GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 20 January, 04:32

GöteborgsPosten - 15 dec 17 kl. 15:00

Utan medicinsk historiaGP: Kulturs krönikör Karin Brygger skriver om känslan av att sakna historia..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Karin Brygger

Dela artikeln

71 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utan medicinsk, historia
Helsingborgs Dagblad - 02 sep 15 kl. 19:13

TV: Medicinsk historia visas i Helsingborg

Synen på vad som är sjukt och friskt har skiftat genom årens lopp. Nu öppnar Medicinhistoriska museet i Helsingborg en utställning i gamla barnsjukhuset som heter Tro, hopp och hälsa..

YLE - 24 jan 14 kl. 05:13

Medicinsk uppföljning för hästar måste bli striktare

Det finns brister i systemet som används att kontrollera vilka mediciner en häst har fått under sitt liv. Det här kan leda till att hästar skickas till slakt, trots att de fått mediciner som gör att hästens kött inte är lämpligt som livsmedel. Sonja Leskinen har utvecklat ett system som bättre kontrollerar hästarnas medicinska historia och som ska göra det svårare att förfalska information.

BT - 01 dec 13 kl. 09:01

Medicinsk forskning kan minska sjukvårdskostnader

Idag är 19 procent av invånarna i Västra Götaland, 298 000 personer, över 65 år gamla. Det kan jämföras med 14 procent eller 180 000 personer år 1968. Motsvarande siffra för landet är i dag 19 procent och beräknas stiga till över 25 procent år 2060.

Skånskan - 07 dec 16 kl. 09:29

Alliansen vill erbjuda omskärelse på icke medicinsk grund till självkostnadspris

ERWP.fif(0)När frågan om att erbjuda omskärelse på icke medicinsk grund som en del av Region Skånes vårdutbud diskuteras på fredag kommer alliansen att föreslå att det erbjuds till självkostnadspris inom utbudet. De vill alltså att behandlingen inte ska skattesubventioneras utan att patienten själv ska stå för kostnaden.

BT - 21 mar 13 kl. 14:36

Medicinsk forskning kan rädda liv i länet

Mellan 2008 och 2011 avled 2 331 personer i Västra Götaland i sjukdomar som hade varit möjliga att påverka genom olika medicinska insatser. Det framgår av SKL:s och Socialstyrelsens Öppna jämförelser. Många liv kan räddas om nya behandlingar och medicinska framsteg används i vården.

Newsmill - 22 jan 11 kl. 13:28

Släpp inte ut pedofiler utan medicinsk behandling

I fallet i Sundsvall hade pedofilen en historia av 200 terapeutiska samtal. Medicinskt tidsbegränsad behandling borde därför vara ett krav för att en dömd pedofil ska få villkorlig frigivning. Det skriver Tuve Skånberg, ledamot i Konstitutionsutskottet (KD)..

Nyan - 01 apr 14 kl. 10:00

Medicinskåp i Eckerö har flyttats

Medicinskåpet i Eckerö som tidigare var placerat på Nordins i Storby har flyttats till teminalbyggnaden i Berghamn, rapporteras i ett pressmeddelande.
Medicinskåpet är tillgängligt alla dagar från 08.30 till 19.

Regeringen - 27 feb 12 kl. 14:19

Jan Björklund presenterar tre viktiga beslut för svensk medicinsk forskning

Klockan 10.30 tisdagen den 28 februari presenterar utbildningsminister Jan Björklund nya insatser för att stärka svensk medicinsk forskning. Vid pressträffen medverkar också professor Martin Ingvar, ansvarig för forskningen vid Karolinska institutet.

NSD - 19 nov 12 kl. 06:00

Bodensare ny docent vid medicinsk fakultet

Lars Berglund, född och uppvuxen i Boden, utsågs 25 oktober till docent i medicinsk epidemiologi vid medicinsk fakultet vid Uppsala universitet..

YLE - 26 nov 12 kl. 13:29

Medicinsk cannabis får säljas i Finland

För första gången får medicinsk cannabis säljas i Finland. Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea) har beviljat försäljningstillstånd för ett läkemedel - en munspray - som innehåller cannabis. Hittills har det bara varit möjligt att ansöka om personligt tillstånd att använda medicinsk cannabis.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Fyra döda när motell brann i Seoul

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Tvååring fick i sig kokain – pappan åtalas

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Trump har skrivit under övervakningslag

USA:s president Donald Trump har undertecknat en lag som förlänger ett övervakningsprogram vid den federala myndigheten National Security Agency (NSA)..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Anan utmanar al-Sisi i presidentval

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Ovanligt mycket snö på flera håll

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Sopletare arbetslösa när tipp stängs

Brasilien har stängt en enorm, stinkande soptipp utanför huvudstaden. Tusentals människor som tjänat sitt levebröd bland avfallet undrar nu vad de ska ta sig till..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Möller hördes på nytt i hovrätten

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Tre till sjukhus efter brand i Västerås

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Tom Petty dog av läkemedelsöverdos

Rockstjärnan Tom Petty dog av en oavsiktlig överdos av läkemedel, skriver hans familj på Facebook..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Senaten ska rösta om temporär lösning

En nedstängning av statsapparaten står för dörren om inte den amerikanska senaten röstar ja till en tillfällig lösning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.