DN > Inrikes

Friday, 19 January, 02:45

DN - 13 dec 17 kl. 13:37

Svensk officer om terrorattack där han skottskadades- En kula träffade mig. Och då tänkte jag: nu är det kört.  För första gången berättar den svenske officeren P-O Nordin om hur han klarade sig med livet i behåll under en terrorattack i Mali i juni i år. Med sargade fötter och en skottskada lyckades P-O Nordin gömma sig innan han efter 17 timmar upptäcktes och räddades..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nordin, Mali

Dela artikeln

211 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk officerom , terrorattackdär han , skottskadades
Nyhetskanalen - 30 mar 12 kl. 18:53

Officer skottskadad under övning utanför Stockholm

En kvinnlig officer vid Livgardet i Kungsängen utanför Stockholm sköts på fredagsförmiddagen i benet, skriver dn.se.

Kvinnan skottskadades när hon var befäl under en övning där soldater övade strid i bebyggelse.

SR - 20 jul 13 kl. 13:02

Ny publicering - Police officer attacked in Stureplan

A police officer was stabbed in the back in central Stockholm early on Friday morning. The police patrol was packing up after a nigh on duty, when a man lunged at an officer and stabbed him. A press spokesman says that the officer was saved by his protective vest, which stopped almost all of the knife ....

BT - 25 apr 14 kl. 19:01

Separatister håller svensk officer

Ukrainas inrikesdepartement uppger att beväpnade separatister i Slovjansk håller en buss med representanter för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE). Bland de bortförda finns en svensk officer. - Vi har nåtts av uppgiften nu på eftermiddagen att en grupp observatörer, där en svensk officer ingår, har förts bort av maskerade personer i östra Ukraina.

The Local - 23 dec 11 kl. 14:37

Teen shot after running over police officer

A 16-year-old-boy was shot by police in Gothenburg early Friday morning after the vehicle the teen was driving hit an officer in what police believe was a deliberate attempt to run the officer over..

Nyheter 24 - 23 feb 12 kl. 11:07

Svensk officer anmäls efter hot och nazireferenser


En officer i Skövde ska ha gjort sig skyldig till hot, rasistiska tillmälen och paralleller till nazisterna. SKÖVDE. ?

Nyheter 24 - 18 apr 12 kl. 10:11

Dansk aktivist brutalt slagen av israelisk officer


Officeren slår till honom i ansiktet med sitt automatvapen. JERUSALEM. I lördags blev en dansk palestinaaktivist brutalt slagen i ansiktet med ett automatvapen av en israelisk officer.

BT - 25 apr 14 kl. 19:52

Milisgrupp håller svensk officer

En svensk officer som ingår i en grupp OSSE-observatörer i Ukraina har förts bort i östra Ukraina. Enligt uppgifter till TT stoppades gruppens buss av en lokal beväpnade män i rånarluvor vid en vägspärr i förmiddags och togs till en byggnad i Slovjansk. - Vi har nåtts av uppgiften nu på eftermiddagen att en grupp observatörer, där en svensk officer ingår, har förts bort av maskerade personer i östra Ukraina.

Sydsvenskan - 06 aug 15 kl. 17:43

Officer och lärare. Olika men samma.

Vad är likheten mellan en förskollärare och en officer – förutom förmågan att hålla ordning på en grupp? Svaret är att i både yrkena väntas stora pensionsavgångar. Samtidigt saknas villiga att fylla de tomma platserna.

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 15 kl. 17:43

Officer och lärare. Olika men samma.

Vad är likheten mellan en förskollärare och en officer – förutom förmågan att hålla ordning på en grupp? Svaret är att i både yrkena väntas stora pensionsavgångar. Samtidigt saknas villiga att fylla de tomma platserna.

Uppsalanyheter.se - 24 feb 16 kl. 07:12

Officer vid försvarsmakten tog kvinnlig kollega på brösten

En officer vid Uppsala Garnison tog i samband med en julfest en kvinnlig kollega på brösten, mannen anmäls nu till personalansvarsnämnden för prövning.En officer vid Uppsala Garnison tog i samband med en julfest en kvinnlig kollega på brösten, mannen anmäls nu till personalansvarsnämnden för prövning.   Det var i samband med en julfest i december 2015 på Uppsala Garnison som mannen i samband med en gruppaktivitet.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Knarkbeslag i Uppsala värt minst 20 miljoner

Ett rekordbeslag av narkotika i Uppsala bedöms vara värt mellan 20 och 30 miljoner kronor i missbrukarledet, rapporterar Upsala Nya Tidning..

DN - 7 timmar sedan

Krisberedskapsmyndigheten drabbad av strömavbrott

Den myndighet som svarar för Sveriges krisberedskap drabbades på torsdagen av ett strömavbrott. Reservaggregatet gick inte igång. – Det är mycket allvarligt, säger Mats Ekström, säkerhetschef på MSB..

DN - 8 timmar sedan

”Känner ilska och hat – nu får det fan i mig vara nog”

På tre månader har Skånepolisen utsatts för tre sprängdåd. Efter onsdagskvällens attentat mot polishuset i den utsatta Malmöstadsdelen Rosengård har polisen fått nog.  – Det är slumpen som har gjort att ingen har kommit till skada hittills.

DN - 11 timmar sedan

Gryningspyromanen gripen – misstänks för försök till grov mordbrand

Ulf Borgström, den så kallade Gryningspyromanen, har gripits igen. Enligt VLT greps han under onsdagen, misstänkt för försök till grov mordbrand. .

DN - 12 timmar sedan

Maria Ågren: ”Det har varit en turbulent och jobbig tid”

Maria Ågren hamnade mitt i centrum för en av Sveriges största it-skandaler. För första gången ger nu Transportstyrelsens tidigare generaldirektör en stor intervju om den turbulenta tiden sedan hon avskedades. Själv uppfattade hon det aldrig som att hon bröt mot lagen och nu ligger hon i tvist med staten.

DN - 17 timmar sedan

Malmöpolisen förbannad efter sprängattentatet

Ett allvarligt angrepp mot polisen men också mot samhället och mot människorna som polisen ska skydda. Så beskriver Malmöpolisen gårdagens sprängattentat mot polishuset i Rosengård. – Det är en ilska, vi är förbannade, säger Carina Persson, regionspolischef.

DN - 15 timmar sedan

32-åring begärd häktad för skott mot polismans bostad

En 32-årig man skriven i Eskilstuna har begärs häktad, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord efter att han avlossat minst 20 skott mot en polismans hem i Västerås i oktober. Han är också misstänkt för grovt vapenbrott.    .

DN - 19 timmar sedan

Dödlig tågolycka i Bollnäs

En man i 20-årsåldern, som skulle gena över ett spår vid Bollnäs järnvägsstation, blev påkörd av ett godståg på onsdagskvällen och avled senare på sjukhus av sina skador, rapporterar lokala medier..

DN - Igår: 21:26

Explosion vid polisstation i Malmö

En kraftig explosion har inträffat vid polisstationen i Rosengård i Malmö på onsdagskvällen..

DN - Igår: 13:53

Pojke döms för våldtäkt mot barn

Hovrätten ändrar domen mot en 16-årig pojke som i Malmö tingsrätt dömdes för sexuellt övergrepp mot barn, rapporterar P4 Malmöhus. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.