GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 17 July, 07:33

GöteborgsPosten - 15 dec 17 kl. 15:00

Utan medicinsk historiaGP: Kulturs krönikör Karin Brygger skriver om känslan av att sakna historia..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Karin Brygger

Dela artikeln

71 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utan medicinsk, historia
Helsingborgs Dagblad - 02 sep 15 kl. 19:13

TV: Medicinsk historia visas i Helsingborg

Synen på vad som är sjukt och friskt har skiftat genom årens lopp. Nu öppnar Medicinhistoriska museet i Helsingborg en utställning i gamla barnsjukhuset som heter Tro, hopp och hälsa..

YLE - 24 jan 14 kl. 05:13

Medicinsk uppföljning för hästar måste bli striktare

Det finns brister i systemet som används att kontrollera vilka mediciner en häst har fått under sitt liv. Det här kan leda till att hästar skickas till slakt, trots att de fått mediciner som gör att hästens kött inte är lämpligt som livsmedel. Sonja Leskinen har utvecklat ett system som bättre kontrollerar hästarnas medicinska historia och som ska göra det svårare att förfalska information.

BT - 01 dec 13 kl. 09:01

Medicinsk forskning kan minska sjukvårdskostnader

Idag är 19 procent av invånarna i Västra Götaland, 298 000 personer, över 65 år gamla. Det kan jämföras med 14 procent eller 180 000 personer år 1968. Motsvarande siffra för landet är i dag 19 procent och beräknas stiga till över 25 procent år 2060.

Skånskan - 07 dec 16 kl. 09:29

Alliansen vill erbjuda omskärelse på icke medicinsk grund till självkostnadspris

ERWP.fif(0)När frågan om att erbjuda omskärelse på icke medicinsk grund som en del av Region Skånes vårdutbud diskuteras på fredag kommer alliansen att föreslå att det erbjuds till självkostnadspris inom utbudet. De vill alltså att behandlingen inte ska skattesubventioneras utan att patienten själv ska stå för kostnaden.

BT - 21 mar 13 kl. 14:36

Medicinsk forskning kan rädda liv i länet

Mellan 2008 och 2011 avled 2 331 personer i Västra Götaland i sjukdomar som hade varit möjliga att påverka genom olika medicinska insatser. Det framgår av SKL:s och Socialstyrelsens Öppna jämförelser. Många liv kan räddas om nya behandlingar och medicinska framsteg används i vården.

Newsmill - 22 jan 11 kl. 13:28

Släpp inte ut pedofiler utan medicinsk behandling

I fallet i Sundsvall hade pedofilen en historia av 200 terapeutiska samtal. Medicinskt tidsbegränsad behandling borde därför vara ett krav för att en dömd pedofil ska få villkorlig frigivning. Det skriver Tuve Skånberg, ledamot i Konstitutionsutskottet (KD)..

Nyan - 01 apr 14 kl. 10:00

Medicinskåp i Eckerö har flyttats

Medicinskåpet i Eckerö som tidigare var placerat på Nordins i Storby har flyttats till teminalbyggnaden i Berghamn, rapporteras i ett pressmeddelande.
Medicinskåpet är tillgängligt alla dagar från 08.30 till 19.

Regeringen - 27 feb 12 kl. 14:19

Jan Björklund presenterar tre viktiga beslut för svensk medicinsk forskning

Klockan 10.30 tisdagen den 28 februari presenterar utbildningsminister Jan Björklund nya insatser för att stärka svensk medicinsk forskning. Vid pressträffen medverkar också professor Martin Ingvar, ansvarig för forskningen vid Karolinska institutet.

NSD - 19 nov 12 kl. 06:00

Bodensare ny docent vid medicinsk fakultet

Lars Berglund, född och uppvuxen i Boden, utsågs 25 oktober till docent i medicinsk epidemiologi vid medicinsk fakultet vid Uppsala universitet..

YLE - 26 nov 12 kl. 13:29

Medicinsk cannabis får säljas i Finland

För första gången får medicinsk cannabis säljas i Finland. Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea) har beviljat försäljningstillstånd för ett läkemedel - en munspray - som innehåller cannabis. Hittills har det bara varit möjligt att ansöka om personligt tillstånd att använda medicinsk cannabis.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Robotgräsklippare – vanligt mål för åskan

Har du robotgräsklippare? Går åskan? I takt med att allt fler skaffar självgående gräsklippare händer det också oftare att maskinerna träffas av åsknedslag..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Telia köper TDC i Norge

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Lyft på bred front för SEB

Bankkoncernen SEB redovisar ett vinstlyft för årets andra kvartal. Vd Johan Torgeby ser en ökad aktivitetsnivå inom alla kundsegment..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Rekordstort antal nya lägenheter till hösten

Många nyproducerade bostäder, och de allra flesta i störstäderna. Vi går emot en höst med rekordsiffror för utbudet av bostäder, och många undrar förstås vilken väg priserna tar..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Kinas bostadspriser rusar vidare

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

EU och Sverige samlar stöd för Somalia

Efter det plötsliga närmandet mellan Etiopien och Eritrea riktas nu hopp om positiva steg även i grannlandet Somalia. Ett stormöte i Bryssel i delvis svensk regi ska samla nytt stöd till problemstaten på Afrikas horn..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Högsta fart för lyxbilar i Norge

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Svensken tveksam till börsen

Nja, börsen kan väl inte fortsätta att gå upp i all evighet? Någon gång måste det ändå vända, och det kan vara nu. Så resonerar fler svenskar än de som tror på fortsatt börsuppgång i år, enligt färska siffror från Avanza..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Grilla i trädgården okej – typ

Snustorrt överallt, och kommuner och länsstyrelser utfärdar eldningsförbud. Men vad innebär det egentligen? Lite olika på olika håll, är det inte helt glasklara svaret..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Malmö roterar när avancemanget ska säkras

3–0 på bortaplan i Kosovo. När Malmö ska spela retur mot Drita i Champions League-kvalet så finns utrymme för trupprotation. "Det kommer att bli förändringar, men förnuftiga förändringar", säger tränare Uwe Rösler till klubbens webbplats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.