Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 24 February, 23:14

Affärsvärlden - 13 dec 17 kl. 15:17

Dagens förlorare på StockholmsbörsenStockholmsbörsen har backat på onsdagen med Atlas Copco som svagast presterande OMXS30-bolag efter sänkt rekommendation från Morgan Stanley. NCC fälls av en ny vinstvarning medan Ratos tappat mark efter nytt vd-byte..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Atlas Copco, OMXS30, Morgan Stanley, NCC, Ratos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, förlorare, Stockholmsbörsen
Affärsvärlden - 29 sep 16 kl. 13:37

Här är dagens vinnare på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen stärktes under torsdagens förmiddagshandel, i linje med utvecklingen i övriga Europa. Handeln präglades av att oljeprisrallyt stärkt energi och råvarurelaterade sektorer i kombination med ett rejält lyft i indextunga Ericsson. Opecs överraskande överenskommelse om begränsad oljeproduktion fick brentoljan att stiga 3 dollar per fat till 49 dollar under onsdagskvällen.

Affärsvärlden - 04 okt 16 kl. 14:37

Dagens vinnare på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen fortsatt upp på tisdagen för tredje raka handelsdagen med stöd av ett allmänt försiktigt positivt riskklimat i Europa. SCA, Boliden och Kinnevik hittades i toppen av det svenska storbolagsindexet..

Affärsvärlden - 20 mar 17 kl. 14:41

Dagens vinnare på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen handlades i en oregelbunden tendens efter lunchtid på måndagen. På de ledande Europabörserna syntes också mindre rörelser, men med en övervikt på nedsidan. Positiva kursrörelser hittades inom vissa bolag inom verkstad medan SSAB halkade efter..

Affärsvärlden - 28 apr 17 kl. 10:33

Här är dagens rapportvinnare på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen handlades upp något i inledningen av fredagen, men sentimentet var försiktigt och ett par gånger snuddades. Electrolux steg tydligt efter sin rapport, NCC backade, medan övriga rapportbolag uppvisade små rörelser..

Dagens PS - 29 dec 17 kl. 17:50

Vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen 2017

Stockholmsbörsen backade i december, men det räckte ändå till för att göra 2017 till det sjätte året i rad med uppgång. Det breda SIX Generalindex, som omfattar alla aktier på Stockholmsbörsen, steg med 6,12 procent till 545,74. Avkastningsindex SIX Return index, som inkluderar utdelningar, klättrade med 9,47 procent till 1 094,53.

Dagens PS - 20 jun 17 kl. 09:50

Stockholmsbörsen på topp-5-listan

Med drygt 11 procents uppgång hittills i år hamnar Stockholmsbörsen i gott sällskap bland Europas fem mäktigaste börser. Det konstaterar SvD Näringsliv, som hänvisar till Bloomberg och Avanza. Listan toppas av Madridbörsen, som står på plus 16 procent i år.

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 10:00

NCC och Ratos rasar på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har inlett onsdagen nedåt, medan Europabörserna handlas kring nollan. Här är vinnarna och förlorarna. De amerikanska börsterminerna indikerar samtidigt en oregelbunden öppning i eftermiddag.

Dagens PS - 15 sep 17 kl. 12:47

Stockholmsbörsen inför rätta

På måndag startar de unika förhandlingarna. Bakgrunden är att Konkurrensverket i våras lämnade in en stämningsansökan mot Stockholmsbörsen Nasdaq för att ha utnyttjat sin starka marknadsposition mot den mindre konkurrenten Burgundy, skriver Affärsvärlden på nätet. Det är första gången i EU:s historia som en börs hamnar i domstol, framgår det.

Dagens PS - 14 sep 17 kl. 09:18

JUST NU: Kursexplosion på Stockholmsbörsen

Aktien sticker som en raket. Grattis alla vinnare! Autoliv har nu på morgonen meddelat att en uppstyckning av affärsområden planeras.

Dagens PS - 10 apr 17 kl. 10:38

Stockholmsbörsen: Respektera sorgen

Statsminister Stefan Löfven har utlyst en nationell tyst minut det klockslaget för att hedra offren för fredagens terrorattack i Stockholms city. Stockholmsbörsen deltar i aktionen, även om handeln inte avbryts per automatik. Men Ulrika Andersson, kommunikationsdirektör för Norden på börsens ägare Nasdaq, betonar vikten av att respektera den tysta minuten.

Dagens PS - 15 aug 17 kl. 12:54

De är rikast på Stockholmsbörsen

Gissa vem som toppar listan. SvD har sammanställt vilka som är rikast på Stockholmsbörsen och konstaterar, inte oväntat, att HM-familjen med storägaren Stefan Persson, 69, i spetsen leder ligan. Portföljens värde uppskattas till 156,3 miljarder kronor.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 12:10

Wallenstam: "Kan vara hur mycket oro som helst"

ANALYS+ Långversion av intervjun med Hans Wallenstam, vd och största ägare för hyresrättsjätten och bostadsbyggaren Wallenstam..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Kinesiskt intresse för Öresundstunnel

Ett kinesiskt företag ska lämna förslag till en tunnel mellan Helsingborg och danska Helsingör, den så kallade HH-tunneln, rapporterar sajten News Øresund..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Li Shufus kupp

Frågetecken är många efter Geelys storköp i Volvo-bolagens konkurrent Daimler..

Affärsvärlden - Igår: 18:09

Säljer efter bokslutet

Avkastningsportföljen avslutar veckan med att säkra en liten vinst..

Affärsvärlden - Igår: 15:03

Dyr Saab-radar uppges locka flera länder

Saabs övervakningssystem Globaleye möter stort intresse och det förs "diskussion med länder i Asien, Latinamerika och Europa", säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance, till Nyhetsbyrån Direkt..

Affärsvärlden - Igår: 14:47

Säljrådet reder upp ny pusselbit

KOMMENTAR Mobilspelfabriken G5 har lyckats omförhandla licensavtalet för sitt i särklass viktigaste spel. Det är positivt för aktien, som börsredaktionen säljrekommenderat..

Affärsvärlden - Igår: 14:41

Riskkapitalist ökar i seniormobiler

Rite Ventures har, tillsammans med med delägaren Peter Lindell, ökat sitt innehav i Doro till motsvarande 10,9 procent av kapitalet och rösterna i seniormobilbolaget..

Affärsvärlden - Igår: 13:54

Rekordmånga ekobrottsåtal

Rekordmånga, totalt 260 personer, åtalades för grov ekonomisk brottslighet under 2017, enligt årssiffror från Ekobrottsmyndigheten (EBM)..

Affärsvärlden - Igår: 12:43

Inditex faller på börsen

Inditex, som äger Zara, och är konkurrent till H&M faller efter att JP Morgan sänkt estimatet.

Affärsvärlden - Igår: 12:10

Wallenstam: "För oss kan det vara hur mycket oro som helst"

INTERVJU Långversion av analysintervju med Hans Wallenstam, vd och största ägare för hyresrättsjätten och bostadsbyggaren Wallenstam..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.