Realtid > Ekonomi

Tuesday, 16 January, 18:33

Realtid - 14 dec 17 kl. 06:30

Vem blir sittande med Svarte Petter?När många av de största oljeproducerande länderna inte längre ser någon framtid i den egna verksamheten är svenska investerare villiga att ta över. Det är en riskfylld strategi, för att inte säga rent dumdristig, skriver krönikören Ingmar Rentzhog..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Svarte Petter, Ingmar Rentzhog

Dela artikeln

76 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vem blir sittandemed , Svarte, Petter
YLE - 05 jul 12 kl. 18:47

Stubb: Orättvist att man försöker tvinga Svarte Petter på Finland

Europaminister Alexander Stubb anmärkte på torsdagen att det inte är rättvist att Finland beskylls för "brist på solidaritet" av andra länder. - Det är orättvist att en del rester försöker tvinga Svarte Petter i händerna på Finland. Vi har skött vår ekonomi bra, så varför ska vi beskyllas bara för att vi inte tar extrema beslut i solidaritetens tecken, undrar Stubb i Yles program Päivän kasvo.

YLE - 05 jul 12 kl. 18:48

Stubb: Man försöker tvinga Svarte Petter på Finland

Europaminister Alexander Stubb anmärkte på torsdagen att det inte är rättvist att Finland beskylls för "brist på solidaritet" av andra länder. - Det är orättvist att en del rester försöker tvinga Svarte Petter i händerna på Finland. Vi har skött vår ekonomi bra, så varför ska vi beskyllas bara för att vi inte tar extrema beslut i solidaritetens tecken, undrar Stubb i Yles program Päivän kasvo.

BT - 24 nov 14 kl. 12:08

Slut med Svarte Petter i parad

Efter skarp kritik plockar den nederländska ambassaden bort minstrel-figuren Zwarte Piet, Svarte Petter, från en parad genom Stockholm kommande helg. Det var Afrosvenskarnas riksförbund som i ett brev till ambassaden krävde att figuren, med afroperuk och tjocka rödmålade läppar, skulle slopas med motiveringen att den bygger på rasisitiska stereotyper om svarta. - Man tar vita människor och målar dem svarta.

Dagens PS - 28 aug 17 kl. 15:50

Miljardären anklagas för Svarte Petter-lek

Börsexpert ställer nu finansmannen mot väggen. Fastighetsbolaget Hufvudstaden C-aktie har spelat börsen ett spratt på senare tid. Aktien har tokrusat, faktiskt nästan 800 procent, på fem dygn – från 215 kronor till 1.

Nya Wermlands Tidningen - 20 jan 11 kl. 09:33

"Vi sitter med Svarte Petter"

? Vi fick inte det vi ville ha. Men det är klart, kommunen sitter ju i slutändan med Svarte Petter, konstaterar samhällsbyggnadsnämndens ordförande Sven-Olov Axelsson om krånglet med ?

Nyhetskanalen - 23 jan 12 kl. 11:58

Saabägare kan ha Svarte Petter

Saabägare som vill byta in sin bil har det kämpigt.

I den mån det alls går blir det oftast ett rejält prisavdrag. Även om reservdelsproblemen lättat.

YLE - 25 sep 12 kl. 04:56

Stubb: Finland får Svarte Petter

Många försöker ge Finland skulden för att krishanteringsåtgärderna i eurozonen inte genomförs, menar europaminister Alexander Stubb. Han kommenterade i går uppgifter publicerade i Der Spiegel, som säger att Finland försöker stoppa förstärkningen av krisfonden. - Jag tycker att vi är i en situation där det finns många som försöker ge Svarte Petter åt Finland, försöker sätta oss i ett hörn.

YLE - 25 okt 12 kl. 05:00

Markägare i Närpes: "Vi står med Svarte Petter"

Markägarna vid den planerade vindkraftsparken i Norrskogen kommer att besvära sig till Vasa förvaltningsdomstol. Närpes stad har godkänt delgeneralplanen för området och nu tycker markägarna att de har blivit stående med Svarte Petter. Det vill säga allt för dåliga erbjudanden från vindkraftsbolaget EPV.

SVT - 04 dec 13 kl. 17:57

Är Svarte Petter rasistisk?

Klädd i 1600–talskläder och svartmålat ansikte delar Svarte Petter ut godis till barnen. Nu anklagas den holländska traditionen för rasism..

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 08:26

AB Sverige sitter med Svarte Petter

Foto: Hasse Holmberg / TT
Green Cargo har de senaste dagarna meddelat att man lägger ner ett stort antal godslinjer och att man behöver säga upp folk. Orsaken är att utländska åkeriföretag tar över godset. Följden blir att svenska löntagare blir arbetslösa och att ett stort svenskt företag levererar mindre till statskassan.

SvD - 04 jul 14 kl. 07:56

Svarte Petter förbjuds i Amsterdam

Svarte Petter, den holländska jultomtens assistent, är inte längre välkommen i Amsterdam. Tingsrätten i landet anser att han är en rasistisk stereotyp..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Caram tar Max Matthiessens vd 

Christoffer Folkebo har utsetts till vd för kapitalförvaltningsgruppen Caram. Han lämnar därmed Max Matthiessen där han varit vd de senaste tolv åren. .

Realtid - 2 timmar sedan

Mazars växer i Skåne

Revisionsbyrån förvärvar redovisningsbyrån Aktiv Ekonomi och stärker därmed sin position i östra Skåne. "Vi ser Simrishamn och östra Skåne som en marknad med många fina företag och därför vill vi stärka upp vår position och bredda vår kundbas i området" säger Marianne Sandén Ljungberg, vd för Mazars i Sverige. .

Realtid - 4 timmar sedan

Mangold får nya tillstånd från FI

Mangolds fondkommission har fått tillstånd att utföra valutatjänster och utarbeta och sprida investerings- och finansanalyser..

Realtid - 5 timmar sedan

Norska oljefonden kastar ut nio bolag

Norges Bank har beslutat att utesluta nio bolag från statens pensionsfond utland och har även satt ett bolag på observation..

Realtid - 7 timmar sedan

Swedbank Robur lanserar ny företagsobligationsfond

Swedbanks fondbolag och kapitalförvaltare Robur lanserar en ny räntefond förvaltad av samma team som Företagsobligationsfonden..

Realtid - 6 timmar sedan

Bitcoin rasar – igen

Bitcoin fortsatte att falla på tisdagen och har nu nästan tappat hälften av sin uppgång sedan toppen i december. Samtidigt börjar kryptovalutan godtas som betalningsmedel i fastighetsaffärer..

Realtid - 8 timmar sedan

Per Johansson blir Nordenchef för danska it-jätten KMD

Svensken Per Johansson har utsetts till Nordenchef för danska it-koncernen KMD med uppdraget att öka KMD:s fokus på finanssektorn..

Realtid - 9 timmar sedan

Ericsson gör nedskrivning på 14 miljarder kronor

Ericsson har det tufft och gör en massiv nedskrivning på 14,2 miljarder konor. Men bolaget är ändå optmistiskt. "Bruttokassa och nettokassa är fortsatt stark.

Realtid - 10 timmar sedan

Skrämmande okunskap hos FI och Riksbanken

Ibland kan man bli mörkrädd mitt på ljusa dagen. Läsningen av Finansinspektionens och Riksbankens rapporter över stabiliteten i det svenska banksystemet är ett tillfälle då man vill hålla någon hårt i handen, som den brittiske ekonomen och förre chefen för den brittiska finansinspektionen, Adair Turner, skriver Per Lindvall i en analys..

Realtid - 10 timmar sedan

Miltton-konsult blir chef på Coca-Cola

Diana Van går från kommunikationsbyrån Miltton Labs går till Coca-Cola där hon blir public affairs-chef. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.