SVT Debatt > Opinion

Sunday, 18 March, 12:38

SVT Debatt - 13 dec 17 kl. 10:10

”Judehatet rör sig som en blodåder av mörker””Solidaritet handlar inte bara om att klistra pappershjärtan på synagogan eller ge en ros till en polis. Solidaritet handlar om att utan skygglappar se vilka det är som hotar, hatar och förföljer. Också, och kanske särskilt, när hatet kommer från grupper som tidigare felaktigt ansetts som en svag och utsatt grupp själv”, skriver Marcus Birro..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Marcus Birro

Dela artikeln

2259 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Judehatet, rörsig som en , blodåderav , mörker

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - I förrgår: 10:17

Terese Alvén: ”Föräldrar, ta ert ansvar, skärmen är vår tids rörelsetjuv!”

”Du som förälder. Ta ditt ansvar. Du kan inte vänta på att det ska bli mer idrott i skolan eller att ditt barn själv ska hitta en rolig motionsform.

SVT Debatt - I förrgår: 19:51

Opinion live 15 mars

SVT Debatt - 15 mar 18 kl. 10:07

KDU: ”Monarkin – en viktig bärare av svensk identitet”

”Sveriges monarki är en av de äldsta i världen. Den är en enande kraft som står över partipolitikens splittring. Monarkin är också en viktig bärare av vår gemensamma historia, vårt kulturarv och svensk identitet”, skriver Alexander Brännlund (KD) och Christian Carlsson (KD)..

SVT Debatt - 14 mar 18 kl. 16:53

Författaren Susanna Alakoski: ”De flesta finnar jag känner är vemodiga!”

”Med ett lyckligt liv avser rapporten den som får leva länge och vara frisk, med en hög levnadsstandard och möjligheter att påverka de egna livsvalen. När jag umgås med mina finska vänner slås jag alltid av hur Kalevala vi är”, skriver Susanna Alakoski..

SVT Debatt - 14 mar 18 kl. 16:17

Jonas Sjöstedt: ”Varför är högern så tyst om Turkiets anfall på kurderna?”

”Det fanns en tid när det var en självklarhet att Sverige var ett land som högt och tydligt sa ifrån när förtryckare bombar civila. Men när jag i riksdagen frågade Stefan Löfven om anfallet mot Afrin var svaren svävande.De borgerliga partierna är i stort sett helt tysta.

SVT Debatt - 14 mar 18 kl. 10:19

”Förorten behöver framtidstro – inte svartmålning”

”Ungdomarna i Södertälje, Vivalla eller Andersberg tjänar knappast på att politiker står i riksdagen och tävlar om vem som vill ha hårdast straff eller flest poliser. De vill ha samma sak som alla andra: en framtid att längta efter”, skriver Isabella Lövin..

SVT Debatt - 13 mar 18 kl. 07:00

”Kvartsdamm: En tickande bomb men Arbetsmiljöverket blundar!”

”Det är illavarslande att Arbetsmiljöverket nu tycks frångå den princip som tidigare gällt: Att sätta gränsvärden med goda marginaler för att minimera riskerna. Ompröva beslutet och sänk gränsvärdena. Det räddar liv!

SVT Debatt - 12 mar 18 kl. 10:22

”Kommunerna fakturerar ihjäl turnerande cirkusar”

”2005 beslutade EU-parlamentet om en resolution där medlemsstaterna uppmanas att erkänna cirkus som en del av Europas kultur. Till skillnad från t ex Tyskland och Frankrike har Sverige inte gjort det. Vårt grannland Finland har tagit upp turnerande cirkus på Unescos lista över levande kulturarv.

SVT Debatt - 10 mar 18 kl. 13:43

”Maktskiftet på Kuba är början på något nytt”

I vår får Kuba en ny president som inte heter Castro. Efter tio år som statschef har Raúl Castro deklarerat att han avgår den 19 april. Formellt utses Kubas nya president av Nationalförsamlingen som kubanerna väljer på söndag den 11 mars.

SVT Debatt - 09 mar 18 kl. 13:53

Författaren Lisa Bjurwald: ”Låt den nya prinsessan bli den sista!”

”BB-kris råder i landet och svenska kvinnor fraktas runt som boskap bland fullbokade sjukhus i jakt på en säng – eller tvingas föda i snödrivor vid vägkanten. Mitt i denna för “välfärdsstaten” Sverige skamliga situation har en ny prinsessa sett dagens ljus. Inte i baksätet på en taxi eller på en kaotisk BB-avdelning, utan i en köpt sal med eget läkarteam”, skriver Lisa Bjurwald..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.