GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 25 April, 19:59

Liknande nyheter

Taggar: Utan medicinsk, historia
Helsingborgs Dagblad - 02 sep 15 kl. 19:13

TV: Medicinsk historia visas i Helsingborg

Synen på vad som är sjukt och friskt har skiftat genom årens lopp. Nu öppnar Medicinhistoriska museet i Helsingborg en utställning i gamla barnsjukhuset som heter Tro, hopp och hälsa..

YLE - 24 jan 14 kl. 05:13

Medicinsk uppföljning för hästar måste bli striktare

Det finns brister i systemet som används att kontrollera vilka mediciner en häst har fått under sitt liv. Det här kan leda till att hästar skickas till slakt, trots att de fått mediciner som gör att hästens kött inte är lämpligt som livsmedel. Sonja Leskinen har utvecklat ett system som bättre kontrollerar hästarnas medicinska historia och som ska göra det svårare att förfalska information.

BT - 01 dec 13 kl. 09:01

Medicinsk forskning kan minska sjukvårdskostnader

Idag är 19 procent av invånarna i Västra Götaland, 298 000 personer, över 65 år gamla. Det kan jämföras med 14 procent eller 180 000 personer år 1968. Motsvarande siffra för landet är i dag 19 procent och beräknas stiga till över 25 procent år 2060.

Skånskan - 07 dec 16 kl. 09:29

Alliansen vill erbjuda omskärelse på icke medicinsk grund till självkostnadspris

ERWP.fif(0)När frågan om att erbjuda omskärelse på icke medicinsk grund som en del av Region Skånes vårdutbud diskuteras på fredag kommer alliansen att föreslå att det erbjuds till självkostnadspris inom utbudet. De vill alltså att behandlingen inte ska skattesubventioneras utan att patienten själv ska stå för kostnaden.

BT - 21 mar 13 kl. 14:36

Medicinsk forskning kan rädda liv i länet

Mellan 2008 och 2011 avled 2 331 personer i Västra Götaland i sjukdomar som hade varit möjliga att påverka genom olika medicinska insatser. Det framgår av SKL:s och Socialstyrelsens Öppna jämförelser. Många liv kan räddas om nya behandlingar och medicinska framsteg används i vården.

Newsmill - 22 jan 11 kl. 13:28

Släpp inte ut pedofiler utan medicinsk behandling

I fallet i Sundsvall hade pedofilen en historia av 200 terapeutiska samtal. Medicinskt tidsbegränsad behandling borde därför vara ett krav för att en dömd pedofil ska få villkorlig frigivning. Det skriver Tuve Skånberg, ledamot i Konstitutionsutskottet (KD)..

Nyan - 01 apr 14 kl. 10:00

Medicinskåp i Eckerö har flyttats

Medicinskåpet i Eckerö som tidigare var placerat på Nordins i Storby har flyttats till teminalbyggnaden i Berghamn, rapporteras i ett pressmeddelande.
Medicinskåpet är tillgängligt alla dagar från 08.30 till 19.

Regeringen - 27 feb 12 kl. 14:19

Jan Björklund presenterar tre viktiga beslut för svensk medicinsk forskning

Klockan 10.30 tisdagen den 28 februari presenterar utbildningsminister Jan Björklund nya insatser för att stärka svensk medicinsk forskning. Vid pressträffen medverkar också professor Martin Ingvar, ansvarig för forskningen vid Karolinska institutet.

NSD - 19 nov 12 kl. 06:00

Bodensare ny docent vid medicinsk fakultet

Lars Berglund, född och uppvuxen i Boden, utsågs 25 oktober till docent i medicinsk epidemiologi vid medicinsk fakultet vid Uppsala universitet..

YLE - 26 nov 12 kl. 13:29

Medicinsk cannabis får säljas i Finland

För första gången får medicinsk cannabis säljas i Finland. Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea) har beviljat försäljningstillstånd för ett läkemedel - en munspray - som innehåller cannabis. Hittills har det bara varit möjligt att ansöka om personligt tillstånd att använda medicinsk cannabis.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

De arrangerar välgörenhetsfest för Somalia

Sex frågor till Assia Dahir, Hoki Mokis nattklubbschef som tillsammans med Roda Hassan arrangerar en insamlingsfest till byggandet av Mogadishus första mentalsjukhus..

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Macron mötte USA:s kongress

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Uppgifter: Familjen Hysén i egen tv-serie

Familjen Hysén blir huvudpersoner i en egen realitysåpa i familjen Wahlgrens anda, enligt uppgifter till Expressen. Kanal 5 säger till GP: "Vi har ett samarbete"..

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Så är lärartätheten i Västra Götalands förskolor

Det finns stora skillnader i lärartäthet mellan olika kommuner i Västra Götalands län. Det visar statistik från Skolverket för 2017. GP har listan för länets samtliga 48 kommuner..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Olika bud om litteraturpriset ska delas ut

Svenska Akademien delar ut Nobelpriset i litteratur i år som planerat, enligt ledamoten Göran Malmqvist. Men det råder delade meningar inom Akademien. "Inget som helst är bestämt", skriver ledamoten Per Wästberg i ett mejl till TT..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Matfusk stoppades i internationell insats

3 260 ton mat har hindrats från att nå konsumenter under en internationell operation för att stoppa fusk med livsmedel. I Sverige upptäcktes bland annat 86 ton godis som utsatts för råttor och 1,5 ton kött som transporterades direkt på golvet i en lastbil..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Alhem: Domen ett skydd för samhället

Livstidsdomen mot Peter Madsen är inte enbart viktig för mordoffret Kim Walls anhöriga utan även för samhället, anser rättsexperten Sven-Erik Alhem..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Bråka på göteborgska

Välkommen till Fröken Fingals frågespalt! Är du nyinflyttad i stan? Eller har du bott här länge men plötsligt tappat greppet om hur man beter sig i Göteborg?

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Expert: Kan ta år innan Madsen förstår

Peter Madsen lider sannolikt av en sexuell avvikelse. Den behandling som ska minska risken för att han återfaller i brott bygger mycket på hur motiverad han själv är..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Hon arrangerar välgörenhetsfest för Somalia

Sex frågor till Assia Dahir, Hoki Mokis nattklubbschef som arrangerar en insamlingsfest till förmån för byggandet av Mogadishus första mentalsjukhus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.