SR > Vetenskap

Friday, 23 March, 00:05

SR - 14 dec 17 kl. 06:00

Hajkunskap tar udden av havets skräckRädslan för hajar går att påverka, och det kan öka opinionen för andra sätt att förhindra hajattacker än att döda hajar, enligt en ny studie..
Läs mer på SR

Dela artikeln

51 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hajkunskap, tar, uddenav , havets, skräck
BT - 25 nov 11 kl. 11:58

Drömmar tar udden av svåra minnen

Drömmar hjälper oss att bearbeta svåra minnen. De tar udden av dem och gör det lättare för oss att gå vidare i livet.
Det kan amerikanska forskare konstatera efter att ha låtit två grupper titta på starka bilder vid två tillfällen.

BT - 20 dec 13 kl. 08:58

Effekter som tar udden av allvaret

I grund och botten är Dagarnas skum en bitterljuv kärlekshistoria, baserad på Boris Vians litterära klassiker med samma namn. Den utspelar sig i en trippigare version av vår egen värld. Här tappar pianot upp cocktails och ålen dansar när den serveras på tallriken.

Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 17 kl. 12:13

"Black Friday tar udden av skyltsöndagen"

Black Friday har på kort tid blivit en viktig dag för handlarna. Men Svensk handels ordförande i Värmland, Ing-Britt Bergström, gillar inte fenomenet.– Det tar udden av skyltsöndagen, säger hon..

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 13 kl. 18:30

Bland båtar på Havets dag

För den båtintresserade fanns det mycket att upptäcka vid kajen vid Stadshuset vid uppmärksammandet av Havets dag, bland annat lotsen 2011 från Helsingborg..

Expressen - 20 aug 11 kl. 15:21

De två storheterna tar udden av musiken

.

Västerbottens Folkblad - 14 okt 15 kl. 23:00

Profilering tar udden av sakfrågorna

Höstens första partiledardebatt i riksdagen var ett spektakel. Sverigedemokraterna gjorde klart för svenska folket att de riktar ett misstroendevotum mot finansminister Magdalena Andersson, Jan Björklund flaggade för överenskommelser med regeringen och Jimmie Åkesson skrattade i stället för att svara på varför man hade låtit sig köpas av Svenskt näringsliv. Samtidigt stod Ebba Busch Thor utanför […].

YA - 22 jul 16 kl. 03:00

Slarvigt manus tar udden av storyn

På pappret har "Freeheld" alla förutsättningar. Den bygger på en Oscarsbelönad kortdokumentär och har en fantastisk rollista..

Trelleborgs Allehanda - 22 jul 16 kl. 03:00

Slarvigt manus tar udden av storyn

På pappret har "Freeheld" alla förutsättningar. Den bygger på en Oscarsbelönad kortdokumentär och har en fantastisk rollista..

Kristianstadsbladet - 22 jul 16 kl. 03:00

Slarvigt manus tar udden av storyn

På pappret har "Freeheld" alla förutsättningar. Den bygger på en Oscarsbelönad kortdokumentär och har en fantastisk rollista..

YA - 18 okt 17 kl. 00:01

Niklas Sintorn: Merförsäljningen tar udden av spelupplevelsen

Spel är en dyr hobby – åtminstone för den som föredrar större upplevelser i tv-soffan framför mindre mobilspel. Ändå har vi aldrig fått lika mycket för pengarna som nu..

Fler nyheter från SR

SR - 14 timmar sedan

Snart börjar årets säsong av Odla med P1

På annandag påsk sänds säsongens första program. Då kollar programledaren Gustaf Klarin på förodlade småplantor hemma hos hortonomens och grönsaksodlaren Ingela Jagne, som också i år medverkar återkommande i programmet..

SR - 17 timmar sedan

Blixtsnabb robot löser Rubiks kub

Det kan gå väldigt snabbt när robotar ska lösa Rubiks kub. Nyligen slogs ett nytt världsrekord..

SR - 17 timmar sedan

Den otrevliga parasiten guineamask på väg att försvinna

Nu är världen ännu närmare utrotning av guineamask, den där parasitmasken som sakta kryper ut genom huden och som lindas upp på en pinne för att inte gå av..

SR - 18 timmar sedan

Risk för radioaktiva läckor vid forskningsanläggningen ESS

Pilotexperiment har visat att mer radioaktivt material än väntat skulle kunna släppas ut från forskningsanläggningen ESS vid en olycka. Nu har Länsstyrelsen i Skåne tillfälligt stoppat två områden som ska byggas runt anläggningen..

SR - 17 timmar sedan

FN-rapport: Vatten måste värderas högre

Ett helhetstänk behövs för att trygga världens vattenresurser, menar en högnivåpanel inom FN och Världsbanken i samband med världsvattendagen som äger rum idag..

SR - Igår: 08:12

Virtuell strålning i Skåne

En ny strålningssimulator för cancerbehandling har invigts på Skånes universitetssjukhus. En simulator som skapar en virtuell miljö för läkare att träna sig i..

SR - Igår: 06:30

Olika skott på varg i Sverige och Norge

Sverige och Norge har till stora delar gemensamma rovdjursstammar, men helt olika politik på området. Nu vill forskare skapa nätverk över gränsen för att få en mer forskningsbaserad och samordnad rovdjursförvaltning..

SR - Igår: 06:31

Undersökta gener avslöjar kackerlackans anpassningar

Den är snabbväxande, älskar fukt och rutten mat och trivs i människans sällskap. Det handlar om den amerikanska kackerlackan som nu fått sitt genom undersökt..

SR - I förrgår: 05:33

Många nya arter och oväntade fynd utanför Antarktis

Den internationella antarktisexpedition som skulle undersöka djurlivet i havet vid ett nyss lossnat isberg, men som fick ändra planer på grund av för mycket packis är nu på väg hemåt, efter att ha fått undersöka helt andra delar av djuphavet..

SR - I förrgår: 05:50

Mayafolket hade tama hundar

Mayafolket kan ha börjat ha tama hundar redan för 2 500 år sedan. Vid samma tidpunkt kan de också ha bedrivit handel med djuren. Det är flera århundraden tidigare än vad andra arkeologiska fynd har visat förut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.