DI > Ekonomi

Friday, 20 April, 20:03

Liknande nyheter

Taggar: AF Sysselsättningenska , öka
YLE - 16 okt 13 kl. 12:01

Sysselsättningen väntas öka inom sjöfarten

De två tidigare sjömän som i går berättade att de stod bakom läckorna om minister Heidi Hautalas roll i påtryckningarna mot Arctia Shipping hade sysselsättningen inom sjöfarten som motiv för sin handling. Läget är ändå inte riktigt så dåligt inom branschen. Vid sidan av miljön har också sysselsättningen haft en stor roll i hela härvan kring statsbolaget Arctia Shipping och Greenpeace.

YLE - 01 sep 16 kl. 21:30

Facklig tvekan över arbetsgrupp för sysselsättningen - organisationerna fattar beslut på måndag

Löntagarsidan ställer sig tvekande till regeringens planer på en arbetsgrupp för sysselsättningen. Såväl fackcentralen FFC, akademikercentralen Akava som tjänstemannacentralorganisationen STTK tar ställning till sin medverkan först på måndag. Arbetsgruppen för sysselsättningen ska enligt regeringen bland annat diskutera hur det inkomstrelaterade arbetslöshetsskyddet kunde förnyas, och utnyttjas som lönesubvention och startpeng.

YLE - 18 apr 17 kl. 04:42

SFP uppvaktar Sipilä om sysselsättningen

SFP:s partiledare Anna-Maja Henriksson och svenska riksdagsgruppens ordförande Stefan Wallin träffar i dag statsminister Juha Sipilä (C) för att lägga fram SFP:s förslag om hur sysselsättningen kunde förbättras. Svenska riksdagsgruppen lade i höstas fram tio förslag om hur sysselsättningen kan förbättras. De förslagen har utvecklats inför dagens möte.

Alliansfritt Sverige - 21 aug 13 kl. 09:02

Sysselsättningen i Stockholm fortsätter sjunka

Det moderata skyltfönstret Stockholm har länge klarat sig bättre från den låga sysselsättning än resten av Sverige på grund av sin roll som ekonomisk mittpunkt, men nu går det sämre även för huvudstaden. Vi har tidigare rapporterat om att stockholmsvarslen har ökat, men nu ser det illa ut på riktigt. Sysselsättningen har minskat fyra kvartal på raken.

BT - 12 sep 13 kl. 11:48

Sysselsättningen fortsätter stiga

Antalet sysselsatta fortsätter att öka, med 48 000 personer i augusti jämfört med samma månad i fjol. Arbetslösheten ligger på 7,3 procent av arbetskraften, jämfört med 7,5 procent i fjol. Men nedgången är för liten för att vara statistisk säkerställd, enligt SCB.

SvD - 05 dec 14 kl. 14:33

Sysselsättningen i USA steg med 321 000 personer

Arbetslösheten var 5,8 procent, jämfört med oreviderade 5,8 procent månaden före. Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha stigit med 230.000 personer jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 5,8 procent, enligt Bloomberg News prognosgenomsnitt.

Cornucopia - 21 aug 15 kl. 14:43

Sysselsättningen slog rekord under alliansen och Borg/Reinfeldt

Sura kommentarer från de som läser Aftonbladet för mycket och därmed har en skev verklighetsuppfattning gick i taket över tidigare inlägg om att utanförskapet minskade under alliansen. Men även sysselsättningen inte bara ökade under regimen Borg/Reinfeldt, den slog rent av rekord. Aldrig förr har så många haft jobb som under alliansen, så utanförskapet har verkligen minskat.

YLE - 11 aug 16 kl. 19:00

Budgetkommentar: Både FFC och EK vill satsa på sysselsättningen

Fackcentralen FFC hoppas på snabba beslut för att minska långtidsarbetslösheten. FFC hoppas på de egentliga budgetförhandlingarna och kräver utbildning och stöd för de långtidsarbetslösa. Regeringens ekonomiska politik får ändå beröm.

Kristianstadsbladet - 02 apr 14 kl. 07:38

Sysselsättningen har ökat sedan 2006

Replik på Magdalena Andersson ”Sverige behöver en ny inriktning”, 24/3.
Magdalena Andersson vilseleder Kristianstadsbladets läsare när hon skriver att det inte är fler som arbetar i dag än 2006. Sysselsättningen har i själva verket ökat med mer än 200 000 personer, och utanförskapet minskat med 200 000 personer, sedan 2006.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:35

Låglönejobb sågas av experter: Inget tyder på att de ökar sysselsättningen

Det finns ingen forskning som tyder på att lägre löner skulle ge fler jobb och en lägre arbetslöshetsgrad. Det säger två ekonomiska experter som Yle Nyheter talat med. Idén om att sänka lönerna för att få ut fler arbetslösa i arbetslivet har blivit en populär idé.

YLE - 18 jul 13 kl. 09:45

Arhinmäki: Stöd sysselsättningen med väg- och bostadsbyggen

Vänsterförbundets ordförande kulturminister Paavo Arhinmäki kräver snabba åtgärder för att få liv i ekonomin. Arhinmäki sade till Yles program Ykkösaamu att Finland måste stöda sysselsättningen och uppehålla efterfrågan här hemma, nu då exporten inte drar. Det kunde handla om att rusta upp mögelskadade skolor, utveckla väg- och bannätet och bygga billiga bostäder, säger Arhinmäki.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Turbulens i SSAB – under förväntan efter störningar

SSAB:s resultat för det första kvartalet blev klart svagare än förväntat på grund av produktions- och transportstörningar. Men utsikterna för det andra kvartalet är gynnsamma. Aktien hade en turbulent fredag och föll först kraftigt för att sedan återhämta sig..

DI - 30 minuter sedan

Mölnlyckes vändning bryter negativ trend för Investor

Investors helägda sårvårdsbolag Mölnlycke har brutit sin negativa resultattrend. I det första kvartalet ökade Mölnlyckes vinst för första gången sedan fjärde kvartalet 2016..

DI - 30 minuter sedan

Byggsektorn: Beställarna bör kräva klimatsmart byggande

DEBATT. Det är angeläget att bygg- och anläggningssektorn kan minska sin klimatpåverkan. Det blir dock svårt att göra detta om inte medvetenheten ökar hos beställarna.

DI - 30 minuter sedan

Frida Wallnor: Sökes – en ny frälsare

LEDARE, BOSTON. Det har snart gått ett och ett halvt år sedan presidentvalet avgjordes. För Demokraterna har det varit plågsamma månader – en tid då man tycks ha genomgått flera av stegen i en sorgeprocess med chock, ilska och sedermera en form av uppgiven acceptans över att amerikanerna valde Donald Trump framför att skriva historia..

DI - 30 minuter sedan

Billerud står stadigt med ny vd

Billerud Korsnäs nya vd Petra Einarsson lugnade marknaden med en stabil rapport. Framöver vill hon driva företaget mer systematiskt och mindre som ett familjeföretag..

DI - 30 minuter sedan

Christer Gardell: ”Jag har fullt förtroende för Börje”

Trots röda siffror var Ericssons rapport för första kvartalet en positiv nyhet. Telekomjätten må ha levererat bättre än väntat, men än finns mycket att göra, anser storägaren Christer Gardell..

DI - 1 timme sedan

Nordenbörser: Fallande oljepriser tyngde Oslobörsen

De nordiska börserna visade en blandad utveckling på fredagen. Stockholm gick mot strömmen då övriga Nordiska börser föll. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,3 procent till nivån 926..

DI - 2 timmar sedan

Ericssons rus och Telias lyft drev upp börsen

Stockholmsbörsen parkerade på en högre nivå på fredagen efter starka kvartalsrapporter från Ericsson och Telia som fick svenska börsindex att gå starkare än omvärlden. Ericsson rusade med hela 17 procent, om än från de lägre nivåer som aktien har pressats till på senare år..

DI - 2 timmar sedan

Blandad utveckling på europabörserna

Europabörserna visade en blandad utveckling under fredagen. Samlingsindexet Europe Stoxx 600 var oförändrat. I London steg FTSE 100-index med 0,5 procent.

DI - 2 timmar sedan

USA:s storbanker gör ännu större vinster efter finanskrisen

För tio år sedan befann sig den amerikanska finanssektorn i fritt fall. Men data som ekonomisajten Quartz sammanställt visar att USA:s största banker dragit hem större vinster det senaste decenniet än de gjorde under de tio år som föregick finanskrisen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.