DN > Inrikes

Friday, 20 April, 20:07

DN - 13 dec 17 kl. 13:37

Svensk officer om terrorattack där han skottskadades- En kula träffade mig. Och då tänkte jag: nu är det kört.  För första gången berättar den svenske officeren P-O Nordin om hur han klarade sig med livet i behåll under en terrorattack i Mali i juni i år. Med sargade fötter och en skottskada lyckades P-O Nordin gömma sig innan han efter 17 timmar upptäcktes och räddades..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nordin, Mali

Dela artikeln

212 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk officerom , terrorattackdär han , skottskadades
Nyhetskanalen - 30 mar 12 kl. 18:53

Officer skottskadad under övning utanför Stockholm

En kvinnlig officer vid Livgardet i Kungsängen utanför Stockholm sköts på fredagsförmiddagen i benet, skriver dn.se.

Kvinnan skottskadades när hon var befäl under en övning där soldater övade strid i bebyggelse.

SR - 20 jul 13 kl. 13:02

Ny publicering - Police officer attacked in Stureplan

A police officer was stabbed in the back in central Stockholm early on Friday morning. The police patrol was packing up after a nigh on duty, when a man lunged at an officer and stabbed him. A press spokesman says that the officer was saved by his protective vest, which stopped almost all of the knife ....

BT - 25 apr 14 kl. 19:01

Separatister håller svensk officer

Ukrainas inrikesdepartement uppger att beväpnade separatister i Slovjansk håller en buss med representanter för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE). Bland de bortförda finns en svensk officer. - Vi har nåtts av uppgiften nu på eftermiddagen att en grupp observatörer, där en svensk officer ingår, har förts bort av maskerade personer i östra Ukraina.

The Local - 23 dec 11 kl. 14:37

Teen shot after running over police officer

A 16-year-old-boy was shot by police in Gothenburg early Friday morning after the vehicle the teen was driving hit an officer in what police believe was a deliberate attempt to run the officer over..

Nyheter 24 - 23 feb 12 kl. 11:07

Svensk officer anmäls efter hot och nazireferenser


En officer i Skövde ska ha gjort sig skyldig till hot, rasistiska tillmälen och paralleller till nazisterna. SKÖVDE. ?

Nyheter 24 - 18 apr 12 kl. 10:11

Dansk aktivist brutalt slagen av israelisk officer


Officeren slår till honom i ansiktet med sitt automatvapen. JERUSALEM. I lördags blev en dansk palestinaaktivist brutalt slagen i ansiktet med ett automatvapen av en israelisk officer.

BT - 25 apr 14 kl. 19:52

Milisgrupp håller svensk officer

En svensk officer som ingår i en grupp OSSE-observatörer i Ukraina har förts bort i östra Ukraina. Enligt uppgifter till TT stoppades gruppens buss av en lokal beväpnade män i rånarluvor vid en vägspärr i förmiddags och togs till en byggnad i Slovjansk. - Vi har nåtts av uppgiften nu på eftermiddagen att en grupp observatörer, där en svensk officer ingår, har förts bort av maskerade personer i östra Ukraina.

Sydsvenskan - 06 aug 15 kl. 17:43

Officer och lärare. Olika men samma.

Vad är likheten mellan en förskollärare och en officer – förutom förmågan att hålla ordning på en grupp? Svaret är att i både yrkena väntas stora pensionsavgångar. Samtidigt saknas villiga att fylla de tomma platserna.

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 15 kl. 17:43

Officer och lärare. Olika men samma.

Vad är likheten mellan en förskollärare och en officer – förutom förmågan att hålla ordning på en grupp? Svaret är att i både yrkena väntas stora pensionsavgångar. Samtidigt saknas villiga att fylla de tomma platserna.

Uppsalanyheter.se - 24 feb 16 kl. 07:12

Officer vid försvarsmakten tog kvinnlig kollega på brösten

En officer vid Uppsala Garnison tog i samband med en julfest en kvinnlig kollega på brösten, mannen anmäls nu till personalansvarsnämnden för prövning.En officer vid Uppsala Garnison tog i samband med en julfest en kvinnlig kollega på brösten, mannen anmäls nu till personalansvarsnämnden för prövning.   Det var i samband med en julfest i december 2015 på Uppsala Garnison som mannen i samband med en gruppaktivitet.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Domen får hård kritik av RFSL: ”Är helt chockad”

Migrationsdomstolens beslut att utvisa Ali till Irak får kritik. – Jag har aldrig hört talas om något liknande, säger Aino Gröndahl, asyljurist på RFSL, och menar att fallet borde tas upp till Europadomstolen..

DN - 5 timmar sedan

Svensken vill ha kameraövervakning – men effekten fortfarande oklar

Svensken är fortsatt väldigt positiv till kameraövervakning på allmän plats. Av 1.000 tillfrågade är 48 procent starkt positiva och 41 procent ganska positiva.

DN - 10 timmar sedan

Inget åtal mot misstänkt för polisskott i Västerås

Den man som suttit häktad misstänkt för att ha skjutit mot en polismans bostad i Västerås kommer inte att åtalas för det brottet. Bevisen räcker inte enligt åklagaren. .

DN - Igår: 15:30

Norrbotten får ny landshövding

Björn O. Nilsson blir ny landshövding i Norrbottens län, meddelar regeringen. Han efterträder Sven-Erik Österberg som lämnade uppdraget i januari för att bli ny landshövding i Stockholm..

DN - Igår: 07:30

Svensk drunknade på Teneriffa

En svensk har hittats drunknad och en tysk är försvunnen efter att ha badat på Kanarieön Teneriffas västkust på onsdagen..

DN - Igår: 05:51

En anhållen för mord i Ödeshög

En misstänkt har anhållits för mord, efter vad polisen först såg som en grov misshandel i Ödeshög..

DN - Igår: 20:47

Liberal kommunpolitiker anmäler Göteborgs stad till DO

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har inlett en tillsyn mot Göteborgs stads satsning på att öka mångfalden bland cheferna inom kommunen..

DN - I förrgår: 14:53

Brandman till sjukhus med livshotande skador

En brandman ramlade från en stege vid ett släckningsarbete vid en villabrand söder om Ljungskile på onsdagsförmiddagen. .

DN - I förrgår: 10:29

Misstänkt våldtäkt i Eskilstuna

En anmälan om våldtäkt i centrala Eskilstuna togs emot av polisen klockan 04.45 på onsdagsmorgonen. .

DN - I förrgår: 09:33

Ny studie: Etablerade medier dominerar ungas nyhetsflöden

Svenska ungdomar sätter trovärdigheten högt när de konsumerar nyheter. I topp bland ämnesvalen hamnar politik, ekonomi och samhällsinformation – och de kommer oftast från etablerade medier, visar en ny rapport..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.