DI > Ekonomi

Saturday, 20 October, 09:22

DI - 13 dec 17 kl. 10:11

AF: Sysselsättningen ska ökaArbetsförmedlingens nya prognos visar att sysselsättningen ökar med 227.000 personer under 2017-2019. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

137 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AF Sysselsättningenska , öka
YLE - 16 okt 13 kl. 12:01

Sysselsättningen väntas öka inom sjöfarten

De två tidigare sjömän som i går berättade att de stod bakom läckorna om minister Heidi Hautalas roll i påtryckningarna mot Arctia Shipping hade sysselsättningen inom sjöfarten som motiv för sin handling. Läget är ändå inte riktigt så dåligt inom branschen. Vid sidan av miljön har också sysselsättningen haft en stor roll i hela härvan kring statsbolaget Arctia Shipping och Greenpeace.

YLE - 01 sep 16 kl. 21:30

Facklig tvekan över arbetsgrupp för sysselsättningen - organisationerna fattar beslut på måndag

Löntagarsidan ställer sig tvekande till regeringens planer på en arbetsgrupp för sysselsättningen. Såväl fackcentralen FFC, akademikercentralen Akava som tjänstemannacentralorganisationen STTK tar ställning till sin medverkan först på måndag. Arbetsgruppen för sysselsättningen ska enligt regeringen bland annat diskutera hur det inkomstrelaterade arbetslöshetsskyddet kunde förnyas, och utnyttjas som lönesubvention och startpeng.

YLE - 18 apr 17 kl. 04:42

SFP uppvaktar Sipilä om sysselsättningen

SFP:s partiledare Anna-Maja Henriksson och svenska riksdagsgruppens ordförande Stefan Wallin träffar i dag statsminister Juha Sipilä (C) för att lägga fram SFP:s förslag om hur sysselsättningen kunde förbättras. Svenska riksdagsgruppen lade i höstas fram tio förslag om hur sysselsättningen kan förbättras. De förslagen har utvecklats inför dagens möte.

Alliansfritt Sverige - 21 aug 13 kl. 09:02

Sysselsättningen i Stockholm fortsätter sjunka

Det moderata skyltfönstret Stockholm har länge klarat sig bättre från den låga sysselsättning än resten av Sverige på grund av sin roll som ekonomisk mittpunkt, men nu går det sämre även för huvudstaden. Vi har tidigare rapporterat om att stockholmsvarslen har ökat, men nu ser det illa ut på riktigt. Sysselsättningen har minskat fyra kvartal på raken.

BT - 12 sep 13 kl. 11:48

Sysselsättningen fortsätter stiga

Antalet sysselsatta fortsätter att öka, med 48 000 personer i augusti jämfört med samma månad i fjol. Arbetslösheten ligger på 7,3 procent av arbetskraften, jämfört med 7,5 procent i fjol. Men nedgången är för liten för att vara statistisk säkerställd, enligt SCB.

SvD - 05 dec 14 kl. 14:33

Sysselsättningen i USA steg med 321 000 personer

Arbetslösheten var 5,8 procent, jämfört med oreviderade 5,8 procent månaden före. Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha stigit med 230.000 personer jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 5,8 procent, enligt Bloomberg News prognosgenomsnitt.

Cornucopia - 21 aug 15 kl. 14:43

Sysselsättningen slog rekord under alliansen och Borg/Reinfeldt

Sura kommentarer från de som läser Aftonbladet för mycket och därmed har en skev verklighetsuppfattning gick i taket över tidigare inlägg om att utanförskapet minskade under alliansen. Men även sysselsättningen inte bara ökade under regimen Borg/Reinfeldt, den slog rent av rekord. Aldrig förr har så många haft jobb som under alliansen, så utanförskapet har verkligen minskat.

YLE - 11 aug 16 kl. 19:00

Budgetkommentar: Både FFC och EK vill satsa på sysselsättningen

Fackcentralen FFC hoppas på snabba beslut för att minska långtidsarbetslösheten. FFC hoppas på de egentliga budgetförhandlingarna och kräver utbildning och stöd för de långtidsarbetslösa. Regeringens ekonomiska politik får ändå beröm.

Kristianstadsbladet - 02 apr 14 kl. 07:38

Sysselsättningen har ökat sedan 2006

Replik på Magdalena Andersson ”Sverige behöver en ny inriktning”, 24/3.
Magdalena Andersson vilseleder Kristianstadsbladets läsare när hon skriver att det inte är fler som arbetar i dag än 2006. Sysselsättningen har i själva verket ökat med mer än 200 000 personer, och utanförskapet minskat med 200 000 personer, sedan 2006.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:35

Låglönejobb sågas av experter: Inget tyder på att de ökar sysselsättningen

Det finns ingen forskning som tyder på att lägre löner skulle ge fler jobb och en lägre arbetslöshetsgrad. Det säger två ekonomiska experter som Yle Nyheter talat med. Idén om att sänka lönerna för att få ut fler arbetslösa i arbetslivet har blivit en populär idé.

YLE - 18 jul 13 kl. 09:45

Arhinmäki: Stöd sysselsättningen med väg- och bostadsbyggen

Vänsterförbundets ordförande kulturminister Paavo Arhinmäki kräver snabba åtgärder för att få liv i ekonomin. Arhinmäki sade till Yles program Ykkösaamu att Finland måste stöda sysselsättningen och uppehålla efterfrågan här hemma, nu då exporten inte drar. Det kunde handla om att rusta upp mögelskadade skolor, utveckla väg- och bannätet och bygga billiga bostäder, säger Arhinmäki.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Saudiarabien: Khashoggi dog i slagsmål på konsulatet

Saudiarabien uppger att journalisten Jamal Khashoggi dödats i samband med ett slagsmål på konsulatet i Istanbul, uppgifter som USA:s president Donald Trump anser är trovärdiga. Två högt uppsatta personer har fått sparken efter händelsen..

DI - 15 minuter sedan

Nu lanseras Inredningsshoppen.se

På Inredningsshoppen.se hittar du många olika kända varumärken och de bästa priserna på marknaden just nu. Inredningsshoppen.

DI - 45 minuter sedan

Kinas techsektor växer med raketfart

Kinas tekniksektor växer mycket starkt. I det tredje kvartalet var BNP-tillväxten för området 32,8 procent, enligt data från National Bureau of Statistics, rapporterar Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

EU och Singapore har undertecknat frihandelsavtal

EU och Singapore har undertecknat ett frihandelsavtal samt ett avtal som skyddar investeringar. Undertecknandet skedde i Bryssel, enligt flera medier..

DI - 30 minuter sedan

Journalisten Jamal Khashoggi dog på konsulatet bekräftar Saudiarabien

Journalisten Jamal Khashoggi är död. Det meddelade den saudiske åklagare som håller i utredningen kring den försvunne journalisten. Det rapporterar saudiska Al Arabiya.

DI - 30 minuter sedan

Lista: Stockholm långt från toppen – här har priserna rusat mest

Kvadratmeterpriserna på bostadsrätter i Sverige har ökat avsevärt under de senaste fem åren. Men det är inte i Stockholms län som priserna har lyft mest, oavsett antalet rum. Det visar en ny kartläggning som Di tagit del av..

DI - 1 timme sedan

Kidnappad miljardär välbehållen

Afrikas yngste miljardär, Mohammed Dewji, som kidnappades förra veckan, har kommit hem välbehållen, enligt ett uttalande..

DI - 1 timme sedan

Boanalytikern: inbromsning här för att stanna

Under de senaste tio åren har bostadsrättspriserna stigit i snitt 82 procent medan villapriserna gått upp 54 procent. Det visar en färsk rapport från Svensk Fastighetsförmedling. Men nu väntar bistrare tider tror bostadsanalytikern Linda Lövgren, som förutspår att inbromsningen är här för att stanna..

DI - 2 timmar sedan

Guld ska minska kinesernas dollarberoende

HONGKONG. Den kinesiska valutan har blivit alltmer volatil, samtidigt som guldpriset i yuan har blivit väldigt stabilt.  Det har gett upphov till teorin att guld ska bli ett verktyg för Kina att minska dollarberoendet i Asien..

DI - 10 timmar sedan

Italien får sänkt kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Moody's sänker Italiens kreditbetyg till Baa3, från tidigare Baa2. Utsikterna för betyget är stabila. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.