DN > Ekonomi

Saturday, 20 January, 04:34

DN - 14 dec 17 kl. 07:00

Uppgörelse klar om pensionernaLägsta åldern för att ta ut allmän pension höjs från dagens 61 år till 64 år. Det är den mest dramatiska förändringen i den blocköverskridande överenskommelsen om pensionerna som sex av riksdagspartierna i dag presenterar DN Debatt..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN Debatt

Dela artikeln

1430 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgörelse, klarom , pensionerna
SR - 17 mar 16 kl. 13:27

Uppgörelse klar: Amorteringskrav från 1 juni

Nu är finansutskottets uppgörelse klar. Från och med juni blir det amorteringstvång för alla nya bolånekunder. Undantag gäller för lån av nybyggda bostäder, men bara i fem år..

Sydsvenskan - 25 mar 13 kl. 02:22

Cypern: Uppgörelse klar

Eurozonen har godkänt en uppgörelse som ger Cypern 10 miljarder euro i nödlån, sade eurogruppens ordförande Jeroen Dijsselbloem vid en presskonferens. Han sade att uppgörelsen sätter punkt för den osäkerhet som rått..

Kristianstadsbladet - 25 sep 13 kl. 15:11

Uppgörelse klar om jordbruksreform


Efter många om och men och långa diskussioner nådde EU-kommissionen, parlamentet och medlemsstaterna sent i tisdags en uppgörelse om de sista bitarna i sin omfattande reform av EU:s jordbrukspolitik.Uppgörelsen innebär bland annat att stöd på mer än 150 000 euro kommer att minskas med 5 procent och att medlemsstaterna kan låta upp till 15 procent av de pengar som skulle gått till direktstöd gå till landsbygdsstöd i stället.Huvuddelen av jordbruksreformen spikades redan i somras.

Opinionen.se - 25 sep 13 kl. 15:18

Uppgörelse klar om jordbruksreform

Efter många om och men och långa diskussioner nådde EU-kommissionen, parlamentet och medlemsstaterna sent i tisdags en uppgörelse om de sista bitarna i sin omfattande reform av EU:s jordbrukspolitik. Uppgörelsen innebär bland annat att stöd på mer än 150 000 euro kommer att minskas med 5 procent och att medlemsstaterna kan låta upp till 15 procent av de pengar som skulle gått till direktstöd gå till landsbygdsstöd i stället. Huvuddelen av jordbruksreformen spikades redan i somras.

Trelleborgs Allehanda - 25 sep 13 kl. 15:11

Uppgörelse klar om jordbruksreform


Efter många om och men och långa diskussioner nådde EU-kommissionen, parlamentet och medlemsstaterna sent i tisdags en uppgörelse om de sista bitarna i sin omfattande reform av EU:s jordbrukspolitik.Uppgörelsen innebär bland annat att stöd på mer än 150 000 euro kommer att minskas med 5 procent och att medlemsstaterna kan låta upp till 15 procent av de pengar som skulle gått till direktstöd gå till landsbygdsstöd i stället.Huvuddelen av jordbruksreformen spikades redan i somras.

BT - 25 sep 13 kl. 15:14

Uppgörelse klar om jordbruksreform

Efter många om och men och långa diskussioner nådde EU-kommissionen, parlamentet och medlemsstaterna sent i tisdags en uppgörelse om de sista bitarna i sin omfattande reform av EU:s jordbrukspolitik. Uppgörelsen innebär bland annat att stöd på mer än 150 000 euro kommer att minskas med 5 procent och att medlemsstaterna kan låta upp till 15 procent av de pengar som skulle gått till direktstöd gå till landsbygdsstöd i stället.Huvuddelen av jordbruksreformen spikades redan i somras.

DI - 13 dec 17 kl. 17:58

Uppgörelse klar: SSAB får 315 miljoner av försäkringsbolag för haveri

SSAB har nått en slutlig uppgörelse med försäkringsbolaget och leverantören om 315 miljoner kronor som kompensation för haveriet i Oxelösund som inträffade i december 2016. Uppgörelsen kommer att ha en positiv resultatpåverkan om 265 miljoner i det fjärde kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 07 jan 13 kl. 23:05

Uppgörelse klar om bolån

Den amerikanska storbanken Bank of America betalar 3,6 miljarder dollar (cirka 24 miljarder kronor) till följd av en uppgörelse med bolåneinstitutet Fannie Mae..

Helsingborgs Dagblad - 25 sep 13 kl. 15:14

Uppgörelse klar om jordbruksreform

Efter många om och men och långa diskussioner nådde EU-kommissionen, parlamentet och medlemsstaterna sent i tisdags en uppgörelse om de sista bitarna i sin omfattande reform av EU:s jordbrukspolitik..

SvD - 25 sep 13 kl. 15:11

Uppgörelse klar om jordbruksreform

Efter många om och men och långa diskussioner nådde EU-kommissionen, parlamentet och medlemsstaterna sent i går en uppgörelse om de sista bitarna i sin omfattande reform av EU:s jordbrukspolitik..

Sydsvenskan - 28 maj 15 kl. 10:32

Uppgörelse klar om EU-fond

Efter en hel natt med slutförhandlingar har EU-länderna och EU-parlamentet enats om vägen vidare för den stora investeringsfond som EU-kommissionen hoppas ska bidra till ny fart i ekonomin.Torsdagens uppgörelse om den så kallade Efsi-fonden kom bland annat sedan parlamentet fått löfte om att inte lika mycket startpengar som planerat ska tas från forsknings- och utvecklingsanslag."Båda förhandlingssidorna tvingades göra uppoffringar för att få igenom planen för att skapa arbetstillfällen och tillväxt.

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

Johan Schück: Svårt att reglera vinster i välfärden

Att reglera de privata välfärdsföretagens vinster är ingen enkel sak, enligt civilminister Ardalan Shekarabi (S). Det har han helt rätt i..

DN - 10 timmar sedan

”Jag kan inte se att parterna kan lösa den här situationen”

Det finns ingen risk för ”avtalsshopping”. Arbetsgivare kommer inte att initiera medgörliga lokala fackföreningar för att sedan kunna vägra träffa avtal med rikstäckande mer krävande fackförbund inom LO och TCO. Det hävdar Svenskt Näringslivs vice vd Peter Jeppsson..

DN - 12 timmar sedan

Snabba kast på börsen för bitcoin

Spekulanterna har tagit greppet om digitala valutan bitcoin. Värdena rusar och rasar om vartannat. Som betalningsmedel för bitcoin fortfarande en tynande tillvaro.

DN - 17 timmar sedan

Regeringen och V presenterar förslag om vinster i välfärden

Civilministern Ardalan Shekarabi (S) och V-ledaren Jonas Sjöstedt presenterar nu ett nytt lagförslag om vinstbegränsningar inom skolan och omsorgen på en presskonferens.   –  Vinstöverenskommelsen består av många delar. Men det vi presenterar idag är det största och viktigaste steget för att se till att pengar till välfärden faktiskt går till välfärden, säger Sjöstedt..

DN - 16 timmar sedan

Ewa Stenberg: Förslaget är dödfött i denna riksdag – men det kommer mer

Det förslag som regeringen och Vänsterpartiet presenterar i dag kommer inte att gå genom riksdagen. Därför lägger civilministern senare två andra propositioner om vinster i välfärden, som regeringen hoppas få den borgerliga oppositionens stöd för. Diskussionen om vinster i välfärden är en svår balansgång för S och MP..

DN - Igår: 13:45

Poliser i yttre tjänst prioriteras i löneavtal

Ett nytt löneavtal för poliserna är klart. Löneökningarna landar på i snitt 5,4 procent sett över två år sedan parterna enats om att slå ihop två lönerevisioner med utbetalning från 1 april 2018..

DN - Igår: 12:23

H&M-pojkens mamma: Min son vet att han är en superstar

H&M:s reklambild på Teresa Mangos son iklädd en grön tröja med texten ”Coolest monkey in the jungle” fick enorm spridning och massiv kritik för att vara rasistisk. Klädjätten bad om ursäkt och plockade bort både annonsen och tröjan. – Jag tycker inte att tröjan är rasistisk, men jag vet vad rasism är, säger pojkens mamma Teresa Mango till SVT Nyheter.

DN - I förrgår: 00:43

Regeringen nobbar stöd när snusförbudet prövas igen

I nästa vecka ska EU:s domstol än en gång pröva förbudet att exportera snus från Sverige till övriga EU. Men till skillnad från tidigare ger inte regeringen snustillverkaren Swedish Match sitt stöd i förhandlingen..

DN - I förrgår: 21:50

Husrannsakan mot Lundin Petroleum

Svensk och schweizisk polis har genomfört husrannsakan mot Lundin Petroleums kontor i de båda länderna. Det uppger Dagens Industri på onsdagen..

DN - I förrgår: 20:21

Apple storsatsar i USA – ska skapa 20.000 jobb

Teknikjätten Apple har grandiosa planer för sitt hemland. På fem år ska företaget bidra med 20.000 nya jobb och 350 miljarder dollar i den amerikanska ekonomin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.