SVT Debatt > Opinion

Friday, 14 December, 23:55

SVT Debatt - 13 dec 17 kl. 10:10

”Judehatet rör sig som en blodåder av mörker””Solidaritet handlar inte bara om att klistra pappershjärtan på synagogan eller ge en ros till en polis. Solidaritet handlar om att utan skygglappar se vilka det är som hotar, hatar och förföljer. Också, och kanske särskilt, när hatet kommer från grupper som tidigare felaktigt ansetts som en svag och utsatt grupp själv”, skriver Marcus Birro..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Marcus Birro

Dela artikeln

2258 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Judehatet, rörsig som en , blodåderav , mörker

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 8 timmar sedan

”Du får aldrig ihop en sån regering annat än i teorin”

På torsdagskvällen möttes Folkbladets chefredaktör Widar Andersson och Aftonbladets politiska chefredaktör i Opinion lives studio i Göteborg, för att debattera olika möjligheter till regeringsbildning..

SVT Debatt - 15 timmar sedan

Svensktalande assistent innebar genombrottet för AI

Enligt tillskyndarna är AI en teknik som kommer att revolutionera det flesta samhällsområden, medan kritikerna menar att AI aldrig fullt ut kan ersätta mänsklig kreativitet..

SVT Debatt - 17 timmar sedan

”Företagen måste ta människors oro på allvar”

”Företag måste ta människors oro på allvar. De som utvecklar AI måste lyssna på folks frågor och betänksamheter, annars finns risk för bakslag. Ett bristande förtroende för AI vore förödande för den tekniska utvecklingen”, skriver Berg, Svensson, Couch, Fagerstedt Boman och Westerstrand..

SVT Debatt - Igår: 17:59

”Jag vill kunna se mina barn i ögonen”

”Bara under min lilla livstid så har jag upplevt en förändring när det gäller klimatet, som inte är positiv. Därför har jag valt att göra allt jag kan för att leva klimatsmart”, säger Cederback..

SVT Debatt - Igår: 13:10

En högtid som lätt väcker känslor

Några svenska förskolor har i år valt att inte ha luciatåg inför barnens föräldrar. Skälet uppges vara att alla inte har råd med luciakläder, samt att barnen ska få slippa prestationskravet..

SVT Debatt - I förrgår: 16:43

”Klimatfrågan handlar om fakta, inte åsikter”

”Numer är det lyckligtvis färre som förnekar själva förändringarnas realitet eller sambandet med vår livsstil, men ett stort problem kvarstår ändå i hur kunskapen bryts ned och förmedlas – framförallt i medier”, skriver Adam Wickberg..

SVT Debatt - Igår: 12:30

”Jag är skeptisk till domedagsprofetiorna”

”Jorden har alltid förändrat sig, under alla dessa tider. Från 1000-talet till 1300-talet var det varmare än det är nu. Sen var det en liten istid till 1920.

SVT Debatt - Igår: 11:31

”Jag är Lucia, du är Lucia – vi är alla Lucia”

”Lucia är en fin tradition där vi hedrar minnet av Lucia, som blev mördad. Tänk dig själv att du dör i framtiden, inte kommer du att tänka: 'nej, det får inte vara en man, inte en kvinna eller det måste vara något däremellan'”, menar Elaine Eksvärd..

SVT Debatt - Igår: 08:41

”Svensk vapenexport ett stort svek mot Jemen”

”Jemen har inte tid att vänta. Sverige behöver frysa sina exporter till Saudi och dess bundsförvanter. Partierna i riksdagens EU-nämnd kan och bör genast föra upp frågan om ett svenskt och europeiskt vapenembargo på sin dagordning och ge Margot Wallström i uppdrag att driva den linjen i rådet”, skriver Valero..

SVT Debatt - Igår: 06:00

”Industrin är inte problemet – den är lösningen”

”Genom att underlätta för företagande och bejaka människors och industris kreativitet att lösa klimatfrågan, kommer vi allt närmare klimatfrågans globala lösning”, skriver Wåhlberg och Lindberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.