DI > Ekonomi

Friday, 19 January, 02:47

DI - 13 dec 17 kl. 10:11

AF: Sysselsättningen ska ökaArbetsförmedlingens nya prognos visar att sysselsättningen ökar med 227.000 personer under 2017-2019. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

137 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AF Sysselsättningenska , öka
YLE - 16 okt 13 kl. 12:01

Sysselsättningen väntas öka inom sjöfarten

De två tidigare sjömän som i går berättade att de stod bakom läckorna om minister Heidi Hautalas roll i påtryckningarna mot Arctia Shipping hade sysselsättningen inom sjöfarten som motiv för sin handling. Läget är ändå inte riktigt så dåligt inom branschen. Vid sidan av miljön har också sysselsättningen haft en stor roll i hela härvan kring statsbolaget Arctia Shipping och Greenpeace.

YLE - 01 sep 16 kl. 21:30

Facklig tvekan över arbetsgrupp för sysselsättningen - organisationerna fattar beslut på måndag

Löntagarsidan ställer sig tvekande till regeringens planer på en arbetsgrupp för sysselsättningen. Såväl fackcentralen FFC, akademikercentralen Akava som tjänstemannacentralorganisationen STTK tar ställning till sin medverkan först på måndag. Arbetsgruppen för sysselsättningen ska enligt regeringen bland annat diskutera hur det inkomstrelaterade arbetslöshetsskyddet kunde förnyas, och utnyttjas som lönesubvention och startpeng.

YLE - 18 apr 17 kl. 04:42

SFP uppvaktar Sipilä om sysselsättningen

SFP:s partiledare Anna-Maja Henriksson och svenska riksdagsgruppens ordförande Stefan Wallin träffar i dag statsminister Juha Sipilä (C) för att lägga fram SFP:s förslag om hur sysselsättningen kunde förbättras. Svenska riksdagsgruppen lade i höstas fram tio förslag om hur sysselsättningen kan förbättras. De förslagen har utvecklats inför dagens möte.

Alliansfritt Sverige - 21 aug 13 kl. 09:02

Sysselsättningen i Stockholm fortsätter sjunka

Det moderata skyltfönstret Stockholm har länge klarat sig bättre från den låga sysselsättning än resten av Sverige på grund av sin roll som ekonomisk mittpunkt, men nu går det sämre även för huvudstaden. Vi har tidigare rapporterat om att stockholmsvarslen har ökat, men nu ser det illa ut på riktigt. Sysselsättningen har minskat fyra kvartal på raken.

BT - 12 sep 13 kl. 11:48

Sysselsättningen fortsätter stiga

Antalet sysselsatta fortsätter att öka, med 48 000 personer i augusti jämfört med samma månad i fjol. Arbetslösheten ligger på 7,3 procent av arbetskraften, jämfört med 7,5 procent i fjol. Men nedgången är för liten för att vara statistisk säkerställd, enligt SCB.

SvD - 05 dec 14 kl. 14:33

Sysselsättningen i USA steg med 321 000 personer

Arbetslösheten var 5,8 procent, jämfört med oreviderade 5,8 procent månaden före. Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha stigit med 230.000 personer jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 5,8 procent, enligt Bloomberg News prognosgenomsnitt.

Cornucopia - 21 aug 15 kl. 14:43

Sysselsättningen slog rekord under alliansen och Borg/Reinfeldt

Sura kommentarer från de som läser Aftonbladet för mycket och därmed har en skev verklighetsuppfattning gick i taket över tidigare inlägg om att utanförskapet minskade under alliansen. Men även sysselsättningen inte bara ökade under regimen Borg/Reinfeldt, den slog rent av rekord. Aldrig förr har så många haft jobb som under alliansen, så utanförskapet har verkligen minskat.

YLE - 11 aug 16 kl. 19:00

Budgetkommentar: Både FFC och EK vill satsa på sysselsättningen

Fackcentralen FFC hoppas på snabba beslut för att minska långtidsarbetslösheten. FFC hoppas på de egentliga budgetförhandlingarna och kräver utbildning och stöd för de långtidsarbetslösa. Regeringens ekonomiska politik får ändå beröm.

Kristianstadsbladet - 02 apr 14 kl. 07:38

Sysselsättningen har ökat sedan 2006

Replik på Magdalena Andersson ”Sverige behöver en ny inriktning”, 24/3.
Magdalena Andersson vilseleder Kristianstadsbladets läsare när hon skriver att det inte är fler som arbetar i dag än 2006. Sysselsättningen har i själva verket ökat med mer än 200 000 personer, och utanförskapet minskat med 200 000 personer, sedan 2006.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:35

Låglönejobb sågas av experter: Inget tyder på att de ökar sysselsättningen

Det finns ingen forskning som tyder på att lägre löner skulle ge fler jobb och en lägre arbetslöshetsgrad. Det säger två ekonomiska experter som Yle Nyheter talat med. Idén om att sänka lönerna för att få ut fler arbetslösa i arbetslivet har blivit en populär idé.

YLE - 18 jul 13 kl. 09:45

Arhinmäki: Stöd sysselsättningen med väg- och bostadsbyggen

Vänsterförbundets ordförande kulturminister Paavo Arhinmäki kräver snabba åtgärder för att få liv i ekonomin. Arhinmäki sade till Yles program Ykkösaamu att Finland måste stöda sysselsättningen och uppehålla efterfrågan här hemma, nu då exporten inte drar. Det kunde handla om att rusta upp mögelskadade skolor, utveckla väg- och bannätet och bygga billiga bostäder, säger Arhinmäki.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Storbanken: Länderna som leder tillväxtligan 2018

Den starka utvecklingen på aktiemarknaden lär fortsätta under 2018 enligt Royal Bank of Canada, RBC. Europa och Japan ser ut att bli vinnare men voltiliteten kommer tillbaka efter 2017 års bottennivåer..

DI - 4 timmar sedan

IBM:s justerade resultat över förväntan

IBM redovisar ett justerat resultat per aktie på 5,18 dollar för det fjärde kvartalet 2017..

DI - 4 timmar sedan

Paus i rallyt på Wall Street

Den kraftiga uppgången på USA-börserna sedan årsskiftet fick en liten knäck på torsdagen, bland annat efter kursnedgångar inom hälsosektorn. Läkemedelsjättarna Merck och Pfizer gick ned 1,5 respektive 0,5 procent..

DI - 4 timmar sedan

Fler bloggare misstänks för kursmanipulation

För drygt ett år sedan dömdes två bloggande läkarstudenter för att ha manipulerat aktiekurser, och på måndag är det dags för rond två när hovrätten tar sig an målet. Samtidigt misstänks ytterligare två aktiebloggare för kursmanipulation..

DI - 5 timmar sedan

Gustaf Douglas: "Det var en livsinjektion"

Gustaf Douglas, huvudägare till investmentbolaget Latour och Årets företagare 2016, tror att #metoo-rörelsen leder till bestående förändringar i samhället. ”Det finns många i näringslivet som behöver höra de här sakerna”, säger han..

DI - 5 timmar sedan

Gruvdrömmarna dras i långbänk

Under valåret ligger två stora och kontroversiella gruvprojekt på regeringens bord: Laver och Kallak.  Nu kräver S-politiker i Norrbotten att näringsminister Mikael Damberg agerar. ”Vi har hamnat i ett läge där gruvnäringen har väldigt svårt att verka”, säger Niklas Nordström (S)..

DI - 5 timmar sedan

Forskare: Gruvbolagen får räkna med motstånd

Intresset för att leta mineraler i Sverige ökar och är på den högsta nivån sedan 2009. Men konflikterna i samband med etableringar lär fortsätta, hävdar forskare som har undersökt flera uppmärksammade projekt..

DI - 5 timmar sedan

Sverige förstör återvunnet material för 42 miljarder varje år

Tre fjärdedelar av vårt återvunna material bränns eller görs obrukbart på annat sätt. Agerandet leder till att värden som går förlorade uppgår till 42 miljarder kronor per år. Det skriver Svenska Dagbladet på torsdagen med hänvisning till en rapport från branschorganisationen Återvinningsindustrierna..

DI - 6 timmar sedan

Tillväxten släpar efter för Astra

Mycket stod på spel för Astra Zeneca under 2017. Fem nya läkemedel lanserades, vilket vd:n Jan-Olof Jacke ser som en storseger, men än så länge står den totala försäljningen och stampar..

DI - 6 timmar sedan

Spotifys nya satsning: Nyheter, sport och politikprogram

Musikströmningstjänsten Spotify planerar att erbjuda multimedieinnehåll som nyheter, politik och sport från bland andra BuzzFeed. Syftet är att locka lyssnare från konkurrenten Apple, rapporterar Bloomberg.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.