SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 17 January, 23:07

SVT Debatt - 13 dec 17 kl. 10:10

”Judehatet rör sig som en blodåder av mörker””Solidaritet handlar inte bara om att klistra pappershjärtan på synagogan eller ge en ros till en polis. Solidaritet handlar om att utan skygglappar se vilka det är som hotar, hatar och förföljer. Också, och kanske särskilt, när hatet kommer från grupper som tidigare felaktigt ansetts som en svag och utsatt grupp själv”, skriver Marcus Birro..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Marcus Birro

Dela artikeln

2257 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Judehatet, rörsig som en , blodåderav , mörker

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 9 timmar sedan

”Hamnkonflikten hotar jobb nu och i framtiden”

”Att LO-distriktet i Västsverige jobbar tillsammans med Västsvenska Handelskammaren kan verka omaka men omsorgen om jobben i Västsverige och övriga landet, samt osäkerheten i hamnen, förenar oss i vår vädjan till parterna att skapa en långsiktig lösning”, skriver Bengt Forsling LO och Johan Trouvé, Västsvenska handelskammaren..

SVT Debatt - 16 timmar sedan

”Sluta svartmåla Arbetsförmedlingen”

”Det är uppseendeväckande, men faktiskt även i viss mån allvarligt på det sätt som Arbetsförmedlingen svartmålas. Det får vara slut med lögner om Arbetsförmedlingen”, skriver Johan Berg, arbetsförmedlare..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Inför mail-förbud efter arbetstid”

”Att vara ständigt tillgänglig bidrar till stressen och skapar suddiga gränser och förväntningar. Ett förbud inom all slags digitala kommunikationssätt kan bidra till en normförskjutning”, skriver Ingemar Tigerberg..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Sverige och EU bör lägga om sin Iranpolitik”

”Likt utrikesminister Margot Wallström (S) är de europeiska ledarna nästan besatta av kärnteknikavtalet och sanktionslättnaderna. Detta ger regimen i Teheran en möjlighet att dölja dess systematiska brott mot de mänskliga rättigheterna och framställa ledarna i Teheran som folkets representanter istället för deras förtryckare”, skriver Mojtaba Ghotbi..

SVT Debatt - 12 jan 18 kl. 09:00

”FN-politik stärker Sverige”

”Trots att Sverige sitter i FN:s säkerhetsråd och trots att global säkerhet är en förutsättning för nationell säkerhet saknas FN-perspektivet när Folk och Försvar håller rikskonferens”, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic..

SVT Debatt - 12 jan 18 kl. 07:00

”E-sport rustar ungdomar för arbetslivet”

”Jag får väldigt ofta höra att e-sporten skulle vara obildande, men jag skulle vilja säga att det är så långt från verkligheten man kan komma”, säger Emil ”HeatoN” Christensen. Hör varför han tycker att e-sport rustar ungdomar för högre studier och arbetsliv i klippet ovan..

SVT Debatt - 11 jan 18 kl. 13:05

Säsongspremiär för Opinion live

En ny studio, ett nytt mobilt kamerateam och ett utmanande valår 2018. Nu förnyar SVT Göteborg samhällsprogrammet Opinion live..

SVT Debatt - 11 jan 18 kl. 07:00

”Välfärden – en ödesfråga inför valet 2018”

”Styrningen av den offentligt finansierade verksamheten kan tyckas vara en trivial eller ointressant fråga, men jag menar att det är en ödesfråga som rör välfärdsstatens fortsatta legitimitet”, skriver docent Shirin Ahlbäck Öberg inför reportageserien ”Den svenska välfärden”..

SVT Debatt - 10 jan 18 kl. 07:00

”Alliansens politik leder till Trump”

”Om de borgerliga partiernas ekonomiska politik blir verklighet riskerar det att leda till ökad ojämlikhet och en amerikansk utveckling à la Trump”, skriver LO:s Karl-Petter Thorwaldsson och Ola Pettersson..

SVT Debatt - 09 jan 18 kl. 14:00

Lars Ohly: ”Därför lämnar jag Vänsterpartiet”

”Det är en stor sorg för mig att jag nu tvingas ut ur det parti jag tillhört och arbetat för så länge. En del har tolkat min tystnad som om jag erkänt att jag begått övergrepp eller är skyldig till sexuella trakasserier. Det har jag inte erkänt och det är jag inte skyldig till.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.