SVT > Utrikes

Saturday, 20 January, 04:35

SVT - 14 dec 17 kl. 03:36

Norge avkriminaliserar narkotika – vård ska ersätta straffDrogmissbrukare i Norge ska i första hand få vård, inte bestraffas. Det är en majoritet av partierna i stortinget överens om, rapporterar VG..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Norge, VG

Dela artikeln

5220 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norge, avkriminaliserar, narkotika, vårdska , ersätta, straff
Aftonbladet - 14 dec 17 kl. 09:48

Norge avkriminaliserar narkotika

FriaTider - 14 dec 17 kl. 10:32

Norge avkriminaliserar narkotika

DN - 14 dec 17 kl. 08:40

Norge avkriminaliserar cannabis

Drogmissbrukare i Norge ska i första hand få vård, inte bestraffas. Det är en majoritet av partierna i stortinget överens om, rapporterar VG. Partierna Arbeiderpartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti och liberala Venstre står bakom reformen och meddelar att de ”vill överföra ansvaret för samhällets uppföljning för användning och innehav av illegal narkotika för eget bruk, från rättsväsendet till vården”..

GöteborgsPosten - 15 dec 17 kl. 15:00

Norge visar vägen i narkotikapolitiken

Ett enigt Storting har i Norge röstat igenom en reform som i praktiken avkriminaliserar narkotika. Målet är att missbrukare ska behandlas som sjuka, inte kriminella. Det är en reform som Sverige borde ta efter..

GT - 15 okt 14 kl. 16:36

Försökte smuggla tio kilo knark till Norge

Två män som försökte smuggla in mer än tio kilo narkotika till Norge har begärs häktade i Karlstad. Männen misstänks för grovt narkotikabrott och försök till grov narkotikasmuggling. – Jag vill inte gå in på vilken typ av narkotika det rör sig om, säger kammaråklagare Stefan Wessberg till SVT:s Värmlandsnytt..

Nya Wermlands Tidningen - 15 okt 14 kl. 17:48

Greps med 10 kilo narkotika

Två män, 32 och 39 år gamla, ska ha försökt smuggla tio kilo narkotika över den värmländska gränsen mot Norge..

GöteborgsPosten - 28 jan 14 kl. 11:55

Tullens bilder: Sprit och knark flödar till Norge

Smuggling av öl, sprit, narkotika och cigaretter till Norge är omfattande. I fjol beslagtogs bland annat 50 000 liter sprit och 400 000 liter öl..

YLE - 26 aug 16 kl. 08:11

Rekordbeslag av narkotika i Gustavs

Tullen har avslöjat en organisation som har sålt droger i stor omfattning i Tor-nätverket.Tre finländska personer är misstänkta för att ha fört in över 40 kilo narkotika i pulverform, över 40 000 ecstasytabletter och cirka 30 000 LSD-lappar samt olika mängder ämnen som klassificeras som designdroger, och för att ha sålt dessa på nätet till ett värde av cirka 2 miljoner euro. I samband med detta fall stoppade Tullen cirka 15 kilo smugglad narkotika, vars värde i gatuhandeln skulle ha varit ungefär 1,1 miljoner euro.

BT - 24 okt 16 kl. 08:07

Norge satsar på gränskameror

När norska tullen inledde försök med kameraövervakning på gränsen till Värmland tredubblades beslagen av narkotika och alkohol. Nu ska övervakningskameror sättas upp vid samtliga farbara vägar mellan Sverige och Norge, rapporterar SVT Värmland.(TT).

SvD - 24 okt 16 kl. 08:09

Norge satsar på gränskameror

När norska tullen inledde försök med kameraövervakning på gränsen till Värmland tredubblades beslagen av narkotika och alkohol. Nu ska övervakningskameror sättas upp vid samtliga farbara vägar mellan Sverige och Norge, rapporterar SVT Värmland..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Trump har skrivit under övervakningslag

USA:s president Donald Trump har undertecknat en lag som förlänger ett övervakningsprogram vid den federala myndigheten National Security Agency (NSA)..

SVT - 1 timme sedan

Här kraschar föraren rakt in i bärgningsbilen

Polisens övervakningsfilm visar ögonblicket då en bil som tappat kontrollen kraschar in i en bärgningsbil. Bärgningsbilens förare lyckas med en hårsmån kasta sig undan och tvingas ut i körfältet för att undkomma skador..

SVT - 3 timmar sedan

Hundratusentals flyr från Venezuela

Över en halv miljon venezuelaner flydde förra året till grannlandet Colombia för att komma undan landets djupa ekonomiska kris, enligt migrationsmyndigheterna i Colombia..

SVT - 4 timmar sedan

Kalla krigets fiender åter prio ett i USA

Kriget mot terrorismen kommer inte längre att vara USA:s främsta säkerhetspolitiska fokus. Istället kommer forna fiender som Ryssland och Kina vara högst på agendan. Det sa USA:s försvarsminister Jim Mattis i ett tal i dag..

SVT - 3 timmar sedan

Budgetchef i USA tror på lösning inom ett dygn

Vita husets budgetchef Mike Mulvaney bedömer att politikerna inom ett dygn kommer att ha en lösning för finansieringen av USA:s statsapparat..

SVT - 5 timmar sedan

Turkisk granateld mot kurder – ”insatsen har börjat”

Turkiska granater regnar över kurdiska Afrin i norra Syrien. Turkiet lovar stampa ut ”terrorister”, medan kurdiska YPG säger att de kan bomba turkiska områden som svar. – Om turkiska attacker fortsätter så kommer vi att svara, säger Rojhat Roj, talesman för YPG, till SVT..

SVT - 6 timmar sedan

Här firar Putin ryska trettonhelgen – genom att plumsa ner i en isvak

Enligt ryskortodox tradition ska man under trettondagshelgen doppa sig tre gånger, för att levandegöra Jesus dop i Jordanfloden. En som går i Kristus blöta fotspår är president Putin, som under söndagsnatten utförde ritualen – den bistra ryska vinterkylan till trots..

SVT - 6 timmar sedan

Etiopien släpper fångar – svenske Fikru Marus öde oklart

Fler än 100 friges som en del i den ”demokratiska dialogen”. Oppositionsledaren Merera Gudina möttes av ett stort antal anhängare när han kom hem till bostaden i utkanten av huvudstaden Addis Abeba, men det finns inga tecken på att Fikru Maru ska släppas,.

SVT - 7 timmar sedan

USA:s HD tar upp Trumps inreseförbud

Den mäktiga Högsta domstolen i USA kommer att ta upp president Donald Trumps omtvistade inreseförbud..

SVT - 17 timmar sedan

Flygplan från Arlanda har nödlandat i Paris

Ett plan som lyfte från Arlanda vid sjutiden i morse, med slutdestination Lanzarote, har tvingats nödlanda i Paris..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.