DN > Ekonomi

Sunday, 16 December, 06:49

DN - 13 dec 17 kl. 13:37

Svårt att hitta rätt på kluven arbetsmarknadBrist på arbetskraft kan knäcka högkonjunkturen. Utrymmet för produktionsökning blir mindre när det saknas personer som ska göra jobbet..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtatt , hittarätt på , kluven, arbetsmarknad
Politikerbloggen - 25 dec 12 kl. 07:00

Får man ha en funktionsnedsättning på svensk arbetsmarknad?


DEBATT. Som kristdemokrat har jag som ?valspråk?

Sydsvenskan - 10 jul 15 kl. 04:00

Kluven strippfilm

"Magic Mike XXL" är inte den ”sommarens tjejgängs­film” som den marknadsförs som. Åtminstone inte bara. Den är lika mycket en bromance om ett gäng kantstötta killar, som försöker hitta ny riktning i livet.

SmålandsPosten - 12 dec 13 kl. 11:59

Ljusare arbetsmarknad ? men inte för alla

Efter närmare två års stigande arbetslöshet ser arbetsförmedling en ljusning på arbetsmarknaden i Kronoberg. Färre arbetslösa och fler i sysselsättning spås. Samtidigt väntas de med en svag ställning på arbetsmarknaden få det fortsatt tufft.

Nyteknik - 22 maj 15 kl. 14:07

OECD granskar svensk arbetsmarknad

Många företag har problem att hitta medarbetare med rätt utbildning. Bland annat råder stor brist inom vissa it-yrken. Nu granskar OECD problematiken på svensk arbetsmarknad..

GöteborgsPosten - 07 dec 16 kl. 14:28

Stark arbetsmarknad gynnar inte alla

Svensk arbetsmarknad är "otroligt stark", enligt Arbetsförmedlingen. Men draget orsakar brist på arbetskraft, samtidigt som allt fler får allt svårare att hitta ett jobb. Nu behövs inte bara enkla jobb, utan enklare krav, anser Arbetsförmedlingens chef Mikael Sjöberg..

BT - 27 feb 12 kl. 16:59

Rättspsykiatrin kluven till mobiler

Tillåtet eller förbjudet? Frågan om mobiltelefoner delar svensk rättspsykiatri. ?

Dagen - 17 feb 11 kl. 03:00

Tal med kluven tunga

Transparens - insyn och genomlysning - är ett nyckelord när det gäller svenskt bistånd. Det förklarade utrikesminister Carl Bildt återigen i utrikesdeklarationen i riksdagen på onsdagen. Han framhöll att transparens är centralt inte bara för att bekämpa förtryck och fattigdom utan också för biståndets möjligheter att stödja denna kamp på effektivast möjliga sätt.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 12 kl. 04:00

Tangnes kluven efter derbyförlusten

Rögletränaren Dan Tangnes var kluven efter förlusten på straffar borta mot Malmö på måndagskvällen.? Jag är glad att vi kom tillbaka i sista och kvitterade och tog poäng men jag är inte nöjd med att vi förlorar, sa Dan.De båda skånska hockeylagens tabellsituation gjorde avtryck ute på isen, säsongens fjärde derby blev målmässigt det jämnaste men det var en match med lite känslor och intensitet..

NSD - 28 feb 12 kl. 09:51

Chris Abbotts avstängning förbryllar Luleå: Vill inte tala med kluven tunga

Överklaga eller inte?I dag tar Luleå Hockey ett beslut kring hur man ska hantera Chris Abbotts bestraffning.- Vi vill inte tala med kluven tunga, säger Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström..

BT - 02 mar 12 kl. 07:40

Kluven över beslutet om HPV-vaccination

? Hur ska vi göra för att fatta rätt beslut? Anna Bergendahl-Ärlig i Rydboholm tittar villrådigt på brevet från skolan och på de braskande, hemska sidorna på nätet och känner sig kluven.

Fler nyheter från DN

DN - 22 timmar sedan

Så blir utsläppen med olika drivmedel – bensin värsta alternativet

Det är betydande skillnader i utsläpp av växthusgaser mellan olika drivmedel. Bensin är sämsta valet. Diesel är betydligt bättre, särskilt den helt förnybara dieseln HVO100.

DN - 22 timmar sedan

”Alla biodrivmedel ger ökade utsläpp”

Det är bra att skillnaderna mellan bensin och diesel lyfts fram. Men tillgången till hållbara råvaror för biodrivmedel är mycket begränsad, säger miljöforskaren Stefan Wirsenius på Chalmers..

DN - 22 timmar sedan

Allt fler biltillverkare godkänner förnybar och fossilfri diesel

Allt fler biltillverkare godkänner HVO100 som bränsle. Det började med PSA-gruppen. Nissan följde efter och nyligen har Volvo Cars öppnat dörren för taxi att tanka HVO100.

DN - Igår: 19:39

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg: M/KD-budgeten drabbar de arbetssökande

Nästa år väntar omfattande nedskärningar på Arbetsförmedlingen. Moderaternas och Kristdemokraternas budget för 2019 tvingar myndigheten att kapa 4 500 anställda. Och året efter försöka återanställa 2 000 av dem.

DN - I förrgår: 22:40

SJ-lösenord läckta – samtliga användare tvingas byta

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord..

DN - I förrgår: 22:59

Åklagare i Lundin Petroelum-målet skickade hemlighetsstämplad namnlista – av misstag

Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och ordförande Ian Lundin är sedan 2016 delgivna misstanke om medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan.  Under utredningen hemlighetsstämplade åklagare Henrik Attorps en namnlista på målsäganden i målet för att de inte skulle utsättas för påtryckningar.  Nu rapporterar Expressen att åklagare av misstag skickat listan med alla namnen till Lundin Petroleum.

DN - I förrgår: 15:20

Katrine Marçal: Theresa May behöver få till ett julmirakel för att lösa Irlandsgränsen

Det politiska kaoset i Storbritannien kan kokas ned till gränsen mellan Nordirland och Irland. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.