DI > Ekonomi

Friday, 20 July, 10:35

Liknande nyheter

Taggar: AF Sysselsättningenska , öka
YLE - 16 okt 13 kl. 12:01

Sysselsättningen väntas öka inom sjöfarten

De två tidigare sjömän som i går berättade att de stod bakom läckorna om minister Heidi Hautalas roll i påtryckningarna mot Arctia Shipping hade sysselsättningen inom sjöfarten som motiv för sin handling. Läget är ändå inte riktigt så dåligt inom branschen. Vid sidan av miljön har också sysselsättningen haft en stor roll i hela härvan kring statsbolaget Arctia Shipping och Greenpeace.

YLE - 01 sep 16 kl. 21:30

Facklig tvekan över arbetsgrupp för sysselsättningen - organisationerna fattar beslut på måndag

Löntagarsidan ställer sig tvekande till regeringens planer på en arbetsgrupp för sysselsättningen. Såväl fackcentralen FFC, akademikercentralen Akava som tjänstemannacentralorganisationen STTK tar ställning till sin medverkan först på måndag. Arbetsgruppen för sysselsättningen ska enligt regeringen bland annat diskutera hur det inkomstrelaterade arbetslöshetsskyddet kunde förnyas, och utnyttjas som lönesubvention och startpeng.

YLE - 18 apr 17 kl. 04:42

SFP uppvaktar Sipilä om sysselsättningen

SFP:s partiledare Anna-Maja Henriksson och svenska riksdagsgruppens ordförande Stefan Wallin träffar i dag statsminister Juha Sipilä (C) för att lägga fram SFP:s förslag om hur sysselsättningen kunde förbättras. Svenska riksdagsgruppen lade i höstas fram tio förslag om hur sysselsättningen kan förbättras. De förslagen har utvecklats inför dagens möte.

Alliansfritt Sverige - 21 aug 13 kl. 09:02

Sysselsättningen i Stockholm fortsätter sjunka

Det moderata skyltfönstret Stockholm har länge klarat sig bättre från den låga sysselsättning än resten av Sverige på grund av sin roll som ekonomisk mittpunkt, men nu går det sämre även för huvudstaden. Vi har tidigare rapporterat om att stockholmsvarslen har ökat, men nu ser det illa ut på riktigt. Sysselsättningen har minskat fyra kvartal på raken.

BT - 12 sep 13 kl. 11:48

Sysselsättningen fortsätter stiga

Antalet sysselsatta fortsätter att öka, med 48 000 personer i augusti jämfört med samma månad i fjol. Arbetslösheten ligger på 7,3 procent av arbetskraften, jämfört med 7,5 procent i fjol. Men nedgången är för liten för att vara statistisk säkerställd, enligt SCB.

SvD - 05 dec 14 kl. 14:33

Sysselsättningen i USA steg med 321 000 personer

Arbetslösheten var 5,8 procent, jämfört med oreviderade 5,8 procent månaden före. Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha stigit med 230.000 personer jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 5,8 procent, enligt Bloomberg News prognosgenomsnitt.

Cornucopia - 21 aug 15 kl. 14:43

Sysselsättningen slog rekord under alliansen och Borg/Reinfeldt

Sura kommentarer från de som läser Aftonbladet för mycket och därmed har en skev verklighetsuppfattning gick i taket över tidigare inlägg om att utanförskapet minskade under alliansen. Men även sysselsättningen inte bara ökade under regimen Borg/Reinfeldt, den slog rent av rekord. Aldrig förr har så många haft jobb som under alliansen, så utanförskapet har verkligen minskat.

YLE - 11 aug 16 kl. 19:00

Budgetkommentar: Både FFC och EK vill satsa på sysselsättningen

Fackcentralen FFC hoppas på snabba beslut för att minska långtidsarbetslösheten. FFC hoppas på de egentliga budgetförhandlingarna och kräver utbildning och stöd för de långtidsarbetslösa. Regeringens ekonomiska politik får ändå beröm.

Kristianstadsbladet - 02 apr 14 kl. 07:38

Sysselsättningen har ökat sedan 2006

Replik på Magdalena Andersson ”Sverige behöver en ny inriktning”, 24/3.
Magdalena Andersson vilseleder Kristianstadsbladets läsare när hon skriver att det inte är fler som arbetar i dag än 2006. Sysselsättningen har i själva verket ökat med mer än 200 000 personer, och utanförskapet minskat med 200 000 personer, sedan 2006.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:35

Låglönejobb sågas av experter: Inget tyder på att de ökar sysselsättningen

Det finns ingen forskning som tyder på att lägre löner skulle ge fler jobb och en lägre arbetslöshetsgrad. Det säger två ekonomiska experter som Yle Nyheter talat med. Idén om att sänka lönerna för att få ut fler arbetslösa i arbetslivet har blivit en populär idé.

YLE - 18 jul 13 kl. 09:45

Arhinmäki: Stöd sysselsättningen med väg- och bostadsbyggen

Vänsterförbundets ordförande kulturminister Paavo Arhinmäki kräver snabba åtgärder för att få liv i ekonomin. Arhinmäki sade till Yles program Ykkösaamu att Finland måste stöda sysselsättningen och uppehålla efterfrågan här hemma, nu då exporten inte drar. Det kunde handla om att rusta upp mögelskadade skolor, utveckla väg- och bannätet och bygga billiga bostäder, säger Arhinmäki.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Löfven om skogsbränderna: Situationen är extrem

Statsminister Stefan Löfven och Dan Eliasson, chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, konstaterar vid en presskonferens i Rosenbad om skogsbränderna att läget fortfarande är mycket allvarligt..

DI - 15 minuter sedan

Svantesson: Affären gör att staten måste sälja Telia

Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politiska talesperson för Moderaterna, menar att Telias köp av TV4 sätter ljuset på behovet av att sälja Telia.  Hon öppnar för att stycka upp bolaget för att kunna sälja utan att det påverkar säkerhetsläget. .

DI - 30 minuter sedan

Carnegie sågar snusjätten: Överdriven värdering

Carnegie behåller sin negativa syn på Swedish Match aktie. Argumenten är i stort de samma som när investmentbanken sänkte till sälj i maj, en rekommendation som nu upprepas. .

DI - 30 minuter sedan

22 miljarder euro i överskott i euroområdets bytesbalans

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 22 miljarder euro i maj. Det visar säsongsjusterad statistik från ECB..

DI - 1 timme sedan

Utebliven tidning i Mälardalen

På grund av ett tekniskt problem på Di:s tryckeri i Akalla saknar 7 000 prenumeranter i dag sin tidning..

DI - 1 timme sedan

Damberg (S) kallar till sig Telias styrelse: "Sista ordet inte sagt"

Näringsminister Mikael Damberg (S) är inte nöjd med beskedet att Telia nu köper TV4 och säger att sista ordet inte är sagt i frågan. I eftermiddag ska han träffa styrelsen för Telia. .

DI - 1 timme sedan

Analytiker höjer Betsson efter stark rapport

Flera analyshus har höjt sina riktkurser på Betsson efter torsdagens rapport som med råge överträffade resultatförväntningarna..

DI - 1 timme sedan

Net Insight visar röda siffror

Net Insight, som levererar lösningar för medienät, hade en nettoomsättning på 120 miljoner kronor under andra kvartalet, en ökning med 25 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. I jämförbara valutor var ökningen 21,5 procent..

DI - 1 timme sedan

Förändring i ägarstrukturen i Net Trading Group NTG AB

Ett konsortium bestående av huvudsakligen Styrelsen i Net Trading Group NTG AB (”NTG”), och Orvelin Group AB, NTGs lager- och logistikpartner, har den 18 juli köpt 700 000 aktier i NTG av en storägare. Affären är gjord utanför marknaden och köpkursen uppgick till 3,70 SEK per aktie, en affär på sammanlagt 2 590 000 SEK..

DI - 1 timme sedan

Slår larm: Biltullar en miljardsmäll mot tysk ekonomi

Om USA inför biltullar så skulle det minska Tysklands BNP med cirka 6 miljarder euro. Det sade Eric Schweitzer, chef för den tyska handelskammaren DIHK, i en tv-intervju på fredagen enligt Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.