Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 26 September, 12:32

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 12:09

Sverige näst bästa landet för fondsparareDet visar en Morningstar-rapport.
Sedan 2009 har Morningstar synat hur bra villkoren ser ut för fondsparande i 25 länder. I ”Global Fund Investor Experience”, som studien heter, får Sverige näst högsta betyg i granskningen, som omfattar  regelverk, beskattning, rapportering, avgifter och försäljning. ”Sverige får det nästa högsta betyget ”Above Average” tillsammans med Australien, Korea, Sydafrika, Thailand och Storbritannien. Det som lyfter Sveriges betyg är främst låga avgifter och mycket detaljer i dokument och rapporter”, skriver Morningstar, som konstaterar att det som samtidigt drar ner betyget för det svenska fondsparandet är den höga skatten och bristen på oberoende rådgivare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Morningstar, Global Fund Investor Experience, Sverige, Above Average, Australien, Storbritannien, Sveriges, USA, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, nästbästa , landetför , fondsparare
Dagens PS - 08 mar 17 kl. 08:20

Sverige bästa landet för kvinnor – eller?

I dag är internationella kvinnodagen. DagensPS.se har samlat det bästa som skrivs och rapporteras om kvinnors situation i Sverige och i världen.

SVT - 21 feb 18 kl. 19:02

Sverige mest korrupta landet i Skandinavien

Sverige är det mest korrupta landet i Skandinavien, enligt organisationen Transparency Internationals bedömning. I deras årliga ranking över korruption sjunker Sverige. Orsaken kan vara förra årets skandaler i flera myndigheter..

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 09:47

Ny rapport: Sverige mest skuldsatta landet i världen

Brittiska The Telegraph uppmärksammar en ny rapport, som identifierar Sverige som världens mest privat skuldsatta land. När man även summerar med statliga skulder landar Sverige bara på andra plats bland listade länder, och vi ligger också näst högst när det gäller de så marknadskänsliga externa skulderna.

Total skuldsättning 2013, procent av BNPSjälva rapporten heter Deleveraging?

DI - 10 nov 11 kl. 11:17

Sverige enda EU-landet med överskott

Sverige är det enda EU-landet som väntas ha överskott i budgeten de närmaste två åren. Det bedömer EU-kommissionen i sin höstprognos..

GöteborgsPosten - 21 jan 16 kl. 14:21

Sverige bästa landet att skaffa bebis i

Bästa landet att skaffa barn, att vara medborgare och leva miljövänligt i. Sverige hamnar högst på flera områden när US News & World Report rankar världens länder..

GöteborgsPosten - 21 jan 16 kl. 14:21

Sverige - bästa landet att vara barn i

Bästa landet att vara barn i , att vara medborgare i och leva miljövänligt i. Sverige hamnar högst på flera områden när US News & World Report rankar världens länder..

Realtid - 29 aug 16 kl. 13:16

Sverige mest innovativa landet efter Schweiz

The Global Innovation Index rankar Schweiz som det mest innovativa landet i världen 2016. Sverige intar silverplatsen och puttar ner Storbritannien till en bronsplats..

Nyheter 24 - 22 jun 16 kl. 12:59

Marcus Birro: Italiens vinst mot Sverige kan kosta landet hela EM

Fältherren Pyrrhus lär efter ett framgångsrikt slag mot romarna (bara en sådan sak…) ha yttrat:”En sådan seger till och jag är förlorad”.Antonio Conte kan säga samma sak efter 1-0 mot Sverige i fredags.[readmore:850686,]Den segern kan kosta Italien hela EM.

SR - 01 okt 13 kl. 09:55

Sverige bästa landet för åldringar

Är du gammal och bor i Sverige, så mår du förmodligen riktigt bra. Enligt FN:s befolkningsfond är Sverige världens bästa land att åldras i, enligt nyhetsbyrån AP.

FriaTider - 23 okt 13 kl. 20:55

Sverige enda EU-landet som låter syrianer stanna permanent

Migrationsverkets beslut att alla syrianer som tar sig till Sverige automatiskt ska beviljas permanent uppehållstillstånd har fått antalet invandrare från Syrien att explodera. Det är en politik som är unik för Sverige ? alla andra länder inom EU anser att syrianerna bör åka hem när kriget är över..

SvD - 05 jun 16 kl. 14:24

Sverige bästa landet – gör mest för mänskligheten

Sverige toppar en lista där man mäter hur bra 162 länder är på att att bidra till mänskligheten och undvika negativ inverkan på andra länder. – Sverige är något av en elit när det gäller att tänka på resten av världen, säger Simon Anholt, grundaren av Good Country Index, till The Local..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Satirbråket: Kineser kräver svensk-bojkott

Det har börjat uppmanas till bojkott av svenska varor i Kina sedan SVT:s satirprogram Svenska Nyheter publicerat ett filmklipp om kinesiska turister på en av Kinas största videodelningssajter. Peking har tidigare reagerat med bestörtning på detta och krävt en ursäkt, vilket SVT gett men som tydligen inte ska ha varit tillfredsställande, skriver Dagens industri. Affärstidningen hänvisar till det engelskspråkiga statskontrollerade Folkets Dagblad som skriver att man inte tänker ”acceptera en halvhjärtad ursäkt”.

Dagens PS - 3 timmar sedan

”Överhettningstendenser” oroar kapitalförvaltare

Skandia Liv, som förvaltar 450 miljarder, har minskat andelen aktier i sin portfölj. Det framgår av en intervju i Di med chefen för kapitalförvaltning Lars-Göran Orrevall. ”För någon vecka sedan viktade vi ned vår aktieandel med en hygglig andel, vi har fått bra betalt för aktier under året och augusti var en fantastisk månad.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Affärsvärlden: Därför lockar aktien till köp

Konecranes låga värdering och synergierna i jätteförvärvet MHPS lockar till köp, resonerar Affärsvärlden i en analys. Med förvärvet behöver Koncranes inte hjälp av marknaden för att lyfta vinsten de kommande åren, skriver tidningen vidare. ”Aktien handlas nu till p/e 12,3 på nästa års prognos och till knappa 11 på 2020 års.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Rapport: Brexit har kostat 630 finansjobb

Sedan brexit röstades igenom har bara 630 jobb inom den brittiska finanssektorn flyttats eller skapats utomlands, visar en undersökning från Reuters. Utfallet är betydligt lägre än den oro som uppstod direkt efter folkomröstningen om att flera tusentals jobb riskerade gå förlorade på begränsad tillgång till övriga EU-marknaden. Framöver kan det bli tal om att ytterligare 5 800 jobb flyttas om det blir en hård brexit, enligt de 134 företag som svarat på Reuters frågor.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Volvos ”skogsmulle” kan bli en bästsäljare

Mindre än ett halvår efter lanseringen av nya V60 visade Volvo i går upp skogsmulle-varianten som förmodligen blir en ny bästsäljare. Men kommer den att ta över positionen som den omåttligt populära XC70 hade? Förmodligen.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Teslas Model 3 snart i Europa

Tesla håller på att förbereda produktionen av Model 3 för den europeiska marknaden, rapporterar Electrek. Bilen tillverkas i dag åt den nordamerikanska marknaden och för att få den att även börja bli framställd för Europa måste först några smärre produktionsjusteringar göras. Det handlar främst om laddningsporten där Tesla använder en egen i Nordamerika, medan man i Europa använder en standardiserad Mennekes typ 2-plug in.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Volvo V60 Cross Country – succéreceptet

Mindre än ett halvår efter lanseringen av nya V60, visade Volvo igår upp skogsmulle-varianten som förmodligen kommer att bli en ny bästsäljare. Men kommer den att ta över den position som den omåttligt populära XC70 hade? Förmodligen.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Inställda flyg drabbar Ryanair-resenärer – igen

Flygbolaget Ryanair ställer in 190 av sina 2.400 planerade flighter på fredag. Orsaken är enligt bolaget att en planerad strejk hos en ”liten minoritet” bland de kabinanställda i Spanien, Belgien, Nederländerna, Portugal, Italien och Tyskland.

Dagens PS - 6 timmar sedan

26 september: Här är dagens kalender

Missa inget viktigt på affärsfronten. Håll koll på almanackan med hjälp av Dagens PS. Börs Stämmor 10:00 Peckas Naturodlingar (extra), 11:00 SpectraCure (extra), 15:30 Mekonomen (extra), 16:00 Logistea, 17:00 Phase Holographic Utländska stämmor IC Group Investerarmöte 08:30 Acucort investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 09:00 Xintela investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 09:30 GWS investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 10:20 Ziccum investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 10:50 Polarcool investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 11:20 Eurocine Vaccines investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 12:50 Magnolia Bostad investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 13:00-17:00 Redeye investerarmöte - Online gambling seminar 13:20 Enrad investerarmöte - Aktiedagen i Malmö 14:00 Imp

Dagens PS - 22 timmar sedan

SvD Börsplus: Teckna inte bolaget

Malmöbolaget Hoodin har varit igång sedan 2013 men omsätter bara 1 miljon kronor. Tanken är att en rad mycket ambitiösa digitala produkter och tjänster inom omvärldsbevakning och analys/hantering ska lyfta nu. Det skriver SvD Börsplus i en analys inom ramen för sin ipo-guide på tisdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.