UNT > Kultur

Saturday, 20 January, 15:55

Liknande nyheter

Taggar: Ny kulturdirektöri , Uppsala, län
Dalarnas tidningar - 25 jun 13 kl. 19:27

Får toppjobb som kulturdirektör i Uppsala

Den 1 september tillträder Anna Söderbäck som Kulturdirektör i Landstinget i Uppsala Län. ? Det innebär att jag lämnar alla uppdrag i Dalarna och Mora.

Uppsalanyheter.se - 13 sep 14 kl. 01:07

Kulturnatten firas i Uppsala för 26:e gången

Idag lördag firas den 26:e upplagan av Kulturnatten i Uppsala, klockan 14,00 invigningstalar teaterregissören Stina Oscarsson på Uppsala Konsert & Kongress. Temat på årets invigning är fred och under kulturnatten kan man välja bland över 600 programpunkter.Idag lördag firas den 26:e upplagan av Kulturnatten i Uppsala, klockan 14,00 invigningstalar teaterregissören Stina Oscarsson på Uppsala Konsert & Kongress.

UNT - 05 nov 14 kl. 18:03

Ny kulturdirektör i Uppsala

Kommunstyrelsen utsåg på onsdagen Sten Bernhardsson till ny direktör för kulturförvaltningen i Uppsala..

UNT - 09 nov 14 kl. 12:06

"Uppsala är inte en övernattningslägenhet!"

Hur ska vi få unga kulturtalanger att vilja stanna i Uppsala? Frågan går i dag till Caroline Andersson, kommunalråd, samt till Anna Söderbäck, kulturdirektör på landstinget..

Uppsalanyheter.se - 10 sep 15 kl. 08:37

Alla människors lika värde – tema för årets kulturnatt

På lördag är det dags för den 27:e KulturNatten i Uppsala, Sveriges största kulturnatt. Programmet innehåller över 680 programpunkter och omkring 150 000 besökare förväntas delta. Årets tema är Alla människor lika värde, något som kommer att genomsyra hela evenemanget, bland annat hålls en tyst minut för alla omkomna i flyktingkatastrofen på initiativ av Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala (SiU).

Uppsalanyheter.se - 04 jun 14 kl. 02:49

Pascalidou huvudtalare på nationaldagen

På nationaldagen fredag 6 juni bjuder kulturnämnden, Uppsala kommun in till det traditionella nationaldagsfirandet i Parksnäckan. Då Uppsala under 2014 uppmärksammar att Sverige haft fred i 200 år bygger programmet kring fred och stolthet. Årets huvudtalare är Alexandra Pascalidou.

Uppsalanyheter.se - 19 aug 14 kl. 08:09

Publikrekord i Botaniska trädgården

I fredags arrangerade Uppsala kommun Uppsala Peace Party i Botaniska trädgården för att fira att Sverige haft fred i 200 år. Festivalen blev en succé och över 10 000 personer besökte evenemanget under kvällen, ett publikrekord i Botaniska trädgården.I fredags arrangerade Uppsala kommun Uppsala Peace Party i Botaniska trädgården för att fira att Sverige haft fred i 200 år.

UNT - 07 maj 13 kl. 10:11

Låt oss sjunga en sång för kulturen!

KULTURDEBATT. Växla upp i dag, inte i morgon! De gemensamma kultursatsningarna i Uppsala måste öka, skriver Calle Nathanson, kulturdirektör i Landstinget i Uppsala län..

NT - 20 feb 13 kl. 11:28

Nathanson ny vd för Folkets hus och parker

Styrelsen för Folkets hus och parker har utsett Calle Nathanson till ny vd, skriver Svenska Dagbladet. Nathanson är i dag kulturdirektör på Landstinget i Uppsala län, samt ordförande för Tensta Konsthall samt vice ordförande för jazzklubben Fasching i Stockholm..

UNT - 05 feb 15 kl. 06:00

Statens besparingar hotar Uppsalas kultur

Musik i Uppland, Upplandsmuseet och Stadsteatern drabbas nu hårt av statens nedskärningar, skriver Anna Söderbäck, kulturdirektör Landstinget i Uppsala län.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

När alla springer åt samma håll

Metoo-rörelsen drog som en storm över västvärlden, och inte minst Sverige..

UNT - 30 nov 99 kl. 00:00

Outsiderpop när den är som bäst

Trots täppta näsor och en publik som kräver renodlat mys visar Vasas Flora och Fauna att de är ett band som i framtiden bara kommer att bli bättre och bättre..

UNT - Igår: 11:00

Konstmello med ovanligt mycket textil

Med en rekordtidig öppning känns det knappt som att fjolårets Vårsalong slutat innan hängningen för årets upplaga tog vid..

UNT - Igår: 07:00

Helgens hetaste

Film: Tankeexperiment i miniformatÄntligen Sverigepremiär för en prillig och lekfull film som samtidigt är lite lagom samtidssatirisk, påminnande om 1700-talsromanen "Gullivers resor"..

UNT - Igår: 06:00

Förintelsens offer i fokus på UKK

Tal och musik står i fokus när Förintelsens offer hedras på Uppsala konsert & kongress på lördag 27 januari..

UNT - Igår: 16:00

Extrovert och introvert

Teckningskonstens mångsidighet demonstreras i två utställningar i Uppsala just nu..

UNT - I förrgår: 15:13

Uppsalaroman blir film

Under produktion hos svenska filmbolaget Moment film finns "Gudarna" efter Uppsalaförfattaren Elin Cullheds ungdomsbok med samma titel (Natur & Kultur)..

UNT - I förrgår: 13:50

Längst kö till Hans Roslings bok

Två författare med tydlig Uppsalakoppling ligger på topplistan över de böcker som just nu efterfrågas mest hos Bibliotek Uppsala..

UNT - I förrgår: 08:17

Intim invigning av exklusiv klubb

Jojomensan..

UNT - I förrgår: 19:07

Ekman och Uusma till litteraturfestival

Marie-Louise Ekman, Bea Uusma och Uje Brandelius kommer till Sigtuna Litteraturfestival..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.