SR > Vetenskap

Monday, 25 June, 03:58

SR - 14 dec 17 kl. 06:00

Hajkunskap tar udden av havets skräckRädslan för hajar går att påverka, och det kan öka opinionen för andra sätt att förhindra hajattacker än att döda hajar, enligt en ny studie..
Läs mer på SR

Dela artikeln

51 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hajkunskap, tar, uddenav , havets, skräck
BT - 25 nov 11 kl. 11:58

Drömmar tar udden av svåra minnen

Drömmar hjälper oss att bearbeta svåra minnen. De tar udden av dem och gör det lättare för oss att gå vidare i livet.
Det kan amerikanska forskare konstatera efter att ha låtit två grupper titta på starka bilder vid två tillfällen.

BT - 20 dec 13 kl. 08:58

Effekter som tar udden av allvaret

I grund och botten är Dagarnas skum en bitterljuv kärlekshistoria, baserad på Boris Vians litterära klassiker med samma namn. Den utspelar sig i en trippigare version av vår egen värld. Här tappar pianot upp cocktails och ålen dansar när den serveras på tallriken.

Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 17 kl. 12:13

"Black Friday tar udden av skyltsöndagen"

Black Friday har på kort tid blivit en viktig dag för handlarna. Men Svensk handels ordförande i Värmland, Ing-Britt Bergström, gillar inte fenomenet.– Det tar udden av skyltsöndagen, säger hon..

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 13 kl. 18:30

Bland båtar på Havets dag

För den båtintresserade fanns det mycket att upptäcka vid kajen vid Stadshuset vid uppmärksammandet av Havets dag, bland annat lotsen 2011 från Helsingborg..

Expressen - 20 aug 11 kl. 15:21

De två storheterna tar udden av musiken

.

Västerbottens Folkblad - 14 okt 15 kl. 23:00

Profilering tar udden av sakfrågorna

Höstens första partiledardebatt i riksdagen var ett spektakel. Sverigedemokraterna gjorde klart för svenska folket att de riktar ett misstroendevotum mot finansminister Magdalena Andersson, Jan Björklund flaggade för överenskommelser med regeringen och Jimmie Åkesson skrattade i stället för att svara på varför man hade låtit sig köpas av Svenskt näringsliv. Samtidigt stod Ebba Busch Thor utanför […].

YA - 22 jul 16 kl. 03:00

Slarvigt manus tar udden av storyn

På pappret har "Freeheld" alla förutsättningar. Den bygger på en Oscarsbelönad kortdokumentär och har en fantastisk rollista..

Trelleborgs Allehanda - 22 jul 16 kl. 03:00

Slarvigt manus tar udden av storyn

På pappret har "Freeheld" alla förutsättningar. Den bygger på en Oscarsbelönad kortdokumentär och har en fantastisk rollista..

Kristianstadsbladet - 22 jul 16 kl. 03:00

Slarvigt manus tar udden av storyn

På pappret har "Freeheld" alla förutsättningar. Den bygger på en Oscarsbelönad kortdokumentär och har en fantastisk rollista..

YA - 18 okt 17 kl. 00:01

Niklas Sintorn: Merförsäljningen tar udden av spelupplevelsen

Spel är en dyr hobby – åtminstone för den som föredrar större upplevelser i tv-soffan framför mindre mobilspel. Ändå har vi aldrig fått lika mycket för pengarna som nu..

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 07:00

Så liten är risken att fotbollsfans utlöser en jordbävning

Kan hoppande jublande fotbollsfans sätta igång en mindre jordbävning? Det har det skrivits om efter att Mexiko oväntat vann över regerande världsmästarna Tysklnad med ett-noll i söndags..

SR - I förrgår: 06:14

Fiskar i kustområdena har fått försämrat immunförsvar

En del fiskarter i kustområdena längs den svenska kusten mår inte riktigt bra. Studier som Sveriges lantbruksuniversitet har gjort visar på försämrat immunförsvar och att fortplantningen är störd..

SR - I förrgår: 06:00

Okänd apa hittades i kunglig kinesisk grav

Ett överraskande fynd av en utdöd gibbonapa har gjorts i en över 2000 år gammal gravkammare i Kina..

SR - I förrgår: 06:00

Ny dna-teknik ska ge svar på om vikingar planterade fisk

Ny dna-teknik ska ge ett svensk-norsk forskarteam svar på om vikingar planterade in fisk i insjöar redan för 1000 år sedan..

SR - 21 jun 18 kl. 06:07

En strimma hopp för havets koraller

Nu kommer amerikanska och brittiska korallforskare med goda nyheter. De har funnit små "öar" av koraller som återhämtat sig bra efter blekning och andra hot..

SR - 21 jun 18 kl. 06:00

Därför går patienter med bukspottkörtelcancer ner i vikt

Människor som drabbas av bukspottkörtelcancer går ofta ner rejält i vikt – och orsaken till det har hittills varit oklar. Nu hjälper ny forskning till att förklara fenomenet..

SR - 21 jun 18 kl. 06:00

Expertgrupp utreder: Så ska du agera vid en trafikolycksplats

Sahlgrenska Akademin i Göteborg söker svar på vilken beredskap som är rimlig att kräva av icke vårdutbildade trafikanter som kommer först fram till en allvarlig trafikolycka..

SR - 20 jun 18 kl. 14:16

Här är Klotets miljösmarta sommarmeny

På sommaren samlas vi gärna kring grillen. Men vad är miljömässigt okej att lägga på gallret? Livsmedelsforskare Pernilla Tidåker och systemekolog Max Troell har valt råvarorna.

SR - 20 jun 18 kl. 06:54

Vetenskapen har gott rykte

Hur stort är svenskarnas förtroende för forskning och forskare? Enligt senaste rapporten Vetenskapen i samhället är den större än någonsin..

SR - 20 jun 18 kl. 06:00

Nytt projekt ska stoppa minken

Minkar gör stor skada i naturen, särskilt i fågelkolonier i skärgården. Nu startar ett EU-finansierat projekt för att utrota minken i värdefulla naturområden i Norge, Finland och Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.