Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 16 August, 23:39

Affärsvärlden - 13 dec 17 kl. 15:17

Dagens förlorare på StockholmsbörsenStockholmsbörsen har backat på onsdagen med Atlas Copco som svagast presterande OMXS30-bolag efter sänkt rekommendation från Morgan Stanley. NCC fälls av en ny vinstvarning medan Ratos tappat mark efter nytt vd-byte..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Atlas Copco, OMXS30, Morgan Stanley, NCC, Ratos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, förlorare, Stockholmsbörsen
Affärsvärlden - 29 sep 16 kl. 13:37

Här är dagens vinnare på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen stärktes under torsdagens förmiddagshandel, i linje med utvecklingen i övriga Europa. Handeln präglades av att oljeprisrallyt stärkt energi och råvarurelaterade sektorer i kombination med ett rejält lyft i indextunga Ericsson. Opecs överraskande överenskommelse om begränsad oljeproduktion fick brentoljan att stiga 3 dollar per fat till 49 dollar under onsdagskvällen.

Affärsvärlden - 04 okt 16 kl. 14:37

Dagens vinnare på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen fortsatt upp på tisdagen för tredje raka handelsdagen med stöd av ett allmänt försiktigt positivt riskklimat i Europa. SCA, Boliden och Kinnevik hittades i toppen av det svenska storbolagsindexet..

Affärsvärlden - 20 mar 17 kl. 14:41

Dagens vinnare på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen handlades i en oregelbunden tendens efter lunchtid på måndagen. På de ledande Europabörserna syntes också mindre rörelser, men med en övervikt på nedsidan. Positiva kursrörelser hittades inom vissa bolag inom verkstad medan SSAB halkade efter..

Affärsvärlden - 28 apr 17 kl. 10:33

Här är dagens rapportvinnare på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen handlades upp något i inledningen av fredagen, men sentimentet var försiktigt och ett par gånger snuddades. Electrolux steg tydligt efter sin rapport, NCC backade, medan övriga rapportbolag uppvisade små rörelser..

Dagens PS - 29 dec 17 kl. 17:50

Vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen 2017

Stockholmsbörsen backade i december, men det räckte ändå till för att göra 2017 till det sjätte året i rad med uppgång. Det breda SIX Generalindex, som omfattar alla aktier på Stockholmsbörsen, steg med 6,12 procent till 545,74. Avkastningsindex SIX Return index, som inkluderar utdelningar, klättrade med 9,47 procent till 1 094,53.

Dagens PS - 20 jun 17 kl. 09:50

Stockholmsbörsen på topp-5-listan

Med drygt 11 procents uppgång hittills i år hamnar Stockholmsbörsen i gott sällskap bland Europas fem mäktigaste börser. Det konstaterar SvD Näringsliv, som hänvisar till Bloomberg och Avanza. Listan toppas av Madridbörsen, som står på plus 16 procent i år.

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 10:00

NCC och Ratos rasar på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har inlett onsdagen nedåt, medan Europabörserna handlas kring nollan. Här är vinnarna och förlorarna. De amerikanska börsterminerna indikerar samtidigt en oregelbunden öppning i eftermiddag.

Dagens PS - 15 sep 17 kl. 12:47

Stockholmsbörsen inför rätta

På måndag startar de unika förhandlingarna. Bakgrunden är att Konkurrensverket i våras lämnade in en stämningsansökan mot Stockholmsbörsen Nasdaq för att ha utnyttjat sin starka marknadsposition mot den mindre konkurrenten Burgundy, skriver Affärsvärlden på nätet. Det är första gången i EU:s historia som en börs hamnar i domstol, framgår det.

Dagens PS - 14 sep 17 kl. 09:18

JUST NU: Kursexplosion på Stockholmsbörsen

Aktien sticker som en raket. Grattis alla vinnare! Autoliv har nu på morgonen meddelat att en uppstyckning av affärsområden planeras.

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 09:09

Nattsvart start på Stockholmsbörsen

Öppnar med ett omedelbart fall på 0,7 procent. En aktie går dock mot strömmen. Det är MTG som utmärker sig på en i övrigt dyster Stockholmsbörs med en uppgång på 1,5 procent, rapporterar DiTV:s Börsmorgon.

Dagens PS - 15 aug 17 kl. 12:54

De är rikast på Stockholmsbörsen

Gissa vem som toppar listan. SvD har sammanställt vilka som är rikast på Stockholmsbörsen och konstaterar, inte oväntat, att HM-familjen med storägaren Stefan Persson, 69, i spetsen leder ligan. Portföljens värde uppskattas till 156,3 miljarder kronor.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 18:30

Se upp med SCA:s toppskottsvinster

ANALYS. SCA är en fin kupongaktie, men den är kortsiktigt för dyr på skogsindustrins valutadopade toppvinster..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Storbolag stärks på optimistisk börs

Stockholmsbörsen var upp under den pågående lunchhandeln på torsdagen, och marknaden kunde andas lite lugnare efter förhoppningsfulla signaler om en fortsatt handelsdialog mellan USA och Kina..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Detaljhandel risas och rosas av marknaden

Det amerikanska detaljhandelsbolaget JC Penney rasade runt 23 procent i den amerikanska förhandeln på torsdagen..

Affärsvärlden - Igår: 18:45

Sälj riskfylld kursraket

Högriskaktierna på börsen blir allt dyrare. Oncopeptides värdering är fullstretchad..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Ica backar på optimistisk börs

Stockholmsbörsen inledde i likhet med de större europeiska börserna torsdagens handel med en uppgång efter förhoppningsfulla signaler om en fortsatt handelsdialog mellan USA och Kina..

Affärsvärlden - Igår: 18:15

Köpvärd ingenjörslåda

Teknikkonsulthuset Projektengagemangs småbolagsrabatt är oförtjänt stor..

Affärsvärlden - Igår: 19:00

Köp sargad marknadsledare

Infrastrukturbolaget har inte rosat aktiemarknaden de senaste åren. Stora delar av den strukturella omvandlingen är dock klar och kärnverksamheten visar åter tillväxt. Aktien är köpvärd..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Nordeas nya aktiefavorit

Electrolux plockas ur Nordeas modellportfölj och ersätts med ett skogsbolag..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Prognoshöjning väntas från regeringen

Finansminister Magdalena Andersson väntas höja Sveriges tillväxtprognos, men antas ligga lågt med vallöften när hon i Harpsund i dag presenterar den rödgröna regeringens sista ekonomiska uppdatering inför valet..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Omsättning och vinst ökar i Cherry

Spelbolaget Cherry ett ebitda-resultat om 165 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018, upp från 93 miljoner kronor motsvarande period förra året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.