GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 20 October, 05:58

Liknande nyheter

Taggar: Utan medicinsk, historia
Helsingborgs Dagblad - 02 sep 15 kl. 19:13

TV: Medicinsk historia visas i Helsingborg

Synen på vad som är sjukt och friskt har skiftat genom årens lopp. Nu öppnar Medicinhistoriska museet i Helsingborg en utställning i gamla barnsjukhuset som heter Tro, hopp och hälsa..

YLE - 24 jan 14 kl. 05:13

Medicinsk uppföljning för hästar måste bli striktare

Det finns brister i systemet som används att kontrollera vilka mediciner en häst har fått under sitt liv. Det här kan leda till att hästar skickas till slakt, trots att de fått mediciner som gör att hästens kött inte är lämpligt som livsmedel. Sonja Leskinen har utvecklat ett system som bättre kontrollerar hästarnas medicinska historia och som ska göra det svårare att förfalska information.

BT - 01 dec 13 kl. 09:01

Medicinsk forskning kan minska sjukvårdskostnader

Idag är 19 procent av invånarna i Västra Götaland, 298 000 personer, över 65 år gamla. Det kan jämföras med 14 procent eller 180 000 personer år 1968. Motsvarande siffra för landet är i dag 19 procent och beräknas stiga till över 25 procent år 2060.

Skånskan - 07 dec 16 kl. 09:29

Alliansen vill erbjuda omskärelse på icke medicinsk grund till självkostnadspris

ERWP.fif(0)När frågan om att erbjuda omskärelse på icke medicinsk grund som en del av Region Skånes vårdutbud diskuteras på fredag kommer alliansen att föreslå att det erbjuds till självkostnadspris inom utbudet. De vill alltså att behandlingen inte ska skattesubventioneras utan att patienten själv ska stå för kostnaden.

BT - 21 mar 13 kl. 14:36

Medicinsk forskning kan rädda liv i länet

Mellan 2008 och 2011 avled 2 331 personer i Västra Götaland i sjukdomar som hade varit möjliga att påverka genom olika medicinska insatser. Det framgår av SKL:s och Socialstyrelsens Öppna jämförelser. Många liv kan räddas om nya behandlingar och medicinska framsteg används i vården.

Newsmill - 22 jan 11 kl. 13:28

Släpp inte ut pedofiler utan medicinsk behandling

I fallet i Sundsvall hade pedofilen en historia av 200 terapeutiska samtal. Medicinskt tidsbegränsad behandling borde därför vara ett krav för att en dömd pedofil ska få villkorlig frigivning. Det skriver Tuve Skånberg, ledamot i Konstitutionsutskottet (KD)..

Nyan - 01 apr 14 kl. 10:00

Medicinskåp i Eckerö har flyttats

Medicinskåpet i Eckerö som tidigare var placerat på Nordins i Storby har flyttats till teminalbyggnaden i Berghamn, rapporteras i ett pressmeddelande.
Medicinskåpet är tillgängligt alla dagar från 08.30 till 19.

Regeringen - 27 feb 12 kl. 14:19

Jan Björklund presenterar tre viktiga beslut för svensk medicinsk forskning

Klockan 10.30 tisdagen den 28 februari presenterar utbildningsminister Jan Björklund nya insatser för att stärka svensk medicinsk forskning. Vid pressträffen medverkar också professor Martin Ingvar, ansvarig för forskningen vid Karolinska institutet.

NSD - 19 nov 12 kl. 06:00

Bodensare ny docent vid medicinsk fakultet

Lars Berglund, född och uppvuxen i Boden, utsågs 25 oktober till docent i medicinsk epidemiologi vid medicinsk fakultet vid Uppsala universitet..

YLE - 26 nov 12 kl. 13:29

Medicinsk cannabis får säljas i Finland

För första gången får medicinsk cannabis säljas i Finland. Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea) har beviljat försäljningstillstånd för ett läkemedel - en munspray - som innehåller cannabis. Hittills har det bara varit möjligt att ansöka om personligt tillstånd att använda medicinsk cannabis.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Kidnappad miljardär välbehållen

Afrikas yngste miljardär, Mohammed Dewji, som kidnappades förra veckan, har kommit hem välbehållen, enligt ett uttalande..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Test: Bäst dubbdäck till din cykel

Fler dubbar ger inte automatiskt bättre grepp på vägen, visar vårt test av nio vinterdäck för cykel. Testvinnaren har minst antal dubbar och är dessutom billig..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Se soldaterna öva strid

GP var med under en stridsövning på skjutfälten utanför Skövde när en styrka ur Skaraborgs regemente P4 förberedde sig för det krävande FN-uppdraget i Mali..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

"Vi bygger ett slags Google maps för fastighetsägaren"

Building information modeling, BIM, sägs vara vägen in i den digitala eran för den traditionstunga byggbranschen. En snabbt växande aktör är Göteborgsföretaget Zynka Bim, som med Petter Bengtsson i spetsen vill hjälpa fastighetsägare att rusta sig inför konjunktursvängningar..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Krävande uppdrag: Fred i Mali

För 260 västsvenskar väntar ingen lyxtillvaro i Mali. Tvärtom. De sista förberedelserna präglas av realism och allvar inför FN:s farligaste fredsuppdrag..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Två steg från folkligheten

Just nu är han mer känd utanför landets gränser än inom. Men det är bara en tidsfråga innan Albin Lee Meldau når den stora publiken även på hemmaplan. För i höst är han en del av den bästa pr-kampanjen en svensk artist kan önska sig – en ny säsong av ”Så mycket bättre”..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Pressad Mourinho tillbaka på Stamford Bridge

Landslagsuppehållet är över och fotbollsvärldens blickar riktas återigen mot Manchester Uniteds pressade manager José Mourinho. I eftermiddag återvänder Mourinho till arenan där han en gång i tiden blev The Special One när United gästar Maurizio Sarris obesegrade Chelsea på Stamford Bridge..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Förvandla badrummet till en lugn oas

En väldoftande tvål, ett vackert fat att lägga sina smycken på. Små detaljer kan förvandla badrummet till en lugn oas i höstrusket. Skapa med enkla medel känslan av ett mini-spa på hemmaplan.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Hur gör man framgångsrik filmmusik, Christoffer Franzén?

Kompositören Christoffer Franzén är doldisen som har gjort musik till en rad Hollywood-produktioner och till företag som Microsoft, Nike och Apple. Allt började med några sömnlösa nätter. För Två Dagar berättar han om ensamheten, karriärskurvan och när han upptäckte sin egen låt på Oscarsgalan..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Dagbok från en annorlunda vecka

”Mamma, på begravningen ska vi älska dig, hylla dig och minnas dig, inte sörja dig.”, skriver Två Dagars krönikör Lena Apler..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.