Realtid > Ekonomi

Monday, 25 June, 03:57

Realtid - 14 dec 17 kl. 06:30

Vem blir sittande med Svarte Petter?När många av de största oljeproducerande länderna inte längre ser någon framtid i den egna verksamheten är svenska investerare villiga att ta över. Det är en riskfylld strategi, för att inte säga rent dumdristig, skriver krönikören Ingmar Rentzhog..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Svarte Petter, Ingmar Rentzhog

Dela artikeln

79 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vem blir sittandemed , Svarte, Petter
YLE - 05 jul 12 kl. 18:47

Stubb: Orättvist att man försöker tvinga Svarte Petter på Finland

Europaminister Alexander Stubb anmärkte på torsdagen att det inte är rättvist att Finland beskylls för "brist på solidaritet" av andra länder. - Det är orättvist att en del rester försöker tvinga Svarte Petter i händerna på Finland. Vi har skött vår ekonomi bra, så varför ska vi beskyllas bara för att vi inte tar extrema beslut i solidaritetens tecken, undrar Stubb i Yles program Päivän kasvo.

YLE - 05 jul 12 kl. 18:48

Stubb: Man försöker tvinga Svarte Petter på Finland

Europaminister Alexander Stubb anmärkte på torsdagen att det inte är rättvist att Finland beskylls för "brist på solidaritet" av andra länder. - Det är orättvist att en del rester försöker tvinga Svarte Petter i händerna på Finland. Vi har skött vår ekonomi bra, så varför ska vi beskyllas bara för att vi inte tar extrema beslut i solidaritetens tecken, undrar Stubb i Yles program Päivän kasvo.

BT - 24 nov 14 kl. 12:08

Slut med Svarte Petter i parad

Efter skarp kritik plockar den nederländska ambassaden bort minstrel-figuren Zwarte Piet, Svarte Petter, från en parad genom Stockholm kommande helg. Det var Afrosvenskarnas riksförbund som i ett brev till ambassaden krävde att figuren, med afroperuk och tjocka rödmålade läppar, skulle slopas med motiveringen att den bygger på rasisitiska stereotyper om svarta. - Man tar vita människor och målar dem svarta.

Dagens PS - 28 aug 17 kl. 15:50

Miljardären anklagas för Svarte Petter-lek

Börsexpert ställer nu finansmannen mot väggen. Fastighetsbolaget Hufvudstaden C-aktie har spelat börsen ett spratt på senare tid. Aktien har tokrusat, faktiskt nästan 800 procent, på fem dygn – från 215 kronor till 1.

Nya Wermlands Tidningen - 20 jan 11 kl. 09:33

"Vi sitter med Svarte Petter"

? Vi fick inte det vi ville ha. Men det är klart, kommunen sitter ju i slutändan med Svarte Petter, konstaterar samhällsbyggnadsnämndens ordförande Sven-Olov Axelsson om krånglet med ?

Nyhetskanalen - 23 jan 12 kl. 11:58

Saabägare kan ha Svarte Petter

Saabägare som vill byta in sin bil har det kämpigt.

I den mån det alls går blir det oftast ett rejält prisavdrag. Även om reservdelsproblemen lättat.

YLE - 25 sep 12 kl. 04:56

Stubb: Finland får Svarte Petter

Många försöker ge Finland skulden för att krishanteringsåtgärderna i eurozonen inte genomförs, menar europaminister Alexander Stubb. Han kommenterade i går uppgifter publicerade i Der Spiegel, som säger att Finland försöker stoppa förstärkningen av krisfonden. - Jag tycker att vi är i en situation där det finns många som försöker ge Svarte Petter åt Finland, försöker sätta oss i ett hörn.

YLE - 25 okt 12 kl. 05:00

Markägare i Närpes: "Vi står med Svarte Petter"

Markägarna vid den planerade vindkraftsparken i Norrskogen kommer att besvära sig till Vasa förvaltningsdomstol. Närpes stad har godkänt delgeneralplanen för området och nu tycker markägarna att de har blivit stående med Svarte Petter. Det vill säga allt för dåliga erbjudanden från vindkraftsbolaget EPV.

SVT - 04 dec 13 kl. 17:57

Är Svarte Petter rasistisk?

Klädd i 1600–talskläder och svartmålat ansikte delar Svarte Petter ut godis till barnen. Nu anklagas den holländska traditionen för rasism..

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 08:26

AB Sverige sitter med Svarte Petter

Foto: Hasse Holmberg / TT
Green Cargo har de senaste dagarna meddelat att man lägger ner ett stort antal godslinjer och att man behöver säga upp folk. Orsaken är att utländska åkeriföretag tar över godset. Följden blir att svenska löntagare blir arbetslösa och att ett stort svenskt företag levererar mindre till statskassan.

SvD - 04 jul 14 kl. 07:56

Svarte Petter förbjuds i Amsterdam

Svarte Petter, den holländska jultomtens assistent, är inte längre välkommen i Amsterdam. Tingsrätten i landet anser att han är en rasistisk stereotyp..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 21 jun 18 kl. 16:34

Den förutsägbara jakten på konsolidering

I jakten på nya branscher att konsolidera, har de stora PE-fonderna fått korn på redovisningstjänsterna. Som i andra ny- och välkonsoliderade branscher ska kunderna inte bli förvånade om de nya kunderbjudandena också innebär försök att etablera en ny, läs högre, prisbild..

Realtid - 21 jun 18 kl. 12:41

Vasakronan köper fastighet i Uppsala

Vasakronan köper butiksfastighet av SEB Trygg Liv för 284,5 miljoner kronor..

Realtid - 21 jun 18 kl. 13:21

Oscar Properties säljer fastigheter i Stockholm och Göteborg

Oscar Properties säljer två fastigheter i Stockholm och Göteborg till ett värdet på cirka 98 miljoner kronor..

Realtid - 21 jun 18 kl. 11:50

"GDPR ökar risken för cyberangrepp"

Hackare kan använda GDPR i utpressningssyfte, hävdar försäkringsjätten AIG. Genom att sno och hota läcka personuppgifter kan de kräva stora lösesummor. "Advokaters och revisorers kvalificerade data lockar nätbrottslingar", menar bolaget cybersäkerhetsexpert Marc Camillo..

Realtid - 21 jun 18 kl. 12:04

Nya regler för redovisningstillsynen klubbade

Riksdagen sa ja till regeringens förslag om att lägga ut redovisningstillsynen under den svenska självregleringen. Lagändringarna börjar gälla den 1 januari 2019. .

Realtid - 21 jun 18 kl. 10:37

RI:s chef svarar på kritiken

Breddad kompetensbas, effektivare utbildning och höjd kvalité, är drivkrafterna bakom RI:s utbildningsreform. Det menar myndighetschef Per Johansson som bemöter kritiken från högskolesektorn. .

Realtid - 21 jun 18 kl. 10:57

Capio rekryterar Attila Vegh till ny VD

Attila Vegh har utsetts till ny koncernchef och vd för Capio AB. Han är för närvarande vd för Penta Hospitals International, en sjukhuskedjan i Central- och Östeuropa. Attila Vegh ersätter Capios nuvarande vd Thomas Berglund..

Realtid - 21 jun 18 kl. 10:17

Magnolia Bostad säljer fastigheter till Heimstaden

Heimstaden köper fastighetsportfölj av Magnolia Bostad till ett värde av cirka 10 miljarder kronor..

Realtid - 21 jun 18 kl. 08:34

DNB och Sparebanken 1 bildar gemensamt försäkringsbolag

De norska bolagen DNB Forsikring och Sparebank 1 Skadeforsikring bildar ett gemensamt försäkringsbolag. De bildar Norges tredje största försäkringsbolag..

Realtid - 21 jun 18 kl. 09:10

Avanza rekryterar Pauline Holst-Blomqvist

Avanza rekryterar Pauline Holst-Blomqvist som ny chef för Corporate Finance. Pauline kommer närmast från Keystone MCF Corporate Finance där hon arbetat som rådgivare inom bolagstransaktioner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.