DN > Inrikes

Friday, 20 July, 10:35

DN - 13 dec 17 kl. 13:37

Svensk officer om terrorattack där han skottskadades- En kula träffade mig. Och då tänkte jag: nu är det kört.  För första gången berättar den svenske officeren P-O Nordin om hur han klarade sig med livet i behåll under en terrorattack i Mali i juni i år. Med sargade fötter och en skottskada lyckades P-O Nordin gömma sig innan han efter 17 timmar upptäcktes och räddades..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nordin, Mali

Dela artikeln

212 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk officerom , terrorattackdär han , skottskadades
Nyhetskanalen - 30 mar 12 kl. 18:53

Officer skottskadad under övning utanför Stockholm

En kvinnlig officer vid Livgardet i Kungsängen utanför Stockholm sköts på fredagsförmiddagen i benet, skriver dn.se.

Kvinnan skottskadades när hon var befäl under en övning där soldater övade strid i bebyggelse.

Cornucopia - 24 maj 18 kl. 07:52

Nytt grepp från Försvarsmakten - bli officer utan militär grundutbildning

I ett nytt (?) grepp för att rekrytera officerare erbjuder nu Ledningsregementet akademiker med minst tre års studier (180hp) och examen anställning som officer. Antas man ska man först genomgå officersutbildning - officershögskolan är tre år - och sedan få en fänriks ingångslön.

SR - 20 jul 13 kl. 13:02

Ny publicering - Police officer attacked in Stureplan

A police officer was stabbed in the back in central Stockholm early on Friday morning. The police patrol was packing up after a nigh on duty, when a man lunged at an officer and stabbed him. A press spokesman says that the officer was saved by his protective vest, which stopped almost all of the knife ....

BT - 25 apr 14 kl. 19:01

Separatister håller svensk officer

Ukrainas inrikesdepartement uppger att beväpnade separatister i Slovjansk håller en buss med representanter för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE). Bland de bortförda finns en svensk officer. - Vi har nåtts av uppgiften nu på eftermiddagen att en grupp observatörer, där en svensk officer ingår, har förts bort av maskerade personer i östra Ukraina.

The Local - 23 dec 11 kl. 14:37

Teen shot after running over police officer

A 16-year-old-boy was shot by police in Gothenburg early Friday morning after the vehicle the teen was driving hit an officer in what police believe was a deliberate attempt to run the officer over..

Nyheter 24 - 23 feb 12 kl. 11:07

Svensk officer anmäls efter hot och nazireferenser


En officer i Skövde ska ha gjort sig skyldig till hot, rasistiska tillmälen och paralleller till nazisterna. SKÖVDE. ?

Nyheter 24 - 18 apr 12 kl. 10:11

Dansk aktivist brutalt slagen av israelisk officer


Officeren slår till honom i ansiktet med sitt automatvapen. JERUSALEM. I lördags blev en dansk palestinaaktivist brutalt slagen i ansiktet med ett automatvapen av en israelisk officer.

BT - 25 apr 14 kl. 19:52

Milisgrupp håller svensk officer

En svensk officer som ingår i en grupp OSSE-observatörer i Ukraina har förts bort i östra Ukraina. Enligt uppgifter till TT stoppades gruppens buss av en lokal beväpnade män i rånarluvor vid en vägspärr i förmiddags och togs till en byggnad i Slovjansk. - Vi har nåtts av uppgiften nu på eftermiddagen att en grupp observatörer, där en svensk officer ingår, har förts bort av maskerade personer i östra Ukraina.

Sydsvenskan - 06 aug 15 kl. 17:43

Officer och lärare. Olika men samma.

Vad är likheten mellan en förskollärare och en officer – förutom förmågan att hålla ordning på en grupp? Svaret är att i både yrkena väntas stora pensionsavgångar. Samtidigt saknas villiga att fylla de tomma platserna.

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 15 kl. 17:43

Officer och lärare. Olika men samma.

Vad är likheten mellan en förskollärare och en officer – förutom förmågan att hålla ordning på en grupp? Svaret är att i både yrkena väntas stora pensionsavgångar. Samtidigt saknas villiga att fylla de tomma platserna.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

SMHI: Vi ser inget slut på detta

En lite svalare söndag kan göra att klass 2-varningar plockas bort – sedan fortsätter värmeböljan. – Vi ser inget slut på detta, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI..

DN - 1 timme sedan

Nio döda i skottlossningar – sedan 18 juni

Årets första månader såg antalet skottlossningar ut att minska i Sverige. Men sommaren har blivit allt annat än lugn. Sedan trippelmordet i Malmö har det varit ytterligare fem dödsskjutningar – totalt nio personer, varav sex i Malmö, har mist sina liv..

DN - 1 timme sedan

Så vill polisen offensivt avskräcka från våld

Trippelmordet i juni blev startskottet för Malmöpolisens mer offensiva besök i den kriminella miljön. – Vi tror att de får en viss tankeställare, säger polismästaren Stefan Sintéus..

DN - 2 timmar sedan

Man misstänkt mördad i Värmland

Strax efter midnatt hittades en man i 20-årsåldern död på en ort i norra Värmland, skriver lokala medier..

DN - 16 timmar sedan

Lövin om skogsbränderna: ”En larmklocka för världen”

Klimatminister Isabella Lövin (MP) vill att skogsbränderna ska tas på största allvar. – Det här är en larmklocka för hela världen, säger hon till DN..

DN - 19 timmar sedan

”Gryningspyromanen” döms till fängelse

Den så kallade gryningspyromanen döms av Västmanlands tingsrätt till fängelse i två år och åtta månader. Enligt hans advokat kommer han att överklaga..

DN - 22 timmar sedan

18 års fängelse för mord på restaurang

En man i 45-årsåldern döms vid Eksjö tingsrätt till 18 års fängelse för knivmordet i ett kallförråd till en restaurang i Nässjö i januari..

DN - Igår: 07:06

Man i 25-årsåldern skottskadad i Norrköping

En man skottskadades i natt i Silverringen, Norrköping. Mannen som är i 25-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus..

DN - Igår: 17:44

Kvinna knivhuggen i Ljusdal

En kvinna i 50-årsåldern har knivhuggits på öppen gata i Ljusdal. Kvinnan är förd till sjukhus och polisen har gripit en misstänkt gärningsman..

DN - Igår: 17:01

MSB: Utbildningsställen för deltidsbrandmän ska femdubblas

De omfattande skogsbränderna får räddningstjänsten att gå på knäna, och bristen på deltidsbrandmän är ”ett stort bekymmer”. Det säger MSB-chefen Dan Eliasson, som nu meddelar att antalet utbildningsställen ska utökas kraftigt. Kritiska frågor om Sveriges begränsade kapacitet i luften vill han dock vänta med tills insatsen är utvärderad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.