DN > Ekonomi

Thursday, 18 January, 01:10

DN - 13 dec 17 kl. 13:37

Svårt att hitta rätt på kluven arbetsmarknadBrist på arbetskraft kan knäcka högkonjunkturen. Utrymmet för produktionsökning blir mindre när det saknas personer som ska göra jobbet..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtatt , hittarätt på , kluven, arbetsmarknad
Politikerbloggen - 25 dec 12 kl. 07:00

Får man ha en funktionsnedsättning på svensk arbetsmarknad?


DEBATT. Som kristdemokrat har jag som ?valspråk?

Sydsvenskan - 10 jul 15 kl. 04:00

Kluven strippfilm

"Magic Mike XXL" är inte den ”sommarens tjejgängs­film” som den marknadsförs som. Åtminstone inte bara. Den är lika mycket en bromance om ett gäng kantstötta killar, som försöker hitta ny riktning i livet.

SmålandsPosten - 12 dec 13 kl. 11:59

Ljusare arbetsmarknad ? men inte för alla

Efter närmare två års stigande arbetslöshet ser arbetsförmedling en ljusning på arbetsmarknaden i Kronoberg. Färre arbetslösa och fler i sysselsättning spås. Samtidigt väntas de med en svag ställning på arbetsmarknaden få det fortsatt tufft.

Nyteknik - 22 maj 15 kl. 14:07

OECD granskar svensk arbetsmarknad

Många företag har problem att hitta medarbetare med rätt utbildning. Bland annat råder stor brist inom vissa it-yrken. Nu granskar OECD problematiken på svensk arbetsmarknad..

GöteborgsPosten - 07 dec 16 kl. 14:28

Stark arbetsmarknad gynnar inte alla

Svensk arbetsmarknad är "otroligt stark", enligt Arbetsförmedlingen. Men draget orsakar brist på arbetskraft, samtidigt som allt fler får allt svårare att hitta ett jobb. Nu behövs inte bara enkla jobb, utan enklare krav, anser Arbetsförmedlingens chef Mikael Sjöberg..

BT - 27 feb 12 kl. 16:59

Rättspsykiatrin kluven till mobiler

Tillåtet eller förbjudet? Frågan om mobiltelefoner delar svensk rättspsykiatri. ?

SVT Debatt - 26 dec 13 kl. 13:00

Jobbskaparlinjen ger en hållbar arbetsmarknad

JOBB Ungdomsarbetslösheten är i dag den viktigaste frågan för svensk politik. Hittills har för höga ingångslöner i kombination med liten arbetslivserfarenhet stängt ute många unga vuxna från den reguljära arbetsmarknaden. För att sänka trösklarna har regeringen nu beslutat att stödja så kallade YA-jobb.

Dagen - 17 feb 11 kl. 03:00

Tal med kluven tunga

Transparens - insyn och genomlysning - är ett nyckelord när det gäller svenskt bistånd. Det förklarade utrikesminister Carl Bildt återigen i utrikesdeklarationen i riksdagen på onsdagen. Han framhöll att transparens är centralt inte bara för att bekämpa förtryck och fattigdom utan också för biståndets möjligheter att stödja denna kamp på effektivast möjliga sätt.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 12 kl. 04:00

Tangnes kluven efter derbyförlusten

Rögletränaren Dan Tangnes var kluven efter förlusten på straffar borta mot Malmö på måndagskvällen.? Jag är glad att vi kom tillbaka i sista och kvitterade och tog poäng men jag är inte nöjd med att vi förlorar, sa Dan.De båda skånska hockeylagens tabellsituation gjorde avtryck ute på isen, säsongens fjärde derby blev målmässigt det jämnaste men det var en match med lite känslor och intensitet..

NSD - 28 feb 12 kl. 09:51

Chris Abbotts avstängning förbryllar Luleå: Vill inte tala med kluven tunga

Överklaga eller inte?I dag tar Luleå Hockey ett beslut kring hur man ska hantera Chris Abbotts bestraffning.- Vi vill inte tala med kluven tunga, säger Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Regeringen nobbar stöd när snusförbudet prövas igen

I nästa vecka ska EU:s domstol än en gång pröva förbudet att exportera snus från Sverige till övriga EU. Men till skillnad från tidigare ger inte regeringen snustillverkaren Swedish Match sitt stöd i förhandlingen..

DN - 3 timmar sedan

Husrannsakan mot Lundin Petroleum

Svensk och schweizisk polis har genomfört husrannsakan mot Lundin Petroleums kontor i de båda länderna. Det uppger Dagens Industri på onsdagen..

DN - 4 timmar sedan

Apple storsatsar i USA – ska skapa 20.000 jobb

Teknikjätten Apple har grandiosa planer för sitt hemland. På fem år ska företaget bidra med 20.000 nya jobb och 350 miljarder dollar i den amerikanska ekonomin..

DN - 9 timmar sedan

Tallolja och etanol fick grönt ljus av EU-parlamentet

Tallolja och etanol fick grönt ljus av EU-parlamentet på onsdagen. Svenska EU-parlamentariker från flera partier jublar. .

DN - 9 timmar sedan

Johan Schück: Kapitalskatter. USA:s skattesänkningar kan öppna för svensk reform

USA:s just beslutade skattesänkningar påverkar även Sverige. Det är senaste skälet för en ny svensk skattereform. Men tiden borde sedan länge vara mogen..

DN - 11 timmar sedan

Polisräd mot mejerijätte efter mjölksmitta

Fransk polis slog till mot mejerijätten Lactalis huvudkontor på onsdagen efter att mjölkersättning smittad med salmonella gjort dussintals barn sjuka. Mjölkersättning från 83 länder har samtidigt återkallats..

DN - 12 timmar sedan

Uniqlo: H&M är ingen konkurrent

På onsdagsmorgonen bekräftade klädkedjan Uniqlo att de öppnar sin första butik i Stockholm under hösten 2018. Konkurrensen från H&M är inget som bekymrar. .

DN - 14 timmar sedan

Pia Gripenberg: Uniqlo vill bli världens största modeföretag

Japanska Uniqlo har bekräftat att man ska öppna en butik i Stockholm. DN:s Pia Gripenberg svarar på tre frågor om det snabbväxande modeföretaget..

DN - 16 timmar sedan

Skanska vinstvarnar – pressas av svag marknad i Europa

Byggbolaget Skanska flaggar för en lägre vinst. Bolaget pressas bland annat av en svag marknad i Europa..

DN - 17 timmar sedan

Uniqlo öppnar butik på Hamngatan i Stockholm

Den japanska klädkedjan Uniqlo ska öppna en butik i Stockholm i höst, meddelar företaget. Det blir dess första etablering i Norden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.