Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 11:55

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 16:18

Så ser svenskarnas startup-drömmar utVill expandera globalt – Kina lockar allt fler, enligt ny undersökning.
Den svenska startupen tänker globalt redan i ett tidigt skede. När man planerar för nästa steg är det främst Europa som är målet tätt följt av USA. Men allt fler har fått upp ögonen för Kina, enligt en ny undersökning som Ipsos gjort på uppdrag av Danske Bank. De tre största utmaningarna för startups som vill växa internationellt är kunskap om den lokala marknaden, kontaktnät på plats och finansiering.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Europa, USA, Kina, Ipsos, Danske Bank, Sverige, Nhack, Berit Behring, , Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , ser, svenskarnas, startup-drömmarut
Dagens PS - 27 maj 17 kl. 07:00

Hit går svenskarnas drömresa

Australien och Nya Zeeland ligger i topp när svenskarna tycker till om vad som är deras ultimata drömresa. På andra plats kommer paradisöar som till exempel Mauritus eller Zanzibar och på tredje roadtrip genom USA. Det här visar Tickets Sifo-undersökning.

Aftonbladet - 17 dec 14 kl. 11:26

400 år av drömmar

Po Tidholm läser ett ambitiöst försök att fånga svenskarnas roll i USA.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 13:30

"Också flyktingar har livsdrömmar"

Foto: Lasse Ottosson
Krig kan kapa rötter och drömmar. Men i Sverige hittade Dino Pjanic en ny dröm, som nu blir verklighet: I oktober åker den forna Kristianstadsbon till Hawaii för att tävla i VM i Ironman.
Som 18-åring flydde Dino Pjanic från krigets Bosnien, och hamnade i Sverige.

YLE - 07 apr 15 kl. 12:36

Ny forskning: Samband mellan stress och mardrömmar

Människor som lider av av sömnproblem och depression oftare drömmer mardrömmar. Det visar forskning vid Åbo universitet och Institutet för hälsa och välfärd (THL). Forskarna hittade också ett samband mellan hård stress och mardrömmar.

Nerikes Allehanda - 26 jan 16 kl. 05:13

Liberaler, hopp och drömmar

”Har man läst nyheterna i höst så har man bara hört om hur många som kommer, hur mycket pengar det kostar, att vi inte har några pengar, att regeringen gör om budgeten för att klara av kostnaderna för flyktingströmmen men vi ser ingen som lugnar ner oss. Ingen Stefan Löfven som signalerar att han har en plan eller säger att vi ska klara det. Det är bara stress, oro och problem från dem som styr Sverige.

Expressen - 14 mar 13 kl. 15:26

Nu svämmar nätet över av #bästabeatrice

Jonas Hassen Khemiris öppna brev till Beatrice Ask har väckt stor debatt både i medier och på nätet. Nu svämmar mikrobloggen Twitter över av svenskarnas egna berättelser om vardagsrasism under hashtaggen #bästabeatrice..

Sydsvenskan - 07 jul 14 kl. 05:30

Mycket tålamod, slit och drömmar bakom den fantastiska Falsterboveckan

Den har kommit, veckan alla hästfolk ständigt går och räknar ner till i kalendern. Jag pratar om Falsterboveckan.Där allt händer.

Barometern - 04 aug 14 kl. 11:55

Strömmar kan uppstå längs hela Öland

På Sjöräddningssällskapet ser man ingen anledning att varna folk för att bada. Strömmar kan man råka ut för vart som helst när man simmar längre ut. Det finns inga områden längs den Öländska kusten där det ofta uppstår speciellt svåra strömmar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

5 enkla supertips: Så tar du kontroll över dina drömmar

Att kontrollera sina egna drömmar är bland de mäktigaste känslorna som finns. Den som tränar upp sin förmåga att styra drömmar kan gå genom väggar, flyga, skapa vad som helst och föra samtal med personer man träffar på i sömnens värld. Men hur svårt är det att lära sig styra sina drömmar?

Sydsvenskan - 14 aug 15 kl. 04:00

Barbariska drömmar.

Gruppen, de kallar sig så, har ett långt förflutet. Nu träffas de på takterassen medan mörkret lägrar sig över natten i Havanna. Därnere i gränderna pågår livet som vanligt; musiken dånar, bråken och glädjeskriken avlöser varandra och plötsligt släpar någon en gris till slaktbänken.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Världspremiär för renare ståltillverkning

FÖRETAGSNYHET FRÅN CORTUS ENERGY. Världens första anläggning för förnybar energigas kan revolutionera stålindustrins utfasning av naturgas och koks. Anläggningen är den första i sitt slag i världen och byggs nu i Höganäs av Höganäs AB och Cortus Energy.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Så placerar du som ordenssällskapen

Di har grävt fram hur deras börsinvesteringar ser ut. Tidningen, som fått hjälp av ägardatatjänsten Holdings, konstaterar att storbanker, verkstadsbolag investmentbolag är populära hos de svenska ordenssällskapen. Svenska Frimurare Orden har den största aktieportföljen, dess välgörande stiftelser uppges äga svenska aktier för omkring 400 miljoner kronor där den största posten är SEB följt av Atlas Copco.

Dagens PS - 2 timmar sedan

JUST NU: Aktie klättrar på köprekommendation

Sitter du pappret som startat bäst nu på morgonen? Det är Elekta som enligt DiTV:s Börsmorgon är upp med 2,1 procent efter att Nordea höjt riktkursen för bolaget och upprepar köprekommendationen. Elektra är det storbolag som öppnat starkast på Stockholmsbörsens storbolagslista.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Rapport: Företagarna hukar under skatter

Det hävdar i alla fall Svenskt Näringsliv, som gjort en jämförelse. Di skriver om att organisationen kikat på den svenska beskattningen av företagare, den så kallade ägarskatten, och gjort en jämförelse mellan 15 konkurrentländer inom OECD. Enligt siffrorna hamnar Sverige i toppskiktet i världen när det gäller den här typen av beskattning, vilket enligt Svenskt Näringsliv får flera negativa konsekvenser.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Aktietorget byter namn efter 21 år

Aktietorget byter namn till Spotlight Stock Market som blir marknadsplatsens nya varumärke. Aktietorget startades för mer än 20 år sedan med syftet att hjälpa bolag att växa. Målet är att erbjuda en väl fungerande marknadsplats där tillväxtbolag kan ta in det kapital de behöver för att kunna växa i den takt de vill.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Christer Fuglesang ska ta Saab till rymden

Försvarsjätten Saab satsar på rymden med ny radarteknologi som ska användas för militär underrättelseinhämtning, upptäckande av satelliter och analys av rymdskrot. Det rapporterar TT och Dagens Industri. Man ska dels fusionera satellitdata med Saabs redan befintliga produkter och dels använda ny sensorteknik som riktas uppåt mot rymden.

Dagens PS - 3 timmar sedan

PPM-fonder tvingas skärpa sig

Fonderna riskerar annars att bli utkastade från fondtorget. Det här skriver Dagens Industri och uppger att fonderna måste anpassa sig till Pensionsmyndighetens skärpta krav. ”De första 29 punkterna är till för att släcka bränder.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Glädje på Wall Street efter begravd stridsyxa

New York-börsen vände uppåt under måndagens handel efter signaler från amerikanska finansministern Steven Mnuchin om att handelskriget mellan USA och Kina har pausats. Exportbolag sågs under dagen som en vinnare på den lättade oron för eskalerad handelskonflikt. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 0,74 procent till 2 733,01.

Dagens PS - 4 timmar sedan

WSJ: USA och Kina nära avtal om ZTE-förbud

USA och Kina har kommit överens om en bredare skiss av ett avtal som lyfter ZTE:s handelsförbud samt kräver stora ledningsförändringar i bolaget. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Detaljerna i avtalet är fortfarande under bearbetning.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Sveriges höga utsläpp oroar klimatexpert

Höjer krav på att alla måste göra mer. ”Inte bara politiken måste göra mer, utan även näringslivet och vi individer”, säger Jonas Allerup, klimatanalytiker på Naturvårdsverket, till Di. Enligt tidningen sjönk utsläppen med 1,4 procent under fjolåret och kraftvärmeverken svarade för den största minskningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.