SVT > Utrikes

Wednesday, 25 April, 20:04

Liknande nyheter

Taggar: Norge, avkriminaliserar, narkotika, vårdska , ersätta, straff
Aftonbladet - 14 dec 17 kl. 09:48

Norge avkriminaliserar narkotika

FriaTider - 14 dec 17 kl. 10:32

Norge avkriminaliserar narkotika

DN - 14 dec 17 kl. 08:40

Norge avkriminaliserar cannabis

Drogmissbrukare i Norge ska i första hand få vård, inte bestraffas. Det är en majoritet av partierna i stortinget överens om, rapporterar VG. Partierna Arbeiderpartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti och liberala Venstre står bakom reformen och meddelar att de ”vill överföra ansvaret för samhällets uppföljning för användning och innehav av illegal narkotika för eget bruk, från rättsväsendet till vården”..

GöteborgsPosten - 15 dec 17 kl. 15:00

Norge visar vägen i narkotikapolitiken

Ett enigt Storting har i Norge röstat igenom en reform som i praktiken avkriminaliserar narkotika. Målet är att missbrukare ska behandlas som sjuka, inte kriminella. Det är en reform som Sverige borde ta efter..

GT - 15 okt 14 kl. 16:36

Försökte smuggla tio kilo knark till Norge

Två män som försökte smuggla in mer än tio kilo narkotika till Norge har begärs häktade i Karlstad. Männen misstänks för grovt narkotikabrott och försök till grov narkotikasmuggling. – Jag vill inte gå in på vilken typ av narkotika det rör sig om, säger kammaråklagare Stefan Wessberg till SVT:s Värmlandsnytt..

Nya Wermlands Tidningen - 15 okt 14 kl. 17:48

Greps med 10 kilo narkotika

Två män, 32 och 39 år gamla, ska ha försökt smuggla tio kilo narkotika över den värmländska gränsen mot Norge..

GöteborgsPosten - 28 jan 14 kl. 11:55

Tullens bilder: Sprit och knark flödar till Norge

Smuggling av öl, sprit, narkotika och cigaretter till Norge är omfattande. I fjol beslagtogs bland annat 50 000 liter sprit och 400 000 liter öl..

BT - 24 okt 16 kl. 08:07

Norge satsar på gränskameror

När norska tullen inledde försök med kameraövervakning på gränsen till Värmland tredubblades beslagen av narkotika och alkohol. Nu ska övervakningskameror sättas upp vid samtliga farbara vägar mellan Sverige och Norge, rapporterar SVT Värmland.(TT).

SvD - 24 okt 16 kl. 08:09

Norge satsar på gränskameror

När norska tullen inledde försök med kameraövervakning på gränsen till Värmland tredubblades beslagen av narkotika och alkohol. Nu ska övervakningskameror sättas upp vid samtliga farbara vägar mellan Sverige och Norge, rapporterar SVT Värmland..

SmålandsPosten - 24 okt 16 kl. 08:07

Norge satsar på gränskameror

När norska tullen inledde försök med kameraövervakning på gränsen till Värmland tredubblades beslagen av narkotika och alkohol. Nu ska övervakningskameror sättas upp vid samtliga farbara vägar mellan Sverige och Norge, rapporterar SVT Värmland.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Advokat Ingela Hessius: Därför fälldes Peter Madsen

Under onsdagen kom beskedet att Peter Madsen döms till livstids fängelse för mordet på Kim Wall samt brott mot griftefriden och sexualbrott under försvårande omständigheter. Advokat Ingela Hessius reder ut varför han dömdes..

SVT - 8 timmar sedan

Ny protest i Armenien – och förslag om nyval

Armeniens tillförordnade premiärminister Karen Karapetian föreslår nyval som en lösning på den politiska krisen i landet. I huvudstaden Jerevan börjar samtidigt människor samlas till nya protester..

SVT - 15 timmar sedan

Tyskar granskar nazistsekt i Chile

En tysk delegation har besökt Chile för att få information om sekten Colonia Dignidad, där barn under många år utsattes för sexuella övergrepp..

SVT - 15 timmar sedan

Tio döda i oljebrand i Indonesien

SVT - 17 timmar sedan

USA kritiserar våld i Nicaragua

USA kommer med skarp kritik mot Nicaraguas regering för hur protesterna mot president Daniel Ortega har slagits ned..

SVT - 17 timmar sedan

Dåd mot kyrka i Nigeria — 16 döda

Beväpnade män som misstänks tillhöra ett herdefolk har dödat 16 personer, inklusive två präster, i en attack mot en kyrka i centrala Nigeria..

SVT - 18 timmar sedan

Många kvinnor offer vid Torontodådet

Större delen av offren som plöjdes ner med en skåpbil i Toronto var kvinnor, enligt polisen. Den misstänkte mördarens motiv är ännu oklart, men utredningsledaren Graham Gibson bekräftar att han skrivit ett ”kryptiskt inlägg” bara minuter innan han körde ihjäl tio personer och skadade 13..

SVT - 19 timmar sedan

Tvåan i Paraguay begär omräkning

Efrain Alegre, som kom tvåa i presidentvalet i Paraguay, kräver att rösterna räknas om. – Vi har redan flera tydliga exempel på bedrägeri som vi kommer att avslöja ett för ett. Vi kommer att delta i omräkningen, säger han..

SVT - Igår: 18:53

Gigantisk fettklump i Londons avloppssystem innehåller livsfarliga bakterier

Den gigantiska fettklumpen i Londons avloppssystem tog nio veckor att rensa bort i höstas. Nu har renhållningsarbetare hittat ett nytt fettberg som tros vara ännu större – och innehålla livsfarliga antibiotikaresistenta bakterier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.