Dagens PS > Ekonomi

Friday, 22 June, 00:04

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 12:09

Sverige näst bästa landet för fondsparareDet visar en Morningstar-rapport.
Sedan 2009 har Morningstar synat hur bra villkoren ser ut för fondsparande i 25 länder. I ”Global Fund Investor Experience”, som studien heter, får Sverige näst högsta betyg i granskningen, som omfattar  regelverk, beskattning, rapportering, avgifter och försäljning. ”Sverige får det nästa högsta betyget ”Above Average” tillsammans med Australien, Korea, Sydafrika, Thailand och Storbritannien. Det som lyfter Sveriges betyg är främst låga avgifter och mycket detaljer i dokument och rapporter”, skriver Morningstar, som konstaterar att det som samtidigt drar ner betyget för det svenska fondsparandet är den höga skatten och bristen på oberoende rådgivare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Morningstar, Global Fund Investor Experience, Sverige, Above Average, Australien, Storbritannien, Sveriges, USA, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, nästbästa , landetför , fondsparare
Dagens PS - 08 mar 17 kl. 08:20

Sverige bästa landet för kvinnor – eller?

I dag är internationella kvinnodagen. DagensPS.se har samlat det bästa som skrivs och rapporteras om kvinnors situation i Sverige och i världen.

SVT - 21 feb 18 kl. 19:02

Sverige mest korrupta landet i Skandinavien

Sverige är det mest korrupta landet i Skandinavien, enligt organisationen Transparency Internationals bedömning. I deras årliga ranking över korruption sjunker Sverige. Orsaken kan vara förra årets skandaler i flera myndigheter..

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 09:47

Ny rapport: Sverige mest skuldsatta landet i världen

Brittiska The Telegraph uppmärksammar en ny rapport, som identifierar Sverige som världens mest privat skuldsatta land. När man även summerar med statliga skulder landar Sverige bara på andra plats bland listade länder, och vi ligger också näst högst när det gäller de så marknadskänsliga externa skulderna.

Total skuldsättning 2013, procent av BNPSjälva rapporten heter Deleveraging?

DI - 10 nov 11 kl. 11:17

Sverige enda EU-landet med överskott

Sverige är det enda EU-landet som väntas ha överskott i budgeten de närmaste två åren. Det bedömer EU-kommissionen i sin höstprognos..

GöteborgsPosten - 21 jan 16 kl. 14:21

Sverige bästa landet att skaffa bebis i

Bästa landet att skaffa barn, att vara medborgare och leva miljövänligt i. Sverige hamnar högst på flera områden när US News & World Report rankar världens länder..

GöteborgsPosten - 21 jan 16 kl. 14:21

Sverige - bästa landet att vara barn i

Bästa landet att vara barn i , att vara medborgare i och leva miljövänligt i. Sverige hamnar högst på flera områden när US News & World Report rankar världens länder..

Realtid - 29 aug 16 kl. 13:16

Sverige mest innovativa landet efter Schweiz

The Global Innovation Index rankar Schweiz som det mest innovativa landet i världen 2016. Sverige intar silverplatsen och puttar ner Storbritannien till en bronsplats..

Nyheter 24 - 22 jun 16 kl. 12:59

Marcus Birro: Italiens vinst mot Sverige kan kosta landet hela EM

Fältherren Pyrrhus lär efter ett framgångsrikt slag mot romarna (bara en sådan sak…) ha yttrat:”En sådan seger till och jag är förlorad”.Antonio Conte kan säga samma sak efter 1-0 mot Sverige i fredags.[readmore:850686,]Den segern kan kosta Italien hela EM.

SR - 01 okt 13 kl. 09:55

Sverige bästa landet för åldringar

Är du gammal och bor i Sverige, så mår du förmodligen riktigt bra. Enligt FN:s befolkningsfond är Sverige världens bästa land att åldras i, enligt nyhetsbyrån AP.

FriaTider - 23 okt 13 kl. 20:55

Sverige enda EU-landet som låter syrianer stanna permanent

Migrationsverkets beslut att alla syrianer som tar sig till Sverige automatiskt ska beviljas permanent uppehållstillstånd har fått antalet invandrare från Syrien att explodera. Det är en politik som är unik för Sverige ? alla andra länder inom EU anser att syrianerna bör åka hem när kriget är över..

SvD - 05 jun 16 kl. 14:24

Sverige bästa landet – gör mest för mänskligheten

Sverige toppar en lista där man mäter hur bra 162 länder är på att att bidra till mänskligheten och undvika negativ inverkan på andra länder. – Sverige är något av en elit när det gäller att tänka på resten av världen, säger Simon Anholt, grundaren av Good Country Index, till The Local..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

Börsen oroar guru: “Ett varningstecken”

Experten förklarar i Dagens Industri. “Jag är ganska oroad”. “I en stark tjurmarknad brukar normalt sett alla index nå nya höjder samtidigt.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Bank bröt mot lagen – nu kommer notan

Deutsche Bank ska betala 205 miljoner dollar, motsvarande 1,8 miljarder kronor, i en förlikning med delstaten New York. Det rapporterar Reuters. Den tyska storbanken får böta för att ha brutit mot New Yorks banklagar.

Dagens PS - 10 timmar sedan

DI: Netflix – en klassisk värderingsbubbla

Ingenting verkar kunna stoppa streamingbolaget Netflix aktie som bara fortsätter upp, upp och upp. Men nu är det drömmarnas marknad som gäller och precis som under it-bubblans glada dagar har vanliga värderingsprinciper lagts i byrålådan. Det skriver Dagens Industri i en analys i onsdagens utgåva.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Krönika: Inflationen är redan här

Det har varit lite si och så där med inflation de senaste åren, i varje fall om man ska tro på de svenska institutioner som följer och rapporterar kring prisförändringar. Så vad innebär inflation för dig och mig? Behöver vi tänka på något speciellt?

Dagens PS - 10 timmar sedan

Raketfart i “rookie” på börspremiären

Solenergibolaget Midsummer började i dag torsdagen den 21 juni, dagen före midsommarafton, att handlas på First North. Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 100 miljoner kronor som tecknades till 500 miljoner kronor, motsvarande en överteckning på 400 procent. Bolaget emitterade 6,18 miljoner aktier till teckningskursen 16,20 kronor per aktie.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Jobb & sånt i finansbranschen

Avanza får ny corpchef och Norrlandsfonden ny ordförande. Nätmäklaren Avanza Bank rekryterar Pauline Holst-Blomqvist som ny chef för Corporate Finance. Holst-Blomqvist kommer närmast från rollen som senior rådgivare på Keystone MCF Corporate Finance där hon arbetat med bolagstransaktioner.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Instagram rundar Youtube: “Naturligt steg”

Nu kan du ladda upp och titta på längre videor i Instagram utan att behöva länka till Youtube, skriver CNN Tech. Den Facebook-ägda plattformen Instagram har släppt en ny hubb, IGTV, för längre videor i avlångt format (alltså stående format). I stället för att användarna länkar till Youtube för längre videor kan de nu hålla det inom Instagram-plattformen.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Norwegians nya rutt: Dublin-Toronto

Flygbolaget Norwegian ska börja flyga mellan Dublin i Irland och Hamilton/Toronto i Kanada. Det är bolagets första linje mellan Europa och Kanada. Den nya dagliga linjen kommer starta den 31 mars nästa år.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Ticket: Dyrare resor efter midsommar

Ticket tror på stigande priser för resor efter midsommar eftersom antalet charterbokningar har börjat öka igen enligt färsk statistik. Den senaste månadens vackra väder har lett till ett prisras på resor men den senaste veckans kalla väder och regnskurar bör vända den trenden då många bestämmer sig för om det blir en sommarresa eller inte under midsommarhelgen, baserat på vädret, skriver Ticket i ett pressmeddelande. "Eftersom de allra flesta svenskar inte har semester i maj vill nu många säkra upp sommaren med en sol- och badresa i juli i stället", säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket..

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ledarkoll: Årets vemodigaste högtid är här

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och serverar sedan det viktigaste ni behöver för att känna er uppdaterade. Striden om vinster i välfärden har börjat Äntligen börjar det bli lite hetta i allt som har med valrörelsen att göra.Di skriver om att striden om vinster i välfärden har startat: “I grunden är det fortfarande friheten att lämna en kommunal skola som provocerar S.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.