Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 17 January, 23:06

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 12:09

Sverige näst bästa landet för fondsparareDet visar en Morningstar-rapport.
Sedan 2009 har Morningstar synat hur bra villkoren ser ut för fondsparande i 25 länder. I ”Global Fund Investor Experience”, som studien heter, får Sverige näst högsta betyg i granskningen, som omfattar  regelverk, beskattning, rapportering, avgifter och försäljning. ”Sverige får det nästa högsta betyget ”Above Average” tillsammans med Australien, Korea, Sydafrika, Thailand och Storbritannien. Det som lyfter Sveriges betyg är främst låga avgifter och mycket detaljer i dokument och rapporter”, skriver Morningstar, som konstaterar att det som samtidigt drar ner betyget för det svenska fondsparandet är den höga skatten och bristen på oberoende rådgivare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Morningstar, Global Fund Investor Experience, Sverige, Above Average, Australien, Storbritannien, Sveriges, USA, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, nästbästa , landetför , fondsparare
Dagens PS - 08 mar 17 kl. 08:20

Sverige bästa landet för kvinnor – eller?

I dag är internationella kvinnodagen. DagensPS.se har samlat det bästa som skrivs och rapporteras om kvinnors situation i Sverige och i världen.

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 09:47

Ny rapport: Sverige mest skuldsatta landet i världen

Brittiska The Telegraph uppmärksammar en ny rapport, som identifierar Sverige som världens mest privat skuldsatta land. När man även summerar med statliga skulder landar Sverige bara på andra plats bland listade länder, och vi ligger också näst högst när det gäller de så marknadskänsliga externa skulderna.

Total skuldsättning 2013, procent av BNPSjälva rapporten heter Deleveraging?

DI - 10 nov 11 kl. 11:17

Sverige enda EU-landet med överskott

Sverige är det enda EU-landet som väntas ha överskott i budgeten de närmaste två åren. Det bedömer EU-kommissionen i sin höstprognos..

GöteborgsPosten - 21 jan 16 kl. 14:21

Sverige bästa landet att skaffa bebis i

Bästa landet att skaffa barn, att vara medborgare och leva miljövänligt i. Sverige hamnar högst på flera områden när US News & World Report rankar världens länder..

GöteborgsPosten - 21 jan 16 kl. 14:21

Sverige - bästa landet att vara barn i

Bästa landet att vara barn i , att vara medborgare i och leva miljövänligt i. Sverige hamnar högst på flera områden när US News & World Report rankar världens länder..

Realtid - 29 aug 16 kl. 13:16

Sverige mest innovativa landet efter Schweiz

The Global Innovation Index rankar Schweiz som det mest innovativa landet i världen 2016. Sverige intar silverplatsen och puttar ner Storbritannien till en bronsplats..

Nyheter 24 - 22 jun 16 kl. 12:59

Marcus Birro: Italiens vinst mot Sverige kan kosta landet hela EM

Fältherren Pyrrhus lär efter ett framgångsrikt slag mot romarna (bara en sådan sak…) ha yttrat:”En sådan seger till och jag är förlorad”.Antonio Conte kan säga samma sak efter 1-0 mot Sverige i fredags.[readmore:850686,]Den segern kan kosta Italien hela EM.

SR - 01 okt 13 kl. 09:55

Sverige bästa landet för åldringar

Är du gammal och bor i Sverige, så mår du förmodligen riktigt bra. Enligt FN:s befolkningsfond är Sverige världens bästa land att åldras i, enligt nyhetsbyrån AP.

FriaTider - 23 okt 13 kl. 20:55

Sverige enda EU-landet som låter syrianer stanna permanent

Migrationsverkets beslut att alla syrianer som tar sig till Sverige automatiskt ska beviljas permanent uppehållstillstånd har fått antalet invandrare från Syrien att explodera. Det är en politik som är unik för Sverige ? alla andra länder inom EU anser att syrianerna bör åka hem när kriget är över..

SvD - 05 jun 16 kl. 14:24

Sverige bästa landet – gör mest för mänskligheten

Sverige toppar en lista där man mäter hur bra 162 länder är på att att bidra till mänskligheten och undvika negativ inverkan på andra länder. – Sverige är något av en elit när det gäller att tänka på resten av världen, säger Simon Anholt, grundaren av Good Country Index, till The Local..

Skånskan - 11 okt 16 kl. 08:01

Sverige bästa landet för flickor

Enligt en ny rapport från Rädda Barnen toppar Sverige toppar listan över de länder där det är bäst att vara flicka.
Efter Sverige kommer Finland och Norge. Sist på listan återfinns Niger, Thcad och Centralafrikanska republiken.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

VD-bostaden blev ett klipp i fuskbygget

Sålde när det började storma – dolda felen för köparen. Dagens Industri berättar om att fastighetsbolaget Wallenstam såg till att få vd:n och huvudägaren Hans Wallenstams lägenhet blev såld i tid när problemen började hopa sig i fuskbygget på Grev Turegatan, som beskrivs som ett ”lyxbygge” på Östermalm. ”Han lämnade huset när det började osa bränt”, säger en källa till Di.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Klackarna i taket – det blir miljardregn på börsen

Stockholmsbörsen laddar för nytt utdelningsrekord. Det tog tio år, men i vår sätter de svenska börsbolagen ett nytt alla tiders rekord i guldregn till aktieägarna. I alla fall om analytikerna får rätt i sina utdelningsprognoser.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Nu kan du köpa Surface Book 2 i Sverige

Den bärbara datorn går att förköpa redan i dag. Microsoft lanserar Surface Book 2 med 15-tumsskärm utanför den amerikanska marknaden. Förköp av den bärbara datorn är från och med i dag möjligt i 17 länder, däribland Sverige, och bolaget har sikte på fler marknader under februari, mars och april.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Delstater i USA rasar mot ändring av nätneutraliteten

Åklagare för mer än 20 amerikanska delstater har skickat in en stämning mot FCC:s beslut att riva upp nätneutraliteten. Det rapporterar CNN. En av åklagarna som stämt FCC, Eric Schneiderman som representerar delstaten New York, uppgav att upphävandet riskerar att se internetleverantörer sätta vinster framför konsumenter.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Usla arbetsförhållanden i Apple-fabrik

Apple-leverantören Catcher anklagas för tuffa arbetsförhållanden i sin fabrik i kinesiska Suqian. Enligt observatörer och arbetarnas egna uppgifter är maskinerna inte bara högljudda, det sprutar sprayvätska och metallpartiklar som ofta träffar arbetarnas ansikten. Det rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 13 timmar sedan

VD får gå på dagen: ”Varit en tung period”

Det konstaterar bolagets styrelseordförande. Life science-bolaget AlphaHelix styrelse har kommit överens med vd Peter Herte att han lämnar bolaget med omedelbar verkan. Bolaget belastas inte med några extra kostnader i samband med vd-bytet.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Här räknar Volvo med rejäl tillväxt

Verkstadsbolaget tror på en årlig tillväxt på mellan 10 och 15 procent i jättelandet. Verkstadsbolaget Volvo spår att den årliga tillväxten för verksamheten i Indien kommer att växa mellan 10-15 procent under de kommande sju till tio åren. Det rapporterar Livemint.

Dagens PS - 13 timmar sedan

BÖRSEXTRA: Jätten rasar på chocknyhet

Aktien backar hela 6 procent. Skanska har som Dagens PS berättat nu på morgonen vinstvarnat och meddelat att 3.000 anställda ska sägas upp.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Bister utveckling på Asiens börser

Asien-börserna har rört sig nedåt under onsdagens handel i kölvattnet av nedgångarna på Wall Street. Från Japan kom under natten positiv statistik över maskinorderingången som steg 5,7 procent i november från oktober, vilket var andra månaden i rad med sekventiell uppgång. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 0,35 procent till 23 868,34, medan det bredare Topix-indexet backade med 0,18 procent till 1 890,82.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Skanska vinstvarnar och sparkar 3.000 anställda

Flera toppchefer tvingas lämna bolaget, däribland finanschefen. Omni Ekonomi uppger att Skanska avskedar 3.000 medarbetare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.