DN > Inrikes

Saturday, 20 October, 08:16

DN - 13 dec 17 kl. 13:37

Svensk officer om terrorattack där han skottskadades- En kula träffade mig. Och då tänkte jag: nu är det kört.  För första gången berättar den svenske officeren P-O Nordin om hur han klarade sig med livet i behåll under en terrorattack i Mali i juni i år. Med sargade fötter och en skottskada lyckades P-O Nordin gömma sig innan han efter 17 timmar upptäcktes och räddades..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nordin, Mali

Dela artikeln

212 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk officerom , terrorattackdär han , skottskadades
Nyhetskanalen - 30 mar 12 kl. 18:53

Officer skottskadad under övning utanför Stockholm

En kvinnlig officer vid Livgardet i Kungsängen utanför Stockholm sköts på fredagsförmiddagen i benet, skriver dn.se.

Kvinnan skottskadades när hon var befäl under en övning där soldater övade strid i bebyggelse.

Cornucopia - 24 maj 18 kl. 07:52

Nytt grepp från Försvarsmakten - bli officer utan militär grundutbildning

I ett nytt (?) grepp för att rekrytera officerare erbjuder nu Ledningsregementet akademiker med minst tre års studier (180hp) och examen anställning som officer. Antas man ska man först genomgå officersutbildning - officershögskolan är tre år - och sedan få en fänriks ingångslön.

Cornucopia - 19 aug 18 kl. 11:33

Min arbetsryggsäck: Hazard4 Officer

Dags för lite pryleri. Sedan våren 2016 är inte längre en Hazard4 Kato min EDC- och arbetsväska, utan en lite större väska, ryggsäcken Hazard4 Officer. Nedan följer lite bilder och kommentarer kring väskan.

SR - 20 jul 13 kl. 13:02

Ny publicering - Police officer attacked in Stureplan

A police officer was stabbed in the back in central Stockholm early on Friday morning. The police patrol was packing up after a nigh on duty, when a man lunged at an officer and stabbed him. A press spokesman says that the officer was saved by his protective vest, which stopped almost all of the knife ....

BT - 25 apr 14 kl. 19:01

Separatister håller svensk officer

Ukrainas inrikesdepartement uppger att beväpnade separatister i Slovjansk håller en buss med representanter för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE). Bland de bortförda finns en svensk officer. - Vi har nåtts av uppgiften nu på eftermiddagen att en grupp observatörer, där en svensk officer ingår, har förts bort av maskerade personer i östra Ukraina.

The Local - 23 dec 11 kl. 14:37

Teen shot after running over police officer

A 16-year-old-boy was shot by police in Gothenburg early Friday morning after the vehicle the teen was driving hit an officer in what police believe was a deliberate attempt to run the officer over..

Nyheter 24 - 23 feb 12 kl. 11:07

Svensk officer anmäls efter hot och nazireferenser


En officer i Skövde ska ha gjort sig skyldig till hot, rasistiska tillmälen och paralleller till nazisterna. SKÖVDE. ?

Nyheter 24 - 18 apr 12 kl. 10:11

Dansk aktivist brutalt slagen av israelisk officer


Officeren slår till honom i ansiktet med sitt automatvapen. JERUSALEM. I lördags blev en dansk palestinaaktivist brutalt slagen i ansiktet med ett automatvapen av en israelisk officer.

BT - 25 apr 14 kl. 19:52

Milisgrupp håller svensk officer

En svensk officer som ingår i en grupp OSSE-observatörer i Ukraina har förts bort i östra Ukraina. Enligt uppgifter till TT stoppades gruppens buss av en lokal beväpnade män i rånarluvor vid en vägspärr i förmiddags och togs till en byggnad i Slovjansk. - Vi har nåtts av uppgiften nu på eftermiddagen att en grupp observatörer, där en svensk officer ingår, har förts bort av maskerade personer i östra Ukraina.

Sydsvenskan - 06 aug 15 kl. 17:43

Officer och lärare. Olika men samma.

Vad är likheten mellan en förskollärare och en officer – förutom förmågan att hålla ordning på en grupp? Svaret är att i både yrkena väntas stora pensionsavgångar. Samtidigt saknas villiga att fylla de tomma platserna.

Fler nyheter från DN

DN - 8 timmar sedan

14-åring medger misshandel av dödad hemlös

En 14-årig pojke som är misstänkt för att vara inblandad i mordet på en hemlös man i Huskvarna har erkänt att han varit med och misshandlat mannen, skriver Aftonbladet. .

DN - 10 timmar sedan

Glädjen över att kvinnorna räddades överskuggade kalla kriget

Under rubriken ”Helt otroligt att vi lever” beskrev DN de båda unga kvinnornas upplevelser på Ålands hav i november 1984. Rapporteringen andas ingenting av samband med det kalla krig som då ännu pågick. Det var det ”mirakulösa” i räddningsinsatsen som lyftes fram..

DN - 18 timmar sedan

Aktivist åtalas för brott mot luftfartslagen

Aktivisten Elin Ersson, som stoppade en utvisning till Afghanistan genom att vägra sätta sig ned i flygplansstolen, åtalas för brott mot luftfartslagen..

DN - 20 timmar sedan

Poliser anmälda efter möhippa

Två poliser i Bergslagen har anmälts för vapenbrott, olovligt brukade av polisfordon och tjänstefel i samband med en möhippa i våras, rapporterar P4 Örebro..

DN - Igår: 06:08

Felaktiga svar på cellprover skickades ut

Omkring 100 kvinnor i Stockholm och på Gotland fick fel svar på gynekologiska cellprov gjorda 2016 och 2017, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

DN - Igår: 20:04

Bytte till lärartjänst i grundskolan för att få högre lön

De lämnade sina jobb på lärarutbildningen vid Stockholms universitet och började på en grundskola i Huddinge. Chansen att testa det de lärt ut lockade, men det handlade också om pengar.  – Jag fick en lönehöjning som jag är mycket nöjd med, säger Lena Thelander..

DN - Igår: 20:04

Högskolorna dräneras på mattelärare

Konkurrensen om lärare i matematik dränerar lärarutbildningarna på kompetens. När grundskolor och gymnasieskolor betalar mer i lön får högskolorna svårt att rekrytera och behålla lärare som undervisar blivande ­lärare. – Förödande, säger Per Berggren, ordförande i Sveriges matematiklärarförening..

DN - 16 okt 18 kl. 21:22

Hjärtsjuke Ahmad nekades transplantation - avled

Svårt hjärtsjuke Ahmads utvisningsbesked revs upp av Migrationsdomstolen. En vecka senare avled han. – Ahmads död understryker det vi sagt tidigare.

DN - 16 okt 18 kl. 16:09

Avvaktande svensk hållning till fallet Khashoggi

Såväl Hovet som regeringen är återhållsamma med kommentarer om fallet med den saudiska journalisten Khashoggi. ”Det pågår fortfarande en utredning om vad som hänt”, säger Hovets informationschef. ”Vi förväntar oss en ordentlig redovisning”, säger utrikesministern..

DN - 16 okt 18 kl. 12:16

Bibliotekschef döms för grundlagsbrott under DN-intervju

Under en intervju i samband med en granskning 2017 frågade bibliotekschefen DN:s journalist vem som lämnat ut uppgifter.  Nu döms hon till böter av Värmlands tingsrätt för att ha efterforskat källor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.