Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 19 April, 11:49

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 11:20

Vapenaktier rusar på börsenSå mycket har kurserna gått upp i snitt.
Placera.nu konstaterar att aktierna i väldens tio största vapenproducenter hittills i år stigit 18 procent i snitt. Bakgrunden är förstås att vapenförsäljningen ökar, där bland annat svenska försvarskoncernen Saab är en av vinnarna. ”Saab är världens 30:e största vapentillverkare med en omsättning på 3,34 miljarder dollar.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Saab, Placera, Stockholm International Peace Research Institute, Sipri, Martin, Vapenaktier, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vapenaktier, rusar, börsen
BT - 09 jun 14 kl. 15:54

Saab rusar, börsen på rekordnivå

Stockholmsbörsen stiger kraftigt, i en bred uppgång som drar upp OMXS-index till rekordhöjder. Saab-aktien rusar uppåt efter en svensk ubåtsorder.Inför den avslutande handeln på måndagen har OMXS-index gått upp med 0,9 procent till 456,5.

UNT - 09 jun 14 kl. 15:54

Saab rusar, börsen på rekordnivå

Stockholmsbörsen stiger kraftigt, i en bred uppgång som drar upp OMXS-index till rekordhöjder..

SvD - 09 jun 14 kl. 15:54

Saab rusar, börsen på rekordnivå

Stockholmsbörsen stiger kraftigt, i en bred uppgång som drar upp OMXS-index till rekordhöjder..

GöteborgsPosten - 23 nov 17 kl. 15:06

Fingerprint rusar – börsen backar

Stockholmsbörsen backar svagt. Men biometriföretaget Fingerprint Cards stiger kraftigt efter uppgifter om uppköp..

Realtid - 28 jun 16 kl. 13:16

Börsen återhämtar sig efter Brexit

Efter gårdagens jätteras rusar Stockholmsbörsen i den inledande handeln..

E24 - 14 sep 12 kl. 15:24

Därför rusar börsen i dag

Läs de senaste nyheterna här..

ÖstersundsPosten - 09 jun 14 kl. 15:54

Saab rusar, börsen på rekordnivå

Inför den avslutande handeln på måndagen har OMXS-index gått upp med 0,9 procent till 456,5. Det kan jämföras med börsens historiska stängningsrekord på 455,7 från den 30 maj..

DalaDemokraten - 09 jun 14 kl. 15:54

Saab rusar, börsen på rekordnivå

Inför den avslutande handeln på måndagen har OMXS-index gått upp med 0,9 procent till 456,5. Det kan jämföras med börsens historiska stängningsrekord på 455,7 från den 30 maj..

Affärsvärlden - 18 maj 15 kl. 12:05

Därför rusar börsen i Kairo

Egyptens beslut om att avvakta med införandet av en reavinstskatt på aktier under de kommande två åren fick börsens storbolagsindex EGX 30 att stiga med 5,5 procent under måndagsmorgonen, skriver Bloomberg..

DI - 09 nov 16 kl. 20:19

Vapenaktier rasar efter Trump-seger

Världens aktiemarknader återhämtade sig snabbt efter de initiala nedgångarna i spåren av att det stod klart att Donald Trump är USA:s nästa president. Vapenaktier fick dock ett bryskt uppvaknande och faller fritt på New York-börsen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Bitcoinstjärnan har blivit pappa

Företagaren och entreprenören Christian Ander, ett välkänt namn i bitcoinkretsar, har blivit pappa. Enligt egen utsago är det delvis faderskapet som förmått honom att lämna både holdingbolaget BTCX och det operativa bolaget Goobit. ”Den korta storyn är att jag precis blivit pappa och tar en stund ledigt” säger Ander själv enligt Breakit.

Dagens PS - 1 timme sedan

Analys: Rabatt gör papper köpvärt igen

Här är aktien du bör tanka portföljen med, enligt Pareto. Det är 11 procents rabatt mot substansvärdet för 2018 och 15 procents rabatt för nästa år – och aktien det handlar om är Castellum, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Enligt Pareto, som står bakom analysen, gör rabatterna att aktien i fastighetsbolaget är köpvärd igen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Tre supertips: Så maxar du pensionen

Många oroar sig över sin pension. Kommer den att räcka? Finns det något man kan göra under sitt yrkesliv som ger en bättre pension på ålderns höst?

Dagens PS - 1 timme sedan

Hoppsan! Flera storägare överger Ericsson

Den ena efter den andra dumpar sina aktieinnehav i telekomjätten, där Börje Ekholm är vd. Di berättar att norska oljefonden – Statens pensjonsfond – är en av storägarna som nu sålt en betydande aktiepost i Ericsson, det rör sig om 31 miljoner aktier för cirka 1,7 miljarder kronor. Och det handlar om snudd på hela innehavet, 96 procent, i telekomjätten, visar siffror från ägartjänsten Holdings som tidningen hänvisar till.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Rapport: 60-talister får korvören i pension

Tvingas leva på knappt 60 procent av lönen på ålderns höst. Det här visar nya siffror från Min pension, där även tydliga könsskillnader uppenbarar sig – männen får generellt ut en högre pension än kvinnorna. ”Arbetslivet fram till pensionen ser olika ut för kvinnor och män.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ledarkollen: Tiggeri, ledarskap och S-fiasko

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. I blickfånget i dag: tiggeriförbud, nationalism och en kovändning från Socialdemokraterna. S vill begränsa arbetskraftsinvandring I går kom en ny undersökning som visar att invandringen är den fråga som svenskarna anser är viktigast i kommande valrörelse.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Di: Storbanken kickar toppchef – går på dagen

Handelsbankens mångårige säkerhetschef och ytterligare minst en anställd på säkerhetsavdelningen har lämnat banken. Det rapporterar Dagens industri. Handelsbankens presschef Johan Wallqvist bekräftar uppgifterna som dock inte vill lämna någon ytterligare kommentar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Oops! H&M-familjen flyr det egna imperiet

Grundaren Erling Perssons barnbarn har minskat sitt innehav i klädjätten med nästan 50 procent. Det visar statistik från ägardatatjänsten Holdings, enligt Dagens Industri, som berättar att det är Stefan Bengtsson – barnbarn till H&M:s skapare Erling Persson – som nu bantar sitt aktieinnehav i modekedjan. Bengtsson har, enligt artikeln, minskat sitt innehav i H&M med 4 miljoner aktier under årets första kvartal.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bezos avslöjar: Prime över 100 miljoner medlemmar

Jeff Bezos som är grundare och vd för amerikanska e-handelsjätten Amazon har publicerat sitt årliga brev till aktieägarna. Där avslöjas nu att tjänsten Prime har gått över 100 miljoner globala medlemmar. Under 2017 levererade Amazon över fem miljarder produkter via Prime.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Munter läsning i Feds senaste ”Beige Book”

Fed har släppt den ekonomiska rapporten Beige Book, i vilken det framgår att utsikterna är positiva sett till alla Fed-distrikt. Kontakter i olika sektorer såsom jordbruk, transport och tillverkning har dock uttryckt oro över nyligen införda samt föreslagna tullar. Utbredd sysselsättningstillväxt har fortsatt, där de flesta Fed-distrikten beskriver tillväxten som blygsam till måttlig vilket inbegriper storstadsområden såsom New York, Boston och Dallas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.