Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 March, 13:13

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 12:09

Sverige näst bästa landet för fondsparareDet visar en Morningstar-rapport.
Sedan 2009 har Morningstar synat hur bra villkoren ser ut för fondsparande i 25 länder. I ”Global Fund Investor Experience”, som studien heter, får Sverige näst högsta betyg i granskningen, som omfattar  regelverk, beskattning, rapportering, avgifter och försäljning. ”Sverige får det nästa högsta betyget ”Above Average” tillsammans med Australien, Korea, Sydafrika, Thailand och Storbritannien. Det som lyfter Sveriges betyg är främst låga avgifter och mycket detaljer i dokument och rapporter”, skriver Morningstar, som konstaterar att det som samtidigt drar ner betyget för det svenska fondsparandet är den höga skatten och bristen på oberoende rådgivare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Morningstar, Global Fund Investor Experience, Sverige, Above Average, Australien, Storbritannien, Sveriges, USA, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, nästbästa , landetför , fondsparare
Dagens PS - 08 mar 17 kl. 08:20

Sverige bästa landet för kvinnor – eller?

I dag är internationella kvinnodagen. DagensPS.se har samlat det bästa som skrivs och rapporteras om kvinnors situation i Sverige och i världen.

SVT - 21 feb 18 kl. 19:02

Sverige mest korrupta landet i Skandinavien

Sverige är det mest korrupta landet i Skandinavien, enligt organisationen Transparency Internationals bedömning. I deras årliga ranking över korruption sjunker Sverige. Orsaken kan vara förra årets skandaler i flera myndigheter..

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 09:47

Ny rapport: Sverige mest skuldsatta landet i världen

Brittiska The Telegraph uppmärksammar en ny rapport, som identifierar Sverige som världens mest privat skuldsatta land. När man även summerar med statliga skulder landar Sverige bara på andra plats bland listade länder, och vi ligger också näst högst när det gäller de så marknadskänsliga externa skulderna.

Total skuldsättning 2013, procent av BNPSjälva rapporten heter Deleveraging?

DI - 10 nov 11 kl. 11:17

Sverige enda EU-landet med överskott

Sverige är det enda EU-landet som väntas ha överskott i budgeten de närmaste två åren. Det bedömer EU-kommissionen i sin höstprognos..

GöteborgsPosten - 21 jan 16 kl. 14:21

Sverige bästa landet att skaffa bebis i

Bästa landet att skaffa barn, att vara medborgare och leva miljövänligt i. Sverige hamnar högst på flera områden när US News & World Report rankar världens länder..

GöteborgsPosten - 21 jan 16 kl. 14:21

Sverige - bästa landet att vara barn i

Bästa landet att vara barn i , att vara medborgare i och leva miljövänligt i. Sverige hamnar högst på flera områden när US News & World Report rankar världens länder..

Realtid - 29 aug 16 kl. 13:16

Sverige mest innovativa landet efter Schweiz

The Global Innovation Index rankar Schweiz som det mest innovativa landet i världen 2016. Sverige intar silverplatsen och puttar ner Storbritannien till en bronsplats..

Nyheter 24 - 22 jun 16 kl. 12:59

Marcus Birro: Italiens vinst mot Sverige kan kosta landet hela EM

Fältherren Pyrrhus lär efter ett framgångsrikt slag mot romarna (bara en sådan sak…) ha yttrat:”En sådan seger till och jag är förlorad”.Antonio Conte kan säga samma sak efter 1-0 mot Sverige i fredags.[readmore:850686,]Den segern kan kosta Italien hela EM.

SR - 01 okt 13 kl. 09:55

Sverige bästa landet för åldringar

Är du gammal och bor i Sverige, så mår du förmodligen riktigt bra. Enligt FN:s befolkningsfond är Sverige världens bästa land att åldras i, enligt nyhetsbyrån AP.

FriaTider - 23 okt 13 kl. 20:55

Sverige enda EU-landet som låter syrianer stanna permanent

Migrationsverkets beslut att alla syrianer som tar sig till Sverige automatiskt ska beviljas permanent uppehållstillstånd har fått antalet invandrare från Syrien att explodera. Det är en politik som är unik för Sverige ? alla andra länder inom EU anser att syrianerna bör åka hem när kriget är över..

SvD - 05 jun 16 kl. 14:24

Sverige bästa landet – gör mest för mänskligheten

Sverige toppar en lista där man mäter hur bra 162 länder är på att att bidra till mänskligheten och undvika negativ inverkan på andra länder. – Sverige är något av en elit när det gäller att tänka på resten av världen, säger Simon Anholt, grundaren av Good Country Index, till The Local..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

USA-tullarna: Svenskan kan ha övertalat Trump

EU tror sig vara på väg att undantas från de amerikanska importtullarna på stål och aluminium, rapporterar Bloomberg News. Unionens handelskommissionär Cecilia Malmström har precis avslutat ett tvådagarsmöte i Washington där hon försökt förmå USA att exkludera EU från tullarna som enligt planen ska implementeras på fredag. Enligt EU-kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen var mötet "väldigt fruktsamt".

Dagens PS - 1 timme sedan

Rymlig och komfort – men priset för högt

Det skriver Recharge på Mestmotor.se, som för andra gången provkört Jaguars I-Pace. Den eldrivna suven upplevs av testreportern ”mer som en sportbil än en högbyggd suv”.

Dagens PS - 1 timme sedan

Magdalena ruvar på ”orimlig” straffskatt

”Tusentals personer och företag berörs”, skriver Di.se och förklarar att rika kan komma att gynnas. För många bolag kan straffavgiften däremot slå hårt och bli högre än den undanhållna skatten, enligt ett nytt lagförslag.

Dagens PS - Igår: 16:58

Flygbolaget på väg att störta: ”Verkligen illa”

Spår ökade intäkter men förlust i miljardklassen. Samtidigt döms lågprisjättens chanser ut totalt av en norsk analyschef. ”Det är verkligen illa”, säger Karl Johan Molnes på Norne Securities i en intervju med Dagens Næringsliv som citeras av sajten Omni.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Spelreklam ger klirr i kassan för svenska kändisar

Att som varumärke kunna förknippa sig med välkända ansikten har länge varit ett effektivt marknadsföringstrick. Kändisarna gör en eller ett par reklamkampanjer och håvar in enkla pengar, samtidigt som företaget får kredibilitet. Globalt beräknas det att ”Celebrity Endorsements” omsätter mer än 50 miljarder dollar årligen – en siffra som fortsätter stiga då kanaler som bloggar, sociala medier och Youtube öppnar upp för nya möjligheter.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nischbanker går på knock på jättarna

Dumpar räntorna saftigt – ny aktör smider nu planer precis som startupbolaget Enkla redan gjort. Breakit berättar att Collector Bank är nästa utmanare om storbankernas bolånekunder. Collector Banks affärsidé är att erbjuda digitala bolån och enligt Breakit har nischbanken ”börjat hämta in intresseanmälning till sina egna bolån.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Norsk invasion bland svenska miljöbilar

Norrmän knycker eftertraktade elbilar och laddhybrider under näsan på svenskar. ”Man ringer och köper direkt”, säger en leasingexpert. Både laddhybrider och elbilar lockar svenska tjänstebilsförare tack vare låga förmånsvärden.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Sverige kan höja räntan före ECB

Det deklarerar vice riksbankschef Martin Flodén, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt som hänvisar till Bloomberg News. Riksbanken kan alltså komma att höja räntan före ECB, enligt vice riksbankschefen. Tillväxten i Sverige väntas vara fortsatt stark, enligt prognosen, och den kraftiga nedgången i arbetslösheten i februari uppges ha överraskat Martin Flodén, som är medveten om att det kan finnas säsongsmässiga faktorer som spelar in.

Dagens PS - 4 timmar sedan

BMW räknar med Kaliningrad-fabrik i år

BMW tror på kontrakt för en ny fabrik i ryska Kaliningrad innan slutet av året. Det uppgav styrelseledamoten Oliver Zipse till nyhetsbyrån Tass. Han sade att fokus för den nya anläggningen blir den lokala marknaden även om export av bilarna är under förhandling.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Förmögenheten krymper med boprisfallet

Samtidigt fortsätter hushållens skulder att öka. Det visar SEB:s Sparbarometer för fjärde kvartalet, som presenteras nu på torsdagen. De svenska hushållens brutto- och nettoförmögenhet sjönk under fjärde kvartalet 2017.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.