SVT > Utrikes

Wednesday, 24 October, 06:36

SVT - 14 dec 17 kl. 03:36

Norge avkriminaliserar narkotika – vård ska ersätta straffDrogmissbrukare i Norge ska i första hand få vård, inte bestraffas. Det är en majoritet av partierna i stortinget överens om, rapporterar VG..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Norge, VG

Dela artikeln

5298 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norge, avkriminaliserar, narkotika, vårdska , ersätta, straff
Aftonbladet - 14 dec 17 kl. 09:48

Norge avkriminaliserar narkotika

FriaTider - 14 dec 17 kl. 10:32

Norge avkriminaliserar narkotika

DN - 14 dec 17 kl. 08:40

Norge avkriminaliserar cannabis

Drogmissbrukare i Norge ska i första hand få vård, inte bestraffas. Det är en majoritet av partierna i stortinget överens om, rapporterar VG. Partierna Arbeiderpartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti och liberala Venstre står bakom reformen och meddelar att de ”vill överföra ansvaret för samhällets uppföljning för användning och innehav av illegal narkotika för eget bruk, från rättsväsendet till vården”..

GöteborgsPosten - 15 dec 17 kl. 15:00

Norge visar vägen i narkotikapolitiken

Ett enigt Storting har i Norge röstat igenom en reform som i praktiken avkriminaliserar narkotika. Målet är att missbrukare ska behandlas som sjuka, inte kriminella. Det är en reform som Sverige borde ta efter..

Skånskan - 04 jun 18 kl. 15:02

Upp mot 780 kilo narkotika i lasten

Malmö En 63-årig knarkkurir döms till fängelse för en synnerligen grov narkotikasmuggling. Värdet på narkotikan på gatan uppskattas till 90 miljoner kronor.– Blotta volymen indikerar att det är kriminella nätverk med hög kapacitet som organiserat smugglingen.

GT - 15 okt 14 kl. 16:36

Försökte smuggla tio kilo knark till Norge

Två män som försökte smuggla in mer än tio kilo narkotika till Norge har begärs häktade i Karlstad. Männen misstänks för grovt narkotikabrott och försök till grov narkotikasmuggling. – Jag vill inte gå in på vilken typ av narkotika det rör sig om, säger kammaråklagare Stefan Wessberg till SVT:s Värmlandsnytt..

Nya Wermlands Tidningen - 15 okt 14 kl. 17:48

Greps med 10 kilo narkotika

Två män, 32 och 39 år gamla, ska ha försökt smuggla tio kilo narkotika över den värmländska gränsen mot Norge..

GöteborgsPosten - 28 jan 14 kl. 11:55

Tullens bilder: Sprit och knark flödar till Norge

Smuggling av öl, sprit, narkotika och cigaretter till Norge är omfattande. I fjol beslagtogs bland annat 50 000 liter sprit och 400 000 liter öl..

YLE - 26 aug 16 kl. 08:11

Rekordbeslag av narkotika i Gustavs

Tullen har avslöjat en organisation som har sålt droger i stor omfattning i Tor-nätverket.Tre finländska personer är misstänkta för att ha fört in över 40 kilo narkotika i pulverform, över 40 000 ecstasytabletter och cirka 30 000 LSD-lappar samt olika mängder ämnen som klassificeras som designdroger, och för att ha sålt dessa på nätet till ett värde av cirka 2 miljoner euro. I samband med detta fall stoppade Tullen cirka 15 kilo smugglad narkotika, vars värde i gatuhandeln skulle ha varit ungefär 1,1 miljoner euro.

BT - 24 okt 16 kl. 08:07

Norge satsar på gränskameror

När norska tullen inledde försök med kameraövervakning på gränsen till Värmland tredubblades beslagen av narkotika och alkohol. Nu ska övervakningskameror sättas upp vid samtliga farbara vägar mellan Sverige och Norge, rapporterar SVT Värmland.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Ecuadors utrikesminister: ”Vi är inte Assanges advokater”

Förhållandet mellan Wikileaks-grundaren Julian Assange och Ecuador blir allt frostigare. Landet kommer nu att sluta att förhandla med den brittiska regeringens företrädare å hans vägar. – Vi är inte herr Assanges advokater, vi är inte heller representanter för den brittiska regeringen.

SVT - 4 timmar sedan

Orkanen Willa drar in över Mexikos turiststränder – tiotusentals evakueras

Tiotusentals människor evakureras i turiststäderna på Mexikos västkust. Skolor har stängt och dörrar och fönster har spikats för med träplankor – när orkanen Willa nu drar in över landet. – Vi får inte låtsas vara superhjältar.

SVT - 7 timmar sedan

Trump beskyller Saudiarabien för historiens värsta mörkläggning

USA:s president Donald Trump kritiserar Saudiarabien för att ha försökt mörka mordet på journalisten Jama Khashoggi. Trump kallar mordet för den värsta mörkläggningen av alla i historien, skriver nyhetsbyrån AP..

SVT - 8 timmar sedan

Lyxhotell tvingar bort tiotusentals massajer från sina hem

I Tanzania har tiotusentals massajer beordrats lämna sina marker. Där ska i stället privata företag bygga lyxhotell för att anordna exklusiva jaktsafaris. SVT:s Korrespondenterna har träffat Maretoi, vars hus brändes ner för att få henne att flytta.

SVT - 9 timmar sedan

Regeringskansliet skickar en tjänsteman till kritiserad konferens i Saudiarabien

På tisdagen inleds den omdiskuterade konferensen Future Investment Initiative i Saudiarabiens huvudstad Riyadh. Förra året deltog över 3 800 personer från mer än 90 länder på konferensen. I år har profilerade företagsledare och internationella medier hoppat av.

SVT - 9 timmar sedan

Misstänkt PKK-svensk gripen i Turkiet

Turkiska myndigheter har gripit en 46-årig svensk medborgare för misstänkt koppling till den olagligförklarade kurdiska PKK-gerillan. Gripandet skedde i staden Diyarbakir i sydöstra Turkiet..

SVT - 9 timmar sedan

Rulltrappa kollapsade i Rom – flera fotbollsfans svårt skadade

Flera personer skadades när en rullrappa brakade samman vid en tunnelbanestation i Rom på tisdagskvällen, rapporterar BBC. Händelsen inträffade strax innan fotbollsmötet mellan Roma och CSKA Moskva i Champions Leauge..

SVT - 10 timmar sedan

Bolton om slopade avtalet: En ny geopolitisk verklighet

USA:s säkerhetsrådgivare John Bolton uppger att han har haft ett långt och produktivt samtal med Rysslands president Putin under sitt besök i Moskva. – ”Lägg er inte i amerikanska val” var budskapet till Ryssland, sade han på en presskonferens i kväll..

SVT - 10 timmar sedan

FN: Slöjförbud bryter mot religionsfriheten

Slöjförbudet i Frankrike bryter mot de mänskliga rättigheterna. Det anser FN:s kommitté för mänskliga rättigheter som uppmanar landet att se över den kontroversiella lagen..

SVT - 10 timmar sedan

Ex-överåklagare Sven-Erik Alhem: ”Saudiarabiens trovärdighet är lika med noll nu”

Delar av den saudiska journalisten Jamal Khashoggis kropp ska ha hittats i Turkiet. Även om källorna i nuläget är obekräftade, tror före detta överåklagaren Sven-Erik Alhem inte att Jamal Khashoggis dog till följd av en olycka. – Det är fullständigt uteslutet att någon ska kunna få mig att tro något sådant, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.