han ny chef för Aktiespararnas Analysguiden och älskar det han gör – men ångrar att han nobbade ett förvaltarjobb på 90-talet..

Realtid - Igår: 16:01

Nya nyckeltal i Heba

Fastighetsbolaget Heba uppdaterar sina riktmärken för de finansiella nyckeltalen som sätter mål för bolagets belåningsgrad och soliditet..

Realtid - Igår: 15:54

”Märkligt av åklagaren”

Johan Ulanders försvar vidhåller att de kompletteringarna som försvaret har begärt är avgörande i frågan om åtal ska väckas eller ej..

Realtid - Igår: 14:32

Swedbank i samarbete med AI-bolag

Swedbank partnar upp med Asteria som erbjuder AI-baserade bank- och bokföringstjänster för mindre företag..

Realtid - Igår: 14:35

Tunga finansnamn i styrelsen för SSFC

Alectas vd Magnus Billing har utsetts till ordförande i en ny rådgivande styrelse för Stockholm Sustainable Finance Centre (SSFC). I styrelsen sitter ledamöter som är chefer på banker, riskkapitalbolag och pensionsfonder, samt experter på ansvarsfulla och hållbara investeringar..

Realtid - Igår: 13:51

De blev Årets framtidsbyrå 2018

Nu står det klart vilken revisionsbyrå det är som vunnit utmärkelsen Årets framtidsbyrå 2018. Vinnaren sållades fram i en tävling arrangerad av branschorganisationen FAR där fem byråer till slut gjorde upp om titeln..

Realtid - Igår: 12:16

Remiums corpteam till Eminova: "En väldigt bra match"

FI drog in analyshuset Remiums tillstånd. Bolaget avvecklades och dess coprfinance-kvartett sökte nya utmaningar. Nu driver de ett nytt emissionsbolag inom Eminova-koncernen.

Realtid - I förrgår: 10:19

Paypals Izettle-köp ska granskas: "Påverkar inte affären"

Den brittiska konkurrensmyndigheten vill utreda Paypals Izettle-förvärv. Affären kan försämra konkurrensen, menar myndigheten. "Det påverkar inte transaktionen", säger Izettles kommunikationschef Tom Turula till Realtid.

Realtid - Igår: 12:02

Riskkapitalbolagen går från sprint till maraton

Riskkapitalbolagen blir långa och går från sprint till maraton. De behåller bolagen längre, tar färre risker och sänker också kraven på avkastning. Flera långa fonder startas nu av de stora aktörerna på kapitalmarknaden.

Realtid - I förrgår: 10:50

Cannabisbolag noteras på Spotlight

Det danska bolaget Stenocare noteras på Spotlight stock market. Det blir det första bolaget inom medicinsk cannabis som noteras i Europa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.